Saturday, April 1, 2017

FORMULA MENJEMPUT REZEKI

Yaya teruja sangat nak share formula menjemput rezeki ni dengan

 uol. Yaya dah mula amalkan formula ni and memang nampak 

perubahan dari segi kewangan dan hati pun tenang. Sales 

 melambung naik, senang nak close deal customer, dapat customer 

yang tak banyak hal terus jer buat payment. Memang miracle 

sangat. Actually banyak lagi lah. Memang rezeki yang tak disangka

 datang. So, uol pun patut jadikan formula ni sebagai amalan uol. 

After all, Yaya share kat sini sebab tak nak hilang notes ni. Nanti 

nak refer senang kan. hehe

So, jom baca apa formula menjemput rezeki yang awesome sangat

 tuh!


1. DHUHA

Solat dhuha. Biasa dengar kan? Tapi biasa tak amalkan solat dhuha

 ni? So, formula pertama, sentiasa amalkan solat dhuha ye. Kalau

 kita selalu buat 2 rakaat, sekarang ubahlah kepada lebih rakaat.

 4,6,8 rakaat. Makin lama makin meningkat. 

Lepas solat dhuha tu, kita perlu baca surah Al-Waqiah. Waktu 

dhuha tuh, rasakan getaran kita untuk menjadi apa, contohnya 

kalau kita nak jadi jutawan, doalah supaya jadi jutawan yang 

berkat.

2. TAHAJJUD

Haa formula yang kedua ni pun biasa dengar kan? Tapi Allahu liat

 sangat nak bangun malam kan. So, mulai sekarang paksa diri untuk

 bangun menunaikan solat tahajjud ni setiap malam. Tambahkan 

juga bilangan rakaat tahajjud ni. Muhasabah diri dan mintalah

 pertolongan Allah sebulat-bulatnya.


3.AL-QURAN

Bangun pagi, jangan bukak handphone atau rancang nak buat

 apa-apa dulu. Mandi dan ambil wudhuk. Terus baca al-quran dan

 terjemahan walaupun satu ayat.

4. ZIKIR

Berzikirlah Ya Wahhab 40,000 kali setiap hari selama 7 hari. Kalau

 tiada perubahan buatlah sehingga 40 hari.

5. SOLAT BERJEMAAH

Terutama bagi yang lelaki. Orang lelaki juga diminta telefon ibu

  setiap hari (5 kali atau lebih). 

6. SILATURAHIM

Janga memecahkan silaturahim. Maafkan mereka yang pernah

 sakiti kita dengan hati yang lapang dan tenang.




7. BERSEDEKAH

Sedekah mempunyai satu kuasa yang luar biasa. Allah akan 

gandakan 10 dan boleh digandakan lagi 700 kali.

8. SOLAT AWAL WAKTU

Solatlah diawal waktu. Jika tengah susun 40 batu, tiba ke batu yang

 ke-39, azan berkumandang. Sambung lah susun batu yang terakhir

 lepas solat.

9. BERGANTUNG PENUH DENGAN ALLAH

Jangan mengharapkan manusia dia luar sana.

10. TAWAKAL DAN USAHA.

Minta sepenuh hati pada Allah, baru usaha.


4 AMALAN SURAH SETIAP HARI

  • Surah Yassin (setiap solat fardhu)
  • Surah Al-Waqiah (Waktu dhuha)
  • Surah Ar-Rahman (Waktu asar)
  • Surah Al-Mulk (sebelum tidur)
Lain-lain:
  • Minumlah air masak 3 liter sehari.
  • Jika yang perempuan, mulalah pakai stokin. Sebab segala penyakit bermula dari kaki.
Bila semua amalan sudah dibuat, segalanya akan berubah!

Selamat beramal uol. Semoga kita semua dilimpah rezeki yang
 melimpah ruah.

Premium Beautiful Expert, 
Cik Yaya
019-6703896

2 comments:

  1. 1. DHUHA

    Solat dhuha. Biasa dengar kan? Tapi biasa tak amalkan solat dhuha

    ni? So, formula pertama, sentiasa amalkan solat dhuha ye. Kalau

    kita selalu buat 2 rakaat, sekarang ubahlah kepada lebih rakaat.

    4,6,8 rakaat. Makin lama makin meningkat.

    Lepas solat dhuha tu, kita perlu baca surah Al-Waqiah. Waktu

    dhuha tuh, rasakan getaran kita untuk menjadi apa, contohnya

    kalau kita nak jadi jutawan, doalah supaya jadi jutawan yang

    berkat.

    2. TAHAJJUD

    Haa formula yang kedua ni pun biasa dengar kan? Tapi Allahu liat

    sangat nak bangun malam kan. So, mulai sekarang paksa diri untuk

    bangun menunaikan solat tahajjud ni setiap malam. Tambahkan

    juga bilangan rakaat tahajjud ni. Muhasabah diri dan mintalah

    pertolongan Allah sebulat-bulatnya.


    3.AL-QURAN

    Bangun pagi, jangan bukak handphone atau rancang nak buat

    apa-apa dulu. Mandi dan ambil wudhuk. Terus baca al-quran dan

    terjemahan walaupun satu ayat.

    4. ZIKIR

    Berzikirlah Ya Wahhab 40,000 kali setiap hari selama 7 hari. Kalau

    tiada perubahan buatlah sehingga 40 hari.

    5. SOLAT BERJEMAAH

    Terutama bagi yang lelaki. Orang lelaki juga diminta telefon ibu

    setiap hari (5 kali atau lebih).

    6. SILATURAHIM

    Janga memecahkan silaturahim. Maafkan mereka yang pernah

    sakiti kita dengan hati yang lapang dan tenang.




    7. BERSEDEKAH

    Sedekah mempunyai satu kuasa yang luar biasa. Allah akan

    gandakan 10 dan boleh digandakan lagi 700 kali.

    8. SOLAT AWAL WAKTU

    Solatlah diawal waktu. Jika tengah susun 40 batu, tiba ke batu yang

    ke-39, azan berkumandang. Sambung lah susun batu yang terakhir

    lepas solat.

    9. BERGANTUNG PENUH DENGAN ALLAH

    Jangan mengharapkan manusia dia luar sana.

    10. TAWAKAL DAN USAHA.

    Minta sepenuh hati pada Allah, baru usaha.


    4 AMALAN SURAH SETIAP HARI

    Surah Yassin (setiap solat fardhu)
    Surah Al-Waqiah (Waktu dhuha)
    Surah Ar-Rahman (Waktu asar)
    Surah Al-Mulk (sebelum tidur)

    Lain-lain:

    Minumlah air masak 3 liter sehari.
    Jika yang perempuan, mulalah pakai stokin. Sebab segala penyakit bermula dari kaki.

    Bila semua amalan sudah dibuat, segalanya akan berubah!

    Selamat beramal uol. Semoga kita semua dilimpah rezeki yang
    melimpah ruah.

    Premium Beautiful Expert,
    Cik Yaya
    019-9045851

    ReplyDelete
  2. 1. DHUHA

    Solat dhuha. Biasa dengar kan? Tapi biasa tak amalkan solat dhuha

    ni? So, formula pertama, sentiasa amalkan solat dhuha ye. Kalau

    kita selalu buat 2 rakaat, sekarang ubahlah kepada lebih rakaat.

    4,6,8 rakaat. Makin lama makin meningkat.

    Lepas solat dhuha tu, kita perlu baca surah Al-Waqiah. Waktu

    dhuha tuh, rasakan getaran kita untuk menjadi apa, contohnya

    kalau kita nak jadi jutawan, doalah supaya jadi jutawan yang

    berkat.

    2. TAHAJJUD

    Haa formula yang kedua ni pun biasa dengar kan? Tapi Allahu liat

    sangat nak bangun malam kan. So, mulai sekarang paksa diri untuk

    bangun menunaikan solat tahajjud ni setiap malam. Tambahkan

    juga bilangan rakaat tahajjud ni. Muhasabah diri dan mintalah

    pertolongan Allah sebulat-bulatnya.


    3.AL-QURAN

    Bangun pagi, jangan bukak handphone atau rancang nak buat

    apa-apa dulu. Mandi dan ambil wudhuk. Terus baca al-quran dan

    terjemahan walaupun satu ayat.

    4. ZIKIR

    Berzikirlah Ya Wahhab 40,000 kali setiap hari selama 7 hari. Kalau

    tiada perubahan buatlah sehingga 40 hari.

    5. SOLAT BERJEMAAH

    Terutama bagi yang lelaki. Orang lelaki juga diminta telefon ibu

    setiap hari (5 kali atau lebih).

    6. SILATURAHIM

    Janga memecahkan silaturahim. Maafkan mereka yang pernah

    sakiti kita dengan hati yang lapang dan tenang.




    7. BERSEDEKAH

    Sedekah mempunyai satu kuasa yang luar biasa. Allah akan

    gandakan 10 dan boleh digandakan lagi 700 kali.

    8. SOLAT AWAL WAKTU

    Solatlah diawal waktu. Jika tengah susun 40 batu, tiba ke batu yang

    ke-39, azan berkumandang. Sambung lah susun batu yang terakhir

    lepas solat.

    9. BERGANTUNG PENUH DENGAN ALLAH

    Jangan mengharapkan manusia dia luar sana.

    10. TAWAKAL DAN USAHA.

    Minta sepenuh hati pada Allah, baru usaha.


    4 AMALAN SURAH SETIAP HARI

    Surah Yassin (setiap solat fardhu)
    Surah Al-Waqiah (Waktu dhuha)
    Surah Ar-Rahman (Waktu asar)
    Surah Al-Mulk (sebelum tidur)

    Lain-lain:

    Minumlah air masak 3 liter sehari.
    Jika yang perempuan, mulalah pakai stokin. Sebab segala penyakit bermula dari kaki.

    Bila semua amalan sudah dibuat, segalanya akan berubah!

    Selamat beramal uol. Semoga kita semua dilimpah rezeki yang
    melimpah ruah.

    Premium Beautiful Expert,
    Cik Yaya
    019-9045851

    ReplyDelete