Monday, September 26, 2016

DERITA PESAKIT ECZEMA

Assalamualaikum uol...

Pernah dengar tentang eczema? Mesti penah kan. 


Ya Allah, menderitanya ada eczema ni. Menderita sebab gatal yang teramat. Kalau dah start garu kat tempat gatal tu, memang tak boleh nak berhenti. Garu je sampai puas hati. Lepas tu sekian terima kasih laa. Memang berair, merah, sakit dan semestinya berparut lah tempat yang kena eczema tu. Seksa sangat kalau ada masalah eczema ni. 


Yaya tahu dan faham sebab Yaya pun ada masalah yang sama. Kalau panas, berpeluh, memang akan naik ruam merah dan eczema ni. Mula-mula tu tak kisah sangat sebab tak serius. Tapi makin dibiarkan makin melarat pulak. So, nak tak nak memang terpaksa laa cari ubat.

Awalnya Yaya sapu krim je. Tapi bila berpeluh dan krim tu dah bercampur dengan peluh, makin teruk pulak jadinya. Bedak pulak memang dah selalu pakai. Tak jalan. Tak pernah nak ok.

Itu yang Yaya cuba cari alternatif lain dengan pakai sabun marine essence ni. Yaya guna sabun magic ni dengan cara mandi dan sapu. Setiap kali mandi, memang Yaya akan gunakan sabun hijau ni. Wangi giler bau dia. Sekali guna memang tak nak guna dah sabun lain. Jadi tak ngam dengan sabun jenama lain. Sebab tu Yaya takkan miss pakai sabun ketiak ni masa mandi.


Satu lagi cara Yaya nak kurangkan eczema ni adalah dengan cara sapu sabun marine essence ni kat bahagian yang terkena eczema tu. Dan biarkan je. Yang bestnya pasal sabun marine essence ni, bil bercampur dengan peluh, tak melekit. Selesa je. 

Yang Yaya perasan, setiap kali guna sabun marine essence ni, memang eczema tak sempat nak singgah lama kat kulit ni. Alhamdulillah sabun marine ni sangat serasi dengan kulit Yaya. Yaya memang gunakan kat bahagian tubuh dan muka sekaligus. Kulit muka Yaya pun serasi dengan sabun ajaib ni. 

Satu tips untuk sesuatu produk tu berkesan bila kita guna: 
Diri-sendiri perlu yakin dengan produk tersebut. It's all about mindset. Kawal minda kita. Simple kan? 

So kalau uol pun ada masalah eczema @ lain-lain masalah kulit, teruk atau tak teruk, uol wajib cari jalan untuk sembuhkan. Jangan biarkan melarat. Seksa taw. Untuk uol yang berminat untuk order sabun marine essence ni, boleh whatsapp Yaya directly. Insyaallah Yaya akan bagi harga kasih sayang khas untuk pembaca setia blog Yaya. Just tell me you are one of my blog readers ok :)

Oh ye, lupa pulak nak mention, kalau uol berminat untuk menjadi agent @ dropship untuk produk marine essence ni, uol boleh bagitahu Yaya sebab memang Yaya tengah mencari agent @ dropship untuk sabun marine ni. 


Permintaan terlampau tinggi sampai Yaya tak mampu nak uruskan sorang-sorang. Ada anak ni, lagi laa kena ramaikan agent. So, kalau uol serius berminat untuk jadi agent @ dropship sabun marine essence, jangan segan untuk contact Yaya ye. 

Cik Yaya
019-9045851 @ 014-5002339

#SabunKetiak #SabunHijau #SabunMarineEssence #ShampooMarineEssence #AgentMarineEssence #SabunMagic #BisnesOnline #PremiumBeautiful 

No comments:

Post a Comment