CELGYNIC GOLD



HARGA CELGYNIC GOLD TERMURAH 2017!!!

Uol dah cuba macam-macam cara untuk turunkan berat badan?

Tapi tak berkesan pun...

Alaaa...jangan give up sebab CELGYNIC GOLD  kan ada...

Kalau uol nak tahu lebih lanjut mengenai celgynic gold ni, boleh baca info kat bawah ye.

Sebelum tu, kalau uol memang tercari-cari agent sah celgynic gold, boleh whatsapp YAYA 019-5252028.  Sekarang ni ada promotion taw. So, untuk latest promo dan harga celgynic gold termurah, jangan segan whatsapp Yaya yer. 

Uol boleh tanya apa-apa jer berkaitan celgynic gold ni. Tak beli pun takpe. No problem! 

Dan bagi uol yang tinggal di area Selayang, Ampang, Kepong, Damansara, Yaya boleh COD FREE OF CHARGE jer. Best kan? Jimat berbaloi-baloi...
  Okey, jom sambung baca!

 APA ITU CELGYNIC GOLD



Kali ni Yaya nak share dengan uol tentang satu product hebat yang dinamakan CELGYNIC GOLD. Ataupun lebih dikenali sebagai HERBA MAHARAJA. Actually, celgynic gold ni takde laa product baru pun dalam SHOM ni. Dah lama dah. Dulu dikenali sebagai celgynic jer. And SHOM upgrade dari segi content untuk lebih keberkesanan nya, jadilah celgynic gold. Lama taw SHOM ambil masa untuk upgrade celgynic gold ni. Bukan sekadar seminggu dua jer laa. Nampak tak betapa concern nya SHOM ni dengan semua usahawan dan customer. SHOM sentiasa sediakan yang terbaik kan.

Okay first of all, Yaya nak cerita laa serba sedikit kenapa celgynic gold ni uol wajib ambil as a daily supplement.

Uol tahu tak kebanyakan makanan yang kita makan dan masuk dalam perut kita tu mengandungi kandungan asid yang sangat tinggi. So, uol boleh imagine tak apa yang akan jadi kat badan kita bila semua makanan yang kita ambil tu tak properly keluar dari badan kita? Rasa-rasanya laa kan, kalau badan kita ni transparent boleh nampak apa jadi kat dalam badan, nauzubillah mengucap panjang kan. Sebab betapa struggle nye organ-organ badan kita ni bekerja. Ditambah pulak dengan aktiviti dan gaya hidup kita yang tak sihat tu kan.

Itu lah sebab nya kenapa badan kita senang letih, mudah dijangkiti penyakit dan lama-kelamaan akan menyebabkan penyakit kronik yang akhirnya boleh meragut nyawa kita. Badan kita ni jadi vulnerable to any disease. Takut kan? x_x

Saluran darah dalam badan kita ni berfungsi membawa bekalan oksigen dan nutrien yang penting untuk badan kita. Bila saluran darah kita "bersih", insyaallah badan kita akan berada pada tahap kesihatan yang optimum.

And uol tahu tak? Makanan yang tinggi asid dan garam lama-kelamaan akan membuatkan salur darah kita jadi "keras" dan "sempit".



Ni laa contoh bila saluran darah kita makin keras dan sempit akibat makanan yang kita makan setiap hari tu. Cuba uol tengok lambakan kolesterol tu. Just imagine dah berapa lama kita asyik makan dan makan. And proses membuang pulak tak laa lancar sangat kan. Lagi-lagi yang sembelit macam Yaya ni. Boleh imagine tak salur darah tu dah jadi macam mana?

Saluran darah kita jadi sempit dan keras sebab terlalu banyak toksin dalam badan kita. So, kita perlukan something yang boleh "lembutkan" dan "bersihkan" saluran darah kita.

Sebab tu lah, kita semua wajib amalkan celgynic gold ni untuk kesihatan yang optimum. At least, untuk jangka masa panjang, kita tahu yang jantung kita dilindungi kan.

So sekarang ni uol dah tahu kan kenapa kita semua wajib amalkan celgynic gold ni. Now, Yaya akan cerita pulak apa itu celgynic gold.

Celgynic gold ni adalah gabungan unik lesitin (daripada kuning telur) dan beberapa herba tradisional yang berharga.

Antara herba terpilih tu ialah:

- Cordyceps
- Goji berry
- Duzhong
- Lingzhi
- American ginseng



Next, jom kita baca sedikit sejarah tentang celgynic gold ni. 

Rahsia KEHEBATAN Maharaja Dinasti Ming dengan perubatan herba telah di rumus semula oleh Profesor He Guan Shen (Ketua Pusat Biologi Negara China).

 Beliau telah berjaya merekacipta HERBA MAHARAJA (Celgynic Gold). 

Beliau juga telah memenangi anugerah perubatan dan pemakanan terbaik di International Health Convention Paris, 1995.

Antara keistimewaan Celgynic gold @ herba maharaja:

✔️ Baik untuk keintiman suami isteri
✔️ Terbaik untuk kesihatan dalaman lelaki dan wanita
✔️ Anugerah The Highest Cholesterol Shooter. 
✔️ Anugerah Pemakanan Terbaik di International Health Convention Paris, 1995.
✔️ Ada kelulusan KKM.  

CIK YAYA
019-5252028


KANDUNGAN / RAMUAN UTAMA DALAM CELGYNIC GOLD

Since celgynic gold @ herba maharaja ni dah jadi kegilaan ramai, uol mesti tertanya-tanya kan apa kandungan celgynic gold ni. Yela kan, sebelum consume apa-apa product, salah satu yang perlu dititik beratkan adalah tentang kandungan product. So that, kandungan product tu tak memberi apa-apa kesan yang buruk pada kita. So, jom kita baca apa kandungan ataupun ramuan dalam celgynic gold ni.

Antara ramuan atau kandungan utama dalam celgynic gold ni ialah:

1. Lesitin (ekstrak kuning telur)- Gallus gallus domesticus


- Kalau uol nak tahu, lesitin ni pada awalnya diasingkan daripada kuning telur pada tahun 1846 oleh ahli kimia perancis iaitu Theodore Gobley.

- Lesitin ni merupakan satu komponen sel penting yang terdapat dalam setiap sel badan.

- Lesitin ni kaya dengan nutrien penting seperti choline dimana choline ni amat penting untuk fungsi mental dan perkembangan otak.

- Lesitin yang terkandung dalam celgynic gold ni diambil dari kuning telur ayam hitam berbulu putih.

- Kandungan lesitin di dalam kuning telur lebih tinggi dari kandungan lesitin di dalam soya.

- Lesitin ni adalah kategori lemak yang dipanggil phospholipid.

- Walaupun ia adalah lemak tetapi kuning telur rata-ratanya mengandungi 210mg kolesterol dimana pengambilan untuk sehari masih dikira selamat.

Berikut merupakan beberapa dakwaan kesihatan yang mengatakan bahawa lesitin mempunyai kelebihan seperti:

- Meningkatkan kesihatan kardiovaskular

- Menguatkan hati dan sel fungsi 

- Pengangkutan dan metabolism lemak

- Rawatan yang lebih baik untuk batu karang

- Meningkatkan daya ingatan, kebolehan pembelajaran, dan masa tindak balas

- Pertumbuhan rambut dan kulit yang sihat

- Meningkatkan komunikasi sel

- Prestasi fizikal dan daya tahan otot yang lebih baik

- Pelepasan arthritis

2. Lingzhi- Ganoderma japonicum


- Lingzhi ni sebenarnya merupakan sejenis cendawan dan banyak digunakan dalam perubatan tradisional cina.

- Ia berwarna campuran antara merah dan perang serta berkilat seumpama disapu bahan pengilat.

- Saiznya agak besar berbanding cendawan biasa dan bentuknya juga agak unik.

- Khasiat lingzhi ni bukan baru tapi dah diperakui berabad lamanya sejak zaman Dinasti Shu di China iaitu kira-kira 2400 tahun dahulu.

- Ketika itu, hanya mereka yang berstatus maharaja atau keluarga diraja sahaja yang berupaya memilikinya kerana ia sukar didapatkan dan juga mahal.

- Namun kini, semua orang dapat merasai manfaat dari herba lingzhi ini melalui celgynic gold.

- Lingzhi yang terdapat di dalam celgynic gold ni mengandungi sebatian aktif yang dikenali sebagai polisakarida (carbohydrate)

- Ia dapat meningkatkan fungsi imunisasi badan dengan merangsang sel-sel darah putih (leukosit)

-Apabila sistem imun badan kita rendah, maka akan terbentuklah sel-sel kanser. Selain itu, lingzhi mempunyai antioksidan yang paling tinggi berbanding cendawan lain yang ditanam.

- Antioksidan ni boleh menyingkirkan radikal bebas yang terbentuk di dalam badan melalui metabolisme tubuh.

- Radikal bebas ni boleh merosakkan lapisan lipid pada membran sel dan asid deoksiribonukleid (DNA). Jadi, bila berlakunya serangan, badan boleh terdedah kepada penyakit seperti jantung, arthritis dan penyakit lain.

- Penyakit-penyakit ini timbul akibat antioksidan berkurang apabila umur meningkat.

- Kalau ambil lingzhi dari awal, insyallah boleh mencegah penyakit-penyakit tersebut.

- Lagipun, penyelidikan telah menunjukkan bahawa beta-glucan dan gula kompleks yang terdapat dalam lingzhi boleh mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel-sel kanser.

- Lingzhi dalam celgynic gold mempunyai spektrum yang luas terhadap aktiviti antibakteria dan menghalang pertumbuhan bakteria dan virus dalam sel badan manusia.

- Terdapat juga kajian yang mengatakan khasiat lingzhi ni dapat meningkatkan sistem imun pesakit HIV/Aids. Sebabnya, pesakit HIV/Aids ni mempunyai sistem imunisasi yang rendah. Berdasarkan kajian tersebut, kualiti hidup mereka yang mengamalkan lingzhi semakin baik dari mereka yang tidak mengamalkannya.

3. Cordyceps- Cordyceps sinensis

Ni cordyceps yang dah dikeringkan untuk dijadikan herba


Ni cordyceps yang belum dikeringkan. Cantik kan? :)



- Actually cordyceps ni merupakan ulat beluncas yang bila ulat beluncas ni mati, ulat ni akan bertukar menjadi satu fungus yang membawa banyak kebaikan kepada kesihatan manusia. 

- Uniknya cordyceps ni hanya boleh didapati di kawasan gunung dan bersalji. Dan cordyceps ni hanya boleh dituai pada musim panas jer taw. 

- Ia adalah sejenis fungus yang terdapat di atas pergunungan sejuk, tinggi, yang ditumbuhi rumput-rumput di China. 

- Melalui spora, fungus ini masuk ke dalam larva ulat beluncas sebelum kokon terbentuk. 

- Juga dikenali sebagai ulat cendawan (caterpillar fungus).

- Secara tradisionalnya, cordyceps telah dianggap sebagai agen utama bagi memulihkan tenaga, menggalakkan panjang umur dan meningkatkan tahap kualiti hidup.

- Untuk makluman uol, bahagian stroma sahaja yang digunakan. Orang-orang Tibet dan Nepal mencari cordyceps liar ini di pergunungan Himalaya setahun sekali, iaitu pada musim panas sahaja.

Nampak tak bahagian stroma tu kat mana? So, uol tak perlu risau laa. Takde istilah makan ulat beluncas. Ulat beluncas tu tak digunakan dalam penghasilan celgynic gold. Just bahagian stroma fungus tu jer digunakan. 


- Bagi penduduk Himalaya, cordyceps dikenali sebagai "Yarsagumba" dan "Himalayan Viagra".

- Cordyceps ni mula digunakan oleh Maharaja China lebih kurang 2000 tahun dahulu. Pada zaman Dinasti Chin, maharaja terpaksa membeli cordyceps dengan harga 30g emas untuk bekalan 3 hari. 

- Akan tetapi dunia hanya mengetahui tentang keajaiban cordyceps ni pada tahun 1993 apabila...

Cordyceps ni mula menarik perhatian umum apabila sekumpulan pelari China telah memecahkan rekod di "World Outdoor Track and Field Championship" di Jerman. Jurulatih mereka mengatakan pelari-pelari tersebut telah mengambil tonik ini secara teratur dalam menolong menambahkan stamina, tenaga dan daya ketahanan badan dalam melakukan aktiviti fizikal. Ini menjadikan cordyceps herba terlaris dalam bidang sukan.

Kebaikan cordyceps dalam celgynic gold:

- Meningkatkan tenaga
- Mengurangkan keletihan 
- Menguatkan sistem imun badan
- Meningkatkan stamina
- Memperbaiki sistem pernafasan
- Antioksidan
- Mengelakkan pembekuan darah yang tidak dikehendaki
- Bantu bina sel darah merah
- Menetapkan tahap kandungan gula
- Tonik untuk pinggang
- Baik untuk jantung

Antara nutrisi yang terdapat di dalam cordyceps: 

- Protin dan asid amino
- Asid nukliek
- Asid organic
- Polisakarida
- Vitamin (B1, B12, vitamin C)
- Trace elements

4. Goji berry- Fructus lucium barbarum



- Goji berry ni mengandungi sumber vitamin C dan serat yang tinggi serta kalori yang rendah.

- Selain itu, goji berry yang terdapat dalam celgynic gold mengandungi antioksida yang menyumbang kepada kesihatan mata

5. American ginseng- Radix panax quinquefolium

- Ginsenosides (Saponin) yang terkandung dalam ginseng telah memberikannya ciri-ciri perubatan.

Kebaikan American Ginseng dalam celgynic gold:

- Meningkatkan sistem imunisasi badan

- Meningkatkan prestasi dan kesihatan mental. So, sangat sesuai bagi mereka yang ada masalah pelupa.

- Menghalang pertumbuhan tumor.

6. Duzhong- Cortex eucommia ulmoides


- Duzhong berasal daripada kulit kering dari Eucommia atau pokok getah.

- Duzhong yang terdapat dalam celgynic gold membantu untuk menguatkan tulang dan otot. 

- Selain itu, dhuzong juga dapat mengurangkan tekanan darah. 

Ok, apa yang Yaya boleh simpulkan bila dapat tahu semua ingredients dalam celgynic gold ni adalah betapa uniknya celgynic gold ni. Semua ingredients dia bahan yang rare and seriously memang Yaya tak pernah dengar. Macam kuning telur tu biasa laa kan tapi yang lain tu memang wow laa. Susah kot nak cari. 

Kalau search pasal ingredients ni, orang cina memang ada buat sup laa. Contoh sup duzhong tu. Means, benda-benda ni memang berkhasiat and mereka memang guna semua ni dalam perubatan tradisional mereka. 

Hebat kan? And betapa bertuahnya kita dapat amalkan semua ingredients yang berkhasiat tu melalui consume celgynic gold jer. 

So, sebarang pertanyaan dan order celgynic gold boleh contact Yaya

Cik Yaya
019-5252028

 KHASIAT CELGYNIC GOLD

KEBERKESANAN CELGYNIC GOLD (HERBA MAHARAJA)

- Memperbaiki, memperbaharui dan menstruktur semula cell membrane bagi organ-organ badan manusia.

- Membolehkan sel memperoleh nutrisi dan oksigen yang cukup, menggalakkan kesihatan dan kecergasan sel.

- Menurun dan menguraikan kolesterol yang terkumpul dalam saluran darah, melancarkan dan melembutkan saluran darah, menggalakkan peredaran darah, dan menyelaraskan tekanan darah.

- Meningkatkan daya tahan penyakit dan tahap keimunan.

- Menyelaras kalenjar rembesan badan manusia.

- Menyingkirkan bahan pemerosot kesihatan, lemak teremulsi, menggalakkan metabolisme sel kulit dan mencegah penuaan kulit.

- Mengaktifkan sel otak, membaiki daya ingatan dan meningkatkan keupayaan belajar.

- Mempercepatkan proses penyembuhan kulit yang luka (kencing manis). 



KEHEBATAN DAN KEISTIMEWAAN CELGYNIC GOLD

- Meningkatkan prestasi kelakian, tenaga dan kesihatan keseluruhan.

- Memberi kesan yang menakjubkan (saiz dan ereksi selepas 3 hari pengambilan)

- Memberi tenaga, anti penuaan, meningkatkan sistem imuniti tubuh dan daya ingatan. 

- Menyelesaikan masalah kolesterol, jantung, pinggang, rambut dan kulit.

- Mempercepatkan proses baik pulih sel untuk luka dalaman dan luaran (wanita berpantang).

- Menghilangkan jerawat, jeragat dan garis halus.

- Kulit muka glowing dan liang roma mengecil.


- Mengimbangi tekanan darah tinggi dan darah rendah.

- Mengawal paras gula dalam darah.

- Menguatkan pinggang dan lutut bagi yang aktif.

- Membantu masalah resdung dan alergik.

- Boleh juga digunakan oleh wanita dalam pantang selepas melahirkan anak untuk menyembuhkan luka luar dan dalam.

KHASIAT CELGYNIC GOLD

- Meningkatkan tenaga kelakian.

- Memanjangkan dan membesarkan saiz zakar.

- Meningkatkan tahap ereksi. 

- Membekalkan tenaga tambahan tanpa batasan.

- Bertindak sebagai "FAT SHOOTER".

- Mengurangkan sakit-sakit badan.

- Melegakan serta melembutkan ketegangan urat saraf.

- Mengurangkan semput-semput badan.

- Menguatkan sistem imun badan.

- Bertindak sebagai ejen anti-penuaan.

- Menurunkan kadar kolesterol dalam badan.

- Mengelakkan serangan sakit jantung.

- Meningkatkan fungsi organ dalam badan.

- Menyembuhkan sakit pinggang.

- Melegakan sakit belakang.

- Mengelakkan darah rendah dan trombosis dalam otak.

- Mempercepatkan proses baik pulih sel untuk luka luar dan dalaman badan.

- Menyembuhkan ulser.

- Membantu dalam proses wanita berpantang.

- Mengawal kandungan gula dalam darah.

- Mengawal tekanan darah dalam badan.

- Mencegah sebarang penyakit kulit dan menghilangkan kehitaman pada bahagian badan.

- Mengelakkan keguguran rambut.

- Meningkatkan kualiti dan kuantiti rambut (melebatkan rambut).

- Membantu menguatkan daya ingatan.

- Membantu perkembangan otak dan mencegah nyanyuk dan pelupa.

- Anti kepada sebarang ketumbuhan dan sel-sel kanser.

Agent Celgynic Gold, 

CIK YAYA
019-5252028


 FUNGSI CELGYNIC GOLD

 Yaya nak share tentang fungsi dan kebaikan celgynic gold,

 atau lebih dikenali dengan gelaran herba maharaja. Kenapa herba 

maharaja? Sebab celgynic gold ni mengandungi seribu satu khasiat. 

Kalau uol tengok dekat senarai fungsi dan kelebihan kat bawah ni,

 memang all in one. Best kan celgynic gold nih. 

Antara fungsi dan kelebihan celgynic gold:

---> Meningkatkan prestasi kelakian (tahan lebih lama, lebih keras, padat dan padu)

---> Meningkatkan nafsu 99%

---> Kesan yang menakjubkan (saiz dan ereksi)

---> Memekat dan menambahkan air mani (sangat sesuai bagi yang ingin mendapatkan zuriat)

---> Memberikan tenaga dan meningkatkan imuniti tubuh badan

---> Melegakan sakit pinggang dan lutut dengan pantas

---> Menurunkan tahap kolesterol dalam darah (sakit jantung, tekanan darah, trombosis dalam otak)

---> Mempercepatkan proses penyembuhan luka luar dan dalam

---> Mengawal paras gula dalam darah (kencing manis)

---> Cegah sakit kulit dan hilangkan kehitaman 

---> Elakkan rambut gugur dan melebatkan rambut

---> Meningkatkan daya ingatan, bantu perkembangan otak dan nyanyuk

---> Anti kanser dan anti ketumbuhan


CIK YAYA
019-5252028

#CelgynicGold

 8 SEBAB KENAPA WAJIB AMALKAN CELGYNIC GOLD

1. Menyembuhkan dan membaiki membrane cell.

Lesitin merupakan komponen utama dalam membrane cell.



Nutrien lesitin yang terkandung dalam celgynic gold adalah diekstrak daripada kuning telur.

Lesitin dapat memperbaiki, memperbaharui dan menstruktur semula membrane sel terutama sel-sel otak, jantung, hati dan kelenjar, menjadikan sel seluruh badan lebih sihat. 

Ia juga dapat menurunkan dan mengurai kolesterol dalam darah, melancarkan kapilari darah dan peredaran darah. 

Celgynic gold ni membantu untuk menyembuh dan memperbaiki membrane cell. Ia juga mampu mencegah pengerasan membrane cell.

Oleh itu, bila cell sihat, badan juga sihat.

2. Menggalakkan kesihatan jantung dan saluran darah.

Membantu mengurangkan LDL (bad cholesterol) dan triglisedira, serta meningkatkan HDL (good cholesterol)


Menghambat pembentukan plak pada dinding arteri, dimana mencegah penyakit jantung dan arterosklerosis.

3. Menguatkan daya ingatan dan kebolehan pembelajaran.

Celgynic gold ni mengandungi sumber choline yang sangat baik, dimana ianya penting untuk pelbagai fungsi otak.

Choline mampu menjana dan menghidupkan sel-sel otak.

Selain itu, mampu meningkatkan daya tumpuan dan kebolehan pembelajaran, disamping menguatkan daya ingatan. 

Choline merupakan vitamin larut air. Badan kita pun boeh menghasilkan choline ni tapi dalam amount yang sedikit jer so the rest memang kena ambik through other food source like supplement.

4. Menggalakkan pertumbuhan kulit dan rambut yang sihat.


Melembutkan dan melembapkan rambut.

5. Bertindak sebagai ejen pengemulsi semulajadi.



Bertindak sebagai "pemecah lemak" supaya mencairkan lemak keras dan meningkatkan metabolisme lemak yang lebih efisien. That's why celgynic gold ni dipanggil sebagai "fat shooter".

6. Membantu dalam penyerapan vitamin A, D, E dan K

7. Meningkatkan sistem imun dan ketahanan fizikal.

Kombinasi lecithin dan herba tradisional cina yang berharga mampu menguatkan stamina tubuh badan. 

8. Memelihara kesihatan hati dan mengurangkan risiko pembentukan batu karang. 



SUMBER GELATIN DALAM CELGYNIC GOLD

Since Yaya amalkan celgynic gold ni and dalam celgynic gold ni ada kandungan gelatin taw uol. Yaya tahu mesti ramai yang tertanya-tanya kan pasal ni. Yela...i think gelatin ni is a little bit sensitive issue. So, jom baca pasal kandungan gelatin dalam celgynic gold nih. Supaya uol tak ragu-ragu nak consume celgynic gold.

By the way, apa itu sebenarnya gelatin???


Gelatin adalah satu bahan yang digunakan dalam industri makanan dan perubatan kerana sifatnya yang unik. 

Antara sifat unik gelatin ialah:

#Zat kimia padat
#Tembus cahaya
#Tidak berwarna
#Rapuh (jika dalam keadaan kering)
#Tidak mempunyai rasa

Gelatin diperolehi dari kolagen yang diekstrak dari bahagian haiwan.

 Gelatin dari babi lebih murah berbanding sumber yang lain sebab tu lebih banyak digunakan.

Gelatin merupakan campuran antara peptida dan protein yang diperolehi dari hidrolisis kolagen yang secara semulajadi terdapat pada tulang atau kulit binatang.

Kegunaan gelatin:

Gelatin selalunya digunakan sebagai stabilizer, gelling agent, binder (pengikat), thickener (agen penebal), emulsifier dan agen pelekat. Ermm kalau yang suka baking kek atau kuih memang selalu laa kan jumpa perkataan- perkataan ni. Selain itu, gelatin juga digunakan dalam industri fotografi dan pelapisan logam dalam industri elektroplating. 


Gelatin ni memang dah digunakan sejak beratus tahun dahulu lagi. Sekarang ni kegunaan gelatin ni telah diperluaskan dalam industri farmaseutikal, kosmetik dan teknikal pula. Tanpa gelatin, sesetengah produk tidak mungkin dapat dihasilkan. 

Antara makanan yang sering mengandungi gelatin ialah:

#Konfeksionari (coklat, gula-gula dan etc)
#Puding, kek dan pai
#Gummi jelli dan pastril berperisa
#Yogurt, keju dan butter
#Aiskrim
#Pencuci mulut segera
#Gula-gula getah (chewing gum)
#Produk daging yang diproses

Dalam industri farmasi, gelatin ni selalunya digunakan sebagai bahan pembuat kapsul.


Jenis gelatin

Gelatin ni ada 3 jenis:

1. Sumber dari sayur dan ikan (halal)

2.  Sumber dari Bovine (lembu, sapi)- kalau disembelih mengikut syariah, halal digunakan. Kalau tak ikut syariah, haram lah kan.

3. Sumber dari porcine (babi) -terang lagi bersuluh, memang haram untuk menggunakan produk yang ada sumber porcine ni.
Mesti uol tertanya-tanya kan apa sumber gelatin dalam produk celgynic gold nih. Actually dekat kotak and dekat botol celgynic gold ada mention sumber gelatin dari BOVINE. Well, uol dah tahu laa kan apa itu bovine.

 
Syarikat Sahajidah Hai-O Marketing memang mementingkan prinsip HALAL dan patuh syariah. So, uol tak perlu ragu-ragu untuk mengamalkan produk celgynic gold ni. 100% diyakini halal ye.  

Sebarang pertanyaan ataupun isu berbangkit, boleh whatsapp Yaya direct ye. Insyaallah Yaya cuba explain sebaik mungkin. 

#PengedarSahCelgynicGold

CIK YAYA
019-5252028

SOALAN LAZIM MENGENAI CELGYNIC GOLD

Apakah itu lesitin yang terkandung dalam celgynic gold?

Nutrien lesitin yang terkandung dalam Celgynic gold adalah diekstrak daripada kuning telur. Ia merupakan unsur penting dalam pembentukan membran sel badan manusia. Ia dapat memperbaiki, memperbaharui dan menstruktur semula membran sel terutamanya sel-sel otak, jantung, hati dan kelenjar, menjadikan sel seluruh badan lebih sihat. Ia juga dapat menurun dan menguraikan kolesterol dalam darah, melancarkan kapilari darah dan peredaran darah.


Adakah Celgynic gold dapat mengubati diabetes, tekanan darah tinggi dan kolesterol tinggi?

Celgynic gold kaya dengan lesitin. Lesitin mempunyai fungsi mengemulsi dan mengurai lemak, mengurangkan masa lemak berada di dinding dalaman saluran darah, menggalakkan kehilangan plak arterosklerosis. Menurut kajian yang dijalankan, kekurangan lesitin akan menyebabkan fungsi pankreas menurun, kegagalan merembes insulin yang mencukupi, mengakibatkan gula yang berlebihan berada dalam darah, dan seterusnya menyebabkan gula darah tinggi. Maka lesitin dapat membantu menyelaras gula darah, tekanan darah dan kolesterol badan.

Bolehkah Celgynic gold diganti dengan pengambilan sebiji kuning telur setiap hari?

Walaupun telur kuning kaya dengan lesitin, tetapi kandungan kolesterol dan lemak tak tepu di dalamnya juga sangat tinggi. Pengambilan yang terlalu banyak adalah tidak baik untuk kesihatan saluran darah jantung dan otak. So, tak berapa sesuai laa kan. Lagipun, Celgynic gold ni kaya dengan herba bernilai, dapat membekalkan pelbagai jenis unsur mineral dan unsur aktif untuk badan, dan amat bermanfaat untuk kesihatan. Perlu diingat, celgynic gold ni ada kandungan lesitin yang diambil dalam kuning telur. Bukan keseluruhan kuning telur tu.

Apakah cara pengambilan Celgynic gold?

Umur 3 tahun ke atas: 1 biji sehari
Umur 36 tahun ke bawah: 2 biji pagi dan 2 biji malam
Umur 36 tahun ke atas: 4 biji pagi dan 4 biji malam
Pesakit jantung: 6 biji pagi dan 6 biji malam

Celgynic gold perlu diambil selepas makan.

Siapakah yang perlu mengambil Celgynic gold?

Mereka yang mempunyai daya keimunan yang rendah, warga tua, pelupa serta mereka yang perlu menyelaras gula darah, tekanan darah dan kolesterol badan.

Siapakah yang tidak perlu mengambil Celgynic gold?

Kanak-kanak yang berumur 3 tahun dan ke bawah tidak dicadangkan untuk mengambil Celgynic gold.


Adakah Celgynic gold ada kebenaran dan kelulusan negara?

Celgynic gold telah memperolehi kelulusan daripada Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan dan Institut Pemeriksaan dan Penyeliaan Kebersihan Makanan China, boleh dijual secara sah di pasaran.

Apakah ramuan utama dalam celgynic gold?
Celgynic Gold terdiri daripada rumusan kombinasi lecithin dan herba tradisional yang tidak ternilai khasiatnya iaitu Lingzhi, Kordisep, Goji Beri, Ginseng Amerika dan Duzhong. Nanti Yaya share secara detail ye tentang ramuan dalam Celgynic gold ni dalam next entry. 

No KKM Celgynic

MAL 10021962TCR

Kandungan isipadu celgynic gold
230mg x 120 softgels

  Untuk sebarang order Celgynic gold, boleh hubungi Yaya

CIK YAYA
019-5252028


#AgentSahCelgynicGold 

CARA PENGAMBILAN CELGYNIC GOLD

Dalam sebotol celgynic gold ni ada 

230mg x 120 softgels

Cara pengambilan celgynic gold:

 Umur 3 tahun ke atas: 1 biji sehari

Umur 36 tahun dan ke atas: 4 biji pagi dan 4 biji petang

Umur 36 tahun dan kebawah: 2 biji pagi dan 2 biji petang

Pesakit jantung: 6 biji pagi dan 6 biji petang

Ambil celgynic gold selepas makan. 2 kali sehari (waktu pagi selepas sarapan dan waktu malam selepas makan malam).



Selalunya any supplement kita ambik sebelum makan kan. Tapi untuk celgynic gold ni, ambil selepas makan. Kenapa? Sebab celgynic gold ni kan fat shooter. Ambil lepas makan untuk celgynic gold ni bertindak memecahkan lemak tepu, yang degil dan keras kepala tuh. 
 Lepas makan, biar celgynic gold ni buat kerja dia ok.

Kanak-kanak bawah umur 3 tahun tidak digalakkan untuk mengambil celgynic gold.

Kontraindikasi bagi wanita mengandung.



Ibu menyusu boleh amalkan celgynic gold. Tapi jika terdapat sebarang kesan tak elok pada bayi, sila berhenti.

Celgynic gold ni boleh ambil walau tengah period / datang bulan.

Boleh digunakan oleh wanita berpantang untuk menyembuhkan luka luar dan dalam.

Sebaiknya celgynic gold ni disimpan di tempat sejuk (bawah 30 degree celcius)

PERKARA YANG PERLU DIAMBIL PERHATIAN:

- Hentikan penggunaan sekiranya wujud masalah seperti cirit-birit atau kulit sensitif.

- Banyakkan pengambilan buah-buahan, vitamin dan air sekiranya mulut berasa kering.

- Elakkan dariapda sinaran matahari, dicadangkan disimpan di dalam peti sejuk, tarikh luput sila lihat pada botol atau kotak pembungkusan.


CIK YAYA
019-5252028


KESAN SELEPAS MENGAMALKAN CELGYNIC GOLD


Alhamdulillah Yaya dah start amalkan celgynic gold ni. Mana aci 

asyik tengok orang update je kan apa kesan lepas consume celgynic

 gold ni. Rambut lebat lah, kulit flawless lah. Mencik taw...sajer jer

 kan nak buat Yaya jeles. Well biasa laa wanita nih memang

 obses dengan benda-benda macam ni :)

And seperti yang diharapkan, memang ada perubahan lepas

 consume celgynic gold nih. Nak tau tak? Haa meh Yaya cerita.

RAMBUT GUGUR DAH BERKURANG. RAMBUT BARU MULA TUMBUH


Uol tahu kan Yaya baru jer lepas bersalin. Eh tak laa baru, but lepas

 bersalin laa. Baby dah 8 bulan lebih dah. And kalau uol sebagai

 mak-mak ni perasan, baby ni memang ada satu peringkat tu suka

 sangat sembur-sembur air liur kan. Kalau mengikut cakap orang

 tua-tua, rambut mak nak gugur lah tu. And memang rambut Yaya

 banyak giler gugur. 


Yaya takde laa believe pun pasal sembur air liur ada kaitan dengan

 rambut mak gugur. Rambut gugur lepas bersalin tu normal laa kan

 sebab dah banyak kot urat putus masa bersalin. Semua dah lemah.

 Hormon pun berubah and yes memang ada kaitan dengan hormon

 pun. 

So, sejak amalkan celgynic gold nih alhamdulillah rambut dah

 kurang gugur and surprisingly, rambut baru pulak yang tumbuh.

 Memang happy giler laa kan. Rambut makin menipis, tapi sekarang

 dah mula ok balik. Memang patut teruskan laa amalkan celgynic

 gold ni. My husband pun takde bising-bising dah rambut penuh kat

 lantai :)

KULIT MAKIN LICIN DAN FLAWLESS

Secondly, kulit makin licin. Yang ni memang perasan sebab wanita

 ni boleh dikatakan hari-hari belai kulit kan. Any changes memang

 akan noticed laa. Memang betul, kulit makin licin lepas amalkan

 celgynic gold ni. Part mana tuh? Kulit muka of course. Lepas tu

 part peha and pinggul. 

MAKIN LAWAS DAN SENANG MEMBUANG

Satu lagi, lawas. Yaya pernah tulis pasal entry sembelit ni. Yaya

 memang dikategorikan sebagai seorang yang sembelit lah. Bukan

 pembelit yer. Baca betul-betul. Takde laa gurau jer. A'ah Yaya

 memang sembelit and after amalkan celgynic gold ni alhamdulillah

 boleh dikatakan hari-hari membuang. Which is good laa kan. Itu

 tandanya usus kita bekerja dengan baik dan sihat.
Setakat ni, itu jer laa perubahan yang nampak ketara. Nanti kalau

 ada apa-apa perubahan lagi, Yaya share okay.

CIK YAYA
019-5252028

STATUS HALAL CELGYNIC GOLD

1. CELGYNIC GOLD telah memperoleh kelulusan daripada Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan dan Institut Pemeriksaan dan Penyeliaan Kebersihan Makanan Cina.

2. KKM Celgynic gold MAL10021962TCR. Pastikan uol beli celgynic gold yang ada hologram KKM kat kotak pembungkusan ye. Itu tandanya celgynic gold original. Tapi setakat ni memang tak jumpa lagi laa yang fake sebab SHOM ni memang jaga dia punya kualiti produk.

3. Mendapat sijil halal dari IFRC Asia. 

 CIK YAYA
019-5252028

TESTIMONI CELGYNIC GOLD





AGENT CELGYNIC GOLD SELURUH MALAYSIA


Ni senarai agent CELGYNIC GOLD seluruh Malaysia yer.

Yana (012-5982258) - Perak, Puncak Alam

Paidi Hasan (014-5002339) - Selayang, Damansara, Kepong, Kelantan

Sahara (018-2575610) - Klang, Gombak 

Najah (016-2811785) - Klang, Glen marie

Fazzilah (017-9237290) - Puchong

Syima (013-3702326) - Puchong, Kelantan, Putrajaya

Ummi Iman (016-2203778) - Selayang

Zulaikah (010-5030497) - Sabah, Putrajaya

Kasmia (014-9587884) - Sabah

Afiah (014-8528396) - Sabah

Mariani (012-9171164) - Klang, Sabah

Ramlah (014-6953617) - Sabah

Sofia (016-3334843) - Puchong, Sabah

 
Uol boleh jugak dapatkan produk-produk hot ni dengan agent kat atas.  


PREMIUM BEAUTIFUL CORSET
SHAKE ME
MIN KAFFE
BB PLUS COLLAGEN
GARLIC TABLET
HERBA MAHARANI
SET EZICLEAN
EURY JACK
INFINENCE HIJAB
INFINENCE SKINCARE
SET COZUMA
EZIGROW BAJA
HAI-O JTX
BIO VELOCITY SLEEP MATE
SET MARINE ESSENCE
BIO SELEZA FEMININE PAD
FEMI9 INTIMATE WASH
PB HAND & BODY LOTION
SET D'CHEF
N'LICIOUS 


KELEBIHAN MENJADI PENGEDAR CELGYNIC GOLD

  • Income sampingan/extra income
  • Menikmati harga ahli yang akan memberikan untung runcit yang berbaloi untuk satu unit
  • Komisyen dari 3% sehingga ke 41%
  • Diberikan sales kit percuma 
  • Mendapat kad pengedar yang sah
  • Trip melancong 5 star treatment sebanyak 3 kali setahun (T&C)
  • Pakej umrah 
  • Tabung kereta percuma
  • Jam tangan/iphone latest/ipad mini/Macbook Air (T&C)
  • Majlis anugerah besar-besaran untuk setiap tangga kejayaan
  • Free coaching - Anda akan dibimbing sehingga anda mencapai impian dan matlamat (dengan syarat memerlukan komitmen kedua belah pihak)
  • Live coaching
  • Free training (bisnes class percuma)
  • Seminar

 Harga sebotol Celgynic gold

RM153

RM150

COD Celgynic gold 
>>Selayang
>>Ampang
>>Kepong
>>Damansara


Agent sah celgynic gold,

CIK YAYA
019-5252028 

3 comments:

  1. testimoni celgynic gold

    harga celgynic gold

    testimoni celgynic gold hai o

    khasiat celgynic gold

    cara makan celgynic gold hai o

    celgynic gold halal

    cara pengambilan celgynic

    kandungan celgynic gold

    ReplyDelete
  2. testimoni celgynic gold

    harga celgynic gold

    testimoni celgynic gold hai o

    khasiat celgynic gold

    cara makan celgynic gold hai o

    celgynic gold halal

    cara pengambilan celgynic

    kandungan celgynic gold

    ReplyDelete
  3. cik yaya
    celgynic gold yaya
    promosi celgynic gold
    fungsi celgynic gold
    sumber gelatin dalam celgynic gold
    kebaikan celgynic gold
    khasiat celgynic gold
    kebaikan celgynic gole
    keistimewaan celgynic gold
    pantang larang celgynic gold
    celgynic gold kuala lumpur
    celgynic gold selangor
    celgynic gold kelantan
    celgynic gold ampang
    celgynic gold selayang
    celgynic gold kepong
    celgynic gold shah alam
    celgynic gold puncak alam
    celgynic gold putrajaya
    celgynic gold murah
    celgynic gold penipu
    celgynic gold testimonial
    testimoni celgynic gold
    anti cancer celgynic gold
    tenaga batin
    penyakit kulit
    menguatkan daya ingatan
    kolesterol
    sakit jantung
    diabetes
    kencing manis
    urat ssaraf
    menguatkan ereksi dan sakit zakar
    ubat seks
    pil maharaja
    herba maharaja
    usaha untuk zuriat
    sakit otot
    melebatkan rambut
    menyihatkan rambut
    daya ingatan
    pil kecerdasan
    fat shooter
    excellence fat shooter
    celgynic gold halal
    kandungan celgynic gold
    KKM celgynic gold
    ramuan celgynic gold
    ejen anti penuaan
    top leaders circle
    premium beautiful
    testimoni premium beautiful
    pb murah
    ansuran pb
    pb kelantan
    testimoni celgynic gold
    harga celgynic gold
    testimoni celgynic gold hai o
    khasiat celgynic gold
    cara makan celgynic gold hai o
    celgynic gold halal
    cara pengambilan celgynic
    kandungan celgynic gold
    apa itu celgynic gold
    herba maharaja
    daily supplement
    kandungan asid dalam badan
    saluran darah
    arteries
    artery clogged
    low risk of heart disease
    atherosclerosis
    blood flow
    salur darah sempit
    melindungi jantung
    lesitin
    kuning telur
    herba tradisional
    cordyceps
    lingzhi
    duzhong
    goji berry
    american ginseng
    anti penuaan
    sejarah celgynic gold
    kesihatan dalaman lelaki dan wanita
    kandungan dan ramuan utama celgynic gold
    ekstrak kuning telur
    gallus gallus domesticus
    choline
    perkembangan otak
    phospholipid
    Meningkatkan kesihatan kardiovaskular
    Menguatkan hati dan sel fungsi
    Pengangkutan dan metabolism lemak
    Rawatan yang lebih baik untuk batu karang
    Meningkatkan daya ingatan, kebolehan pembelajaran, dan masa tindak balas
    Pertumbuhan rambut dan kulit yang sihat
    Meningkatkan komunikasi sel
    Prestasi fizikal dan daya tahan otot yang lebih baik
    Pelepasan arthritis
    lingzhi
    ganoderma japonicum
    imunisasi
    antioksidan celgynic gold
    antibakteria
    cordyceps


    ReplyDelete