Tuesday, December 9, 2014

TLC KELANTAN

Alhamdulillah happy giler minggu lepas dapat jumpa bisnes partner. Dah lama tak jumpa dorang. Last sekali masa kat HBO Kelantan hari tu je. Oleh sebab bersiap awal pagi, Yaya tak sempat laa nak makan kat rumah. Ceh! Poyo kan ayat. Padahal memang jenis kalau nak keluar pergi mana-mana, Yaya jarang breakfast. Sebab nanti perut akan meragam. Tak tahu kenapa tapi biasa macam tu la


So, disebabkan kami meeting kat KFC, apa lagi order laa KFC dulu sementara tunggu rakan kongsi yang masih dalam perjalanan. Dah siap makan, kami start discuss. Kami ni lebih kurang sebaya je. So, more kepada santai laa. Tak de nak tension ke apa. Banyak benda kami discuss. Lebih kepada luahan perasaan dan berkongsi idea sebenarnya. Tentang macam mana nak terus maju dalam bisnes ni dan apa langkah yang perlu buat.





Apa perancangan kami untuk masa depan. Yela, tak kan selamanya nak di takuk yang sama kan? Majoriti sekarang ni kerja sebab nak bayar hutang je kan. Tak ke rasa macam dah jadi hamba duit? Why not biar duit tu yang jadi hamba kita? Macam mana tu? Tigkatkan tahap ekonomi kita la. Sekarang kerja sepanjang hari dapat gaji ciput. Dapat gaji terus agih2 nak bayar hutang. So, kita kena ubah keadaan tu. Biar kerja 2-3 jam je sehari. Tapi dapat gaji 5-6 angka! Tak ke pengsan masa tu tengok statement gaji?


So, kami sangat beruntung jadi sebagahagian dari top leaders circle. Sebab segalanya mungkin di sini. TLC Kelantan akan terus maju melangkah ke hadapan. Anda bagaimana? Ingat, jangan jadi hamba duit!

p/s: sebelum balik, sempat lagi singgah beli jeruk ni. Cadang nak cari jeruk asam boi. Tapi boleh laa dari tak de kan. Asyik telan air liur je nak tunggu pak cik tu siapkan. haha


Untuk detail, boleh contact 

CIK YAYA
019-6703896

No comments:

Post a Comment