Friday, February 26, 2016

TESTIMONI:PREMIUM BEAUTIFUL MAMPU MENGATASI MASALAH PERUT BUNCIT


Oppps! Mintak maaf...tersebut pulak perut buncit tu kan. Alah apa nak heran, Yaya pun pernah je ada masalah yang sama. Kita orang perempuan ni, kurus macam mana pun still akan ada masalah perut buncit. Jarang sangat yang perut kempis. hehe Untung lah siapa yang perut kempis tu kan. Asset tu...


Apa yang korang buat bila ada masalah perut buncit ni? Sorok perut eh...ke cuba tahan nafas (dasyat neh sape yang mampu tahan)...tak pun makan pil kempis perut (ade ker?)...ataupun cuba alternatif pakai korset...

Macam-macam cara kan kalau nak perut kempis ni. Sanggup berhabis duit semata-mata nak dapatkan kesan yang memuaskan hati



Kalau ikutkan pengalaman Yaya sendiri yang pernah alami masalah perut buncit ni, memang Yaya pernah je cuba cara-cara kat atas (kecuali tahan nafas la sebab tak mampu nak tahan...haha). Sejak dari zaman belajar, Yaya memang suka beli pil-pil untuk kuruskan badan dan kempiskan perut ni. Jamu, jus, pil, semua yaya pernah makan. Tapi kesan nya tak seberapa sebab ada yoyo effect. Kejap kurus kejap tak. Tak mampu jugak nak repeat beli setiap kali gemuk balik

Korset pun ada je beli 2 3 jenis (tak nak mention lah brand apa). Ada yang tutup seluruh badan, ada yang part bengkung sahaja. Kesannya pun tak memuaskan, sebab takde kesan grip langsung. Pakai pun rasa macam tak pakai pape. Lemak still menggeleber. Kalau ikot pengetahuan Yaya pasal korset, nak tahu korset tu bagus ke tak, first time pakai pun dah rasa grip. Baru lah si pemakai rasa selesa dan confident nak pakai

Okey sebelum tu, jom kita kenal pasti apa punca yang menyebabkan perut buncit

Kenapa perut buncit????

7 penyebab perut buncit:

  1. Alkohol...kandungan gula dan kalori yang tinggi dalam alkohol boleh menyebabkan masalah perut buncit
  2. Corak pemakanan yang tidak sihat...cara makan yang berlebihan boleh mengakibatkan perut buncit. Seeloknya, amalkan cara makan Rasullullah iaitu makan sebelum lapar dan berhenti sebelum kenyang
  3. Selalu memilih makanan tinggi lemak...makanan yang tinggi kandungan lemak merupakan makanan yang susah dicerna oleh organ pencernaan, seterusnya menjadi timbunan lemak dalam badan
  4. Makan lewat malam
  5. Pemanis tiruan
  6. Minuman bergas
  7. Kurang bersenam terutama senaman untuk menguatkan otot perut
Haa dah tahu kan apa punca yang menyebabkan perut buncit? Ada tak yang selalu kita amalkan? hehe ada laa tu...

Takpe...mulai hari ni, jom sama-sama ubah corak pemakanan dan rajin-rajin kan lah diri kita untuk bersenam


Atau pun, kalau uol nak cari cara alternatif untuk kempiskan perut, boleh cuba pakai premium beautiful corset. Haa korset lagi? Takpe uol...premium beautiful corset ni lain dari yang lain. Memang special, first time pakai dah nampak kesan. Grip tu memang kemas lah, selesa je pakai sebab badan tak bergegar

Premium beautiful ni ada instant shape which means kali pertama pakai pun dah nampak kesan. Contoh, kalau perut buncit, pakai premium beautiful even untuk kali pertama, perut buncit terus takde...

Yeke? Hilang terus lah? 

Takde laa...bukan hilang terus perut buncit tu, tapi lemak kat perut tu di lock dengan kemas oleh premium beautiful. Sebab tu tak nampak buncit

Macam mana nak hilangkan terus lemak-lemak kat perut tu?

Senang je uol...pakai premium beautiful ni secara konsisten selama 3-6 bulan. Insyaallah akan nampak hasil. Sekali lagi nak ulang, PAKAI SECARA KONSISTEN ;)

Apa kaitan nya premium beautiful ni dengan perut buncit? Macam mana premium beautiful ni bekerja hinggakan perut yang buncit pun boleh kempis?

Okey macam ni. Premium beautiful ni ada ciri-ciri yang istimewa which is Far Infrared Rays (FIR). Haa FIR ni kalau bahasa mudah faham, kita panggil cahaya matahari pagi dhuha. Cahaya waktu dhuha sangat bagus untuk kulit kan

Macam mana FIR ni berfungsi? 


Bila pakai premium beautiful ni, memang badan kita akan rasa warm (sebab pengeluaran haba oleh FIR). Tapi, kat perut tu masa awal-awal pakai takde rasa sangat pun sebab perut time tu masih lagi buncittttt...

Alhamdulillah 2 minggu pakai premium beautiful, berat badan turun 4 kilo and dah start rasa warm kat bahagian perut. Memang pun, bila lemak still lagi tebal, FIR tu susah nak menembusi, so it takes time lah. Tapi jangan risau, kalau pakai secara konsisten, sekejap je tuh. Macam Yaya lah, 2 minggu perut dah start kempis secara perlahan-lahan

Macam gambar kat atas tu, molekul air bergetar menghasilkan haba. Haba tu lah yang membakar lemak-lemak di sekitar perut secara perlahan-lahan dan tanpa kita sedar. Even kita tengah berehat, FIR ni still lagi dok menghasilkan haba yang membakar lemak tuh. Haa...best tak? 

Sekarang ni dah faham kan apa perkaitan antara premium beautiful dengan kempiskan perut yang buncit. Now, jom kita tengok deretan testimoni customer premium beautiful yang sebelum ni ada masalah perut buncit, tapi sekarang happy sebab perut dah mula kempis

Ada yang teruja sebab first time pakai premium beautiful pun, dah nampak kesannya (instant shape)

Masalah lemak berlebihan kat sekitar perut dan pinggang terus takde lepas pakai premium beautiful (instant shaping)
Ni memang ketara nampak perubahan kat perut yang buncit tu. Lepas sarung premium beautiful, perut buncit dah kempis. Kalau pakai secara konsisten, insyallah perut buncit akan takde selamanya
Haa orang lelaki pun nak perut kempis taw. Yelah sekarang ni ramai je yang belum kahwin tapi dah ada perut buncit. Sebab tu lah dorang pun berlumba-lumba nak kempiskan perut
Bagi orang lelaki, dorang just pakai bengkung sahaja. Duration pakai sama je, 8 jam sehari, pakai setiap hari konsisten. Insyaallah akan nampak hasil secara berperingkat ;)

Uol nampak tak lebihan lemak kat perut tu? Alhamdulillah lepas sarung premium beautiful, lipatan lemak dah takde. Alah lemak manja je tu, kalau pakai konsisten insyaallah cepat dapat hasil. Body besar macam ni, kalau sarung premium beautiful, memang nampak exclusive sebab lemak-lemak di lock dengan kemas ;)

 Haa teruja tak uol tengok testimoni-testimoni dorang ni? Mereka dah pakai, anda bila lagi? 

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan premium beautiful, boleh hubungi Yaya di talian berikut

Cik Yaya

#PakarKempiskanPerut

#AgentPremiumBeautifulKelantan

019-9045851 / 014-5002339



MINERAL COFFEE MAMPU MENYELESAIKAN MASALAH Hb RENDAH DALAM KALANGAN IBU MENGANDUNG

Assalamualaikum uol...

Salam jumaat, penghulu segala hari. Negeri pantai timur cuti hari ni kan, so selamat berhujung minggu dengan keluarga tersayang. Time cuti macam ni jelah kita nak manfaatkan masa yang ada kan. Ada yang planning nak pergi picnic, nak shopping, tak kurang juga yang nak bersantai je kat rumah, menghabiskan masa hujung minggu dengan family tersayang kat rumah. Apa pun aktiviti yang anda rancangkan, semoga hujung minggu anda diisi dengan sebaiknya

Mineral coffee, kopi kesihatan terbaik (kaya dengan magnesium)

Yaya sebenarnya terlebih excited hari ni sebab ramai sangat customer mineral coffee, rata-ratanya dari kalangan ibu mengandung lah. Bukan apa, ibu-ibu ni nak cari alternatif macam mana nak naikkan bacaan Hb dorang. Ramai rupanya yang ada sindrom Hb rendah ni, and memang kalau dah bacaan rendah tu, agak bermasalah jugak la kan sebab akan ada "red mark" dekat buku laporan kesihatan tu. Terpaksa laa jumpa dengan doktor untuk pemeriksaan

  
KOPI GARAM BULUH

#Tanpa kolesterol

#Tanpa gula

#Tanpa pengawet
 
Kalau kat tempat Yaya ni, bila dah ada "red mark" tu, makin kerap laa kena jumpa doktor. Agak leceh sebab masa menunggu yang sangat lama untuk jumpa doktor. Kalau boleh, biarlah kita pun macam ibu mengandung yang lain jugak, schedule jumpa doktor sebulan sekali je kan

Yaya happy dapat berkongsi pengalaman Yaya sendiri dengan customer. Yelah, Yaya pun tengah pregnant sekarang ni and Yaya memang amalkan mineral coffee ni. Tujuan utama untuk hilangkan loya dan kurangkan rasa nak muntah je, tapi alhamdulillah bacaan Hb Yaya pun bertambah ok lepas minum mineral coffee ni. Orang tua-tua cakap, minum kopi ni anak jadi putih. Entah betul ke tidak. Tak pasti laa pulak. Yang penting, mineral coffee ni memang kopi kesihatan terbaik. Ibu mengandung pun boleh makan, takde masalah pun. Jangan risau bab kandungan gula dan kolesterol dalam mineral coffee ni sebab

MINERAL COFFEE NI MEMANG TAKDE KANDUNGAN GULA LANGSUNG

MINERAL COFFEE NI MEMANG TAKDE KOLESTEROL LANGSUNG

Sebab tu ibu mengandung pun sesuai minum mineral coffee ni, sebab membantu MENGURANGKAN RISIKO DIABETES



7hb Februari - bacaan Hb 10.7 (kena tanda merah dengan nurse). Appointment dengan doktor yang seterusnya sepatotnya sebulan kemudian, tapi disebabkan bacaan Hb tak normal, terpaksa lah datang awal dua minggu. Nurse cakap, kalau bacaan Hb still ada masalah, lagi kerap kena jumpa doktor

 17 Februari - bacaan Hb 11.0 (yeay dah normal). Lepas amalkan mineral coffee, rehat cukup, vitamin yang doktor bagi, alhamdulillah bacaan Hb dah normal. Lega sangat rasanya sebab appointment dah kembali normal macam biasa (sebulan sekali)

 Bila bacaan Hb tak normal, terus tanda merah. hehe 


Selain itu, mineral coffee ni juga sesuai untuk ibu menyusu. Ibu yang sedang menyusukan bayi memang kena sentiasa pantau setiap apa yang dimakan, sebab pemakanan ibu mempengaruhi kesihatan bayi. Namun alhamdulillah, mineral coffee ni takde sebarang side effect pun untuk diamalkan
 
Antara kebaikan mineral coffee bagi ibu menyusu:
 
  1. Membantu untuk menambahkan susu badan
  2. Membekalkan tenaga 
  3. Melegakan stress 

Jadi, bagi ibu-ibu yang sedang hamil atau sedang menyusu, jangan risau untuk mencuba mineral coffee. Beli sekotak confirm mau repeat order! ;)

Harga Mineral Coffee:

RM 30 (SM)
RM 32 (SS)

Untuk sebarang tempahan mineral coffee, boleh whatsapp @ call Yaya directly ditalian

Cik Yaya

019-9045851 / 014-5002339

#AgentMineralCoffeeKelantan #AgentMineralCoffeeSelangor
#AgentAktifMineralCoffee #AgentSahMineralCoffee #KopiGaramBuluh #KopiKesihatan #MineralCoffeeBantuSelesaikanMasalahHbRendah

PERBEZAAN PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL DENGAN SENAMAN

Wow! Beza sangat bila dibandingkan antara jogging selama 30 minit (bakar 350 kalori) dengan pakai premium beautiful selama 1 jam (bakar 900 kalori). Ramai yang tak tahu pasal ni kan? 

Yaya takde mention taw, pakai premium beautiful ni uol tak payah nak bersenam. Sebab kita memang maklum yang senaman memang elok untuk kesihatan badan kita. Just cuba uol bayangkan, bersenam sambil pakai premium beautiful. Fuhhh apa agak-agak result yang korang akan dapat? 

Sebab nya, memang ramai je geng TLC yang pakai premium beautiful ni masa bersenam. Bukan apa, bila jogging sambil pakai premium beautiful ni, badan tak bergegar especially bagi mereka yang breast besar (sorry to mention). Part pinggul pun takde laa nak hayun sama bila kita jogging tu. Rasa selamat and confident level memang meningkat. Takde laa kita perasan sorang-sorang macam ada orang tengah tengok kita jogging je kan, sebab semua lemak-lemak manja tu di grip dengan kemas oleh fabrik premium beautiful

Untuk pengetahuan uol jugak, bila kita bersenam sambil pakai premium beautiful ni, memang proses perpeluhan lagi cepat berlaku. Peluh memang lagi banyak keluar. Tapi yang best nye, badan kita takde rasa terlalu panas pun. Takde rasa macam kena bakar dengan oven pun, even kita pakai premium beauiful classic yang warna hitam tu

Nak tahu kenapa? Sebab premium beautiful ni memang ada fungsi special iaitu, menyeimbangkan suhu badan. Means, kalau badan uol masa tu sejuk, premium beautiful ni membantu untuk meningkatkan suhu badan uol seterusnya menghangatkan badan uol. Hangat-hangat manja je taw, bukan panas berlengaih satu badan

Sama jugak bila badan uol masa tu panas, premium beautiful ni membantu untuk menurunkan suhu badan, so takde laa uol rasa baru je kena bakar dalam oven. Pendek kata, bersenam sambil pakai premium beautiful ni memang selesa, takde rasa melekit, takde rasa berlengas. So, uol jangan risau okey. Premium beautiful ni memang si hitam memikat, si hitam hikmat!



 Tengok jelah perbezaan ni. Berbaloi laa kan kalau kita invest sekali je seumur hidup untuk beli premium beautiful corset ni. Sambil-sambil tu, korset kesihatan ni jugak mampu menyokong tulang belakang kita

Ada seorang pesakit slip disc ni, memang tinggal area yang ada gym tapi sayang sebab tak mampu nak manfaatkan kemudahan gym tu, sebab nya tak boleh bersenam. Yelah, orang yang ada penyakit slip disc ni mana laa boleh sesuka hati je, main redah je bersenam. But now she's the happiest person sebab dah boleh bersenam, even bukan senaman yang extreme. Dapat jalan atas tread mill slow-slow pun dah ok dah katanya, asalkan dapat exercise ;)

Rasa seronok sangat bila client puas hati dengan kesan premium beautiful ni. Alhamdulillah kak, memang pilihan yang tepat ;)

Haa ni gambar masa kami geng TLC adakan program zumba. Memang best sangat berzumba sambil pakai premium beautiful ni. Lagi cepat laa proses nak membentuk perut dan pinggang yang ramping tu. Sukanya!

#PremiumBeautifulExpert

#WaistTraining

#WaistSociety

Cik Yaya

019-9045851 / 014-5002339

Thursday, February 25, 2016

FREE TRIP TO OSAKA, JAPAN

Amboi amboi...seronok sakan nampak adik-beradik TLC ni bercuti kat Osaka, Jepun. Hmmm macam mana tak seronok kan? Free trip company taja, tak payah fikir nak stay kat mana, nak makan apa, nak bawak bekal apa, nak beli tiket masa promotion sebab nak murah, tak payah! Memang tak perlu fikir pun semua tu...just fikir nak bawak baju apa je kat sana untuk OOTD (attn: kami memang giler OOTD) ;P

Now kita layan beberapa keping gambar kat Osaka...bila semua dah balik dari holiday, Insyaallah Yaya akan kongsikan lagi full story about this free trip
 

Pemandangan waktu subuh dari Imperial Hotel, Osaka
Subhanallah, cantiknya!
 

 Dah ready nak jalan-jalan

#TLCinJapan

#TLCTravelog

Cik Yaya

#PremiumBeautifulExpert

019-9045851 / 014-5002339

CARA SENAMAN YANG BETUL UNTUK KEMPISKAN PERUT

Assalamualaikum uol

Tengahari dah ni...lapar tak? Hmm mesti lapar kan. Ada yang tengah makan kot. hehe

Nak makan, tapi risau pulak tengok perut berlipat-lipat, perut buncit. Arghhhhh!!!! Stressnye... nak buat macam mana ye? 

Haa jangan risau, kat sini Yaya kongsikan antara senaman dan pemakanan yang boleh uol amalkan untuk dapatkan perut yang kempis

Memang orang perempuan ni, kalau tanya asset apa yang berharga? Flat tummy lah jawapan nye. Siapa lah yang tak nak perut kempis kan. Lagi-lagi kalau lepas bersalin, lagi lah nak perut kempis dengan cepat

So, jom amalkan senaman-senaman ni. Buat kat rumah sendiri-sendiri pun boleh uol. Tak payah pergi gym pun. Senang kan ;)










Uol boleh laa cuba mana-mana senaman kat atas...kalau nak cuba semua pun ok jugak ;)

#AgentAktifPremiumBeautiful

Cik Yaya

019-9045851 / 014-5002339

NAK UBAH STATUS KEWANGAN, TAPI BANYAK SANGAT ALASAN

 
Sepanjang Yaya buat bisnes premium beautiful ni, ada yang pernah kata,

"Bisnes premium beautiful ni sesuai untuk orang yang slim je buat, sebab orang lebih percaya. Senang nak jual kalau dah slim"

"Bisnes premium beautiful ni hanya untuk orang yang kaya sahaja (maksudnya yang berduit), sebab modalnya yang besar"

"Bisnes premium beautiful ni hanya untuk orang yang rajin sahaja sebab kena pergi kelas"

 
Kadang-kadang buat Yaya terfikir, apa yang susah sangat nak buat bisnes ni? Mentor dah sedia ada nak guide kita, product hot demand, tinggal diri kita je yang nak buat atau pun tidak 

Sebenarnya bukan itu yang Allah nak tunjuk pada kita

Allah kalau nak datangkan rezeki ni, melalui pelbagai cara dan cabang

Kita minta Allah murahkan rezeki kita, bila Allah datangkan satu peluang bisnes, kita kata produk mahal susah nak jual

Kita minta Allah murahkan rezeki kita, bila Allah datangkan satu peluang bisnes, kita kata takde modal. Nak cari bisnes takde modal je

Kita minta Allah murahkan rezeki kita, bila Allah datangkan satu peluang bisnes, kita kata kita tak pandai berniaga, tak pandai bercakap, tak pandai itu ini

Kita pandai meminta-minta pada Allah, tapi satu benda kita tak pandai. Berusaha

Modal dalam bisnes is actually USAHA. Usahalah mencari modal kalau betul-betul nak berbisnes. Kalau itulah yang Allah datangkan pada kita, bersangka baiklah dengan perancangan Allah untuk kita

Kita besar ke, kecik ke, bukan ukuran nak berjaya dalam bisnes. Tapi USAHA. Kalau kita cantik macam mana pun, kalau takde usaha tetap takde hasil

Kita kata kita tak pandai bercakap, tapi bergosip kita boleh pulak kan? Allah. Nikmat mulut Allah bagi, kita tak guna sebaiknya

Apa-apa pun, nak dapat besar, usaha kenalah besar. Bermalas-malasan bukanlah ciri-ciri hamba Allah

Kalau kita asyik menolak peluang rezeki yang Allah datangkan pada kita, sampai satu masa, takut sangat, Allah pun dah tak ingin nak bagi rezeki pada kita, sebab macam-macam sangat alasan yang kita bagi

Dan untuk menjawab tanggapan uol kat atas tadi, meh Yaya nak bagitahu

Untuk pengetahuan uol, memang betul bentuk badan dan ukuran badan semua tu tak penting pun. Yelah, ramai je dalam geng TLC yang berbadan besar. Sebelum join bisnes premium beautiful ni, memang badan besar. Tapi bila dah start bisnes and dah start pakai premium beautiful, alhamdulillah badan dah makin susut. Honestly Yaya cakap, bisnes ni bukan je boleh mengubah status kewangan uol, tapi jugak boleh improve uol punya penampilan dan tahap keyakinan diri

Pakai premium beautiful corset ni bukan soal kecik atau besar, tapi yang best nye

Mana yang kecik nampak terbentuk
Mana yang besar nampak eksklusif


And tanggapan yang kedua, bisnes premium beautiful ni hanya untuk orang kaya je. Takde lah. Sebenarnya, orang yang ada masalah kewangan lah yang sepatutnya mula berniaga, mula cari income kedua. Modal dalam bisnes ni flexible. Kami dalam TLC memang tak diajar untuk membebankan customer atau ahli baru. Tak semua orang bertuah ada duit berkepuk-kepuk, so depend pada seseorang berapa modal yang dia ada. Kalau takde modal duit, yang penting modal insan WAJIB ada. Modal insan ni means rajin, bertanggungjawab dan rela untuk dibimbing

Bab rajin pulak, memang lah kalau nak berjaya kenalah rajin cari ilmu. Itu basic step untuk berjaya. Mana boleh malas kalau nak berjaya kan. Simple rule ;)

Saya pun tak pandai, tapi berani menyahut cabaran untuk berbisnes. Kita tak tahu apa yang Allah rancangkan untuk kita kan, just positif dan bersangka baik. Yaya cuma berkongsi pengalaman sepanjang buat bisnes premium beautiful ni jer 


#PremiumBeautifulExpertKelantan

Cik Yaya

019-9045851 / 014-5002339

Wednesday, February 24, 2016

WINNER READER'S CHOICE AWARDS 2015


Tahniah diucapkan untuk produk marine essence keluaran Sahajidah Hai-O Marketing kerana terpilih menjadi produk pilihan pengguna. Menang award uol! So, tak payah ragu-ragu lagi dengan sabun marine essence ni ye. Memang bagus dan terbaik untuk kesihatan kulit kita

 Produk Marine essence dalam majalah Natural Health

Sabun marine essence (ketul)

Sabun marine essence (cecair)

Shampoo marine essence

Untuk sebarang tempahan produk marine essence, boleh hubungi 

Cik Yaya

019-9045851 / 014-5002339

#AgentSahMarineEssence #AgentMarineEssenceSelangor #MarineEssenceMurah #SabunKetiak #AgentAktifMarineEssence

 

TESTIMONI BERJAYA HAMIL SELEPAS PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL SELAMA 4 BULAN JER

Assalamualaikum

 
Alhamdulillah Yaya teruja sangat nak kongsikan testimoni premium beautiful yang terbaru ni. Before this, Yaya ada je share pasal premium beautiful dapat membantu menguatkan rahim dan salah satu ikhtiar untuk dapatkan zuriat. And today, Yaya berbesar hati nak kongsikan dengan uol testimoni seorang customer premium beautiful ni yang telah berjaya hamil selepas 4 bulan pakai premium beautiful secara konsisten. Alhamdulillah, memang kalau dapat tahu kita pregnant, memang satu perasaan yang tak dapat nak digambarkan. Ye tak? Ada happy, terharu semua ada, mixed feeling

Yaya tumpang happy untuk customer ni, yelah memang teringin nak dapat anak kan. Berkat usaha dengan pakai premium beautiful plus dengan izin Allah, dapat jugak merasa pengalaman mengandung dan pengalaman jadi seorang ibu

 
Actually, rakan bisnes Yaya yang dari Melaka (Kak Melati) pun alami masalah yang sama, which is dah kawin hampir 8 tahun tapi still tak dapat anak lagi. Yelah rezeki Allah yang bagi tapi kita pun nak kena usaha yang terbaik jugak kan. Alhamdulillah lepas pakai premium beautiful, memang pregnant

Kata Kak Mel:

"Sedap gamaknya bila pakai premium beautiful ni, yelah grip kemas, ketat. Laki mana tak suka"

Haa nampak tak permainan nya di sini? Haha memang pun. Kalau yang dah pakai premium beautiful ni, dapat rasakan perbezaan sebelum dan selepas pakai. Kalau sebelum tu longgar je sana sini, lepas pakai konsisten confirm kemas terletak, grip pun ketat. Husband mana yang mampu tahan kan? Lagipun, premium beautiful ni mengangkat dan menguatkan rahim wanita

Tahniah sangat-sangat pada yang dah berjaya hamil asbab pakai premium beautiful, segalanya rezeki dari Dia. Alhamdulillah ;)

Bagi wanita-wanita di luar sana yang sedang berjuang untuk dapatkan zuriat, jangan sedih-sedih dan jangan hiraukan apa orang nak kata. Ignore je, teruskan berusaha sehabis baik

Untuk order premium beautiful, boleh whatsapp Yaya directly

#AgentSahPremiumBeautiful

Cik Yaya

019-9045851 / 014-5002339

KENAPA REZEKI AKU TAK MURAH?

Assalamualaikum uol

Selamat pagi di hari rabu, moga-moga hari ni lebih baik dari semalam. Cuaca pagi ni mendung je even dah nak menginjak ke tengahari. Sejuk je kan. Uol tengah buat apa tu? Hmmm yang kat office tu mesti dah terbayang-bayang nak makan apa untuk lunch hari ni kan. Especially kita orang perempuan, ada je list makanan yang nak dimakan. Normal lah tu kan...Yaya pun macam tu jugak. 

Sejak preggy ni, memang pantang orang sebut nama makanan depan Yaya, mesti Yaya terasa nak makan. So husband Yaya pun sentiasa lah berhati-hati, tak nak sebut nama makanan yang susah nak cari. Nanti kang kempunan Yaya nak makan, dia jugak yang susah hati. haha pandai betul kan. Maklumlah, fasa alahan dah beransur-ansur hilang. So sekarang ni dah boleh makan dengan berselera, makan pun dah banyak, tak macam 4 bulan pertama pregnant ni. Alhamdulillah, bila dikenangkan balik segala cabaran dan pahit maung sepanjang 4 bulan ni, memang perit jugak laa. Serik dah rasanya, tapi tu lah yang kita orang perempuan perlu hadap, kalau nak dapat anak. Nak tak nak, layankan jela. Bagi yang takde apa-apa alahan tu, uol memang sangat-sangat beruntung. hehe 

So jom kita sama-sama nikmati saat-saat indah sepanjang mengandung ni. Orang cakap, bila dah bersalin, anak pun dah besar, mula laa rasa rindu nak mengandung lagi. Tak tahu lah kan, sebab ni yang first, tapi kalau ada rezeki lagi, apa salahnya kan ;)

Emm tadi Yaya belek-belek picture dalam handphone ni, terjumpa satu gambar ni, tajuk nya KENAPA REZEKI TAK MURAH?

Uol pernah terfikir tak? 

Mesti pernah kan. Setiap kali kesempitan especially dari segi kewangan, mesti terdetik kat hati kenapa rezeki aku tak murah? Kenapa susah sangat nak tarik rezeki ni? Kat mana silap aku? Allah nak bagi balasan kat aku atas dosa-dosa aku yang lepas ke? Emm macam-macam lintasan lagi yang terbit kat hati kita ni kan. Biasa laa tu, bila kita tengah susah, memang tendency untuk fikir yang bukan-bukan tu tinggi. So, first thing first, jangan bersangka buruk dengan Allah taw. Allah tak pernah nak membebankan hamba-hamba-Nya dengan sesuatu yang tak mampu hamba Dia pikul. Bersangka baik je dengan Allah, sebab Allah bertindak mengikut sangkaan kita. So, jom kita positifkan diri kita ye ;)



Kenapa rezeki tak murah? Kat sini ada 10 sebab, Yaya senaraikan satu-persatu ye

1. Lupa tanggungjawab kepada ibu bapa
2. Kedekut nak bersedekah
3. Suka komplen, semua orang tak betul
4. Bergaduh dengan adik-beradik, putuskan silaturahim
5. Pengotor- kotor hati, kotor akal, cakap kotor, kotor fizikal
6. Solat ala kadar, berdoa ala kadar
7. Malas, suka buang masa
8. Tak ingat mati, tak bersedia untuk mati
9. Tak sabar, cepat melenting dan marah
10. Susah nak senyum


Haa...cuba kita renung-renungkan balik, ada tak yang kita terlepas pandang?

Emm kita fikir, aku pun semput-semput je bab duit, nak sedekah kat orang macam mana?

Masalah aku bertimbun, semua aku nak kena fikir, nak senyum pun dah tak mampu...

Actually, banyak yang kita terlepas pandang kan? Kadang-kadang kita dah tahu, tapi still liat nak laksanakan. Apa kata, kita buang sikap malas dalam diri kita tu, kita buat apa yang perlu untuk tarik seberapa banyak rezeki dalam hidup kita. Kalau kita malas nak berubah, Allah pun malas nak bagi rezeki ;)

Sama-sama kita muhasabah diri kita, dan perbetulkan mana yang perlu ye

Uol boleh jugak baca buku tips menjemput rezeki, memang best. Banyak sangat tips berguna yang kita boleh praktikkan, and surprisingly tips yang dikongsikan takde lah susah mana pun untuk diamalkan. Just perlukan kerajinan dan istiqomah je 

Semoga kita tergolong dalam golongan yang sentiasa dimurahkan rezeki. Amin...

Salam sayang, 

Cik Yaya

#PremiumBeautifulExpert

019-9045851 / 014-5002339

Tuesday, February 16, 2016

NEW PROMOTION PREMIUM BEAUTIFUL 2016

Hai uol


Tahun 2016 ni, Yaya belum pernah lagi buat any special offer premium beautiful. And haritu Yaya ada mention kan pasal promosi ni, so here it is. Yaya nak buat satu offer menarik untuk uol yang memang berminat sangat-sangat nak miliki set premium beautiful ni dengan harga yang sangat berpatutan. Uol confirm puas hati dengan harga yang ditawarkan 

So, jangan lepaskan peluang keemasan ni. Cepat-cepat call@whatsapp Yaya untuk tahu lebih lanjut berkenaan offer menarik ni. Available selagi stock masih ada, so siapa cepat dia yang dapat ye ;)

Ok sebelum tu, Yaya nak share lah, siapa yang perlukan premium beautiful ni? 

*** Nak kurus
*** Nak ada shape badan(bagi yang terlalu kurus kering)
***Ikhtiar nak dapatkan anak 
***Rawat senggugut
***Rawat keputihan 
***Kecikkan peha dan pinggul yang lebar
***Mengecilkan cyst/lump/cancer cell 
***Rawat period tak teratur
***Betulkan postur badan @ Rawat slip disc 
***Gastrik
***Menyokong dan mengangkat rahim yang jatuh 
***Sesuai untuk ibu dalam pantang (sebagai bengkung moden, tak perlu nak lilit) 
***Membanyakkan susu ibu 
***Mengurang@memudarkan stretchmark 



Actually banyak lagi kebaikan @ fungsi premium beautiful korset ni. Tak tersenarai dah. Pendek kata, korset pb ni memang elok sangat dipakai oleh kaum wanita 

So, untuk uol yang ragu-ragu or still fikir lagi nak beli ke tak, better contact Yaya and Yaya akan terangkan dengan lebih lanjut berkenaan korset pb and promosi 2016 ni ;)

Boleh contact Yaya di talian 

Cik Yaya

019-9045851 / 014-5002339


JOM KENALI DATO' SERI VIDA (JUTAWAN HUMBLE)




 Ya Allah...tadi dah lunch. Baru je siap makan around 2.30 macam tu, sekarang ni lapar balik dah. Ish tak boleh jadi ni, memang kena cari makanan kejap lagi. Kalau lambat makan, masuk angin lagi susah. Bloating laa yang Yaya paling tak suka. Nak buat satu apa pun tak jadi. Mood pun boleh kelaut. Takpe kita habiskan entry ni dulu then kita mulakan misi menyelongkar makanan apa yang ada kat dapur tu

Well, untuk entry kali ni pulak, Yaya believe mesti ramai yang dah tengok video yang Yaya nak kongsikan ni. Tapi takpe, Yaya nak share jugak kat sini sebab kagum sangat dengan semangat yang ada pada beliau. Video kisah kekayaan Dato'Seri Vida

Bagi Yaya personally, dari mula tonton video Dato' Seri Vida ni, memang Yaya sangat-sangat kagum and happy for her atas kejayaan beliau. Memang beliau sendiri pun mengaku kejayaan yang beliau kecapi hari ni bukan lah datang secara bergolek. And memang betul lah pepatah yang selalu kita dengar, kejayaan takkan datang dengan mudah, kalau tak usaha mana nak datang hasil nya kan? Dan di setiap kejayaan itu, mesti ada halangan dan dugaan tersendiri. Lain orang lain dugaan nya. Kalau nak diikutkan, dugaan yang beliau hadapi memang terlalu tragik, dengan kehilangan 2 orang anak beliau. Tapi cuba kita tengok macam mana beliau bangkit semula. It's really amazing. Tuhan akan uji hamba-Nya sesuai dengan apa yang dia mampu hadap. Cekal betul Dato' Seri Vida ni kan

Dan yang menambahkan rasa hormat Yaya pada beliau adalah sikap. Sikap beliau yang mengikut resmi padi, makin berisi makin tunduk, memang buat Yaya respect. Memang tak ramai yang menang dengan ujian kesenangan. Ada orang, makin senang makin jauh dengan Allah, makin dilupakan yang susah terbiar. Tapi tidak bagi beliau. Sebab tu video ni sangat memberi inspirasi bagi Yaya

And Yaya believe memang impian setiap orang untuk jadi jutawan yang humble macam ni. Moga-moga kita dapat mencontohi sikap dan usaha beliau. Semoga perniagaan kita semua bertambah maju dan kita mampu menjadi usahawan yang kaya berjaya dunia akhirat. Amin...

BREAKFAST PALING SEDAP DI KELANTAN

Good morning uol!

Amboi tajuk nak win je kan. Saje je tu nak express kan betapa happy dan kenyang nya Yaya pagi ni sebab dapat makan dengan penuh berselera. Alhamdulillah, memang Yaya dah lama sangat tak lalu makan. Kali terakhir dapat makan dengan berselera, seingat Yaya 4 bulan lepas sebelum pregnant. Bila dah start pregnant, memang bagi jela apa pun, Yaya makan dua tiga suap je. Itu yang berat turun almost 4 kilo. Nurse pun berleter suruh makan banyak. hehe nak buat macam mana nurse, saya memang tak lalu makan. Nak paksa karang, termuntah pulak. So makan jela sekadar alas perut

Tapi pagi jumaat ni, memang rezeki Yaya gamaknya. Mak mertua buatkan nasi kerabu untuk kitorang sekeluarga. Yaya makan banyak giler and surprisingly habis licin. Memang dah lama tak rasa nikmat makan macam ni. Itu yang terlebih excited tuh. Dan Yaya tak perlu nak dengar husband berleter "awak ni nak saya kurus tapi asyik pass balance makanan awak kat saya je"

Inilah dia nasi kerabu yang sedap tu. Makan sampai puas hati ye

Yes memang itu laa yang Yaya buat dah hampir 4 bulan ni. Asyik pass je makanan kat husband sebab tak larat nak habiskan. Nak buang karang membazir, so encik suami laa tukang habiskan setiap makanan Yaya. Itu yang dia makin membulat. Orang makin bulat ni kuat berleter taw uol =P takde laa gurau je tu. Harap-harap ni permulaan kepada berakhirnya alahan Yaya selama ni. Serius seksa hadap alahan mengandung ni. Paling seksa batuk lah. Sampai kan nak tidur malam pun tak boleh. Alhamdulillah makin ok dah sekarang ni


Ni gambar sebelum kawin, time ni badan dah kecik dah sekarang lagi kecik. Muka pun cengkung je. Alahan punya pasal

Oh ye berbalik pada cerita nasi kerabu tadi, actually nak buat nasi kerabu untuk breakfast takde laa susah pun. Tak perlu nak terkejar-kejar sebab kebanyakan bahan-bahan nasi kerabu ni boleh prepare one day before ataupun malam sebelumnya. Kalau uol tak nak bangun awal pagi laa semata-mata nak sediakan semua tu. Macam kitorang pagi tadi, just masak nasi and goreng ikan je. Yang lain dah siap dah. So dapat lah makan untuk breakfast

Dah alang-alang Yaya share entry pasal ni, nak kongsikan sekali pasal resepi nasi kerabu ni

RESEPI NASI KERABU KELANTAN

Bahan-bahan untuk nasi:(sukatan & olahan cara rohaisha)

1 genggam penuh bunga telang | rendam dalam air secukupnya (Yaya pakai pewarna je)
2 1/2 cawan beras
3 1/2 cawan air rendaman bunga telang (sukatan ikut jenis beras)
pesepi nasi kerabu5 helai daun limau purut | koyak2 sedikit
1 batang serai | titik


Cara:
1.Ramas dan rendamkan bunga telang dalam air secukupnya.Ketepikan.
2.Cuci beras dan rendam seketika.Toskan beras dan masak nasi seperti biasa dengan memasukkan air bunga telang bersama serai dan daun limau purut dalam periuk.Kacau rata.
3.Tanak hingga nasi masak.


**Boleh juga titikkan pewarna biru jika tidak menggunakan bunga telang.


Kuah Tumis:
Santan pekat (saya guna 1 cawan)
7 ulas bawang merah* | (*) kisar
1/2 labu bawang putih*
3 labu bawang besar*
15 tangkai cili kering*
1 cm halia*
1 batang serai | ketuk
1 keping asam keping
2 sudu besar gula
Sedikit gula melaka
2 sudu besar budu
Garam (kena rasa masin dulu)


Cara:
1.Blend semua bahan bertanda (*) kecuali serai diketuk.Panaskan minyak dan tumis bahan tumbuk dan serai sehingga wangi.Masukkan sedikit air dan masak sehingga mendidih.
2.Masukkan santan dan sentiasa dikacau supaya santan tidak berketul.Masukkan asam keping, budu dan gula.Jika menggunakan budu dirasakan dulu sebelum dimasukkan garam.Masak sehingga pecah minyak.

Nota:Kuah tumis biar ada rasa masin sedikit.Kuah tumis sedap disediakan lebih awal dan mesti agak pekat.Kalau makan pagi disediakan sebelah malamnya.

Sambal kelapa:
1 ekor ikan kembung | yg telah direbus dan ambik isi
1/2 biji kelapa | goreng (sangai)
4 ulas bawang merah
2 batang serai
Garam
Gula


Cara:
1.Goreng kelapa dan kacau sentiasa supaya tidak hangit.
2.Tumbuk semua bahan dan gaul dengan kelapa goreng.
3.Tumbuk lagi sekali.Masukkan garam dan gula.


Ulam-ulaman:
Kacang panjang
Kubis
Timun (tak letak)
Daun kesum
Bunga kantan
Bawang besar (tak letak)
Kacang botol (tak letak)
Taugeh


Cara:
Hiris halus kesemua ulaman.


Sambal Cili:
Cili padi | tumbuk
Cuka
Garam
Gula


Lauk Pauk:(pilihan)
Telur masin
Ikan rebus goreng celup tepung
Daging bakar
daging goreng @ ayam goreng
Keropok @ keropok lekor
Solok lada
Bawang putih jeruk
Atau apa2 aja yang disukai


Cara menghidang:
1.letakkan nasi dalam pinggan.Masukkan ulam-ulaman diikuti sambal kelapa.
2.Kemudian sendukkan sedikit kuah tumis, budu dan sambal.
3.Akhir sekali letakkan keropok dan lauk pauk seperti telur masin, daging bakar, ikan celup tepung, daging goreng dll.
4.Jika suka letakkan pula sayuran seprti solok lada, bawang putih jeruk dll.


Sekian, nak olah ikut creativity sendiri pun boleh je

Selamat mencuba 

Cik Yaya

#PremiumBeautifulTopAgent

019-9045851/014-5002339


MY BROTHER'S WEDDING

Assalamualaikum uol

Alhamdulillah dapat back to normal activities which is aktiviti bisnes, lepas 3 hari busy dengan majlis kahwin my brother, check up baby and attend kenduri sana-sini. Actually attend kenduri tu tak semua jemputan sempat pergi sebab busy sangat dengan persiapan majlis rumah sendiri. Maklumlah, musim cuti ni memang ramai sangat yang kahwin. Congrates Yaya ucapkan, hope uol kekal bahagia hingga ke syurga and Yaya mintak maaf sesangat bagi yang tak sempat nak pergi. Doa Yaya bersama uol semua

Actually banyak sangat yang Yaya nak update, maklumlah 3 hari ni memang penuh dengan aktiviti. Rasa macam nak update setiap moment tu, so satu-satu okey. Yaya akan update every single things sebab Yaya nak kenang memori-memori indah ni sampai bila-bila. First, Yaya nak update pasal majlis kahwin abang Yaya

Alhamdulillah tarikh 6 Februari 2016, my brother and his partner dah selamat jadi husband and wife hanya dengan sekali lafaz. Dah boleh panggil laki bini =P Memang agak janggal sebab dari kecik kami membesar bersama and he's not the romantic person, and Yaya cukup pelik macam mana wife dia boleh terpikat. haha after all, itu semua jodoh dari Allah. Moga kekal hingga ke syurga and dapat anak comel-comel

Yaya and husband on the way nak ke masjid untuk acara akad nikah. Orang lain yang nak kawin, kitorang pun tumpang excited. Siap pakai sedondon, macam nak kawin balik je. Actually, ni baju masa kitorang akad nikah 5 bulan lepas. Alhamdulillah dengan Yaya yang pregnant 4 bulan and my husband yang naik badan, muat jugak pakai baju ni. Ni laa first time pakai balik baju ni after majlis akad nikah dulu. Terimbau balik kenangan =P


 Ni masa kat masjid untuk akad nikah. Pengantin perempuan dengan baju putih sedondon dengan pengantin lelaki

Hidup berumah tangga ni tak sama dengan zaman sweet couple-couple dulu. Memang banyak sangat bezanya. So, don't expect something yang perfect, just terima pasangan masing-masing seadanya. Allah dah bagi yang terbaik, which means jodoh yang kita perlukan, bukan semata-mata jodoh yang kita hendakkan

Penyerahan tugas oleh si ayah kepada imam untuk menikahkan anak perempuan nya


 Alhamdulillah dah sah jadi suami isteri hanya dengan sekali lafaz 


 Bergambar bersama ahli keluarga yang hadir. Surprisingly, mak Yaya yang tak suka bergambar pun sporting kali ni. Tak macam masa Yaya kawin dulu, susah bebenor nak bergambar =P

Actually Yaya tak involve sangat pun dalam the whole preparation untuk my brother's wedding ni. Yaya just datang sehari sebelum majlis untuk tolong bahagian makanan. Kenapa? Sebab bagi Yaya, orang lama-lama lagi expert bab majlis kenduri ni. Kita yang muda-muda ni just tolong yang mana patut jela (just my 2 cents)

So, sehari sebelum majlis tu just prepare barang-barang hantaran jela. 7 dulang dibalas 9 dulang hantaran oleh pengantin perempuan. Pelamin dorang cantik sangat. Simple but nice, tak lah terlalu simple actually. Tapi memang cantik. Berbaloi dengan harga. Lupa pulak nak tanya contact no, lain kali boleh laa usha-usha kat situ kan. Tengok yang mana berkenan sebab adik Yaya ada sorang lagi yang tak kahwin =) Rasa macam ketagih pulak nak buat kenduri kahwin, sebab best dapat kumpul ramai-ramai dengan sedara-mara ni

 Time ni actually hujan dah start turun. Tu yang kalut tak sempat nak selawat

Bertandang ke rumah pengantin perempuan

After all, Yaya memang happy sangat dapat kakak ipar baru. Family member dah bertambah lagi sorang, makin besar laa family kitorang. Balik raya nanti takde laa sunyi macam dulu-dulu, masa kitorang 3 beradik je

Bab makanan pulak, memang win. Masakan kampung terbaik, masak ramai-ramai. Pakat tolong-menolong. Tak payah katering bagai. Boleh makan sampai ke malam. Tetamu datang pun tak risau lauk-pauk habis. Yaya memang suka sangat gotong-royong macam ni. Selain dapat eratkan silaturahim, dapat jugak makan yang sedap-sedap ;)



Pengantin lama pun tak nak lepaskan peluang bersanding sekali lagi. Abaikan muka Yaya yang pucat dan sedikit gelap tu, baby dah ambik semua nutrient =P

Majlis sambut menantu pulak dorang buat pada 8 Februari 2016. Ada selang masa sehari, so takde laa pihak perempuan tu terkejar-kejar. Dapat laa siapkan yang mana patut






Mak buyung nak sangat makan triffle pengantin, so dapat laa satu. Jadi laa nak hilangkan rasa mengidam



Acara sarung cincin




Rasanya itu aje lah yang dapat Yaya kongsikan dengan uol. Kepada semua pasangan yang dah kawin, jom. Kita bercinta hingga ke syurga! :)

#PremiumBeautifulExpertKelantan 

Cik Yaya

019-9045851