Sunday, March 11, 2018

BIZUMER | CARA GUNA ONLINE SHOPPING SAHAJIDAH HAI-O (SHOM)

 Assalamualaikum w.b.t semua.
Alhamdulillah hari ni sempat lagi Yaya ambil 
sikit masa nak berkongsi pada semua. 
In Shaa Allah.

 Hari ni Yaya nak share tentang BIZUMER
Pernah dengar tak dengan BIZUMER ni?

Bizumer ni sebenarnya E-Commerce 
Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM).
Bizumer ni sama sistem dia macam dengan 
LAZADA, SHOPPE & lain-lain e-shop lain yang 
dah ada kat luar sana.

Bizumer ni khas untuk semua produk SHOM sahaja.
Jadi kalau memang dah jadi pengguna setia, 
tak perlu contact agent dah.

Masuk je Bizumer ni, dan terus order, dan buat payment 
melalui Debit/Credit Card. 
Senang, Mudah, Jimat Masa.

Ok jom Yaya bawa semua melawat BIZUMER ni.
Klik je Link ni
↓↓↓

 Bila klik pada link kat atas tu, kita akan jumpa page
yang sama dengan kat bawah ni. 
Ni lah Muka Depan Bizumer 
yang ada semua yang kita nak tahu
berkenaan Produk & juga Bisnes.



 Bila kita scroll lagi ke bawah, kita akan jumpa beberapa menu
yang paling popular. 
Contohnya Top Sellers Product ni.

Dan kita memang berminat nak 
Order Min Kaffe & Min Cha ni. 
Ok jom kita Order sama-sama ya.

Langkah 1 - Klik Je Pada Gambar Produk



 Kemudian, kita akan dibawa ke page khas untuk 
produk tersebut (Min Kaffe).
Kat sini kita boleh tahu serba sedikit berkenaan 
produk (Min Kaffe) tersebut. 

Langkah 2 - Klik Butang "Add To Cart"

Bila kita klik, akan keluar satu notification 
"Product successfully added to cart", 
menandakan kita dah pilih untuk order produk tersebut.



Selesai order untuk Min Kaffe, kita nak order Min Cha sekali kan. 
Jadi kita klik butang "Back" pada sebelah atas, kiri, untuk ke page sebelumnya.
Kemudian kita klik pula pada gambar Min Cha. 

Kita akan dibawa ke page khas Min Cha, 
sama dengan Min Kaffe tadi, 
kita akan dapat info berkenaan produk tersebut. 

Langkah 3 - Klik Butang "Add To Cart"

Bila kita klik, akan keluar satu notification 
"Product successfully added to cart", 
menandakan kita dah pilih juga untuk order Min Cha.


Bila kita dah selesai buat pilihan produk, 
Klik pada "Ikon Beg" pada bahagian atas sebelah kanan
Untuk lihat balik senarai produk yang kita dah pilih. 

Langkah 4 - Kemaskini Kuantiti Produk, 
dan klik butang "Update" 

Sebab kekadang kita ada juga nak order sekali 
untuk kawan & family kan. Jadi sekali 
harung je lah. Betul tak?

Langkah 5 - Klik butang "Place Order"
bila dah pasti dengan pilihan yang dibuat.

Selepas kita klik pada butang "Place Order", kita akan dibawa ke bahagian Billing & Shipping Info. 
Di sini kita perlu isi butir-butir peribadi untuk 
Bil & Proses Penghantaran. 

Langkah 6 - Isi butiran Billing Address.
**jika Alamat penghantaran sama dengan alamat bil, 
klik pada kotak "My billing & Shipping info is the same" 

Langkah 7 - Isi Butiran Shipping Address.
**Jika maklumat penghantaran tidak sama dengan billing address.

Langkah 8 - Klik pada butang " Confirm Info"



Selepas selesai dengan bahagian Billing & Shipping Address, 
kita kan dibawa ke bahagian "Checkout Summary" 
untuk menunjukkan order yang telah kita buat. 

Langkah 9 - Shipping Method → SHIPPING

HQ akan uruskan proses packaging & 
shipping kepada kita (customer)

Langkah 10 - eVoucher Discount (Jika Ada)

Langkah 11 - Payment Option (Credit Card / Online Banking)

Langkah 12 - Tandakan pada kotak Term of Service & Private Policy


Langkah 13 - Klik pada Butang "Payment" untuk proses akhir. 

Kita akan dibawa kepada page FPX untuk pilih cara bayaran kita.
Sama ada Credit Card / Online Banking. 
Jadi boleh buat pilihan yang sesuai ya. 



Jika ada sebarang masalah dalam pembelian melalui Bizumer ni
Boleh terus WhatsApp @ Klik Link untuk Yaya bantu ya

019-5252028
014-5002339




Saturday, March 10, 2018

PREMIUM BEAUTIFUL | NUR FAZURA @ MAJLIS SM/SSM SAHAJIDAH HAI-O MARKETING (SHOM)












Premium Beautiful Expert
No 1 Certified Premium Beautiful Expert
Premium Beautiful Selangor
Premium Beautiful Kelantan
Premium Beautiful Kuantan
Premium Beautiful Kedah
Premium Beautiful Perak
Premium Beautiful Melaka
Premium Beautiful Terengganu
Premium Beautiful johor
Premium Beautiful Selayang
Premium Beautiful Damansara
Premium Beautiful Kuala Lumpur
Premium Beautiful Subang
Premium Beautiful MUrah
Premium Beautiful Lelong
Cara Pakai Premium Beautiful
Cara Ukur Premium Beautiful
Cara Ukur Premium Beautiful
Premium Beautiful Puchong
Premium Beautiful kajang
Premium Beautiful Shah Alam
Premium Beautiful Sungai Buloh
Premium Beautiful Bukit Jelutong

Sunday, March 4, 2018

HERBA MAHARANI KELANTAN | DARIPADA PENGGUNA, TERUS UPGRADE JADI AGENT MAHARANI PASIR MAS




Assalamualaikum w.b.t
Selamat berhujung minggu ya semua.
Sihat ke? Yaya Alhamdulillah sihat lagi la setakat ni.
Tambah-tambah pula hari-hari ambil Herba Maharani ni memang 
rasa ringan je badan ni.

Hari ni Yaya nak cerita, berkenaan seorang customer Yaya ni.
Sebenarnya sebelum ni beliau guna Herba Maharani, dapat
daripada orang lain.
Tapi bila stock dah habis, beliau cuba beli kat kedai-kedai jamu.
Dua kali beliau beli, terkena Maharani Tiruan pulak tu.
Memang terus serik la.

Bila cari balik agent yang lama tu, dah tak dapat nak 
contact dah. Tu yang beliau tanya Abam Google, terus jumpa
dengan Yaya.

Rupa-rupanya beliau ni orang sekampung Yaya la.
Sama-sama orang Pasir Mas.
Nak dijadikan asbab Herba Maharani temukan kitorang kan.
Walhal kalau diikutkan ramai lagi agent Herba Maharani lain kan.

Beliau dulu guna Herba Maharani sebab nak ikhtiar untuk masalah 
sembelit teruk. (sama dengan Yaya hehe).
Lepas je guna tu, bukan setakat sembelit, kitaran Haid pun dah makin teratur dah.
Satu lagi yang beliau perasan, kulit bahagian tumit kaki 
pun sekarang dah licin dah, tak de dah merekah 
macam sebelum-sebelum ni.

Alhamdulillah, 3 masalah sekaligus beliau dapat manfaat
daripada Herba Maharani ni. 
Rasa-rasa nya hebat tak?
Kalau tanya Yaya, memang Herba Maharani ni ter-HEBAT la.
Sebab banyak lagi masalah dalam badan kita, 
dapat boleh baik asbab dengan Herba Maharani ni. 

Dulu pun Yaya sama juga dengan orang lain semua.
Tak percaya sangat benda-benda jamu macam ni.
Tapi semua jenis jamu Yaya ambik.
Tak tahu la, sebab nak sangat cantik kot.
Hahaha. Perasan betul kan.
Sekarang ni memang jamu-jamu lain Yaya dah tinggalkan, 
sebab cukup satu badan dengan Herba Maharani je.
Alhamdulillah.

Customer Yaya ni pun sekarang dah Upgrade daripada 
Pengguna Herba Maharani, kepada Pengedar @ Agent 
Herba Maharani khas untuk bahagian Pasir Mas, Kelantan.
Dan juga beliau boleh entertain juga untuk pengguna 
daripada negeri kelahiran beliau, di Johor.

Kalau dalam area yang Yaya sebutkan tadi, boleh la hubungi 
beliau kalau nak tahu lebih lanjut dengan Herba Maharani ni.
In Shaa Allah beliau akan bantu. 
Sebab beliau sendiri cakap, "rugi kalau benda baik macam ni, 
kita simpan sorang-sorang.
Lebih baik la kita kongsi pada semua, moga dapat beri manfaat 
pada orang lain."

Ya la kan, hidup ni kita cuba sedaya upaya untuk beri manfaat 
pada orang lain, moga apa yang kita bantu tu, dapat jadi amal 
jariah untuk bekalan kita nanti.

Ejen Herba Maharani
Pasir Mas, Kelantan, Johor
Mazlina Jasmin
017-9485559

Monday, February 26, 2018

DAFTAR SHOM : NAK BISNES TAPI TAK TAHU NAK MULA MODAL BERAPA?

Assalamualaikum w.b.t
First sekali Yaya nak mohon maaf sebab lama dah tak ngupdate 
Ada je info terbaru In Shaa Allah Yaya akan share-kan 
pada semua ya.

Ok untuk post kali ni Yaya nak fokuskan pada sahabat yang 
nak mula @ dah mula bisnes tapi tak tahu macam mana
nak mula untuk terus kekal dengan bisnes yang sama.
Macam Yaya, memang dari dulu Yaya mula bisnes & sampai 
sekarang stay dengan Sahajidah Hai-O (SHOM) ni.

Wednesday, February 14, 2018

PREMIUM BEAUTIFUL | NAK ZUMBA TAPI TAK TAHU CARA - TARIAN PALING MUDAH






Hai semua.
Dah ngantuk nak tido ke ni?
Awal lagi kan.
Yaya baru lepas berpeluh kejap.
Follow step dance dari video ni.

Mudah je tau.
Anak-anak pun boleh follow sekali.
Siapa kata nak bersenam kena keluar rumah?
Macam ni pun boleh bersenam kan.
Nak berzumba pun boleh tau.

Sambil-sambil menari, menyanyi
Dapat jugak gerak-gerak sendi yang memang dah berzaman
tak bergerak ni kan.
Haha.

OK la, Yaya nak sambung lagi ni.
Baru puas hati.
Selamat bersenam ya semua

Tuesday, February 13, 2018

PREMIUM BEAUTIFUL | COD MARINE ESSENCE KOTA BHARU


 Assalamualaikum w.b.t
Fuhh semangat nak menulis bab lain.
Tapi hari ni terjumpa pulak gambar masa Yaya pergi COD
Marine Essence kat customer Yaya di Kota Bharu.


 Aik Kota Bharu? Kelantan ea?
Bukan ke Yaya stay kat Selayang ke?
Selalu nampak Premium Beautiful Selayang je.

Tak ada lah.
Masa ni time Yaya balik kampung hari tu.
Betul-betul kena dengan timing nak balik je,
Client ni request nak beli produk Marine Essence.
Rezeki beliau lah dapat jumpa dengan Yaya kan.
Kalau tak, biasa yang jauh-jauh terpaksa pos la kan.


Masa nak cari ofis akak ni, boleh tahan jugak la
berpusing-pusing bandar Kota Bharu tu. 
Maklum lah kan dah jadi orang Kuala Lumpur.
Jalan Kota Bharu pun dah tak ingat dah.
Eleh....
Walhal husband yang drive, bajet-bajet Yaya 
pulak yang drive. haha.

**Yaya memang "FAIL" kalau bab jalan ni. Nanti Yaya citer.
  

Tengok tu, kalau dah bersembang, berceritam
Memang tak pandang kiri kanan dah.
Kat tangga pun jadi lah. Kesian akak client Marine Essence 
ni terpaksa melayan Yaya. hihi
 
Tak ada lah kan.
Biasa sembang ikut whatsApp je, kekadang ada 
yang client tak faham, nak tahu lebih lanjut lagi tentang 
Marine Essence dan produk lain, especially Premium Beautiful.
Jadi kena lah sembang lama sikit kan. 
Lagipun bukannya selalu. Betul tak?
 

Last-last sampai orang atas panggil baru la perasan 
dah lama rupanya kitorang duk kat tangga ni.
Tapi best la kan dapat jumpa client, kawan baru.
Berniaga pun boleh jadi asbab untuk Yaya tambah lagi kenalan
Sebab memang dah popular yang orang nama Yaya ni tak ramai kawan. 
Sedih kan. Hahaha.
 

Ok lah Yaya sambung lain kali pulak ya.
Nanti kalau ada yang nak tanya berkenaan Marine Essence,
Premium Beautiful, dan produk-produk lain

Klik je DI SINI untuk WhatsApp Yaya

 Suhaida Che Yahya
019-5252028 | 014-5002339

Marine Essence Trusted Agent
No 1 Certified Premium Beautiful Expert

Tuesday, February 6, 2018

PREMIUM BEAUTIFUL SHAH ALAM | CRAMP JARI AKAK LEPAS DATANG SEMINAR NI | MASTERING YOUR SALES


Teknik apa la kan yang diorang guna pakai ni
Kalau sampai cramp jari si akak ni nak reply semua 
Enquiry client kan.

Nak jadi agent pun tak putus-putus masuk
Apa petua yang diorang pakai ni?
Bomoh ke Momok?