MIN KAFFE


HARGA MIN KAFFE MURAH 2017
MIN KAFFE HARGA RUNTUH 


  Assalamualaikum semua...


Hari ni Yaya nak cerita pasal mineral coffee ni. Actually Yaya bukanlah penggemar kopi pun. Bau kopi pun kadang-kadang boleh buat Yaya pening. Tapi special betul mineral coffee ni, buat Yaya betul-betul jatuh cinta. Untuk pengetahuan uol, mineral coffee ni adalah kopi berasaskan GARAM BULUH. Pelik tak? Ye, untuk anda yang first time dengar pasal kopi berasaskan garam buluh, memang pelik. Macam mana entah rasa garam buluh tu kan. Yaya sendiri pun tak nafikan lah. Memang agak pelik and nak try pun teragak-agak. Tapi Yaya tahu, produk keluaran Hai-O ni memang semuanya terbaik untuk kesihatan. Sebab tu Yaya tak ragu-ragu nak cuba walaupun time tu tak tahu lagi macam mana rasanya

Okey, first thing first, mesti uol curious kan apa beza garam buluh dengan garam biasa dan macam mana garam buluh ni dihasilkan. Jom kita tengok gambar kat bawah ni untuk lebih clear

Macam mana garam buluh dihasilkan. Punya lah teliti dan rumit cara penghasilan nya. Sebab tu khasiat nye memang terbaik

Ni pulak beza garam biasa dengan garam buluh

Uol jangan menyesal pulak bila cuba mineral coffee ni. Yela, sekali uol minum mineral coffee ni, memang tak nak dah kopi lain. Serius rasanya berbeza. Sangat berbeza. Bila dah start minum mineral coffee ni, uol mesti akan komen "ish manisnya kopi 3 in 1 yang aku minum sebelum ni"... kalau tak percaya, cubalah try. Memang akan rasa pening je lepas minum kopi 3 in 1 yang biasa kat pasaran tu. Haa baru uol tahu kopi kat pasaran tu banyak kandungan gula...sebab tu kalau tanya pakar pemakanan pun, memang mereka tak galakkan sangat untuk kita minum kopi. Tapi berbeza dengan mineral coffee ni sebab kopi garam buluh ni memang TANPA KANDUNGAN GULA


Haa teruja tak dengar? Biasanya orang kita ni, memang suka sangat lah kan word TANPA GULA. Siapa yang tak nak sihat kan? Of course laa semua orang nak. Orang sekarang ni memang tercari-cari produk kesihatan macam ni. So, untuk penggemar kopi tu, better uol change to mineral coffee jela. Sedap + baik untuk kesihatan pulak tu. Dah alang-alang uol memang peminum kopi yang tegar, why not pilih kopi yang menyumbang kearah kesihatan uol kan

So apa lagi? Jom baca sampai habis untuk ketahui apa itu mineral coffee dan apa kebaikan kopi garam buluh ni. Apa keistimewaan kopi ni yang buatkan Yaya jatuh cinta sangat-sangat

Keistimewaan mineral coffee yang buatkan selalu "SOLD OUT":

1) Aroma istimewa mineral coffee ni yang berasal dari bijian Kopi Robusta dan Garam Buluh Organik semulajadi dari Korea. Aroma inilah yang meningkatkan nilai nutrisi mineral coffee ni

2) Kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium


3) Anti penuaan - mineral coffee ni bertindak sebagai agent antioksida yang sangat baik

4) Mineral coffee ni juga mampu mengawal pH badan dimana ia boleh meneutralkan toksin berasid dengan cepat seperti acid urik, gula dalam darah, kolesterol dan lain-lain. Sebab tu mineral coffee ni elok untuk pesakit gout, dimana ia menghalang acid urik dari berkumpul dalam badan kita

5) Mineral coffee ni juga mampu mencegah dan merawat penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, migraine, kanser dan lain-lain. Memang orang yang ada banyak penyakit ni kena pilih kalau nak makan. So, cuba je minum mineral coffee ni, insyaallah takkan effect uol punya kesihatan malah bagi good effect pada kesihatan uol


6) Membaiki sistem penghadaman seperti gastrik, ulser perut, masalah usus, buasir, sembelit. Sebab tu kalau uol terkejar-kejar nak ke ofis dan tak sempat sarapan, just grab this mineral coffee. Ataupun uol kena make sure dalam handbag uol tu memang dah tersedia stok mineral coffee ni. Senang, tak perlu nak terkejar-kejar untuk breakfast. Bancuh je mineral coffee ni dengan segelas air suam @ air panas. Insyaallah uol akan kenyang sampai ke tengahari. So, mineral coffee ni boleh diguna pakai sebagai diet yang ekonomi dan menyihatkan. Ye tak??

Memang tak sah kalau tak pekena mineral coffee ni. Even breakfast kat kedai mamak sekalipun, memang Yaya akan sentiasa prepare stock mineral coffee dalam handbag Yaya

7) Kopi garam buluh ni juga mempunyai kesan detoksifikasi. Ni pun famous kan. Orang sekarang memang gemar sangat dengan air detox. Taruh lemon la, timun batang laa...macam-macam kan.Tujuannya sama je kan, untuk kurus. Sebab tu mineral coffee ni pun boleh menguruskan badan kita kalau diamalkan secara konsisten. Pengalaman Yaya sendiri, habiskan sekotak mineral coffee ni, memang rasa ringan je badan ni

8) Kopi garam buluh ni juga dapat melegakan masalah alahan, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit. So, daripada uol minum kopi 3 in 1 yang ada kat pasaran yang dah tentu-tentu tak elok untuk kesihatan, better uol tukar je kepada kopi kesihatan berasaskan garam buluh ni. Kulit pun cantik ;)

9) Memberi tenaga dan juga kualiti kesihatan yang baik kepada badan. Yang ni memang tak dinafikan. Uol cuba amalkan kopi ni. Memang rasa bertenaga sepanjang hari. Itu yang buatkan kurang rasa lapar and tendency nak makan pun kurang. Diet laa tu kan

10) Rasa lemak-lemak masin. Yang ni memang berbeza dari kopi biasa (manis, too much cafein). Ya Allah...rasa masin garam buluh tu memang memikat. Ni lah yang buatkan Yaya terus terpikat dengan mineral coffee ni. Yang penting tak memeningkan kepala and tak buat badan kita menggeletar. Uol wajib cuba sendiri kopi garam buluh ni taw

11) Aroma wangi. Memang menyengat je rongga hidung ni. Setiap titisan terasa sangat bermakna, bila tiba ke titisan yang terakhir yang mana dihujungnya rasa coklat mewah. Memang sangat sedap and highly recommended


Sedikit perkongsian maklumat tentang Magnesium...

 Kandungan Magnesium yg rendah dalam darah menjadi petanda seseorang mudah mendapat darah tinggi dan masalah jantung“…dan bagi “pesakit kencing manis pula…mereka memerlukan lebih banyak Magnesium kerana Magnesium bekerja bersama sama dengan insulin. Magnesium diperlukan bagi membolehkan Glukosa masuk dalam sel untuk diuraikan kepada tenaga. Bagi pengidap kencing manis, tubuh badan mereka tidak mampu mengangkut Glukosa ke dalam sel tubuh. Akibatnya Glukosa tertinggal dalam darah. Glukosa yg tertinggal dlm darah ni menjadikan tubuh lesu kerana gula tidak dapat ditukar kpd tenaga..maka kehadiran Magnesium amatlah penting“…

***Ok ni ada sedikit perkongsian dari pensyarah Yaya dulu***

Pensyarah Program Dietetik, Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Universiti Sains Malaysia [USM], Prof. Madya Shariza Abd. Razak berkata, walaupun ada minuman itu dikatakan mengandungi ginseng atau tongkat ali untuk menambahkan tenaga namun kandungannya amat sedikit

"Ia tidak memberi sebarang kesan dalam penjagaan kesihatan sebaliknya ia mengandungi gula yang banyak iaitu lebih daripada tiga sudu teh.Namun ramai yang tidak menyedarinya kerana ditenggelamkan oleh rasa pahit kopi tersebut" 



Yaya kongsikan Info Kandungan Kopi Segera 3-in-1:

  

- Mengandungi lebih tiga sudu teh gula dalam setiap pek


- Gula yang berlebihan bertujuan mengurangkan rasa pahit dalam minuman tersebut


- Selain gula, krimmer yang digunakan adalah sejenis lemak tepu yang boleh membahayakan kesihatan


- Turut mengandungi kafein yang menyebabkan rasa berdebar [palpitasi] dan menyukarkan tidur pada waktu malam


- Setiap pek mengandungi sehingga 200 kalori


- Jumlah kalori itu sama dengan dua keeping roti atau sepinggan nasi


- Jika diambil tiga paket sehari, ia bersamaan 600 kalori dan turut menyumbang kepada berat badan berlebihan


- Kandungan untuk meningkatkan tenaga seperti tongkat ali, kacip fatimah dan ginseng adalah sangat sedikit kerana bahan-bahan itu mahal dan sukar untuk diperoleh

AWAS!!! 

Pengambilan kopi segera yang berterusan juga boleh mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan tubuh badan



KOPI dan GARAM adalah makanan SUNNAH !!




Jadi Mineral Coffee adalah satu-satunya minuman kopi yang pertama di Malaysia yang dicampurkan dengan garam asli - GARAM BULUH yang mana GARAM BULUH ini mempunyai MAGNESIUM yang tinggi dan baik untuk badan manusia

Ni antara testimoni pengguna mineral coffee





And uol jangan risau, mineral coffee ni HALAL. Selamat untuk digunakan


Untuk sebarang tempahan mineral coffee, boleh contact/ whatsapp Yaya direct ye. Harga memang mampu milik

Cik Yaya

019-6703896

Boleh jugak contact agent-agent Yaya

Paidi Hasan
014-500 2339
Kelantan

Zulaikah Aman
013-853 5825
Puchong

Alfin
014-371 3139
Sabah

Hidayah
013-476 5294
Kuantan

Sofia Herman
016-333 4843
Puchong




HARGA SEKOTAK MINERAL COFFEE

Harga lama RM26.50

Harga baru
RM30.00 (SM)
RM32.00 (SS)

Kalau uol beli 10 kotak dan ke atas, Yaya bagi special price untuk uol ! Jangan lepaskan peluang ! 

Oh by the way, Yaya memang mengalu-alukan uol untuk jadi pengedar mineral coffee ni


Kelebihan menjadi pengedar:

- Beli mineral coffee dengan harga ahli
- Untung runcit untuk setiap penjualan
-Untung bonus setiap bulan untuk setiap pembelian
-Free business coaching
- Free class
- Free 5 star trip

Do whatsapp me okey. Insyaallah Yaya akan berikan service yang terbaik 


 MINERAL COFFEE: CARA ALTERNATIF 
          UNTUK BERHENTI MEROKOK


Pada sesiapa yang nak cuba berhenti merokok, tapi tak tahu cara nya. Cuba minum mineral coffee ni secara konsisten. Mineral coffee ni based dia garam buluh

Kalau dah minum, memang boleh kurangkan nikmat merokok
Dan bagi anda yang memang ketagih kopi, why not bertukar kepada kopi kesihatan ni? 

Kami ada jual set kombo untuk product ni



Mineral coffee + Garlic tablet 



Harga below RM60


Murah je


Berbaloi-baloi 

Untuk order boleh hubungi 

Cik Yaya



019-6703896

             MINERAL COFFEE: RESULT DARAH 
       NORMAL EVEN SAIZ BADAN BESAR


Lagi testimoni fresh from oven. Abang Hafiz ni baru je wasap pagi tadi. Katanya terkejut bila cek doktor, tekanan darah normal. Lagi terkejut sebab dia badan besar, tapi boleh dapat semuanya normal. Alhamdulillah laa kan

Abang hafiz ni minum mineral coffee secara konsisten je. Sebab memang dah alang-alang peminat kopi. So, minum jelah kopi kesihatan ni. Ikhtiar kan

So, kalau anda pun ada masalah seperti tekanan darah tinggi, gout, kencing manis, boleh cuba minum mineral coffee ni untuk kesan yang positif
Untuk order, boleh hubungi 



Cik Yaya


 019-6703896


APA BEZA MIN KAFFE DENGAN MINERAL COFFEE???

Assalamualaikum sayang-sayang semua (eh macam DSV pulak kan.hehe). Good morning. Jom awali hari kita dengan mengucapkan selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.


Ok. Harini Yaya nak bagitahu satu info penting. Mungkin ada yang tertanya-tanya kan. Apa beza nya mineral coffee dengan min kaffe ni? Dulu bukan ke mineral coffee...sekarang min kaffe pulak ke...yang mana satu betul ni??? Min kaffe ni sape pulak yang keluarkan??

Haa meh sini Yaya explain. Min Kaffe dengan Mineral Coffee ni sama jer. Kopi yang sama. Yang bezanya nama jer. Dulu dikenali sebagai mineral coffee. Sekarang ni dikenali sebagai min kaffe. Ingredients semua sama jer. Di bawah syarikat SHOM jugak. Takde beza pun. Nama je tukar.


Kenapa tukar nama? Kan dah keliru...hehe sabar2. Syarikat bukan suka-suka hati je tukar. Tapi syarikat ambik keputusan untuk tukar nama mineral coffee kepada min kaffe sebab nak selaraskan nama jenama kopi ni dengan yang negara lain macam singapore, brunei dan Indonesia. Sebab kat negara sana packaging diorang min kaffe. So, untuk selaraskan nama kat semua negara, mineral coffee ditukar kepada min kaffe. So sekarang ni, kopi kesihatan under SHOM ada satu jenis ni jer. MIN KAFFE...

So  no more keliru2 ye. INGAT KOPI INGAT MIN KAFFE. OK?? 

Packaging baru ni pun tak banyak beza. Hampir sama dengan packaging mineral coffee. So senang laa nak cam kan. Apa-apa pun, packaging min kaffe ni lagi cantik lah kan. Menawan hati gitu. Nak minum pun semangat. Haha

Oh ye, sebelum terlupa. Yaya nak announce promotion untuk min kaffe ni. 

PROMOSI MIN KAFFE
PROMOSI MIN KAFFE
PROMOSI MIN KAFFE

Kalau uol beli min kaffe 10 kotak dan keatas, Yaya akan bagi 1 kotak extra min kaffe. Jimat banyak tuh. 

10 kotak + 1 kotak (free gift)

Jimat berbaloi-baloi!!! 

Untuk uol yang nak cari side income tapi tak tahu nak mula macam mana, tak tahu nak jual apa??? 

Haa meh sini Yaya nak bagitahu. Sebab Yaya memang mencari agent untuk min kaffe ni. Order banyak, kadang-kadang customer nak agent kawasan. Sebab nak COD kan. So, Yaya nak mencari agent kawasan untuk min kaffe. Tak kisah pun kawasan mana. Siapa yang berminat, boleh Whatsapp Yaya directly okey. 

Nak order min kaffe atau nak jadi agent min kaffe, boleh contact  Yaya di talian


Cik Yaya
019-6703896


#AgentMinKaffeWanted #MinKaffeKualaKumpur #MineralCoffee #KopiKesihatan #PromosiMinKaffe #HargaRuntuhMinKaffe

 MAGNESIUM DALAM MIN KAFFE



Aroma istimewa Min Kaffe berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Min Kaffe bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

Keberkesanan

Cara pengambilan

Bancuhkan sebungkus Min Kaffe dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata.

Untuk order min kaffe, boleh contact Yaya directly ye

Cik Yaya
019-6703896

#MinKaffe #Magnesium #PromosiMinKaffe #MinKaffeSelangor #MinKaffeKualaLumpur
Agent utama MIN KAFFE:

PAHANG
Hidayah Husin (013-4765294)

KELANTAN
Paidi Hasan (014-5002339)
Ayunie (017-9772982)

SABAH
Ramlah Moin (014-6953617)
Zulaikah Aman (010-5030497)
Sofia Herman (016-3334843)
Afiah (014-8525396)
Kasmia (014-9587884)
Maidah (019-8510968)
Hasnah (016-5883142)

KEDAH
Syima (013-5181410)

SELANGOR / KUALA LUMPUR
Fazzilah (017-9237290)
Yana (012-5982258)
Sahara (018-2575610)
Nurun Najah (016-2811785)
Sofia Herman (016-3334843)
Mariani (012-9171164)

PERAK
Salina (012-3819051)
Yana (012-5982258)

 JOHOR
Asma (018-2127275)

Boleh contact nombor-nombor di atas untuk COD / postage MIN KAFFE di kawasan anda.

CIK YAYA
019-6703896
Agent Utama MIN KAFFE

#AgentUtamaMinKaffe #AgentMinKaffeKelantan #AgentMinKaffeSabah #AgentMinKaffeSelangorKualaLumpur #AgentMinKaffePerak #AgentMinKaffeJohor #AgentMinKaffeKedah #AgentMinKaffePahang

 KANDUNGAN GULA DALAM MIN KAFFE!!!

Adoiii apa pulak ni kan. Sebelum ni beriya-iya jer semua seller min kaffe ni claim yang min kaffe ni takde gula bagai. Sekarang ni ape cerita pulak kan?? Lepas satu-satu isu timbul pasal min kaffe ni. Tapi alhamdulillah, memang isu yang digembar-gemburkan tu tak betul pun. Thanks to company SHOM yang tolong clearkan pasal ni. 

Cerita nya macam ni. Haritu ada kawan share dalam group whatsapp pasal gambar kat bawah ni. Senarai minuman 3 in 1 yang ada kat pasaran.


Nampak tak dalam bulatan tu gambar kopi apa? Min kaffe kan. Ada pihak yang cakap min kaffe ni mengandungi gula.

So, kitorang as a usahawan SHOM memang tahu min kaffe ni takde gula. And million thanks to SHOM sebab keluarkan statement menyokong "MIN KAFFE TIDAK MENGANDUNGI SEBARANG GULA"

Jom baca jawapan dari company!

Greetings from Sahajidah Hai-O Marketing ( SHOM )

Thank you for your feedback on the misleading post about Min Kaffe sugar content circulated on social media lately. You are right that we do not use sugar in Min Kaffe formulation, i.e. there is no sugar added during the manufacturing. Other ingredient in the formulation namely non-dairy creamer does contain slight sugar.
However, the figure of 8.1g as shown in the post is absolutely misleading and we reserve the right to take necessary legal action against such sabotage. A friendly reminder, it’s always advisable to take only genuine information which we released via official memo or via our official Facebook & Ig account.
We hope the above clarifies.
Thanks.

Haa clear tak??? So uol tak perlu ragu-ragu laa pasal ni yer. Min kaffe memang takde gula.

Penghidap kencing manis, darah tinggi, gout boleh jer minum min kaffe ni. Takde masalah okey. Jangan risau.

Untuk order min kaffe, boleh whatsapp yaya direct ye. 

CIK YAYA
019-6703896

#MinKaffeSelangor #MinKaffeKelantan #AgentUtamaMinKaffe

MIN KAFFE PENIPU!!!


Million thanks to somebody yang nak menjatuhkan imej min kaffe ni. Yelah, tujuan dia update tu untuk lariskan produk dia, tapi salah cara. Mana boleh mendowngradekan produk orang lain. Tak baik taw. Takde etika namanya tu.

Kenapa Yaya cakap terima kasih? Sebab tak pasal-pasal min kaffe ni jadi viral pulak. Yelah, dah dia cakap min kaffe ni bahaya. Ramai laa yang tak puas hati. Min kaffe ni dah dibuat kajian sebelum dikeluarkan. Kalau produk bahaya, takkan laa lulus KKM kan. 


And Dr. Zubaidi sendiri dah buat pencerahan. Doktor sendiri pun nafikan yang beliau tak penah mention apa-apa produk. Nampak tak? Bila produk hebat, memang macam mana pun takkan mudah jatuh reputasi nya. Alahai kesian nya dekat seller yang macam ni. Kena upgrade lagi tu dari segi marketing. Banyak lagi kena tuntut ilmu. 


Imej min kaffe cuba dijatuhkan, Allah balas balik dengan min kaffe ni dah jadi viral. Alhamdulillah. Produk hebat kan. 

Sape2 nak cuba min kaffe yang tengah hot and viral sekarang ni, boleh whatsapp Yaya ye. Insyaallah uol akan asyik teringat-ingat je rasa lemak masin min kaffe ni. 


CIK YAYA
019-6703896

Jangan risau. Untuk min kaffe ni Yaya ada promotion.

PROMOTION
PROMOTION
PROMOTION

Beli 10 kotak min kaffe, Yaya akan bagi free 1 kotak.

10 kotak + 1 kotak (free) 

So, cecepat whatsapp Yaya sekarang untuk grab promo ni taw. 

Sah sehingga 31 dec ni jer. Maklum lah year end sale kan.
Cepat2 taw. Don't hesitate to contact me...

No comments:

Post a Comment