Tuesday, February 14, 2017

VIRAL MIN KAFFE ADA GULA??? JOM BACA BETUL KE TIDAK!!

Adoiii apa pulak ni kan. Sebelum ni beriya-iya jer semua seller min kaffe ni claim yang min kaffe ni takde gula bagai. Sekarang ni ape cerita pulak kan?? Lepas satu-satu isu timbul pasal min kaffe ni. Tapi alhamdulillah, memang isu yang digembar-gemburkan tu tak betul pun. Thanks to company SHOM yang tolong clearkan pasal ni. 

Cerita nya macam ni. Haritu ada kawan share dalam group whatsapp pasal gambar kat bawah ni. Senarai minuman 3 in 1 yang ada kat pasaran.


Nampak tak dalam bulatan tu gambar kopi apa? Min kaffe kan. Ada pihak yang cakap min kaffe ni mengandungi gula.

So, kitorang as a usahawan SHOM memang tahu min kaffe ni takde gula. And million thanks to SHOM sebab keluarkan statement menyokong "MIN KAFFE TIDAK MENGANDUNGI SEBARANG GULA"

Jom baca jawapan dari company!

Greetings from Sahajidah Hai-O Marketing ( SHOM )

Thank you for your feedback on the misleading post about Min Kaffe sugar content circulated on social media lately. You are right that we do not use sugar in Min Kaffe formulation, i.e. there is no sugar added during the manufacturing. Other ingredient in the formulation namely non-dairy creamer does contain slight sugar.
However, the figure of 8.1g as shown in the post is absolutely misleading and we reserve the right to take necessary legal action against such sabotage. A friendly reminder, it’s always advisable to take only genuine information which we released via official memo or via our official Facebook & Ig account.
We hope the above clarifies.
Thanks.

Haa clear tak??? So uol tak perlu ragu-ragu laa pasal ni yer. Min kaffe memang takde gula.

Penghidap kencing manis, darah tinggi, gout boleh jer minum min kaffe ni. Takde masalah okey. Jangan risau.

Untuk order min kaffe, boleh whatsapp yaya direct ye. 

CIK YAYA
019-6703896

#MinKaffeSelangor #MinKaffeKelantan #AgentUtamaMinKaffe

No comments:

Post a Comment