Wednesday, October 14, 2015

WAJIB BACA DAN AMBIL TAHU!!! KESAN YANG TERAMAT BURUK JIKA WANITA TIDAK BERPANTANG SELEPAS BERSALIN!!!



Kebanyakan wanita atau ibu yang baru melahirkan anak malas berpantang atau degil apabila disuruh berpantang dan ada kes yang lagi teruk ibu-ibu muda ini tak tahu langsung apa itu berpantang. Memang lumrah manusia perkara baik memang susah nak ikut dan kadang-kadang mereka ni ada pendapat sendiri berdasarkan kawan-kawan, buku dan lain-lain

Ada sesetengah wanita yang degil, tidak mahu berpantang, tak nak ambik jamu selepas bersalin, tak nak berurut atau bertungku, mandi air sejuk, minum air sejuk, dan makan ikut suka. Bila mak marah atau tegur tunjuk muka masam atau jawab “Alah…orang tau laa…” dalam hati kata “dah tua nanti semua orang sakit, rasa badan ni ok je tak rasa apa-apa pun”

Kalau uol beranggapan macam kat atas tu, jom kita baca apakah kesan dan akibat dari tidak berpantang atau berpantang sambil lewa



KESAN DAN AKIBAT TIDAK BERPANTANG:

1) Rahim jatuh /Prolapse

Prolapse rahim adalah satu keadaan di mana rahim jatuh ke bawah dan kadang kala terkeluar dari saluran faraj. Keadaan ini biasanya disebabkan oleh ligament dan otot yang biasanya memegang rahim pada keadaan asal menjadi lemah akibat dari kehamilan dan kelahiran. Justeru itu rahim seakan-akan melorot kebawah melalui saluran faraj. Keadaan ini merangkumi beberapa peringkat


  • Peringkat awal ia hanya jatuh sedikit dari kedudukan asal
  • Peringkat kedua dimana pintu rahim jatuh sampai ke permukaan faraj
  • Peringkat ketiga yang sangat teruk ialah apabila keseluruhan rahim terkeluar daripada saluran dan permukaan faraj, keadaan ini yang biasanya digelar “tombong”



2) Gangguan kencing

Ramai wanita yang mengalami masalah kekenduran rahim atau prolapse akan menghadapi masalah kencing. Contohnya:

       Kerap kencing

        Sakit ketika nak kencing

         Kencing yang tidak terkawal khususnya semasa batuk dan ketawa yang kuat. Ini dipanggil Stress incontinence

Keadaan ini menyusahkan dan mengganggu tugas harian khususnya dalam menjalankan amal ibadat seperti solat


3) Gangguan hubungan kelamin

Oleh kerana berlakunya kelonggaran pada faraj khususnya pada otot yang memegang faraj yang dipanggil pelvic floor muscle, maka kekuatannya untuk mencengkam dan mengemut dalam proses hubungan seksual mungkin terganggu. Ini menyebabkan kepuasan dan kenikmatan seks, khususnya kepada sang suami kurang puas dan tidak menyeronokkan

Ramai wanita serta suami mengadu tentang kurang nikmat dan tidak puas ketika melakukan hubungan seks, terutama selepas isteri melahirkan anak. Perkara ini berpunca daripada pelbagai faktor tetapi diantara nya ialah kekenduran atau kelemahan otot di sekeliling faraj


4) Sakit pinggang dan tidak selesa di bahagian sulit wanita

Gangguan lain yang boleh timbul akibat daripada prolapsed rahim ialah rasa tidak selesa di bahagian sulit, kerana sesuatu benda iaitu rahim terkeluar daripada faraj. Ini berlaku ketika berdiri atau banyak berjalan. Oleh sebab rahim jatuh ia menarik otot dan seringkali urat di bahagian pinggang juga akan tertarik menyebabkan ramai diantara wanita mengadu sakit pinggang


5) Gangguan kesihatan 

Dalam kes prolapsed yang teruk atau peringkat ketiga dimana keseluruhan rahim terkeluar, seringkali pintu rahim tergesel pada seluar dalam dan menyebabkan luka atau erosion. Luka ini seringkali dijangkiti kuman dan menyebabkan keputihan atau pengeluaran lendir yang banyak. Dalam jangka masa panjang ada juga kes dimana berlaku ketumbuhan akibat daripada pergeseran yang berpanjangan


Oleh sebab itu jangan ambil mudah tentang berpantang, pakai bengkung, makan jamu bersalin dan makan makanan yang disyorkan. Tapi Alhamdulillah dengan adanya teknologi sekarang, wanita yang baru bersalin pada masa sekarang banyak membaca dan mendapatkan khidmat nasihat daripada pakar atau bidan, tentang bagaimana nak berpantang secara tradisional tapi moden

Tradisional tapi moden, macam mana tuh? Nak berpantang secara moden senang je, pakai je premium beautiful sebagai bengkung masa berpantang. Kenapa? Apa kelebihan premium beautiful ni? Jom kita baca


KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL SEBAGAI SET BERPANTANG:

1) Premium beautiful ni ada 3 parts (long bra, waist nipper and long girdle). Bagi yang tak tahu, Waist nipper ni bengkung dan Long girdle tu seluar. Ok, kalau uol nak tahu, pemakaian girdle premium beautiful selama 8 jam atau lebih setiap hari mampu menaikkan/mengangkat peranakan wanita

One of TLC master trainer, CDM Kak Izyan. Haritu Kak Izyan pergi berurut dengan sorang tukang urut ni. Nak tahu apa tukang urut tu komen? Dia cakap peranakan Kak Izyan terletak cantik sangat. Tak jatuh, tak de masalah langsung. Cantik terletak macam anak dara tak bersalin lagi. Haa Nampak tak tu? Itu kesan pemakaian premium beautiful corset secara konsisten selama hampir 4 tahun. Ni memang testimoni yang berkualiti sebab Kak Izyan ni dah berkahwin and ada 2 orang anak 


Satu lagi testimoni dari Yaya sendiri. Yaya anak dara tak kawin lagi. Tapi Yaya perasan yang Yaya tak boleh nak kawal kencing. Benda ni jadi beberapa bulan sebelum Yaya pakai premium beautiful. Secara logiknya, perempuan mesti laa boleh tahan kencing kan. Bukan macam lelaki. Sebab struktur salur kencing, urethra and all that berbeza antara lelaki dan perempuan. Itu yang merisaukan Yaya. Macam mana anak dara tak boleh kawal kencing? Risau, sakit apa laa ni kan

Lepas pakai girdle premium beautiful, ya allah memang boleh rasa peranakan Yaya diangkat. My godddd…peranakan Yaya ada masalah rupanya. Patut laa tak boleh tahan kencing. And good news lepas pakai premium beautiful, Alhamdulillah masalah tak boleh kawal kencing dah selesai


Terfikir jugak, maybe Yaya selalu angkat benda berat and tak kisah langsung pasal jaga benda-benda macam ni. Sejak dari tu, memang tak pernah skip pakai premium beautiful. Alhamdulillah

So, set berpantang moden premium beautiful ni mampu menaikkan/mengangkat kembali peranakan kita yang jatuh selepas bersalin. Dan juga mengetatkan kembali faraj yang longgar, so that takde laa kes kemutan tak kencang ala-ala malam pertama kan. Oppss!


2) Set bertungku dan melancarkan peredaran darah

Kalau uol nak tahu, Far Infrared Rays (FIR) yang ada kat fabrik premium beautiful ni mampu melancarkan peredaran darah dan sekaligus memanaskan badan ibu semasa dalam pantang. Badan wanita ni memang nak kena sentiasa panas kan. I mean suhu badan. Nak kena sentiasa warm. Tak nak sejuk-sejuk. Tak elok untuk kesihatan dan tubuh badan wanita. So, dengan pakai set berpantang moden premium beautiful ni, badan kita akan keep warm and body temperature is up

So konsep ni kita boleh samakan dengan bertungku. Tujuan yang sama iaitu nak lancarkan peredaran darah dan keep the body warm…Tapi premium beautiful ni kita boleh pakai selama 8 jam atau lebih…setiap hari…better kan dari bertungku yang selalu nya kita apply sejam je untuk setiap sesi…selalunya bertungku 2 kali sehari…so 2 jam sehari…berbanding dengan sarung premium beautiful 8 jam sehari


Lagipun kalau pakai premium beautiful ni tak membataskan aktviti harian kita…banding dengan bertungku. Kalau bertungku, memang tak boleh buat apa laa kan. Kena duduk bertungku jela. Bukan lah Yaya nak kata bertungku tu tak elok. No, jangan lah uol salah faham pulak. Yaya just nak bagi solusi pada uol yang tak nak berpantang sebab leceh laa. And macam-macam alasan lagi. 

So why not try premium beautiful corset ni? Senang dan menjimatkan masa. Serta tak menghadkan aktiviti harian kita. Kalau pakai premium beautiful plus bertungku lagi kebaboom laa result nya kan 


3) Premium beautiful ni jugak merupakan set berpantang moden yang terbaik sebab boleh meningkatkan pengeluaran susu ibu. Susu ni asalnya darah kan. So, bila pakai premium beautiful ni, blood circulation lancar and pengeluaran susu jugak bertambah banyak

Selain itu, premium beautiful jugak dapat mengelakkan bengkak susu. Breast takkan rasa sakit. Percayalah. Kalau tak percaya, cuba pakai. Selain tu, premium beautiful ni jugak menampung breast and menganjal serta mengelakkan breast dari kendur. Biasalah, dah bersalin ni semua benda jadi kendur kan. So, pakai premium beautiful ni memang satu bonus laa kan



4) Selain dari itu, pemakaian premium beautiful masa dalam pantang juga boleh menurunkan berat badan. Bukan berat badan je turun, tapi shape badan pun akan dapat balik and kembali pada bentuk badan asal which is bentuk badan sebelum kawin @ bentuk badan anak dara laa. Perut buncit pun hilang

Kenapa pakai premium beautiful masa pantang boleh kurus? Sebab masa pantang ni, lemak-lemak yang ada pada badan tu bukan lah lemak tepu pun. Lemak geli-geli je ibarat hidup segan mati tak mau. Kalau kena cara pantang, memang cepat sangat kurusnya. Anak tak sampai setahun, badan dah cantik balik. Alignment pun tak lari. Suami pun senyum lebar je. Ehem ehem

5) Set berpantang moden premium beautiful ni jugak boleh menghilangkan stretchmark. Opps! Masalah selulit ni rata-rata wanita memang ada kan. Kurus ke gemuk ke, memang ada. Yang dah bersalin tu apatah lagi. Kulit mengembang masa mengandung. Struktur kulit pun dah lari. Itu yang menggelebeh sana-sini. Okay uol kena tahu , salah satu penyebab selulit ni wujud adalah sebab masalah peredaran darah dalam badan kita. Haa dah boleh nampak  tak apa kaitan premium beautiful dengan selulit?

Premium beautiful ni kan ada FIR which FIR ni membantu menggetarkan molekul air dalam kulit kita dan sekaligus tindakan ini akan dapat membantu darah berjalan lancar dalam badan. So bila darah lancar, selulit pun takkan wujud lah pada kulit kita. Memang molek sangatlah ibu-ibu dalam pantang sarung premium beautiful ni. Supaya selulit yang ada tu sedikit demi sedikit hilang and pudar, serta kulit pun jadi makin anjal


6) Kebanyakkan wanita ni memang susah sangat lah nak kawal nafsu makan dan nak diet. Ada je halangannya, Ye dak? Kalau dalam pantang tu, lagilah tak berapa nak elok diet ni sebab baby perlukan nutrient dari susu ibu. Kalau si ibu tu diet, bimbang nutrient susu terganggu. Effect kat baby jugak kan. So, pakai jela premium beautiful ni. Sebab premium beautiful ni boleh mengawal nafsu makan kita. And buatkan kita cepat kenyang. Senang nak turun berat badan tanpa perlu diet. Best tak? Haruslah best uol…


Itu lah antara sebab kenapa Yaya syorkan premium beautiful ni sebagai set berpantang. All in one. Ada seribu satu kebaikan. Kesimpulannya, uol jangan pandang remeh berpantang ni. Kalau tak nak sakit-sakit badan masa tua, jangan abaikan berpantang. And nak berpantang cara senang, sarung je premium beautiful. Confirm puas hati. Badan pasti kembali anak dara. Gojes gitu…eh boleh laa planning anak nombor dua kan? Muahahaha…



Sebarang pertanyaan berkaitan premium beautiful, boleh hubungi 

#PremiumBeautifulExpert

Cik Yaya
019-9045851


No comments:

Post a Comment