Wednesday, January 22, 2014

NEVER SKIP BREAKFAST

Dua tiga hari ni Yaya busy sikit. Menolong kawan2 siapkan FYP mereka. Esok giliran Yaya pulak nak buat FYP. Doakan semuanya berjalan dengan lancar ya. Semoga target Yaya tercapai untuk dapat 490 orang subjek 


Macam mana? Dah ada yang balik kampung ke? Wahhh best nye. Semoga perjalanan pulang ke kampung masing2 berjalan lancar dan selamat semua nya

Balik dari sekolah tadi, lapar sangat2. Maklumlah dah tengahari. Tambah2 Yaya tak sempat nak breaskfast pagi tadi. Lagi laa melalak2 perut ni mintak diisi

Awak semua jangan jadi macam Yaya tau. Belajar je nutrition. Tapi selalu skip breakfast
Bukan apa, kalau kita skip breakfast, automatik kita akan makan dalam kuantiti yang lebih banyak pada waktu makan yang lain. Ni fakta bukan auta. Ni betul2 bukan cobaan

So,janganlah sesekali awak semua skip breakfast. Lagi pula, orang yang selalu skip waktu makan ni mudah naik berat badan

Hmmm jangan amalkan kalau awak semua nak maintain slim. Sebab konsep diet yang sebenar adalah makan makanan yang seimbang pada waktu yang betul, bukan skip makan

Oh ye, pasal Yaya lapar sangat tadi, Yaya  melantak laa makan banyak2. Kalau orang tengok, mesti cakap Yaya membela. Melantak tak ingat dunia

Tapi, Yaya tak risau. Sebab Yaya memang pakai set Premium Beautiful. Melantak banyak2 pun, korset ni still akan bagi kita signal suruh kita stop makan. Kalau nak termuntah, try laa makan lagi bila dah rasa kenyang. Confirm muntah lepas tu


Best kan ada korset ni

Jom kita sama2 jaga badan

Cik Yaya
019-6703896

No comments:

Post a Comment