Tuesday, December 9, 2014

BENGKUNG MODEN vs BENGKUNG TRADISIONAL

Siapa pernah pakai bengkung tradisional? Yang melilit2 tu. Kalau bukak lilitan dia memang panjang.  Saya tak pernah pakai lagi sebab anak dara, tak pernah nak bersalin lagi kan. Tapi pernah laa one of my customer ni cerita pengalaman dia pakai bengkung tradisional tu. Katanya:

“ Kena ada orang tolong laa time nak lilit bengkung tu. Pastu pakai je kejap, mula laa mengada2 nak pergi tandas. Terpaksa bukak balik. Sedih betul. Time nak breastfeed pulak, mesti bergulung2 jadinya. Alahai susahnya  pakai bengkung ni. End up dengan tak pakai apa2 sebab susah punya pasal. Sebab tak berbengkung lepas bersalin, memang badan mengembang dua kali ganda dari asal. Tu yang tengah cari bengkung lain yang boleh kuruskan balik badan ni. Akak dah cuba diet tapi tak tahan laa. Lapar”


Memang kesian laa kan dengar luahan customer ni. Yela beli korset nak kurus and jaga kesihatan. End up tak de apa2 hasil sebab susah nak pakai. Penting tau beli bengkung yang senang nak pakai ni. Sebab apa? Korang nak ke beli bengkung tapi tak pakai? Membazir je kan. Beli mahal dengan harapan masalah tu selesai tapi jadi double pulak.

So, saya sarankan dia pakai Premium Beautiful ni. Mula2 dia tak nak. Sebab apa pun tak tahu laa. Maybe tak percaya kot. Lepas tu dia call saya balik sebab tak tahan dah hari2 terpaksa tengok badan makin mengembang. Baru anak pertama. Badan dah macam belon. Bila call balik tu, dia cakap ok laa. Saya nak cuba pakai premium beautiful ni. Soalan first yang akak tu tanya, ada warranty tak?


Jangan risau kak. Memang ada warranty. Lifetime warranty lagi. So, kalau rosak ke apa, memang boleh hantar repair je. Free of charge!

Then, bila akak tu pakai, dia pulak yang terlebih excited tengok bentuk badan dia dah ada shape. Breast pun dah tak jatuh dah. Memang kalau pakai Premium Beautiful ni akan dapat instant shape. Saya tumpang happy untuk akak. Hehe

Haa sapa lagi mummy kat luar sana yang nak kembali gojes? Boleh contact 


CIK YAYA
019-6703896

No comments:

Post a Comment