Tuesday, December 9, 2014

HANGOUT WITH FRIENDS

Yaya ada tulis entry pasal taman layang-layang kan? Actually, kami hangout selama 2 hari. Saje je kumpul ramai-ramai sebelum salah-seorang kawan kami ni kahwin. Hari sebelumnya tu, kami pergi mall je. Main bowling. Sebab ada yang cakap gian nak main bowling kan. Yaya tak main pun. Malu, segan, takut? Tak laa. Tapi Yaya memang tak minat main bowling. Tak pernah main pun sebenarnya. Tak terasa nak main. So, tengok dan tunggu yang lain habis main jela















Lepas tu, kitorang lepak kat tasik syeksen 2, Shah Alam. Ramai kan orang santai-santai kat sana. Sampai maghrib jugak laa kami kat situ. Malam pulak, kami pekena lamb chop. Tapi, Yaya tak minat sangat lamb chop. So, pilih chicken chop jela. Kedai tu baru bukak. Tak de pelanggan lagi. Kami laa yang first and last. Disebabkan tak de customer, bahan mentah pun tak de laa kan. Kami kesana sebab memang nak pekena lamb chop, alih-alih stok lamb pun tak de. So, tauke kedai tu pergi laa beli dulu. Kami sanggup je tunggu sebab tak de rancang nak kemana-mana pun. Lama jugak laa amek masa nak siapkan Lamb chop tu. Sampaikan tauke tu belanja air satu jag tambah lagi dengan menu special diorang, ………. Upah menunggu lama sangat. Terima kasih bang, sudi belanja kami


Sos yang digunakan untuk lamb chop dan chicken chop tu macam-macam. Ada black pepper, satay,bbq,dll. So kita boleh pilih ikot selera masing-masing laa. Dia punya daging tu pun, not bad. Cuma biasa laa makanan yang berlemak macam ni, mesti cepat muak kan. So, kalau pergi berpasangan tu, sepinggan pun boleh kongsi. Tak de laa membazir. Yaya haritu tak dapat nak habiskan semua. Nasib baik laa partner Yaya tolong habiskan. Tu pun dah pejam-pejam mata dah nak habiskan. Muak. Pasal harga standard je, lebih kurang sama dengan kedai-kedai lain. Around RM15 untuk lamb chop, chicken chop murah sikit kot. Yaya lupa laa pulak sebab partner Yaya yang belanja. Terima kasih awak sudi belanja.

Kami balik dalam pukul 1 pagi. Punya lama menunggu kat kedai tu. Sampai je rumah, terus tido. Sebab esok kena bangun awal pagi. Nak berkejar ke Wangsa Maju sebab majlis akad nikah tu buat kat sana, rumah pengantin perempuan. Pasal majlis kahwin tu Yaya update lain kali ya


Cik Yaya
019-6703896

No comments:

Post a Comment