Tuesday, December 9, 2014

SELAMAT PENGANTIN BARU

Pada 9 september 2014, sorang lagi kawan kami kahwin. Buat kat masjid perumahan Wangsa Maju. Akad nikah nye tu senang je procedure nya. Takde laa leceh tok kadi tu. Boleh bawak runding. Tak de laa menyusahkan pengantin lelaki kan. Dengan sekali lafaz, sah laa mereka berdua sebagai pasangan suami isteri. Tahniah untuk mereka berdua. Semoga kekal dan bercinta hingga ke syurga.


Lepas majlis akad nikah paginya, petang lepas zuhur terus buat majlis sebelah pihak perempuan. Tema emerald green. Sejuk je mata memandang. Makanan yang disediakan best. Banyak pilihan makanan. Dari yang berat-berat macam nasi, gulai daging, ayam masak merah, dll. Sampai laa yang ringan-ringan macam roti canai, mee kari, kuih-muih,dll. Memang banyak makanan yang ada. Rata-rata yang datang memang puas hati.


Lepas makan-makan tu, kami bergambar sekejap. Macam biasa, partner Yaya yang jadi photographer. Syok laa kami posing. Tak ambik masa yang lama pun kat situ. Lepas asar terus gerak ke taman layang-layang. Entry taman layang-layang Yaya dah tulis kan. Kami gunakan dengan sebaiknya masa dua hari tu. Sebab masing-masing sibuk dengan urusan kerja dan belajar kan. So, jarang sangat laa keluar sama-sama macam ni. Peluang yang ada ni kami gunakan dengan sebaik mungkin. Harap-harap lepas ni boleh hangout macam lagi. Best!

No comments:

Post a Comment