Wednesday, October 14, 2015

HERBA MAHARANI…TIPS UNTUK DAPATKAN ZURIAT (JANGAN MAIN-MAIN DENGAN HERBA MAHARANI)



Haritu first time Yaya beli herba maharani. Bukan apa tak menahan laa tengok kawan-kawan asyik update makan maharani ni best laa, mengancam laa, macam-macam lagi laa. Kalau yang dah kawin tu lagi laa update nye. Sebagai pelengkap dunia kewanitaan kita laa. Ish saje je korang kan. Nak bagi Yaya jeles. haha geram nak mencuba jugak laa maharani ni


Akhirnya terbeli jugak lah…tak sempat sampai rumah, dalam kereta jugak Yaya bukak nak selongkar macam mana herba maharani neh. And kebetulan ada lori block belakang kereta, so takpe lah. Tunggu laa dulu dalam kereta sambil usha maharani. Dengan rakusnya Yaya koyak plastik pembalut tu. Punya laa tak sabar. Lepas tu bukak laa kotak nye

Wow!! Terkedu kejap. Tak cakap banyak, terus tunjuk kat partner Yaya kat sebelah. Dia pun ter Wow sama. Haha nak gelak pun ada bila ingat ekspresi muka masing-masing time tu. Bukan apa, kotak dia eksklusif sangat. Bila bukak kotaknya, kat bahagian dalam lagi eksklusif. Haa cuba tengok gambar kat bawah…cantik kan. Dengan baldu nya, dengan coraknya, memang ada kelas. Yela benda bagus, memang dijaga dengan terbaik kan



Dah beli, Yaya pun search laa pasal cara makan semua tu. Alamak!!! Tiba-tiba jadi cuak pulak nak makan. Yela semua cakap jangan main-main dengan herba maharani. Hmmm…best sangat ke Maharani ni? Berkesan ke? Haha MEMANG BERKESAN! Itu ayat first Yaya. Kenapa? Sebab banyak sangat good things yang jadi kat diri Yaya. Walaupun baru makan sekotak

Sebelum tu, Yaya nak share pasal apa sebenarnya herba maharani yang famous sangat ni kan? Nak cuba sesuatu kena lah kenal dulu kan. Baru laa yakin nak guna. Tak kenal maka tak cinta. Ye tak? 


APA ITU HERBA MAHARANI?

Herba maharani ni dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan. Ia adalah keluaran Beijing Tong Ren Tang yang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun di China. Herba maharani adalah diperakui sebagai “Produk terkenal di China” pada tahun 1994. Ia juga diiktiraf sebagai “Spesis ubat herba yang terpelihara” pada tahun 1998


Uol jangan risau ye sebab herba maharani ni memang mendapat pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association- badan islam luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM). Selain daripada tu, herba maharani ni juga mendapat kelulusan daripada Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor pendaftaran MAL20014419T (ada dipaparkan di kotak pembungkusan)

p/s: Pastikan uol beli herba maharani ni dengan agent yang bertauliah ye untuk elakkan sebarang penipuan. Dan juga pastikan di kotak tu ada hologram dari KKM. Sebab herba maharani yang original, memang akan ada hologram di setiap kotak bungkusannya. Nak senang, order je dengan Yaya. Dah confirm-confirm dapat yang original and dapat free consultation lagi pasal cara nak makan herba maharani ni


KANDUNGAN HERBA MAHARANI

Yang membuatkan herba maharani ni special dan hebat sebab ianya menggabungkan 16 jenis ramuan herba terpilih dan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utamanya. Yaya senaraikan satu-persatu ya kandungan yang ada dalam herba maharani ni

INGREDIENTS: mg per pill (*contains animal parts)
*Gallus Gallus Domesticus
Radix Panax Ginseng
Concha Ostrea Gigas
Radix Rehmannia Glutinosa
Radix Angelica Sinensis
Radix Glycyrrhiza Uralensis
Radix Paeonia Lactiflora
Rhizoma Cyperus Rotundus
Radix Asparagus Cochinchinensis
Radix Salvia Miltiorrhiza
Radix Astragalus Membranaceus
Rhizoma Dioscorea Opposita
Radix Stellaria Dichotoma
*Os Sepiella Maindroni
Rhizoma Ligusticum Chuanxiong
*Cornu Cervus Nippon

Haa cukup 16 herba terpilih. And ada jugak precaution. Jangan kata Yaya tak bagitahu. Baca ye

“This product contains animal parts.  Please consult your pharmacist/doctor if symptoms persist/worsen. Contraindicated in pregnant women” 

So, tujuan utama makan herba maharani ni pun sebagai usaha untuk pregnant kan. Bila dah pregnant tu, stop lah kejap sampai bersalin. Lepas bersalin, start makan balik untuk betulkan segala urat-urat yang putus masa meneran tu kan. Lagi satu untuk ketatkan yang mana longgar, demi kesejahteraan hubungan suami isteri


FUNGSI HERBA MAHARANI 

Herba maharani berfungsi untuk menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja seperti senggugut, keputihan, peredaran haid yang tidak teratur dan usaha untuk hamil. Ia juga merupakan amalan terbaik untuk wanita selepas bersalin (menguat dan mengecutkan otot rahim) dan melegakan masalah sakit pinggang dan belakang, angin dalam badan dan kebas


Selain tu, fungsi herba maharani adalah untuk:

***melancarkan peredaran darah dalam badan
***melegakan masalah sakit sendi, lutut, migraine, angin dalam badan, lenguh-lenguh, kebas dan urat saraf
***menegang dan memberi keanjalan pada kulit (payudara, ovary, pinggul)
***Sebagai ubat gantian untuk jamu
***menyuburkan badan selepas bersalin
***mengecutkan otot-otot rahim dengan cepat
***untuk golongan wanita yang hampir menapous, ia mampu menguatkan tulang dan daya tahan penyakit
***menguatkan hati dan buah pinggang
***menghilangkan bau mulut (terutama waktu pagi)
***Baik untuk pesakit kencing manis
***menyelesaikan masalah buasir
***merangsang hormone estrogen, progesterone, dan androgen
***menghilangkan kelesuan dan pucat muka
***melambatkan proses menapous
***menguatkan antibody/imunisasi
***menghilangkan perpeluhan pada waktu malam
***menambah darah semasa bersalin
***menguatkan peranakan
***memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin
***meningkatkan kecerdasan minda
*** yang paling penting, ia mengeratkan hubungan suami isteri

KEHEBATAN DAN KEBERKESANAN HERBA MAHARANI

***membantu menyelesaikan masalah persekitaran ovary dan rahim- senggugut, keputihan, kegatalan, haid tidak teratur, menapous dan lain-lain
***membantu menyelesaikan masalah persekitaran payudara iaitu sebarang ketumbuhan, saluran yang tersumbat seterusnya memberi keanjalan kepada payudara
***mengawal selia tekanan darah, emosi dan saraf
***membantu menyelesaikan masalah sengal-sengal sendi,asma, urat timbul, peranakan jatuh (prolebsis), sakit pinggang dan lain-lain
***menyerlahkan kecantikan luaran iaitu menaikkan seri muka, muka lebih bermaya, bersemangat, kulit halus, awet muda dan dapat memberikan kebahagiaan kepada pasangan
***amalan selepas bersalin untuk mengelakkan kemurungan, membantu membetulkan kedudukan ovary dan rahim
***ubat seks untuk wanita di mana nikmat luar biasa kepada kedua pihak
***menghasilkan daya kemutan yang sangat dasyat hingga suami pasti teringat-ingat isteri tersayang sepanjang masa

### Pada yang dah ada premium beautiful, amatlah digalakkan untuk amalkan herba maharani ni. Kombinasi premium beautiful dan herba maharani sangatlah berkesan luaran dan dalaman…memang umphhhh!!!


CARA RAHSIA MENGGUNAKAN HERBA MAHARANI

Cara makan herba maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sehari. Mulakan makan herba maharani hari pertama selepas period (datang haid)

Masa terbaik untuk makan herba maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan

Makan mestilah bersama air suam

**Herba maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba (tindak balas badan yang berbeza)

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air panas/ air mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji. 

Atau boleh juga mulakan dengan 10 biji. Kalau rasa okey (badan tak panas), boleh tambah dos kepada 15 atau 25 atau 50 biji

Jangan ambil kurang dari 10 biji sehari ye sebab nanti tak berkesan

Kuantiti dalam sekotak herba maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba (50 biji pil dalam satu bebola)

**jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)
**jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak, stop untuk bulan itu, sambung lepas period)
**jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak, stop untuk bulan itu, sambung lepas period)

### Sebulan amalkan satu kotak sahaja herba maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan herba maharani seketika sehingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama

Herba maharani merupakan pil kesuburan bagi wanita, sesuai diambil untuk wanita yang inginkan cahaya mata atau wanita yang akan mendirikan rumah tangga sebagai persediaan kesuburan awal. Herba maharani boleh jug diambil untuk wanita yang sedang berpantang selepas bersalin

Kenapa tak boleh makan herba maharani masa tengah period? Sebab darah tengah keluar, so penyerapan nutrient kurang berkesan. So, elakkan makan masa period ya

Perhatian: Elakkan makanan yang bersifat ‘sejuk’ seperti salad dan tembikai. Begitu juga dengan the kerana mengandungi kafein semasa mengambil herba maharani. Sewaktu makan folic acid atau ubat subur yang lain, anda juga boleh makan herba maharani. Akan tetapi, dinasihatkan anda makan herba maharani ni pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. Contohnya, selepas makan folic acid, anda boleh makan maharani selepas 4 jam. Harap maklumat ini dapat membantu

TESTIMONI HERBA MAHARANI

Harga herba maharani
RM98.00 sekotak
RM88.00 harga lama

#AgentSahHerbaMaharani

Yaya
019-9045851

Uol juga boleh menghubungi agent sah kami yang tersenarai di bawah. Selain untuk dapatkan herba maharani, uol juga boleh hubungi mereka untuk dapatkan:

Sabun ketiak/ sabun marine essence
Shampoo marine essence
Mineral coffee
Garam buluh
BB plus collagen
Biovelocity Sleep Mate@tilam kuat
Premium Beautiful corset
Bio-ever nano cream

Paidi Hasan (Agent Kelantan/Terengganu)
014-5002339

Zulaikah Aman (Agent Kuala Lumpur/Selangor)
013-8535825

Nina (Agent Kelantan)
013-9450301

Alfin (Agent Sabah/Sarawak)
014-3713139

Shima (Agent Kedah/Penang)
013-5181410

Hidayah (Agent Pahang)
013-4765294

Asma (Agent Johor)
019-7288928

Awanis (Agent Shah Alam)
012-2107293

Noraziana (Agent Perak)
012-5982258

No comments:

Post a Comment