Tuesday, December 29, 2015

LANGKAH PERTAMA MENJADI PENENTU KEJAYAAN


A whole journey start with the FIRST STEP...
Never ever AFRAID to make that ACTION
Because 
It will change everything
As long you follow the right track.

Cik Yaya | 29 Dec 2015

Wednesday, December 16, 2015

PROGRAM JOM KEMBALI KE SEKOLAH ANJURAN DOLOMITE


Ya Allah rasa sejuk je hati hari ni...scroll facebook pagi tadi ternampak satu program ni...program jom kembali ke sekolah yang telah dianjurkan oleh warga Dolomite...program kali ni fokus kepada anak-anak yatim...alhamdulillah rezeki mereka nak masuk tahun baru persekolahan nanti dengan set kelengkapan sekolah yang baru...senyum lebar laa anak-anak syurga ni...Yaya pun tumpang happy bila tengok senyuman kat wajah masing-masing...puas hati dapat tolong mereka


Siapa kata kita sebagai orang Islam tak perlu kaya? Orang islam memang perlu kaya, untuk bantu sesama islam. Ye tak? Untuk tujuan dakwah, akademik, semuanya perlukan wang. Isteri Rasullullah SAW, Saiditina Siti Khadijah pun menyumbangkan hartanya ke jalan Allah. Nampak tak betapa pentingnya orang islam ni kaya? So, change your perception okey...kaya bukan lah untuk berlagak, untuk kita menghina orang lain...tapi kayalah untuk memberi :)


Yaya sering dengar orang cakap

"Cukup lah sekadar boleh hidup...tak perlu nak kejar harta sangat...bersederhana jelah"

Do you really mean it? Ye ke tak nak kaya? Tak nak duit? Hehe takde lah...bukan tu maksud Yaya

Cuma kena ubah mindset...kena setting minda tu balik


Kita kena kaya. Untuk bantu sesama islam. Bersederhana tu bukan lah dari segi harta, tapi dari segi sikap. Bersederhana even ada harta bertimbun

Haa gituhhh...paham ke paham?


Geng abang-abang dah tersadai tepi kedai...serah kat geng hakak jela setelkan ;p

Sila hadam bebaik ye...don't forget to change our mindset...sama-sama kita lihat sisi positif je ye ;)

Cik Yaya
019-9045851

Sunday, December 13, 2015

MINERAL COFFEE: KOPI KESIHATAN TERBAIK-FULL INFO

Assalamualaikum semua...


Hari ni Yaya nak cerita pasal mineral coffee ni. Actually Yaya bukanlah penggemar kopi pun. Bau kopi pun kadang-kadang boleh buat Yaya pening. Tapi special betul mineral coffee ni, buat Yaya betul-betul jatuh cinta. Untuk pengetahuan uol, mineral coffee ni adalah kopi berasaskan GARAM BULUH. Pelik tak? Ye, untuk anda yang first time dengar pasal kopi berasaskan garam buluh, memang pelik. Macam mana entah rasa garam buluh tu kan. Yaya sendiri pun tak nafikan lah. Memang agak pelik and nak try pun teragak-agak. Tapi Yaya tahu, produk keluaran Hai-O ni memang semuanya terbaik untuk kesihatan. Sebab tu Yaya tak ragu-ragu nak cuba walaupun time tu tak tahu lagi macam mana rasanya

Okey, first thing first, mesti uol curious kan apa beza garam buluh dengan garam biasa dan macam mana garam buluh ni dihasilkan. Jom kita tengok gambar kat bawah ni untuk lebih clear

Macam mana garam buluh dihasilkan. Punya lah teliti dan rumit cara penghasilan nya. Sebab tu khasiat nye memang terbaik

Ni pulak beza garam biasa dengan garam buluh

Uol jangan menyesal pulak bila cuba mineral coffee ni. Yela, sekali uol minum mineral coffee ni, memang tak nak dah kopi lain. Serius rasanya berbeza. Sangat berbeza. Bila dah start minum mineral coffee ni, uol mesti akan komen "ish manisnya kopi 3 in 1 yang aku minum sebelum ni"... kalau tak percaya, cubalah try. Memang akan rasa pening je lepas minum kopi 3 in 1 yang biasa kat pasaran tu. Haa baru uol tahu kopi kat pasaran tu banyak kandungan gula...sebab tu kalau tanya pakar pemakanan pun, memang mereka tak galakkan sangat untuk kita minum kopi. Tapi berbeza dengan mineral coffee ni sebab kopi garam buluh ni memang TANPA KANDUNGAN GULA


Haa teruja tak dengar? Biasanya orang kita ni, memang suka sangat lah kan word TANPA GULA. Siapa yang tak nak sihat kan? Of course laa semua orang nak. Orang sekarang ni memang tercari-cari produk kesihatan macam ni. So, untuk penggemar kopi tu, better uol change to mineral coffee jela. Sedap + baik untuk kesihatan pulak tu. Dah alang-alang uol memang peminum kopi yang tegar, why not pilih kopi yang menyumbang kearah kesihatan uol kan

So apa lagi? Jom baca sampai habis untuk ketahui apa itu mineral coffee dan apa kebaikan kopi garam buluh ni. Apa keistimewaan kopi ni yang buatkan Yaya jatuh cinta sangat-sangat

Keistimewaan mineral coffee yang buatkan selalu "SOLD OUT":

1) Aroma istimewa mineral coffee ni yang berasal dari bijian Kopi Robusta dan Garam Buluh Organik semulajadi dari Korea. Aroma inilah yang meningkatkan nilai nutrisi mineral coffee ni

2) Kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium


3) Anti penuaan - mineral coffee ni bertindak sebagai agent antioksida yang sangat baik

4) Mineral coffee ni juga mampu mengawal pH badan dimana ia boleh meneutralkan toksin berasid dengan cepat seperti acid urik, gula dalam darah, kolesterol dan lain-lain. Sebab tu mineral coffee ni elok untuk pesakit gout, dimana ia menghalang acid urik dari berkumpul dalam badan kita

5) Mineral coffee ni juga mampu mencegah dan merawat penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, migraine, kanser dan lain-lain. Memang orang yang ada banyak penyakit ni kena pilih kalau nak makan. So, cuba je minum mineral coffee ni, insyaallah takkan effect uol punya kesihatan malah bagi good effect pada kesihatan uol


6) Membaiki sistem penghadaman seperti gastrik, ulser perut, masalah usus, buasir, sembelit. Sebab tu kalau uol terkejar-kejar nak ke ofis dan tak sempat sarapan, just grab this mineral coffee. Ataupun uol kena make sure dalam handbag uol tu memang dah tersedia stok mineral coffee ni. Senang, tak perlu nak terkejar-kejar untuk breakfast. Bancuh je mineral coffee ni dengan segelas air suam @ air panas. Insyaallah uol akan kenyang sampai ke tengahari. So, mineral coffee ni boleh diguna pakai sebagai diet yang ekonomi dan menyihatkan. Ye tak??

Memang tak sah kalau tak pekena mineral coffee ni. Even breakfast kat kedai mamak sekalipun, memang Yaya akan sentiasa prepare stock mineral coffee dalam handbag Yaya

7) Kopi garam buluh ni juga mempunyai kesan detoksifikasi. Ni pun famous kan. Orang sekarang memang gemar sangat dengan air detox. Taruh lemon la, timun batang laa...macam-macam kan.Tujuannya sama je kan, untuk kurus. Sebab tu mineral coffee ni pun boleh menguruskan badan kita kalau diamalkan secara konsisten. Pengalaman Yaya sendiri, habiskan sekotak mineral coffee ni, memang rasa ringan je badan ni

8) Kopi garam buluh ni juga dapat melegakan masalah alahan, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit. So, daripada uol minum kopi 3 in 1 yang ada kat pasaran yang dah tentu-tentu tak elok untuk kesihatan, better uol tukar je kepada kopi kesihatan berasaskan garam buluh ni. Kulit pun cantik ;)

9) Memberi tenaga dan juga kualiti kesihatan yang baik kepada badan. Yang ni memang tak dinafikan. Uol cuba amalkan kopi ni. Memang rasa bertenaga sepanjang hari. Itu yang buatkan kurang rasa lapar and tendency nak makan pun kurang. Diet laa tu kan

10) Rasa lemak-lemak masin. Yang ni memang berbeza dari kopi biasa (manis, too much cafein). Ya Allah...rasa masin garam buluh tu memang memikat. Ni lah yang buatkan Yaya terus terpikat dengan mineral coffee ni. Yang penting tak memeningkan kepala and tak buat badan kita menggeletar. Uol wajib cuba sendiri kopi garam buluh ni taw

11) Aroma wangi. Memang menyengat je rongga hidung ni. Setiap titisan terasa sangat bermakna, bila tiba ke titisan yang terakhir yang mana dihujungnya rasa coklat mewah. Memang sangat sedap and highly recommended


Sedikit perkongsian maklumat tentang Magnesium...

 Kandungan Magnesium yg rendah dalam darah menjadi petanda seseorang mudah mendapat darah tinggi dan masalah jantung“…dan bagi “pesakit kencing manis pula…mereka memerlukan lebih banyak Magnesium kerana Magnesium bekerja bersama sama dengan insulin. Magnesium diperlukan bagi membolehkan Glukosa masuk dalam sel untuk diuraikan kepada tenaga. Bagi pengidap kencing manis, tubuh badan mereka tidak mampu mengangkut Glukosa ke dalam sel tubuh. Akibatnya Glukosa tertinggal dalam darah. Glukosa yg tertinggal dlm darah ni menjadikan tubuh lesu kerana gula tidak dapat ditukar kpd tenaga..maka kehadiran Magnesium amatlah penting“…

***Ok ni ada sedikit perkongsian dari pensyarah Yaya dulu***

Pensyarah Program Dietetik, Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Universiti Sains Malaysia [USM], Prof. Madya Shariza Abd. Razak berkata, walaupun ada minuman itu dikatakan mengandungi ginseng atau tongkat ali untuk menambahkan tenaga namun kandungannya amat sedikit

"Ia tidak memberi sebarang kesan dalam penjagaan kesihatan sebaliknya ia mengandungi gula yang banyak iaitu lebih daripada tiga sudu teh.Namun ramai yang tidak menyedarinya kerana ditenggelamkan oleh rasa pahit kopi tersebut" 


Yaya kongsikan Info Kandungan Kopi Segera 3-in-1:

  
- Mengandungi lebih tiga sudu teh gula dalam setiap pek

- Gula yang berlebihan bertujuan mengurangkan rasa pahit dalam minuman tersebut

- Selain gula, krimmer yang digunakan adalah sejenis lemak tepu yang boleh membahayakan kesihatan

- Turut mengandungi kafein yang menyebabkan rasa berdebar [palpitasi] dan menyukarkan tidur pada waktu malam


- Setiap pek mengandungi sehingga 200 kalori

- Jumlah kalori itu sama dengan dua keeping roti atau sepinggan nasi

- Jika diambil tiga paket sehari, ia bersamaan 600 kalori dan turut menyumbang kepada berat badan berlebihan

- Kandungan untuk meningkatkan tenaga seperti tongkat ali, kacip fatimah dan ginseng adalah sangat sedikit kerana bahan-bahan itu mahal dan sukar untuk diperoleh

AWAS!!! 

Pengambilan kopi segera yang berterusan juga boleh mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan tubuh badan



KOPI dan GARAM adalah makanan SUNNAH !!


Jadi Mineral Coffee adalah satu-satunya minuman kopi yang pertama di Malaysia yang dicampurkan dengan garam asli - GARAM BULUH yang mana GARAM BULUH ini mempunyai MAGNESIUM yang tinggi dan baik untuk badan manusia

Ni antara testimoni pengguna mineral coffee





And uol jangan risau, mineral coffee ni HALAL. Selamat untuk digunakan


Untuk sebarang tempahan mineral coffee, boleh contact/ whatsapp Yaya direct ye. Harga memang mampu milik

Cik Yaya

019-9045851

Boleh jugak contact agent-agent Yaya

Paidi Hasan
014-500 2339
Kelantan

Zulaikah Aman
013-853 5825
Puchong

Alfin
014-371 3139
Sabah

Hidayah
013-476 5294
Kuantan

Sofia Herman
016-333 4843
Puchong




HARGA SEKOTAK MINERAL COFFEE

Harga lama RM26.50

Harga baru
RM30.00 (SM)
RM32.00 (SS)

Kalau uol beli 10 kotak dan ke atas, Yaya bagi special price untuk uol ! Jangan lepaskan peluang ! 

Oh by the way, Yaya memang mengalu-alukan uol untuk jadi pengedar mineral coffee ni


Kelebihan menjadi pengedar:

- Beli mineral coffee dengan harga ahli
- Untung runcit untuk setiap penjualan
-Untung bonus setiap bulan untuk setiap pembelian
-Free business coaching
- Free class
- Free 5 star trip

Do whatsapp me okey. Insyaallah Yaya akan berikan service yang terbaik 

Wednesday, December 9, 2015

REALITI SEBUAH PERKAHWINAN


Pesanan buat yang belum kahwin.. kita hanya akan benar-benar 
mengenali seseorang SETELAH KAHWIN dengannya, tidur 
sebantal, makan sepinggan, duduk sebumbung. Baru tahu masa itu
 dia tidur berdengkur, baru tahu rupanya jenis lepas berak tak reti
 flush, baru tahu cepat stress kalau ada masalah.. baru tahu 
pemarah apabila ditegur.. baru tahu.. baru tahu..
Bercinta hatta 10 tahun, gayut tiap2 malam, dating tiap2 hari 
BELUM CUKUP untuk mengenali seseorang.
Kahwin bukan hanya tentang dating halal, snap gambar romantik 
dapat konvo sama2, boleh pegang2 tangan, boleh makan bersuap, 
semua yang sweet2 manis2 (sampai diabetes katanyaaa), 
everything goes smooth all the time & live happily ever after.
Kalau kamu lihat yang INDAH-INDAH drp kawan yang baru 
kahwin.. itu semuanya hanya apa yang dia mahu perlihatkan kpd 
dunia.. realitinya susah payah perit air mata yang disembunyikan.. 
siapa yang tahu?
Kita hidup di alam realiti, bukan fantasi. Jangan hanya berangan 
yang indah2 tanpa memikirkan AMANAH dan 
TANGGUNGJAWAB yang bakal dipersoalkan.
Alasan sudah kenal lama sangat atau untuk 'elak maksiat' saja
 TIDAK CUKUP untuk kahwin segera. Sebab jika masa bujang
 gunakan alasan kahwin untuk pelihara maruah bagaimana kamu 
yakin kamu dapat menjaga maruah selepas nikah?
Kalau sebelum kahwin tidak mampu bersabar atau bertahan dengan
 ujian yang kecil/sedikit, bagaimana kamu jangkakan untuk 
bersabar dan bertahan dengan ujian yang besar/banyak selepas 
berkahwin?
Bersediakah kamu.. pulang kerja penat, lapar, mengantuk tetapi 
BERSABAR apabila isteri tak masak sebab alahan 
mengandung/anak meragam.. bolehkah kamu TETAP 
TERSENYUM, menyinsing lengan memasak di dapur kemudian 
menyuapkan makanan ke mulut isteri kamu yang juga lapar, urus 
kencing berak & mandikan anak-anak untuk beri isteri ruang untuk
 dirinya? Basuh, lipat baju yang menimbun? Atau kamu akan 
sengaja pulang lewat sebab mahu lari dari menjaga anak-anak & 
makan sahaja di luar?
Yang perempuan sudah bersediakah untuk mentaati seorang lelaki 
yang baru hadir dalam hidup, bersediakah menanggung jerit perih 
alahan mengandung, sakit bersalin, berpantang, realiti anak mahu
 mengempeng berjam-jam sampai badan menggigil lapar & lesu 
yang amat? You are giving your life for your children. JANGAN 
MIMPI hendak makan, mandi, tidur dengan aman selagi anak 
masih kecil..
Apabila kamu membentak marahkan orang tua.. kenapa susahkan 
orang nak kahwin.. padahal kamu tidak sedar. Ibubapa sedang 
mendidik kamu bahawa kehidupan selepas kahwin itu BUKAN 
MUDAH sebab itu mereka mahu kamu berdikari sekurang-
kurangnya cuba hadapi susah sendiri tanpa harapkan orang lain
 sebab kahwin memang senang tetapi menjadi ketua keluarga &
 ibu rumahtangga itu tidak mudah!

Tak sedikit yang rumahtangganya runtuh disebabkan masalah 
KEWANGAN, TIDAK FAHAM & TIDAK MELAKSANAKAN
 TANGGUNGJAWAB, TIADA KEPERCAYAAN, 
PERSEFAHAMAN dan lain2, walaupun asalnya perkahwinan itu
 diawali atas dasar cinta yang mendalam.
Malangnya kita hanya menyedari setelah kahwin.. Untuk
 menjayakan hidup berumahtangga.. Cinta saja tak cukup rupanya..
 barulah kita sedar quote 'rezeki setelah nikah' itu perlu diusahakan
 & disertakan dengan ujian bukannya terus bergolek masuk dalam
 mulut.
Cuma ketika itu baru kita sedar.. betul apa mak ayah kata... "cinta 
saja tidak cukup...."

Tuesday, December 8, 2015

KELUARAN TERBARU DRESS ZAWARA - SEMUA MEMANG LAWA

Alahai, malam ni time hujan-hujan ni tetiba 
la pula gatal rasa tangan Yaya ni. Mana yang tak gatal nya, 
tetiba je syok check keluaran dress terbaru dari Zawara.

Kalau dah gatal tangan ni, 
maknanya memang ada la yang teringin di hati.Tak apa, 
kita survey dulu. Dah ada yang berkenan nanti pandai la 
Yaya pujuk Mr Husband Yaya tu.
:D

Tapi awal-awal lagi Yaya ingatkan, 
Yaya TAK JUAL DRESS ZAWARA NI!!!
Kalau nak buat tempahan, boleh direct kat 
www.zawara.com
atau
+60378870707









 Memang semuanya lawa-lawa semua tau.
Paling Yaya minat dua yang last ni. Mau tak boleh 
tidur ni selagi tak buat tempahan dengan ZAWARA ni.
Harap-harap Mr Husband izinkan la.

Sebenarnya banyak lagi pilihan Dress Zawara ni, jadi boleh la jenguk pada website Zawara di
 
www.zawara.com
atau Call 
+60378870707
 
Panjang pula celoteh Yaya malam ni.
Selamat ber-shopping semua. Nanti share la sekali kat Yaya 
tau. Best sangat bila jumpa kawan baru yang ada minat & kegemaran yang sama.
Ok lah, Yaya nak lipat kain kejap. Kat rumah mertua 
memang la kena lain 
sikit kerajinannya. Hehehe...
 
Assalamualaikum w.b.t 

SAATNYA UNTUK BERSYUKUR



Setiap hari tak akan berlalu tanpa ada keizinan daripada Allah s.w.t. Jadi siapa lah kita nak sombong dengan Yang Maha Esa.
Tak ada ruginya kita mengabdikan diri pada-Nya dan sentiasa meminta pertolongan, nikmat kurnia daripada Allah s.w.t setiap masa.

I'M NOT PERFECT


It's hard to be perfect...manusia memang macam tu...kadang-kadang ada salah nye...ada silap nye...kena laa terima hakikat yang manusia ni tak sempurna...dan jangan lah nak mengharapkan sebarang kesempurnaan dari saya

Hidup ni memang macam-macam cabaran...jangan diingat orang yang sentiasa tenang tu tak pernah diuji, tak pernah susah...kadang-kadang orang yang tenang macam ni laa yang paling kerap diuji...tapi mereka tak mengadu pada manusia...mereka letakkan seluruh pengharapan pada Allah...hanya Allah tempat mereka mengadu nasib

Kadang-kadang mereka nangis sorang-sorang pun, takde orang tahu. Sebab mereka lebih rela mengadu pada Allah...Allah tu maha mendengar

Bagi uol yang tengah bersedih, susah hati, don't worry too much lah...sandarkan segala keresahan hati uol tu pada Allah...insyaallah Allah sebaik-baik penolong ;)

Cik Yaya
019-9045851


Saturday, December 5, 2015

PENGALAMAN PERTAMA ALAHAN MENGANDUNG

Assalamualaikum uol

Ni gambar masa pergi kelas...time ni baru je pregnant...nampak tak muka pucat Yaya? Ni pun salah satu sindrom preggy Yaya. Rasa malas giler nak mekap and bersiap...asal boleh je..teruk beno tapi tu lah... bau chemical alat mekap pun boleh buat jadi mabuk...apa nak buat...

Macam dah lama rasanya tak update entry. Maklumlah Yaya tak berapa sihat lately ni. Alhamdulillah dah ada hasil. Hahaha hasil apa tu? Hasil kawin lah...insyaallah coming soon kami suami isteri bakal timang cahaya mata. Well well well tak perlu makan eury jack pun. Hehe gurau je...alhamdulillah rezeki Allah nak bagi. Kami terima dengan hati yang terbuka

Bukan nak riak ke apa...and orang cakap, tak payah laa nak bagitahu satu dunia kalau pregnant kan. Takpe Yaya bukan lah nak share apa pun, just nak kongsi pengalaman first preggy Yaya. Sebelum ni tak pernah rasa kan, itu yang excited nak share. And feeling tu memang lain macam. Rasa best je

Ni otw nak pergi appointment bisnes...pantang naik kereta, mesti ada je yang nak dimuntahkan

So, kalau uol pun first timer nak timang cahaya mata, Yaya ucapkan tahniah and jangan lupa jaga kesihatan and jaga diri uol elok-elok. Jangan lasak-lasak ye kalau awal pregnancy. And bagi yang takde rezeki lagi, don't worry too much okey. Insyaallah, Allah tu maha pemurah and Dia tahu bila perfect timing untuk bagi uol rezeki anak ni. Jangan hirau kan apa yang orang nak kata sebab mulut manusia ni kita tak boleh nak control. Just keep praying and usaha lagi okey. Wish uol the best!

Ataupun, kalau uol nak try cara alternatif untuk mudah hamil pun boleh je. Apa kata uol cuba sarung premium beautiful corset ni. Insyaallah membantu. Membantu dari segi macam mana tu? Bukan lah Yaya kata pakai premium beautiful ni confirm pregnant. Itu kerja Tuhan. Tapi korset premium beautiful ni, tolong untuk menguatkan rahim, mengangkat rahim, dan sekaligus menyihatkan rahim. Selain tu, korset ni membantu untuk stabilkan kitaran haid. So, chances untuk pregnant tu senang laa kan. Sebab tu Yaya suggest uol try cara alternatif ni...banyak je testimoni berjaya hamil dengan cara pakai premium beautiful korset ni


Selain tu, uol boleh jugak try consume herba maharani. Masyaallah, herba maharani ni memang hebat. Bukan apa, Yaya sendiri terkejut bila ada sorang ni, kalau nak diikutkan boleh dikategorikan golongan nenek dah kot. Umur 54 tahun  tapi still ada baby kecik and body, muka, memang macam umur 30 plus plus je...dia sendiri mengaku...memang umur nenek dah tapi terpaksa ada baby lagi sebab penangan maharani...herba maharani ni elok sangat untuk kesuburan wanita



Kombinasi korset premium beautiful and herba maharani, memang terbaik. Uol boleh laa cuba untuk mudah hamil. After all, memang perlu lah berdoa supaya dimurahkan  rezeki anak. Jangan putus asa okey

Hmmm berbalik pada kisah alahan tadi. Fuhhh memang penat ye alahan pregnant ni. Baru lah tahu apa rasanya. Memang tak bermaya langsung. Celik je mata, terus rasa nak tido balik. Memang tak senonoh, tapi tak larat punya pasal, Yaya layankan jela. Tapi alhamdulillah dua tiga hari ni, rasa letih tu dah hilang. Ada tenaga dah nak buat kerja even tak boleh buat kerja berat, sebab kalau paksa buat kerja berat mesti rasa sakit kat perut. So Yaya pun tak berani sangat lah. Takpe asalkan nak buat apa yang perlu tu larat

Untuk first preggy ni, tak banyak sangat masalah nya. Setakat ni lah. Lepas ni tak tahu laa macam mana. Muntah ada laa jugak walau tak kerap, pening, letih...emosi tak stabil tu takde laa teruk sangat. Cuma rasa malas nak layan suami time dia buat lawak. Haha kesian hubby Yaya...tak mampu nak layan lawak dia...end up, dia ketawa laa sorang-sorang

Alhamdulillah setakat ni hubby sangat memahami...cewah! Mau nye dia tak memahami...pandai laa Yaya nak sekolah kan dia kalau dia buat-buat tak paham. Haha anak bersama kan. Mesti laa tanggungjawab bersama. Gittu...

Bab makan pulak, yang ni memang pening di buat nya. Yela tak boleh makan nasi. Habis nak makan apa kan? Dah itu makanan asas kita. Bau masak nasi pun tak boleh hidu. Masalah laa sikit bab ni. Sebab tu selalu je lapar. Kadang-kadang tu, paksa je telan walau sikit. At least takde laa kelaparan kan. Kalau nak muntah ke lepas tu, tak kisah dah. Haha asalkan makan


Yang ni sarapan pagi tadi...walau tak boleh makan nasi, takpe lah Yaya hadap je..tak nak terlalu manjakan diri...even tak banyak yang boleh telan...alhamdulillah tak muntah
List makanan yang mengidam tu, tak payah cakap lah. Dah berderet dah list. Haha satu-satu Yaya mention and bagitahu husband. And satu-satu cuba dipenuhi nya. Alhamdulillah tq my hubby sebab tak mengecewakan isterimu ini ;p


Ni lah akibat selalu scroll facebook...jumpa macam-macam makanan and mula lah nak makan...alhamdulillah hajat nak makan satay ikan ni dah tercapai semalam...even tak sesedap macam kat Golok, tapi takpe puas hati dah...ada masa kita pergi cari lagi ;)
Bila dah preggy ni,memang kena sentiasa fikirkan orang lain. Means, kalau dulu tak makan pun takpe. Boleh je tahan lapar. Tapi sekarang ni, tak boleh dah. Kalau lapar, kena fikirkan yang kat dalam perut. Memang betul-betul ajar Yaya jadi seorang yang bertanggungjawab. Yela nak jaga amanah Allah kan

Setakat ni, itu je yang terjadi kat Yaya sepanjang pregnant ni yang tak sampai pun 2 bulan...coming soon akan cerita lagi kisah-kisah dan experience yang lain pulak...harap uol tak jemu laa nak baca ;p




Oh sebelum terlupa, kalau uol atau ada kenalan uol yang nak cuba pakai premium beautiful @ consume herba maharani, don't hesitate to contact Yaya okey...insyaallah Yaya akan explain detail tentang dua produk ni supaya uol tak ragu-ragu nak guna. Jangan risau ye, Yaya bagi harga kasih sayang je untuk uol pembaca setia blog Yaya

Dan tak ketinggalan, bagi area PASIR MAS dan KOTA BHARU, Yaya ada sediakan khidmat FREE FITTING premium beautiful untuk uol. So kalau uol nak tengok and rasa sendiri betapa lembutnya fabrik premium beautiful ni, boleh laa contact Yaya. Jangan segan-segan taw :) 

#Free Fitting Area Pasir Mas KotaBharu
#HerbaMaharani
#AgentPremiumBeautifulKelantan 

Cik Yaya 
019-9045851 


Friday, November 13, 2015

CIRI-CIRI BISNES YANG BERJAYA: BISNES BERMENTOR

Assalamualaikum uol...tengah buat apa pagi-pagi buta macam ni? Mesti ramai dah yang diulit mimpi kan...yaya tak boleh tidur malam ni...tak boleh tutup mata...ni lah penangan kalau kita jelas dengan matlamat kita...tak tidur pun takpe...macam tak sabar nak siapkan semua target tu

Baru laa yaya faham kenapa mentor tidur hanya 3-4 jam je sehari...sebab minda segar mereka fokus dengan matlamat


Gambar ni masa kitorang kat kelas bisnes. Majlis ilmu free je ni, rugi sangat kalau tak attend. As usual, memang tak lepaskan peluang bergambar dengan mentor yaya, CDM Salleha Roslan

Salah satu ciri yang perlu ada pada sesuatu bisnes tu adalah wajib ada mentor. Bisnes bermentor ni memang wajib. Kenapa? Kita ni manusia and kita deal dengan manusia. Manusia ni memang penuh dengan emosi. So, akan ada masanya up and down. Time ni lah mentor berperanan penting dalam memastikan kita terus bersemangat


Yaya memang rasa bertuah sangat dijodohkan dengan Top leaders circle ni. Satu kumpulan bisnes yang memang dah proven success. And ada barisan mentor-mentor yang juga terbukti berjaya. Kita follow jela gerak kerja mereka kan. Kalau dah follow 500%, insyaallah kejayaan pun akan setimpal dengan usaha kita 


Bestnye bisnes bermentor ni bila yaya dapat jumpa mentor yaya ni boleh dikatakan hampir setiap minggu lah. Memang dah seminggu kita bertindak. So akan ada masa untuk post mortem gerak kerja kita. And bila dah lepas jumpa mentor ni, memang Ya Allah! Clear and jelas apa tindakan seterusnya untuk capai matlamat kita. Masa ni lah yaya rasa, sangat-sangat bersyukur punyai mentor yang betul- betul komited untuk mencanai yaya. Tq mentor-mentor hebat ;)



Bisnes dengan Top leaders circle ni memang dah terbaik. Kumpulan established, mentor diiktiraf, bisnes plan memang mantap, and produk pun dah memang dapat title superbrand. So, yaya yakin sangat dengan apa yang yaya buat sekarang


So, untuk uol yang tertanya-tanya dan berminat untuk jadi sebahagian dari Top leaders circle, jangan segan-segan nak contact Yaya ok...i will give you the best explanation


#PremiumBeautifulSelangor

Cik Yaya

019-9045851

Wednesday, November 11, 2015

KELAS NDO CDPians 2015

Hari ahad yang lepas, group bisnes kami telah menganjurkan satu event, iaitu New Distributors Orientation (NDO) khas untuk usahawan-usahawan TLC di bawah pimpinan CDM Salleha Roslan. Alhamdulillah event tersebut berjalan dengan lancar. Tahniah dan terima kasih kepada speaker-speaker hebat kerana sudi berkongsi ilmu, dan terima kasih kepada mentor CDM Salleha Roslan untuk tips bisnes yang memang sharp dan power

Kali ni Yaya datang berempat. Bersama suami of course sebagai peneman setia. Dan bersama dua orang rakan kongsi dari sabah, Lin dan Ika. Pagi tu ke Puchong dulu lah kita untuk pick up Lin dan Ika. Mereka bersama anak-anak. Ini yang bestnya bisnes ni. Tak perlu nak berenggang dengan anak-anak. Just perlu pandai kawal anak-anak je masa event tu supaya tak mengganggu speaker yang tengah present kat depan


Tak mudah ye nak jadi seorang ibu ni. Memang macam-macam cabaran. Tapi anak-anak juga bukanlah penghalang impian kita, malah sebagai penguat semangat untuk kita terus maju ke hadapan. Memang impian  semakin jelas kalau kita sertakan anak-anak dalam list impian tersebut. So, tahniah lin dan ika sebab berjaya stay sampai habis event. Kagum sangat dengan semangat kedua-dua  ibu muda ni. Tak pernah kenal erti putus asa. Memang nak berjaya perlukan ilmu dan mereka adalah antara insan-insan yang sentiasa dahagakan majlis ilmu. Keep it up my dear!






Meriah betul NDO kali ni sebab usahawan-usahawan satu Malaysia turun padang. Bestnya dapat jumpa mentor Kak Dyna Salleh dari melaka, geng-geng usahawan dari pantai timur, johor, penang dan ramai lagi. Rasa macam satu family pulak, jumpa time hari raya. Haa bayangkan macam mana meriahnya tu



Speaker pertama kami, seorang premium beautiful expert maskulin. Bayangkan lelaki boleh jual produk perempuan. Boleh jual baju dalam perempuan. Rasa tercabar tak? Memang tercabar...kalau lelaki boleh, usahawan wanita lagi laa boleh kan. Dah memang produk wanita. Memang lucu bila lelaki share ayat-ayat power dorang. Gelak sakan kitorang

Lepas tu ada practical session...senang kan bila belajar teori terus buat praktikal
 
 

Speaker kedua pulak, Kak Melati dari Melaka. Yang ni memang power habis lah. Sejarah Kak Mel ni, pakai premium beautiful sebab nak anak je. Dah Kawin 8 tahun tapi still takde rezeki nak dapatkan zuriat. Alhamdulillah lepas pakai premium beautiful ni, disahkan mengandung. Pakai premium beautiful ni sebagai asbab nye aje...rezeki tu dari Allah kan. Tapi Kak Mel ni ikhtiar lah. Bila dah nampak apa kebaikan premium beautiful ni, memang terus on bisnes. Sebab tu mentor selalu cakap, biar produk berbicara. Sebab kalau produk tu bagus, memang orang akan beli punya lah


Teringat lagi ayat Kak Mel masa sharing tu

" Nak bagi kat mak ayah rm300 sebulan pun berkira sebab takut tak cukup duit...tapi diri-sendiri tak sedar beli perfume pun dah rm350...hah, kejam tak kita sebagai anak?"

Terkedu lah dengar ayat Kak Mel ni. Memang betul pun, belanja mak ayah tu pun salah satu pembuka pintu rezeki. So, jangan kedekut ye nak belanja mak ayah. Allah nampak usaha kita tu dan Allah akan gandakan dengan yang lebih besar. Insyaallah

Yang last sekali, slot dari CDM Salleha Roslan. Banyak tips berguna yang kami dapat. No wonder lah Kak Sal ni boleh berjaya hingga ke tahap sekarang. We follow you 500%




Bila dah nak balik, dah kemas-kemas kerusi dah. Tiba-tiba ada surprise untuk Kak Sal. Celebration birthday Kak Sal. Bestnye lahai perasaan kita bila kita gembirakan hati orang lain. Bila tengok Kak Sal menangis, tersenyum, Yaya sendiri pun secara automatik rasa happy. Betul lah kan orang cakap, kalau nak bahagia, sila bahagiakan orang lain dulu. Mak ayah ke, adik-beradik, kawan-kawan



Sebelum balik, ada makan-makan. Semua makanan yang disediakan sedap. Sangat sedap. Bila makan ramai-ramai camtu, memang rupa hari raya. Best sangat-sangat. Tak sabar nak jumpa lagi


Lastly, terima kasih pada rakan kongsi Yaya yang hadir, dan mentor-mentor yang sanggup turun padang. Semoga jumpa lagi next class ;)

#AgentPremiumBeautifulSelangor

Cik Yaya

019-9045851