PREMIUM BEAUTIFUL


PREMIUM BEAUTIFUL HARGA MURAH 2017

APA ITU PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

Korset Premium Beautiful adalah pakaian dalam wanita yang direka khusus untuk kecantikan dan kesihatan. Korset jenama nombor satu ini telah diiktiraf sebagai produk Superbrands yang diperbuat daripada bahan yang sangat berkualiti tinggi dan selesa dipakai sehinggakan ada lifetime warranty. Produk apa selain Premium beautiful ni yang ada lifetime warranty? Mesti takde kan. Siapa nak bagi? Rugi syarikat laa kan kalau lifetime warranty. Haa itulah yang specialnya Premium beautiful jika dibandingkan dengan produk2 lain

Berpandukan teknologi terulung dari tiga buah negara maju iaitu Amerika Syarikat, Jepun dan Jerman, Korset Premium Beautiful ini telah dicipta untuk meningkatkan kesihatan disamping memberi pembentukan badan yang cantik

Rahsianya terdapat pada bebenang korset Premium Beautiful yang mana telah disuntik dengan bahan yang menghasilkan gelombang Far Infrared (FIR) yang memberi kebaikan kepada si pemakai. Premium beautiful adalah satu-satunya korset pelangsingan yang mengandungi teknologi FIR sejak 18 tahun dahulu hingga kini

Sudah ramai yang telah memakai korset Premium Beautiful ini dan merasai kebaikan dari segi peningkatan kesihatan dan kecantikan bentuk tubuh badan. Kebaikan kesihatan yang diberikan oleh korset ini tidak terhad kepada wanita sahaja. Ia sesuai dimanfaatkan oleh semua golongan termasuklah lelaki, dan semua peringkat umur termasuklah bayi

Korset Premium Beautiful ini didatangkan khas dengan set yang terdiri daripada Long Bra (coli), Long Girdle (seluar) dan Waist Nipper (bengkung). Setiap satu bahagian direka untuk memberi kesan kebaikan yang tersendiri tanpa mengurangkan faktor gaya yang cantik dan keselesaannya

KEISTIMEWAAN LONG BRA (HADAPAN)
A - Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong payudara

B - Lace 'cup' mempunyai keanjalan supaya dapat mengelakkan payudara dari melimpah keluar. Untuk ibu yang menyusukan bayi, hanya tarik ke bawah untuk mengeluarkan isi payudara. Tindak balas ini dapat mengelakkan payudara jatuh. FIR juga terdapat disini, menjadikan air susu tidak menitis-nitis (bengkak susu) atau berhenti. Ia akan mengoptimumkan pengilangan air susu tidak melebih dan tidak juga berkurang

C - Dua batang keluli bermemori (kiri dan kanan tulang rusuk) berupaya untuk menyelaras  dan membentuk kontur badan. Badan akan terbentuk menjadi cone shape disini. Postur badan anda akan kelihatan mantap disini

D - Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur payudara. FIR paling banyak disini untuk pembakaran lemak yang maksimum keatas perut yang buncit

KEISTIMEWAAN LONG BRA (BELAKANG)

A - Kedudukan dan bentuk tali yang tidak mudah jatuh (kebanyakan jenama lain akan gagal disini). Tali ini tidak akan menganjal bertahun-tahun lamanya. Tidak juga berbekas seperti anda memakai bra biasa. Anda akan memperoleh keselesaan sepanjang hari. Tali bra yang boleh diketatkan atau dilonggarkan mengikut keselesaan masing-masing

B - Rekaan bentuk 'U' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menyerlahkan pandangan kurus (lemak akan menjadi tipis disini) dari belakang badan anda, ia juga mempercepatkan pembentukan (shaping) di belakang badan, dan juga menambah kontur bahagian belakang badan. Lemak yang tebal, ajaibnya akan hilang sebaik sahaja anda memakai mengikut aturan yang telah ditetapkan (instant shaping)

C - Rekaan tiga laras cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai. Bila anda mula berubah ke cangkuk yang paling dalam, TAHNIAH! Memang banyak perubahan sudah berlaku ke atas bentuk badan anda

D - Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat turut mengatasi masalah berbadan besar. Lemak-lemak disini akan mencair dan dibakar tanpa sedar. Jika anda gemuk, anda akan kelihatan ada 'cutting' disini (instant result)

KEISTIMEWAAN BENGKUNG (HADAPAN)


A - Batang keluli memori (ada 7 telulang kesemuanya) dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk. Telulang ini sangat lembut dan mengikut bentuk badan, yang mana dapat memberi keselesaan sepanjang hari kepada si pemakai. Kesan pemakaian Kimono pada wanita Jepun ini diaplikasikan ke atas teknologi pembuatan bengkung Premium Beautiful. Anda tidak akan bongkok sehingga ke tua jika mengamalkan pemakaian bengkung. Sakit pinggang dan belakang badan juga mampu dirawat dengan pemakaian bengkung premium beautiful ini

B - Cangkuk tiga laras disisi untuk keselesaan badan dan mempercepatkan pembakaran lemak degil disini. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu

C - Perut menjadi kemas dan rata disini. Amat sesuai juga untuk lelaki yang boroi. Ramai pemakai Premium Beautiful lelaki telah terbukti keberkesanannya. Alami sendiri perubahan pada perut anda dengan pemakaian bengkung Premium Beautiful

KEISTIMEWAAN BENGKUNG (BELAKANG)
A - Tali ini kegunaannya untuk mengemas dan merampingkan pinggang secara automatik. Cara menggunakannya, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut. Badan yang gemuk dan flabby akan menjadi mantap. Bagi sesiapa yang tak de pinggang, memang amat disarankan memakai bengkung premium beautiful ni. Sehingga kini, belum ada lagi rekod aduan tali ini putus. Tali buatan Jepun ini sangat kukuh buatannya, bukan seperti tali biasa

KEISTIMEWAAN LONG GIRDLE (BELAKANG)

A - 'Love shape' nipis untuk membentuk pinggul yang seksi lagi montok dan menaikkan pinggul (uplift)

B - Penggunaan renda yang fleksibel, mengelakkan perasaan yang tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar

- Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna


FUNGSI PREMIUM BEAUTIFUL

Antara masalah-masalah yang dapat dirawat melalui pemakaian korset premium beautiful ni adalah:


Antara masalah-masalah yang dapat dicegah dan dikurangkan dengan pemakaian Premium beautiful secara konsisten
Insyaallah dengan Izin Allah dan usaha anda untuk melawan penyakit dengan memakai premium beautiful korset, anda akan mendapat kembali kehidupan normal bebas penyakit yang anda idam-idamkan

Sekiranya anda serius untuk menjadikan premium beautiful sebagai pilihan utama harian anda, pastikan anda membuat kaji selidik terlebih dahulu sebelum mendapatkan set premium beautiful anda dari mana-mana agent


CIK YAYA
019-6703896


MATERIAL PREMIUM BEAUTIFUL

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, membentuk badan yang sihat dan seimbang. Ia memberi kesan secara serta-merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan dan senaman

Set Premium Beautiful ini memfokuskan kepada 70% kesihatan dan 30% kecantikan (pembentukan badan). Ia direka dengan ciri-ciri yang amat unik. Set premium beautiful bukan seperti pakaian dalam yang biasa. ia diperbuat daripada fabrik akwatek dan akwadyne yang sebati dengan air. Kadar penyerapan peluh dan pengaliran udara adalah baik, selesa dan tidak terikat semasa memakainya

Material akwatek dan akwadyne ni, 

  • Fabrik yang digunakan sebagai baju angkasawan Syeikh Muzaffar masa ke bulan
  • Fabrik yang digunakan sebagai baju perenang antarabangsa
Sebab apa? Kainnya yang ringan tu tak menenggelamkan badan kita dan sangat selesa dipakai




CARA PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL

LONG BRA (COLI)
1 - Sarungkan bra ke badan dan kemaskan (masukkan) payudara ke dalam cawan bra
2 - Pasangkan cangkuk di bahagian belakang
3 - Bongkokkan badan anda (45 degree). Tarik semua lebihan lemak di bawah ketiak dan dibawah lengan, bawa ke hadapan, masukkan ke dalam cawan bra
4 - Laraskan tali bra dan kemaskan cup bra supaya dapat kedudukan yang selesa
5 - Betulkan kedudukan bra ditahap keselesaan anda

WAIST NIPPER (BENGKUNG)

1 - Kedudukan bengkung, pastikan batu permata rama-rama berada betul-betul di tengah badan. Pasang kesemua cangkuk (kedudukan cangkuk memang ditepi badan)
2 - Betulkan kedudukannya
3 - Pegang tali
4 - Silangkan tali di belakang, tahan nafas dan tarik tali (pinggang akan menjadi ramping) dan bawa cangkuk ke hadapan.
5 - Cangkukkan mengikut keselesaan. Pastikan ianya selesa
6 - Untuk kesan yang lebih efektif, anda digalakkan untuk memakai selama 8 jam. Anda akan mendapat kesan yang menakjubkan. Saya sudah mencubanya, anda bila lagi? 

LONG GIRDLE (SELUAR) 
1 - Lipatkan bahagian pinggang dan kaki girdle
2 - Sarungkan ke badan seperti memakai seluar dalam
3 - Masukkan tangan di bahagian punggung, peha depan dan belakang dan tarik lebihan lemak ke atas
4 - Betulkan kedudukannya agar selesa

Tips:

Anda perlu berjalan beberapa langkah bagi memastikan kedudukan girdle betul dan selesa. Jika anda terasa pedih dan sakit, cara pemakaian girdle anda masih tidak sempurna dan girdle masih tidak berada di kedudukan yang betul. Jadi anda perlu tarik telulang di bawah punggung bagi memastikan anda selesa dan nampak kemas sepanjang hari


CARA BASUH PREMIUM BEAUTIFUL 

PREMIUM BEAUTIFUL WASH 


  • Cecair PB Wash adalah cecair yang pekat, so hanya guna 1 penutup sahaja untuk setiap basuhan. Boleh jimat 3-4 bulan 
  • Bersifat lembut dan dikhaskan untuk lingerie wash
  • Diperkaya dengan ekstrak tumbuhan dan vitamin
  • Tidak melunturkan warna fabrik
  • Memberi kelembapan kepada kulit badan kita, tidak mengeringkan kulit semasa membasuh
  • Menghapuskan bakteria dan bau
  • Keharuman bunga-bunga

CARA BASUHAN YANG BETUL

1 - Larutkan satu penutup PB Wash dalam air biasa
2- Seeloknya gunakan baldi atau besen (untuk merendam Premium beautiful anda)
3 - Hanya rendam 10 minit sahaja sambil gosok-gosok secara perlahan sahaja
4 - Bilas dengan air bersih
5 - Toskan Premium beautiful anda
6 - Lapkan dengan tuala untuk mengurangkan air yang menitik
7 -Gantung dengan hanger
8 - Jemur bawah kipas sehingga kering

Nota:

Premium beautiful ni cepat kering, dalam 3-4 jam lepas jemur bawah kipas, dah kering. So, basuh waktu malam, esok pagi terus boleh pakai. Tak de istilah skip pakai sebab basuh PB

PANTANG-LARANG SEMASA MEMBASUH

  • Dilarang menggunakan losyen atau syampu yang beralkali tinggi. Pendek kata, jangan basuh menggunakan apa-apa pencuci selain dari PB Wash. Kalau tak de PB Wash, rendam guna air biasa je tanpa pencuci. 
  • Dilarang menjemur premium beautiful di bawah cahaya matahari
  • Dilarang menggunakan seterika
  • Dilarang menggunakan mesin basuh, walaupun hanya untuk tujuan pengeringan 
  • Dilarang memerah pakaian untuk tujuan mengeringkan air
Kalau tak de PB Wash tu, nak order dengan Yaya pun boleh

Call/Wasap/SMS: 

#TopAgentPremiumBeautiful
Cik Yaya
019-6703896


CARA UKUR PREMIUM BEAUTIFUL

Premium beautiful merupakan pakaian dalam yang special. Tak sama dengan lingerie yang ada kat luar sana. Setiap individu ada saiz premium beautiful yang khas untuk dia sorang je. Sebab tu laa kita perlukan sangat-sangat ukuran ni

So that, kita takde laa kes salah pakai saiz baju dalam kan. Sebab Premium beautiful ni bukan untuk dipakai sendat, senak dan ketat, tapi perlu dipakai selesa dan mudah untuk pergerakan kita seharian

Nak ukur badan tu kejap je. Tak sampai lima minit dah siap. Korang gunakan tali inci masa ukur dan ukuran semua dalam centimeter (CM). Cara nak ukur, rujuk gambar kat bawah ya


HARGA PREMIUM BEAUTIFUL 

Harga premium beautiful ni bergantung kepada ukuran badan seseorang. Sebab tu ukuran badan dalam CM diperlukan untuk Yaya berikan harga istimewa serendah yang mungkin pada anda yang memang nak sihat dan cantik semulajadi dengan premium beautiful korset ni


LIFETIME WARRANTY

Pernah tak korang jumpa kaum perempuan yang kita nampak dia berbadan kurus je, tak de laa nampak gemuk pun. Tapi asyik dok tanya kita:

“aku gemuk ke eh?”

“aku Nampak gemuk tak?”

“aku dah kurus ke?”

Astaga!!! Kalau dia tanya soalan macam tu sekali dua, boleh laa jawab dengan bersopan-santun nya kan. Tapi kalau dah hari-hari tanya soalan yang sama, korang agak2 larat tak nak jawab?

Yaya sebelum ni memang macam tu jugak. Spesis Yaya laa ni. Jenis yang suka tanya soalan cepumas camni. Selalu pulak tu. Yaya rasa kawan2 yaya dah rimas dah dengan soalan-soalan tu. Alaa korang ni, rilek laa. Bukan apa korang. Meh nak cerita kenapa kami golongan perempuan ni suka sangat jadikan bertanya soalan macam tu sebagai hobi kami.

Korang nampak kami kurus kan? cool macam tak de masalah kan? rilek tenang muka control cun kan? tapi sebenarnya masalah tu hanya diri kami sendiri je yang tahu. Haa masalah apa tu? Masalah spare part!!!

Korang tak nampak memang laa korang ingat kami ni kurus. Kami yang tengok spare part tu hari-hari, naik hantu dah fikir cara macam mana nak kurus. Bila direnung spare part tu, nampak sangat kami ni spesis gemuk. Sebab tu laa kami cuba macam-macam cara untuk kurus. Supplement dah banyak jenis dah beli. Jamu tak jamu semua Yaya bedal. Yang ada KKM laa. Berkesan korang! Happy giler. Tapi kejap je. Dia jadi yoyo effect pulak. sekejap kurus, pastu gemuk balik. Tak kan laa selamanya nak bergantung kat supplement tu kan? nanti toxic dalam badan pulak.
contoh premium beautiful yang dah rosak, hantar repair free je
Lepas tu stop makan supplement. Pakai pulak korset. Haa yang ni pun macam-macam jenis jugak beli. Ada yang satu part je, ada yang seluruh badan. Tapi memang mengecewakan. Lagi teruk dari supplement. Tak de kesan pape pun. Aduhh kecewa sangat-sangat

Last sekali cuba pakai premium beautiful. Alhamdulillah berkesan kau. Memang menjadi. Tak de yoyo effect, takde toxic dalam badan. Malah dia detect lagi kalau kita ni ada penyakit apa-apa.

Yang penting ada lifetime warranty. Kalau rosak ke, hook tercabut, koyak, boleh hantar repair je. Free of charge. Beli sekali untuk seumur hidup je. Yaya dah pakai premium beautiful ni almost 8 months. Memang sejak dari tu tak beli dah apa2 supplement or korset lain untuk kuruskan badan. Insyaallah boleh pakai sampai ke tua. Alhamduillah laa. Sebab tu untung beli premium beautiful ni. Sekali je melabur untuk kesihatan seumur hidup.

Siapa kat luar sana yang ada premium beautiful tapi tak boleh pakai sebab rosak, do contact me. Yaya boleh tolong uruskan untuk baiki PB tu. Yela, kita kadang2 tak tahu kemana nak rujuk bila dah rosak tu kan. So, jom Yaya tolong ya. 


Kami menawarkan khidmat untuk uruskan siapa yang nak baiki PB secara percuma

#TopAgentPremiumBeautiful
Cik Yaya
019-6703896

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH

Berhati-hati sekiranya ada yang menawarkan set premium beautiful dengan harga yang murah kerana ianya mungkin:

1 - Premium Beautiful tipu!

Ada sebelum ni Yaya jumpa di mudah.my klon premium beautiful korset. Bentuk memang hampir serupa dan di caption tu dia tulis "premium beautiful murah". Tapi bila diteliti secara dekat, set premium beautiful yang tipu rupanya! Jadi jangan mudah tertipu dengan harga murah premium beautiful

2 - Prelove set!

Prelove means set yang orang dah pakai. Oh no...please la. Don't share your inner wear dengan orang lain. Memang laa fabrik premium beautiful ni anti-bacteria. Tapi korang nak ke share baju dalam? Selesa ke? Euww

3 - Set lama!

Boleh jadi tiada lagi fungsi FIR pada korset tersebut kerana kebiasaannya set lama ni kerap terperap dalam bonet kereta yang panas

4 - Clearance stock!

Di mana anda tidak boleh lagi menukar saiz sekiranya lepas pakai tu anda rasa senak atau sakit. Kerana premium beautiful korset ni bukan untuk dipakai sendat, ketat dan senak seperti yang kita biasa dengar

Jangan kerana nak murah, anda main tangkap muat sahaja untuk dapatkan premium beautiful yang sememangnya berkualiti fabrik dan pembuatannya

Dan sekiranya terdapat sebarang kerosakan pada premium beautiful anda, memang susah laa nak repair kan. Sebab mana nak cari agent yang anda berurusan jual beli premium beautiful dulu?

Agent sah premium beautiful

#TopAgentPremiumBeautiful
Cik Yaya
 019-6703896


TIPS BELI PREMIUM BEAUTIFUL YANG ORIGINAL 

Tips utama sebelum membeli premium beautiful korset adalah dengan memastikan bahawa agent tersebut merupakan pengguna tetap premium beautiful. Kerana hanya mereka yang jatuh cinta dengan produk superbrands dan high quality macam premium beautiful ni je yang akan sepenuh hati memberi service terbaik untuk anda sebelum dan selepas urusniaga dilakukan


Bagaimana untuk mengetahui sama ada dia pengguna setia premium beautiful atau tidak?

Senang je...pergi cek blog, FB personal dan instagram mereka. Mereka jual, sudah semestinya mereka pakai. Anda boleh nilai sendiri testimoni yang mereka kongsikan di setiap media sosial yang mereka ada




CLASSIC vs ELEGENCE 

Actually premium beautiful korset ni ada dua jenis, satu classic (hitam) dan satu lagi elegence (grey). Apa beza antara classic dan elegence ni? Apa keistimewaannya sampai boleh bertahan hampir 22 tahun? 

CIRI-CIRI PREMIUM BEAUTIFUL ELEGENCE



Warna grey

Fabrik yang lebih lembut

Design yang lebih cantik

Fabrik lace ditukar kepada embroidery lace

Corak lace ni lebih anggun

Semua benefit lain seperti fat reposition, FIR, body reshaping masih kekal sama seperti premium beautiful classic

PILIH CLASSIC OR ELEGENCE???

Bagi Yaya tak kisah lah classic atau elegence, asalkan ianya adalah premium beautiful korset. Memang takkan bertukar kepada korset lain dah sebab dah sebati dan serasi sangat dengan fabrik premium beautiful ni. Tanpa rasa rimas, lemas dan berlengas

Yaya suka sangat dengan premium beautiful korset ni, dari hari pertama pakai lagi. Ingat lagi masa tu, pakai terus tak nak bukak lepas tengok badan terbentuk elok. Dan alhamdulillah dengan premium beautiful ni jugak laa, dapat jana pendapatan sampingan. Dan sekarang ni, bukan setakat pendapatan sampingan, dah jadi income tetap dah tiap-tiap bulan. Bonus besar woo!!

Bagi anda yang ingin mencuba atau nak dapatkan khidmat nasihat percuma dari Yaya tentang premium beautiful korset ni, boleh hubungi Yaya ya. Insyaallah Yaya akan bantu anda sehabis baik


Ni antara kelebihan premium beautiful korset

70% untuk kesihatan

30% untuk kecantikan 

100% untuk keyakinan diri


SOALAN LAZIM BERKAITAN PREMIUM BEAUTIFUL 

APA ITU PREMIUM BEAUTIFUL? 

Premium beautiful adalah baju dalam pembentukan badan nombor satu di Malaysia malahan telah mendapat sambutan yang menggalakkan dari seluruh pelosok dunia

Premium beautiful bukan sekadar baju dalam biasa di mana setiap bebenang fabrik premium beautiful ini mengandungi batu tourmalin iaitu batu kristal yang menghasilkan sinaran cahaya matahari pagi yang sangat bermanfaat pada manusia. Ianya secara semulajadi mengandungi Farinfra Red Rays (FIR) yang sangat baik untuk kesihatan badan manusia yang kurang rehat dan sering tidur lewat


ADAKAH PEMAKAIAN PREMIUM BEAUTIFUL AKAN MENGGANGGU PEREDARAN DARAH DAN KESIHATAN SESEORANG?

Tidak. Pakaian dalam pembentukan badan premium beautiful ini diperbuat daripada fabrik semulajadi seperti fiber, nilon, tetron serta fabrik lain dan disulami dengan far infrared ray yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi 

Ia menggalakkan peredaran darah dan meningkatkan kadar metabolisme badan 

Selain itu, fabrik premium beautiful mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian. 

Pemakaian premium beautiful tidak akan menjejaskan kesihatan dan peredaran darah seseorang, malah pemakaian untuk jangka masa panjang dapat menghasilkan kontur badan yang menarik


ADAKAH MEMAKAI PREMIUM BEAUTIFUL AKAN MENYEBABKAN BADAN BERASA PANAS? 

Pakaian dalam pembentukan badan premium beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik akwatek akwadyne. Premium beautiful ini mempunyai kuasa untuk meneutralkan suhu badan kita 

Kalau suhu badan kita tinggi, pemakaian premium beautiful akan dapat menurunkan suhu badan. Manakala, jika suhu badan kita sejuk, pemakaian premium beautiful akan memanaskan suhu badan. Panas di sini bermaksud "warm". Anda akan berasa lebih selesa tanpa perlu menahan kesejukan melampau


MASA MENGANDUNG PUN BOLEH AMBIL UKURAN BADAN KE?

Ya, boleh. Kalau anda teringin untuk pakai premium beautiful selepas bersalin, means dalam pantang, anda dicadangkan supaya membuat ukuran badan pada bulan ke-6  hingga ke-7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga ke-7. Maka perbezaan ukuran badan adalah tidak besar. Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin


BILAKAH MASA YANG SESUAI (DALAM PANTANG) UNTUK PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL? 

Bagi mereka yang melahirkan secara normal, Premium beautiful boleh dipakai 7-10 hari selepas bersalin. Manakala bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira 10-14 hari selepas bersalin. Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama, kerana lemak-lemak ketika ini masih lagi tidak tepu. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa yang singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah dapat menaikkan rahim dan mengembalikan rahim ke tempat asal


BERAPA LAMA UNTUK DAPATKAN HASIL?

Pemakaian premium beautiful ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya (instant shaping). Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda. Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. Tiga bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal

Bagi mereka yang mula-mula memakai premium beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan mula berasa selesa


ADAKAH PEMAKAIAN PREMIUM BEAUTIFUL DAPAT MEMBANTU MASALAH PAYUDARA YANG KENDUR DAN MENGGELEBEH?

Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin

Premium beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya pada kedudukan yang betul

Selain itu, ia juga dapat melaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh


ADAKAH PREMIUM BEAUTIFUL TIDAK DAPAT MENAMPUNG PAYUDARA YANG TERLALU BESAR DAN MENYEBABKANNYA MELIMPAH KELUAR? 

Premium beautiful mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik, rawan keluli dan reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul serta menegak dan mengukuhkan kedudukan payudara. Maka, ia dapat menampung payudara yang besar sepenuhnya dari melimpah keluar


ADA ORANG MENGATAKAN BAHAWA DENGAN MEMAKAI PREMIUM BEAUTIFUL, PAYUDARA AKAN MENJADI BESAR. ADAKAH IA BENAR?

Saiz payudara mungkin akan berubah berpandukan kepada keadaan fisiologi seseorang. Namun sekiranya kita memakai pakaian dalam yang baik seperti premium beautiful dalam jangka masa yang panjang, ia dapat memperbaiki masalah payudara yang kendur dan menggelebeh seterusnya membentuk kontur badan yang menarik


BOLEHKAH HANYA MEMAKAI LONG GIRLDLE?

Lemak mudah terbentuk di bahagian bawah punggung serta bahagian dalam dan luar paha. Sekiranya kita mengabaikan bahagian-bahagian ini, lama- kelamaan lemak akan terbentuk. Jika anda hanya memakai long girdle untuk jangka masa yang panjang, lemak akan mudah terbentuk di bahagian perut dan paha luar. Maka, kontur badan akan menjadi tidak menarik


ADAKAH LONG BRASSIERE HARUS DIPAKAI BERSAMA DENGAN LONG GIRDLE DAN WAIST NIPPER?

Long brassiere dan long girdle premium beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan yang berfungsi untuk menyelaraskan kontur-kontur di bahagian dada, pinggang, perut, pinggul, paha dan keseluruhan badan. Manakala, waist nipper pula dapat menyelaraskan kontur dada dan perut, meningkatkan kedudukan dada, menjadikannya lebih berisi serta memperbaiki postur seseorang

Semasa anda memakai pakaian yang ketat, waist nipper diperlukan untuk memenuhi ruang antara brassiere dan long girlde untuk membentuk pinggang yang ramping dan seterusnya memperbetul postur badan. Maka, mereka yang memakai long brassiere, waist nipper dan long girdle pada masa yang sama dapat membentuk kontur badan yang menarik


LONG GIRDLE PREMIUM BEAUTIFUL SANGAT KETAT DAN AMAT SUSAH UNTUK DIPAKAI, BAGAIMANA CARA YANG BETUL UNTUK MEMAKAINYA?

Pertama, anda harus memilih saiz long girdle yang sesuai untuk anda. Ini adalah untuk memastikan keselesaan anda semasa memakainya dalam jangka masa yang panjang, dan membentuk kontur bahagian pinggul, perut dan paha yang cantik

Namun, cara pemakaian long girdle tidak sama dengan cara anda memakai seluar dalam di mana anda terus menariknya. Tindakan ini akan merosakkan fabrik long girdle dan menyebabkan bentuk pinggul berubah. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cara pemakaian long girdle, boleh baca di cara pakai premium beautiful


CEGAH KENTUT VAGINA 

Nak tanya siapa ada masalah ni? Bunyi macam lawak tapi jangan ambil mudah. Ramai jugak yang tak tahu apa itu kentut vagina. Yaya dah susunkan perkara-perkara yang menyebabkan berlakunya kentut vagina. Macam mana boleh berlaku? Yang dah bersalin dan yang dah kawin tapi tak de anak lagi pun tak terkecuali. Anak dara pun


Urat-urat rahim yang sudah dimasuki angin ini dan tidak dijaga dengan ini akan menyebabkan faraj tidak sihat. Apabila wanita kentut vagina maksudnya farajnya longgar. Bila bersama suami dah tak grip. Masa baru kawin macam lubang kunci. Lepas bersalin macam lubang jamban, longgar dan berair


Apabila wanita kentut vagina, maksudnya urat faraj dah tak sihat macam dulu.So mulalah masalah kedinginan. Suami buat apapun, si isteri macam tak de nafsu. Siap sound “cepat2 lah sikit habisnya bang oii…saya dah tak larat ni”

Apabila wanita kentut vagina, rahimnya dah tak sihat dan keputihan mula melanda. Ada yang berbau, ada yang berwarna. Masa tu suami nak dekat pun dah mula rasa loya sebab becak dan berair


Saya tak perlu kata lebih-lebih. Kena ingat ya, yang keluar dari faraj tu bayi ya. Bukan guli. Bayangkan besar mana kepala bayi tu. Mungkin dari luaran lepas dijahit akan nampak cantik. Tapi tak boleh tipu bila ada yang meleleh keluar dari rahim, atau ketika bersama suami pula mula rasa longgar, atau ketika faraj sudah mula keluar angin pus-pus

Masa baru kawin pun sanggup tahan kentut. Baru anak pertama, siap kentut depan lagi bila bersama suami. Tapi masalahnya, kentut ni bukan jenis boleh tahan. Jangan ambil mudah. Rawat masalah kentut vagina anda tu dengan Premium Beautiful ni. Sebab PB memang akan mengetatkan vagina dan membuang angin dalam badan
More info: 
#TopAgentPremiumBeautiful
Cik Yaya 
019-6703896

KEMBALI LANGSING SELEPAS BERSALIN


Apa agaknya perasaan mereka yang lepas bersalin bila tengok badan mengembang macam belon? Menangis air mata darah tak agak2 tengok badan tu? Baru je nak happy sebab dapat anak kan, dah jadi sedih pulak. apa kata cuba premium beautiful korset ni? 

Sebab dah banyak dah testimoni pengguna tegar premium beautiful ni yang Berjaya langsing lepas bersalin.  Cuba tengok Kak Aisyah kita ni, badan lepas bersalin tu Nampak macam kendur kan. Bila dah pakai premium beautiful, memang terus up semua asset2 yang ada


Yang ni pulak, testimoni CDM Kak Salleha. Lepas bersalin, memang langsing sangat2. Semuanya gara2 sarung premium beautiful kat badan laa


Next testimoni, kak isma ni dah dapat badan anak dara balik lepas a few months sarung premium beautiful


Semua testimoni ni, dorang memang geng2 TLC jugak tau. So, tak de nye fake. Sebab selalu nampak depan mata kan. Next testimoni  kita tunggu dari Kak Yana sebab dia baru je lepas bersalin minggu lepas. Check it out!

More info: 

#TopAgentPremiumBeautiful
Cik Yaya
019-6703896

KEPUTIHAN BERBAU 

Keputihan. Masalah biasa bagi wanita. Rata-rata wanita ada masalah ni. Baik anak dara mahupun yang dah kawin. Best tak bila ada keputihan ni? Tak selesa kan. rasa macam susah pun ada. Sebab asyik kena tukar je pantyliner tu kan. Kalau ada yang lebih teruk, sampai kuning dan berbau. Masyaallah! Memang tak nak laa kan


Oh ye, dulu ada sorang kawan Yaya ni memang keputihan yang sangat teruk. Bila pergi jumpa doctor, memang doctor cakap kat dalam tu dah ada bacteria dan berkulat. Tu yang jadi banyak keputihan dia. Benda ni memang laa nampak macam biasa. Tapi sebenarnya boleh buat hubungan suami isteri bermasalah tau. Jangan main-main bila suami pun rasa loya nak dekat dengan kita sebab bau keputihan tu. Merah padam kot muka.

Alhamdulillah sejak Yaya pakai premium beautiful ni keputihan makin kurang dan beransur2 takde. Jaringjaring kat bawah tu dia tarik keputihan kita and jadi debu. Serius jadi debu. Bila first time tengok, memang terbukti laa. Premium beautiful ni menarik keputihan kita tu. So tak de laa rasa macam melekit-lekit kan. selesa je. Tak de la nak kena tukar pantyliner banyak2 kali. Best kan



p/s: Selain tu, boleh jugak try pakai pad Bio seleza. Memang habis ditariknya keputihan kita. 

More info:

#TopAgentPremiumBeautiful
Cik Yaya
019-6703896

BENGKUNG MODEN vs BENGKUNG TRADISIONAL 

Siapa pernah pakai bengkung tradisional? Yang melilit2 tu. Kalau bukak lilitan dia memang panjang.  Saya tak pernah pakai lagi sebab anak dara, tak pernah nak bersalin lagi kan. Tapi pernah laa one of my customer ni cerita pengalaman dia pakai bengkung tradisional tu. Katanya:

“ Kena ada orang tolong laa time nak lilit bengkung tu. Pastu pakai je kejap, mula laa mengada2 nak pergi tandas. Terpaksa bukak balik. Sedih betul. Time nak breastfeed pulak, mesti bergulung2 jadinya. Alahai susahnya  pakai bengkung ni. End up dengan tak pakai apa2 sebab susah punya pasal. Sebab tak berbengkung lepas bersalin, memang badan mengembang dua kali ganda dari asal. Tu yang tengah cari bengkung lain yang boleh kuruskan balik badan ni. Akak dah cuba diet tapi tak tahan laa. Lapar”


Memang kesian laa kan dengar luahan customer ni. Yela beli korset nak kurus and jaga kesihatan. End up tak de apa2 hasil sebab susah nak pakai. Penting tau beli bengkung yang senang nak pakai ni. Sebab apa? Korang nak ke beli bengkung tapi tak pakai? Membazir je kan. Beli mahal dengan harapan masalah tu selesai tapi jadi double pulak.

So, saya sarankan dia pakai Premium Beautiful ni. Mula2 dia tak nak. Sebab apa pun tak tahu laa. Maybe tak percaya kot. Lepas tu dia call saya balik sebab tak tahan dah hari2 terpaksa tengok badan makin mengembang. Baru anak pertama. Badan dah macam belon. Bila call balik tu, dia cakap ok laa. Saya nak cuba pakai premium beautiful ni. Soalan first yang akak tu tanya, ada warranty tak?


Jangan risau kak. Memang ada warranty. Lifetime warranty lagi. So, kalau rosak ke apa, memang boleh hantar repair je. Free of charge!

Then, bila akak tu pakai, dia pulak yang terlebih excited tengok bentuk badan dia dah ada shape. Breast pun dah tak jatuh dah. Memang kalau pakai Premium Beautiful ni akan dapat instant shape. Saya tumpang happy untuk akak. Hehe

Haa sapa lagi mummy kat luar sana yang nak kembali gojes? Boleh contact 

#TopAgentPremiumBeautiful
Cik Yaya
019-6703896

POWERNYA LELAKI KERANA PREMIUM BEAUTIFUL 

Okay. Done punch PB untuk abang sorang ni. Dia nak pakai waist nipper PB. Sebab perutnya dah makin ke depan. Kenapa ya orang lelaki ni bila dah meningkat umur perut pun makin kedepan? Bukan lah semua macam tu. Tapi majoriti laa. Terbaik lah bang sebab pilih PB untuk kempiskan balik perut abang tu. Memang pilihan yang tepat


Haa? Ada yang pandang serong tengok lelaki pakai bengkung?Aishh…tu maknanya korang dah ketinggalan zaman. Korang jangan tak tahu yang artis2 hollywood tu rata2 pakai bengkung sebab nak nampak posture badan yang cantik masa berlakon. Artis perempuan lagi laa kan. Jangan nak perli2 hokey. Kalau nampak badan abang gagah berketul2, tapi perut pulak buat hal. Alaa..spoil laa kan? Cepat2 cari alternative nak kempis perut balik bang! Yang belum kawin, lagi laa kena pakai. Tahap wajib dah tu. Yela, orang lelaki yang dah kawin selalu nya perut ke depan sebab bahagia dengan perkahwinan tu. Tapi yang masih bujang ni, kenapa ya?Agak musykil di situ. Hehe


Untuk order atau sebarang pertanyaan berkaitan bengkung untuk lelaki ni, boleh contact 

#AgentKelantanPremiumBeautiful
Cik Yaya
019-6703896

BODY HOUR GLASS WITH PREMIUM BEAUTIFUL 

Semalam sebelum tidur, sempat laa bukak laptop kejap. Saje je nak throwback memory-memory masa belajar dulu kan.Takde laa lama sangat habis belajar, baru je 2 3 bulan. Tiba-tiba terjumpa gambar yang baju hijau tu.Wahh! Nape macam tu sekali? Erkk serius tak sangka badan Yaya dulu macam tu.Lepas tu, semua gambar Yaya tengok. Ya Allah…memang semuanya pesen gitu je

Masa belajar dulu. pinggang pun tak de. Adehhh
                                                         
Kalau yang kenal Yaya, tahu laa produk apa yang Yaya tak try untuk kurus kan. Produk2 tu bukannya murah. Mahal hokey! Korset pun dah banyak jenis Yaya beli. Punya laa obses nak kurus kan. Tapi hasilnya memang mengecewakan. Masa berjalan lemak still bergegar2, masa melambai  lemak pun turut melambai. Aishh!

Sampai laa satu malam tu, tertengok post Kak Salleha pasal PB. Memang menjejes air liur tengok body gojes mummy anak tiga ni. Rupanya dia pakai PB. Giler!Memang tak lena tidur. Terus cari info2 pasal PB ni. Yaya rasa ada laa dalam dua minggu asyik dok ingat PB je.

Last sekali, memang tak tahan dah. Kena pakai jugak PB ni. Tak pe laa, insyaallah berbaloi sebab investment untuk seumur hidup kan. Lepas ni tak payah fikir masalah berat badan. Tak payah fikir macam mana nak kurus dah.

Satu pagi tu, terus decide Yaya wajib pakai PB!!! Terus order dengan Kak Dyna . And hasil dia memang tak mengecewakan! Sebulan pakai  turun 4 kilo. Lemak hari2 kena lock. Benefit lain tu kena PM laa kan sebab banyak sangat. Sejak dari tu, memang tak pandang dah apa2 supplement kurus. Beli PB memang berbaloi. Serius sebab ni pengalaman sendiri kan. Body glass hour yang Yaya nak, YESS!!! Yaya dah dapat !!!

Gambar snap kat stokis beberapa hari yang lepas

Sekarang ni Yaya anak dara, nanti kawin bersalin, boleh jadikan PB ni bengkung dalam pantang. Anak 2 3 pun still boleh pakai lagi. Ada lifetime warranty. Boleh pakai seumur hidup. So, apa yang ruginya beli PB ni? Kalau yang masih ragu2 nak beli PB ni, balik nanti renung2 kan laa. Cuba fikir sampai bila nak badan macam tong drum je kan? And cuba bahagikan harga tu dengan seumur hidup kita. Alahai berapa sen sangat laa kan
Nampak ketara kan body dulu dan sekarang
                                                   
PREMIUM BEAUTIFUL MAMPU CEGAH CYST

                                                                   Cerita begini:

“Kawan baik saya kak, dia baru buang cyst dalam rahim dia. Cyst dia sebesar kepala budak! Perut dia membuncit macam pregnant 7 bulan. Memang takut tengok perut dia. Memang kena buang secara pembedahan lah.selepas pembedahan dia nak sembuh cepat dan nak cari sesuatu yang boleh stopkan cyst2 tu dari merebak lagi sebab doktor dah pesan. Mugnkin cyst yang lain possible membesar semula dan ditakuti pembedahan lagi, lagi dan lagi (macam mutasi sel). So dia telah strongly suggested untuk guna PB sebagai healing dan preventive factor. So dia terus pakai PB walupun just operation”


Masyaallah! Nak tahu apa yang berlaku selepas dia pakai PB secara konsisten?

-       -   Luka pembedahan cepat sembuh. Kulit2 bercantum rapi cepat dari kebiasaan, memang  satu keajaiban

   -  Kengiluan akibat pembedahan cepat hilang
    -   Tiada sebarang pembesaran cyst berlaku
       -  Cyst yang kecil2 completely mengecut! Yang baru nak menjadi terus lenyap!
        -  Sihat sampai sekarang. Memang tak percaya tengok perut sangat kemas
        -  Kerisauan tentang cyst tiada. Keyakinan dalam hidup muncul


See! Ni salah satu testimoni pengguna PB. Pasal cyst. Ya Allah… orang perempuan ni memang banyak penyakit yang dia boleh dapat kalau nak dibandingkan dengan lelaki. Semua yang berkaitan dengan kewanitaan. Tambah2 zaman sekarang ni kan. Yang memang sumber pemakanan dan environment nya makin tak selamat. Sana sini processed food. Sana sini pencemaran. Scary kan? Kalau kita dah sakit2, banyak pihak yang akan turut susah. Nak ke orang susah sebab kita?

Nak tahu detail pasal PB, boleh contact 


#AgentPbSelangor
Cik Yaya
019-6703896

BADAN GATAL LEPAS PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL


Okay. Dia mengadu lagi. Semalam melimpah ruah susu badan. Hari ni, dia bagitahu keluar peluh berminyak-minyak. Muka pun sama. Gatal2 pada badan. Baru tiga hari pakai tu. Usah risau, its normal untuk yang pertama kali pakai PB ni. Ini bermakna PB sedang bekerja keras scan badan kita. Ajaibnya PB ni dia akan scan dan detect sakit2 dalam badan kita


Pada yang gatal2 tu normal sebab badan kita ni dah lama sangat peram toksin. Toksin yang duduk dalam badan kita tu yang buat kita ni asyik tak sihat je. So penyelesaian nya selain bertahan je dari nak garu je gatal tu (garu nanti berparut pulak kan), rajin2 kan lah basuh PB di awal2 pemakaian. Selain tu masa mandi sental je dengan sabun marine essence kita tu. Minum banyak air sekurang2 nya 3 liter seperti yang selalu disarankan untuk membantu proses perkumuhan ya.


Happy sangat bila ada yang mengadu macam ni. Biasalah, apa2 pun mesti ada tindak balas. Nasib baik mengadu pada PB expert.


Yang meleleh nak pakai PB ni boleh contact 


#TopAgentPremiumBeautiful
Cik Yaya
019-6703896


ALAHAI PREMIUM BEAUTIFUL


Semalam Yaya cakap Yaya nak keluar dengan kawan -kawan kan? Akhirnya hasrat nak pergi pantai dah tercapai. Pantai Irama, Bachok. kuatnya ombak. Maklumlah sekarang ni kadang- kadang hujan turun tak menentu walaupun musim tengkujuh dah lama berakhir


Tapi satu benda yang Yaya kagum dengan ombak ni. sangat setia menghempas pantai. dan begitulah hidup manusia, perlu ada kesetiaan dalam diri. barulah orang percaya dan kita pun senang nak berjaya


 Bila Yaya tengok gambar2 semalam, Yaya perasan blouse yang Yaya pakai ni sendat 2 3 minggu yang lepas. masa tu Yaya dengan kawan- kawan keluar makan chicken chop kat PK CORNER. masa tu tak pakai korset lagi. Sangat sendat baju tu sampai Yaya rasa tak selesa.nak cepat- cepat balik je



Bila lepas habis melantak sepinggan chicken chop, lagi la rasa sendat yang tak terkata. nak jalan pun susah. bila dah keadaan nya macam ni, automatik self- confidence pun melayang entah ke mana

Tapi, bila Yaya pakai blouse yang sama semalam, Eh dah tak ketat macam hari tu laa.rasa happy pulak bila pakai. Yela, buat apa beli baju tapi kita rasa tak selesa bila pakai kan? no point laa kan

Nak taw tak apa rahsia bentuk badan dah tak sama macam dulu? makin kurus ke? maybe tak lagi.tapi kelebaran badan dah berkurang

Rahsianya Korset Premium Beautiful laa.Yaya pakai korset ni almost one month.dan hasilnya, Yaya sangat2 berpuas hati.dalam masa 2 minggu je, berat badan Yaya turun 2 kilo.pinggang kurang 6 inci.masa timbang tu, banyak kali tanya kawan Yaya, weighing mechine tu betul ke? tak rosak? sebab memang tak percaya.Yaya tak exercise tak diet.just pakai korset Premium Beautiful je.best kan? 

So, bila dapat result yang awesome macam ni, memang automatik perasaan berbelah bahagi dan sayang duit nak beli korset Premium Beautiful ni hilang. rasa berbaloi sangat- sangat ada korset ni. memang akan jadi pakaian dalam pilihan nombor satu laa lepas ni.mata dah tak tengok pakaian dalam yang lain dah

Ni testimoni Yaya sendiri

So bagi korang yang belum lagi ada set Premium Beautiful ni, cepat- cepat laa dapatkan daripada agen- agen yang sah .sangat- sangat berbaloi untuk pelaburan berumah tangga bersama suami

Untuk info lanjut berkenaan Premium Beautiful, boleh hubungi 

#AgentKelantanPremiumBeautiful
 Cik Yaya
019-6703896

CAPAI BERAT BADAN IDEAL DENGAN PREMIUM BAUTIFUL


Selamat tengahari. Hari ni kita diberi peluang untuk bernafas lagi kan. Jom ucap rasa syukur atas nikmat udara yang dapat kita sedut ni. Alhamdulillah... Hari ni Yaya nak share lagi testimoni-testimoni premium beautiful yang makin hari memang makin meletop ni kan. Permintaan memang tak pernah surut

Ok testimoni pertama, Kak Lynna Hasan ni...selalu je kitorang terserempak masa kat kelas mingguan TLCC. Tapi tak terfikir pulak yang imej kak Lynna sekarang ni adalah imej baru lepas ditransformkan oleh premium beautiful. Wow hebat. Bila tengok gambar before and after macam ni baru laa tahu. Dasyat betul penangan premium beautiful ni

Rasanya gambar after ni masa kitorang jumpa kat kelas Jumaat lepas...fresh dari oven lagi laa kan
And then, testimoni yang kedua adalah dari Adik Aisyah Rawi ni. Baru je pakai premium beautiful ni. Tapi dah nampak dah shape tang pinggang tu. Premium beautiful memang superb! Bagi mereka yang berbadan agak gempal, memang susah kan nak turunkan berat badan. Tak sanggup laa nak tahan lapar kan. Hanya mereka yang kuat semangat je boleh konsisten untuk cuba turunkan berat badan. Tapi kita ni tak berapa nak kuat semangat laa kan. hehe


Sarung premium beautiful ni tak perlu tahan lapar. Anda sendiri yang akan rasa tak boleh nak sumbat dah makanan ni. Rasa kenyang je sentiasa. Sebab tu memang senang nak capai bentuk badan ideal dengan premium beautiful ni. Kalau ada cara senang, kenapa nak try cara susah? nak seksa diri bagai. So, untuk mereka yang berminat dengan premium beautiful, boleh contact

#TopAgentPremiumBeautiful
Cik Yaya
019-6703896

KESAN BERPANTANG DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL


Alamak...ni yang tak tahan kalau tengok orang sarung premium beautiful dalam pantang. Memang kebabommm laa effect dia. Tengok laa Kak Yana ni, memang nampak laa bezanya sebelum dan selepas. Siap ada tempat lagi nak parking tangan tu. Hebat! 


Kak Yana ni memang masa tengah mengandung lagi gian nak pakai premium beautiful. Dalam pantang, memang dia all out laa. Ni laa hasilnya. Senangnya nak berpantang sekarang ni. Sarung je Premium beautiful. Dah, setel kerja. 

Kalau ada cara senang, kenapa nak susah? kan? Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan, boleh hubungi

#AgentSelangorPremiumBeautiful
Cik Yaya
019-6703896

CEGAH PAYUDARA KENDUR DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

Wow memang hebat! Nampak ketara kan before and after pakai premium beautiful? Asset-asset yang ada semua nya di push up! Memang tak best laa kan kalau payudara kendur dan menggeleber. Yang muda remaja lagi pun boleh nampak macam tua

Payudara jatuh ni selalunya terjadi pada wanita-wanita yang baru lepas bersalin. Kalau tak jaga time pantang tu, memang susah laa nak naikkan balik

Banyak kesan payudara jatuh ni. Salah satu nya hubungan suami isteri makin hambar. Jangan ambil mudah tau benda-benda macam ni. Jaga segala asset yang kita ada


Akak ni memang buat pilihan yang bijak dengan sarung premium beautiful. Kan sedap mata memandang. Diri sendiri pun confident je kan. Best nya pakai premium beautiful, set berpantang terbaik! 

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, boleh hubungi

Cik Yaya
019-6703896
SET BERPANTANG MODEN

Okeh korang, ni testimoni fresh from oven!!! Terujanya lahai


Kalau akak rasa nak bentuk badan yang lagi menawan dari zaman anak dara, cuba lah try pakai korset premium beautiful ni. Silap-silap orang cakap akak tak kawin lagi. Yang penting, kita tak perlu nak diet bagai. Jom baca pengalaman tuan punya badan ni berpantang dengan pb 


Haa korang apa lagi? Tak terbakar ke baca testimoni ni? Nak free fitting and consultation pasal premium beautiful, boleh contact Yaya. Nak special price from me, do tell me you are one of my blog readers okeh ;)


#PremiumBeautifulExpert
Cik Yaya
019-6703896

PREMIUM BEAUTIFUL TERLAJAK LAKU!!!

Yaya nak jamu mata korang dengan tsunami pb neh! Kalau orang cakap pb ni mahal, kenapa tsunami pb tak pernah surut? Ada je permintaan pb. Sampaikan ada yang order dua set terus! Senang nak tukar-tukar set katanya. So, jangan pelik lah kalau pb ni jadi korset pilihan no 1 kat Malaysia ni. Haa saya dah pakai pb, anda bila lagi? 











PREMIUM BEAUTIFUL BEST PAKAI WALAU KETIKA BERPELUH

Jom kita baca apa kata pengguna premium beautiful ni


Ni testimoni client yang baru separuh hari pakai Premium Beautiful. Ibu anak empat ni kata best pakai pb especially kat area perut yang memang selama ni buatkan beliau tak selesa untuk nak memilih baju. Tapi bila pakai pb corset, masalah perut buncit bukan lagi masalah besar buat beliau





Best apa berpeluh...Antara kebaikan berpeluh :

1. Mendetoksifikasi secara secara semulajadi


2. Kulit yang lebih sihat dan cantik


3. Menurunkan suhu badan ke tahap normal


4. Mengurangkan stress





Best kan pakai PB. Sarungkan aje pb, then pb boleh tolong


saunakan badan secara senyap. Premium Beautiful sesuai sangat


 untuk sesiapa saja yang nak cantikkan beberapa part yang penting


pada badan terutama nye nak kempiskan perut dan kecikkan


pinggul




Kalau uol memang teringin nak cuba pb ni dan nak dapatkan 


khidmat rundingan secara percuma, boleh je jangan segan-segan


 contact Yaya ye


Your Premium Beautiful Expert


Cik Yaya


019-6703896


(Whatsapp)


KESAN AWAL PEMAKAIAN PREMIUM

 BEAUTIFUL 


Bagi yang baru je sarung premium beautiful ni, anda akan dapat 

rasa beberapa kesan awal seperti di bawah. Tapi jangan kuatir 

sebab kesan berikut memang common. Dan sepatutnya anda happy 

lah sebab premium beautiful ni sedang bekerja untuk scan segala 

masalah badan anda. Dan semestinya premium beautiful ni ada 

fungsi detect and protect. Macam Yaya sendiri, awal-awal pakai PB

  ni memang Yaya ada rasa sakit kat bahagian perut and baru dapat

 tahu Yaya ada gastrik. Itu lah fungsi PB
 

✔Sakit kepala – bagi orang yang kerap sakit kepala dan migrain




✔Sakit tulang belakang – bagi orang yang selalu mengalami sakit 

belakang ~ tindakan awal menyelaraskan tulang belakang

✔Terkentut dan sendawa – bagi orang yang banyak angin ~

 tindakan membuang angin





✔Badan rasa sedikit sakit – bagi orang yang selalu demam dan

 sakit sendi-sendi kerana semasa memakai Premium Beautiful

 seperti di dalam proses berurut

✔Payudara terasa sengal-sengal – memulihkan dan bertindak untuk

 menegangkan dan menaikkan semula buah dada seperti zaman

 remaja

✔Gatal-gatal pada anggota badan & tempat-tempat tertentu –

 terlalu banyak asid yang dikeluarkan melalui perpeluhan
 

✔Badan terasa cergas dan lebih aktif – kerana tindakan resonan

 molekul air di dalam badan lebih aktif setelah memakai Premium

 Beautiful kerana tindakan FIR
 

✔Berat badan turun – menunjukkan berat badan si pemakai tidak

 sesuai dengan ketinggian




So, anda jangan risau ya. Teruskan pakai macam biasa. Insyaallah

 masalah anda akan dapat diatasi 


#PremiumBeautifulExpert

Cik Yaya 

019-6703896

  

KEUNIKAN FABRIK PREMIUM 

BEAUTIFUL
 


Uniknya fabrik Akwatek dan Akwadyne:


✔Penyejukan semulajadi dalam cuaca panas

✔Memanaskan badan dengan selesa semasa cuaca sejuk

✔Kuasa penyerapan toksid keluar dari tubuh badan

✔Pencetus penyerapan yang baik dan mengalih kelembapan (air, 

bau, wap)

✔Berubah mengikut keadaan iklim dan cuaca


FAR INFRARED RAYS (FIR) PREMIUM

 BEAUTIFUL
 


APA ITU FIR??????

Apa yg dpt Yaya simpulkan ialah FIR adalah satu keadaan cahaya
yang secara biasanya kita tak nampak pada mata kasar yang mana
 cahaya ini dapat dipantulkan dan boleh diserap oleh objek. Cahaya
 ini adalah cahaya sihat yang sgt berguna pada tubuh badan




KEBAIKAN FIR 

✔Ramai yang dah tau kebaikan FIR dalam PREMIUM 
BEAUTIFUL yang mempunyai kekuatan daya tembusnya yang

 sangat kuat

✔Reaksi hangatnya dapat membantu menembusi lapisan kulit ( ini
tidak bermakna pakai Premium Beautiful panas….tidak sama

 sekali)
✔Mengembangkan pembuluh darah halus dan menghidupkan

 sel-sel


✔Menghalang sel-sel kanser daripada membiak


✔Melancarkan peredaran darah dan metabolisme serta membuat
badan menjadi lebih sihat



LAGI TENTANG KEBAIKAN FIR

membantu sistem pengaliran darah

membantu masalah migrain

membantu masalah asthma

membantu masalah resdung

membantu meningkatkan kemampuan sex

membantu mengatasi masalah reumatik

mengaktifkan sel-sel & meningkatkan motabolisme

membunuh sel-sel kanser

mengurangkan risiko kanser akibat radikal bebas

menghilangkan bau badan

mengatasi masalah jantung koroner

mengatasi masalah darah tinggi & darah rendah

mengatasi masalah pencernaan/fungsi hati

mengatasi masalah gangguan tidur



Adalah FAKTA “material yang mengandungi FIR contohnya

 seperti PREMIUM BEAUTIFUL KORSET dapat membuat tubuh

 menjadi hangat & berkeringat

 
Namun ianya tidak menyedut racun ke dalam tubuh kerana material
 yang mempunyai FIR sahaja mempunyai kesan terapeutic
(pembaikan), jika digunakan pada masa panjang tubuh akan
menerima manfaat kesihatan yang optimum

FIR ini juga sangat berbeza dengan kemoterapi & FIR sering
digunakan sebagai altenatif rawatan di hospital

KESAN DARI SEGI PEMBENTUKAN BADAN:


✔Menaikkan punggung dan menegangkan payudara

✔Berkeyakinan dan berketrampilan

✔Menurunkan berat badan


Sinar Infra Merah Jarak Jauh (F.I.R) Yang Terdapat Pada

 Pakaian Premium Beautiful:


✔Menggalakkan tumbesaran lebih teratur

✔Mengekalkan kesegaran badan

✔Mengurangkan kandungan asid dalam darah

✔Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang

 sakit

✔Tidur dengan lebih nyenyak

✔Menghilangkan bau badan

✔Membetulkan perjalanan darah dalam tubuh

✔Meningkatkan kadar metabolisme

✔Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan

✔Mengelakkan pertumbuhan bakteria

✔Mengeluarkan peluh asid

✔Membantu menghilangkan kulat dan fungus

✔Membantu membersihkan udara dalam badan

✔Mengekalkan kepanasan suhu badan

✔Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik

✔Membantu menghalang pembiakan sel kanser dalam badan
  
PROMOSI RAYA PREMIUM BEAUTIFUL 
 
Dah lewat pagi. Tapi excited nak share dengan korang promosi

 terbaru premium beautiful ni. So, Yaya gagahkan diri jugak untuk

 update entry ni

Okeh, sempena nak raya ni, Yaya nak tawarkan hanya DUA set 

premium beautiful dengan harga yang sangat berbaloi. Memang

 takkan dapat kat mana-mana lah harga ni

 Yelah, mesti laa semua orang nak nampak cantik anggun bergaya

 di hari raya kan. Nak laa jugak melaram dengan baju-baju yang

 cantik tu kan. Ish kalau pakai premium beautiful ni, memang

 bukan angan-angan lagi lah. Impian nak pakai baju lawa tu

 memang akan jadi kenyataan

 So, nak jadi dua buyer terawal ni, just wasap Yaya je. Cakap you

 dapat nombor dari blog and nak tahu detail pasal promosi premium

 beautiful ni ok. Kan best dapat puasa sambil sarung pb.

 Bertambah-tambah lah penurunan berat badan you


#PremiumBeautifulExpert
Cik Yaya
019-6703896


ASK ME ABOUT BREASTFEEDING



Bila sebut je korset, semua ibu-ibu breastfeeding risau sangat tak

 dapat nak menyusu selepas pakai korset

Jangan risau ya mommy-mommy sekalian. Premium beautiful ni 

memang direka khas untuk ibu-ibu menyusu badan

Cara penggunaan adalah mudah dan cepat iaitu dengan menarik

 cup bra ke bawah. Bayi tidak akan menunggu lama dan payudara 

akan diampu oleh cup, maka ia tidak akan jatuh





Bra cup yang elastik boleh menampung saiz payudara yang satu

 saiz lagi besar. Payudara akan membesar satu saiz sekiranya susu

 badan memenuhi payudara

Bra yang tidak ketat dimana ia boleh menganjal dan tidak

 mengehadkan tumbesaran payudara. Ia berbeza dengan bra

 penyusuan yang lain dimana boleh menyebabkan jangkitan kuman

  dan memberi kesan yang tidak selesa pada si pemakai

Cup premium beautiful bersifat kapas yang memberi kesan selesa

 dan boleh bernafas kepada payudara anda yang mengandungi susu
 

SERTA


---> Produksi susu badan akan menjadi semakin lancar

 
---> Ibu tidak akan mengalami bengkak susu kalau ada gap dalam

 penyusuan sebab cup premium beautiful ini menyeimbangkan 

buah dada dan produksi susu

---> Dengan pemakaian premium beautiful ini juga boleh

 mengelakkan dari terjadinya payudara bernanah atau susu masam

 yang mengakibatkan breast cyst

---> Payudara tidak akan jatuh. Malah kedudukannya akan

 diperbaiki kepada kedudukan yang betul. Ini berbeza dengan

 pemakaian bra biasa yang memberi kesan menekan ke bawah dan

 payudara akan jatuh tanpa kita sedari

---> Premium beautiful sangat membantu dalam memejalkan

 payudara yang lembik



Kak melati ni memang fully breastfeed dia punya baby, Mia. Jom

 kita baca apa komen kak mel pasal menyusu sambil pakai

 premium beautiful 


Kak mel and her first baby, Mia

#Premium Beautiful expert

Cik Yaya


019-6703896


TIPS ATASI MASALAH PEHA BESAR


Mak datuk!!!

 
Pinggang dah lepas, tapi tang nak naik ke paha, terpaksa ambil saiz

 lebih besar. Sebab paha "berisi". Memang tak ada lah legging yang

 runcing tu. Berjalan pun tak selesa sebab paha bergesel, nak-nak

 ada yang melecet. Aduh...yelah kita perempuan ni kan. Bentuk

 badan berbeza. Ada yang pinggang kecik molek je, ramping. Tapi

 terpaksa beli seluar yang saiz besar sebab masalah paha gemuk

Masalah ni selalu sangat kita dengar kan, PAHA BESAR. Yaya

 dulu laa tu. Paha besar tak padan dengan ketinggian. Habis hitam

 kat paha sebab selalu sangat bergesel and melecet. Ingat lagi masa 

zaman U dulu. Time tu ada kem. Sebab banyak sangat aktiviti masa

 tu, paha melecet. Malu kot nak mintak handiplus. Sampaikan blur 

tak tahu nak cakap macam mana. Nasib lah akak yang jaga kitorang

 time tu memahami. Dia pulak yang jawabkan "ooo awak melecet

 eh?" ...Yaya ia kan aje lah. hahaha


Alah selalu sangat lah peha ni melecet. Sampaikan ada satu tahap,

 berdarah! Haa kronik tak masalah peha besar ku? Muahaha 

Tapi dengan Premium Beautiful, masalah ni boleh diatasi kerana 

ada teknik untuk kecilkan bahagian badan, termasuklah PAHA. 

Walau pun premium beautiful ni tak cover seluruh badan, tapi 

effect yang akan kita dapat adalah keseluruhan badan, termasuklah

 paha and lengan. Tak percaya? Takpe. Cuba lah pakai dulu. And

 lihat hasilnya

Yaya ada sediakan FREE FITTING untuk area Shah Alam ye. So,

 siapa nak cuba kehebatan premium beautiful ni, boleh contact 

Yaya


#Premium Beautiful Expert

Cik Yaya
019-6703896


RISIKO FIBROID BAGI WANITA 



Bukan lah nak kata premium beautiful ni ubat segala penyakit. Tapi

 Allah pun dah kata, kita wajib berikhtiar untuk cari penawar kan.

 So, akak ni memang pakai premium beautiful lah. Niat asal nak

 kurus je pun. Sebelum pakai, memang tak pernah tahu pun yang 

dia ada fibroid. Yelah normal lah kan. Dah tak rasa sakit apa-apa.

 Mesti lah takde suspect anything. Tapi...


Bila pakai premium beautiful ni, akak ni rasa sakit kat perut and

 bleeding. As in my entry before, Yaya ada cerita pasal kesan awal

 pemakaian premium beautiful kan.Haa akak ni dapt kesan yang

 macam ni. Emm agak scary laa kan. Sampai bleeding bagai. So,

 terus lah pergi cek doktor. And guess what??? Ada fibroid yang 

sedang membesar dalam rahim dia. Dah 6.8 cm dah pun. Terus

 operate on the spot! 


Perempuan ni macam-macam penyakit yang ada kan. Hishh Yaya

 yang tengah menaip ni pun meremang bulu roma. Yelah besar tu

 dik non oiii...scary betul. Bila pikir-pikir balik, apa lah sangat nilai

 harga Premium beautiful ni kalau nak dibandingkan dengan

 kesihatan badan kita kan. Badan kita ni banyak tahun lagi nak

 guna. Cegah sebelum terlambat

Untuk tempahan premium beautiful, boleh hubungi Yaya

Yaya

019-6703896

#Free fitting Area Selangor

  

REAL TESTIMONI 2015


Haa excited client premium beautiful ni bila asset yang ada tu jadi 

tegang. Lagi excited bila suami yang tegur kan. Heaven je rasa!

 haha


Client ni dari United Arab Emirates
Happy dia bila badan makin kemas dan darah makin lancar

Jangan risau ya akak-akak semua. Premium beautiful ni memang

 takkan berlipat and bergulung. Even dah lama pakai pun. Memang

 kualiti nya dijaga. Lemak banyak mana pun kat perut, memang

 takkan bergulung


Premium beautiful korset ni memang tebukti selesa dipakai

 sepanjang hari. Mudah nak bergerak. Takkan jadi robot punya lah

 once pb ni tersarung di badan korang


Ni pulak client dalam pantang. Baru je pakai pb and alhamdulillah

 feedback nya adalah dia makin selesa dengan pb korset yang pada

 awalnya beliau rasakan bukan satu keperluan

Ni CDM Salleha Roslan. Memang kalau dulu asyik sentap je bila

 orang cakap gemuk. Nak amek gambar pun malas. Rasa nak

 menyorok je. Tapi lepas dua minggu pakai pb, terus happy bila

 shape badan makin kemas dari zaman anak dara dulu. Sekarang

 anak dah tiga orang

Kenapa premium beautiful terbaik untuk ibu lepas bersalin???

*Mengeluarkan angin dalam badan

 
*Mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa

 mengandung

 
*Menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa 

proses bersalin

 
*Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan 

bayi


*Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul-ketul dengan lancar


*Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan proses tangas)

 dari rahim


*Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh


*Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan

seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron)


*Memudarkan stretchmark akibat semasa mengandung atau menggaru perut

 semasa mengandung


*Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan-bahan

  seperit param, tapel dan pilis


*Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan

 jamu)


*Melancarkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu


*Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar


*Meningkatkan metabolisma badan bagi membantu mengurangkan berat badan

 dgn cepat


*Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik

 

*Wanita yang bersalin ceasarian (kerana tidak boleh bertungku, memakai ubat

 dan sebagainya) paling digalakkan memakai premium beautiful untuk

 menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan perut buncit dibawah perut

 

Yang dah kurus jom touch up badan. Pakai pb untuk maintainkan shape korang

  yang dah sedia kurus tu. So that makin meningkat usia nanti takde laa korang

 stress nak control makan untuk dapatkan shape badan yang cantik

 
 

Everyday ada je yang nak difittingkan. Buyer premium beautiful

 bukan hanya di Malaysia, tapi kami turut memberi service kepada

 client di luar negara hingga pb korset telah menembusi Jepun,

 Australia, United Kingdom, United Arab Emirates dan United

 States of America

Happy memenuhi permintaan pasaran. Ramai yang nak cantik, so

 perlu faham yang cantik bermula dari dalam. Means kita perlu

 sihat dalaman. Bila sihat dalam, barulah cantik luaran


Premium beautiful adalah satu-satunya korset yang bertaraf

 superbrands yang dah bertahan hampir 23 tahun di pasaran.

 Pembeli bertuah akan memperoleh rebate. 

***Dengan terma dan syarat mudah


Premium beautiful expert di Top Leaders Circle (TLC)
 
Ingat PB, ingat TLC!!!


Peluang jana pendapatan bermula dari RM4,000+++ setiap bulan 

 bersama kami di Top Leaders Circle

Hanya kepada mereka yang serius ingin berniaga sahaja kerana

 kami serius ingin memberikan khidmat dan ilmu perniagaan secara

 percuma kepada anda 

Whatapps

Premium Beautiful Expert

Cik Yaya
019-6703896


 CYST DI DALAM RAHIM-Pengalaman 

sebenar pesakit
 

Diceritakan oleh Hariza Azmi

Benda ni lah berjaya dikeluarkan dari perut aku

Nama penyakit ni Ovarian Cyst. Dalam cyst ni ada air. Terjadi


 kerana hormon. Contohnya makan ayam yang disuntik dengan

 hormon kemungkinan besar puncanya ( aku suka makan ayam )


Dalam cyst, jangan terkejut kalau ada rambut , gigi dan tulang


sebab sel-sel rambut , gigi kita akan turun pergi ke cyst. Ngeri kan..

 dont worry, itu benda normal jee..


Pada awalnya, tiada rasa sakit atau tanda-tanda. Cuma boleh rasa


 lain di bahagian perut


Semua wanita ada cyst, cuma bezanya besar atau kecil . Saya


 pesan pada semua wanita, pergi cek sebab benda ni membesar

 tanpa kita sedari 


Cyst ada dua, bahaya & tak bahaya. Saya punya Alhamdulillah
tak


 bahaya. Berat air dalam cyst ni 1 liter bersamaan 1 kg .

 Bayangkan bawak benda ni dalam perut . Erghhhh. Alhamdulillah

 dah kempis dah haha


Cara operation dia senang sahaja, just tebuk dan dia pecahkan air


 dalan cyst tu kemudian sedut sarung dan keluarkan. So, inilah

 hasilnya!! Menarik kan . Kalau cyst yg ada ketulan darah, ia perlu

 dibelah perutnya itu


Jangan malu untuk kongsikan penyakit ni sebab wanita harus


 berjaga-jaga. Lepas ni jangan makan ayam banyak sangat. Kalau

 tak ini lah jadinya..


~ doakan saya cepat sembuh yaa ~


~ doctor yang wassup gambor ni, advance sangat my doctor. Siap


 wassup video sekali. I like it. Boleh tunjuk kat anok cucu cicit

 esok-esok hehe

  
Ni lah gambar cyst Hazira yang doktor wassap

*******************************************
 1. Cyst ni ada bnyk jenis..

Bezanya Bahaya dan tidak bahaya. Bahaya mungkin membawa

 maut

2. Cyst terjadi sebab hormon

3. Macam mana ada rambut , gigi?? Sebab sel-sel kita turun dekat

 cyst.. bukan rambut atau gigi.. tapi SEL . Macam kita preggy, 

macam mana baby tiba-tiba ada rambut ?? Mcm tu la cyst

4. Yer.. memang saya operate keluar kot perut dan cyst dekat rahim.

 Kena paham sbb cyst sy punya besar

5. Org xmakan ayam pon boleh kena cyst, so punca dia tak

 semestinya makan ayam

6. Doctor just buang cyst, not ovari. Unless cyst tu dah berjangkit 

ngan ovari. Soal percentage pregnant atau tak, wallahu alam.

7. Even dah buang cyst, berkemungkinan cyst akan tumbuh 

balik, sebab cyst ibarat pokok, kita tebang batang je. Akar belum.

 Salah satu cara tak nak bagi cyst tumbuh balik, kena buang ovari.

 Ovari tu lah akar kepada pokok

 
Tapi sanggup ke buang ovari? Nak-nak yang belum kahwin lagi.
 
 Mesti laa impian nak ada anak sendiri kan. So, salah satu alternatif 

untuk cegah cyst ni dari kembali adalah dengan pemakaian 

premium beautiful korset lah

KENAPA? APA KAITANNYA?

Premium beautiful ni merupakan satu-satunya korset yang direka

 lengkap mempunyai far infrared rays (FIR). Kalau nak lagi mudah

 faham, FIR ni boleh dipanggil cahaya matahari pagi dhuha. Kan

 elok cahaya matahari time tu kan. Untuk kita berjemur bagai. Tapi

 kan sekarang dengan pencemaran, masa kerja yang panjang,

 sempat lagi ke nak berjemur? So, alternatif nya pakai lah premium

 beautiful ni

Berbalik kepada FIR tadi. Fabrik premium beautiful ni memang

 didatangkan khas dengan FIR. Fungsi FIR ni adalah untuk

 melancarkan darah kita. So that, takde lah terjadinya darah beku,

 strok, jantung and lain-lain masalah yang berkaitan dengan darah

 and hormon

FIR ni jugak mampu mengecutkan dan menyah aktif kan cyst yang

 ada dalam rahim kita tu. So, cyst yang tak aktif tu akan kekal

 begitu dan tidak akan membahayakan kita

Nak tahu lebih pasal FIR premium beautiful, boleh klik link ini

Untuk order premium beautiful, boleh hubungi 
Top Agent Premium Beautiful Malaysia

Cik Yaya
019-6703896

PREMIUM BEAUTIFUL YOUR BEST

 UNDERCOVER!!!


Fuhhh memang berpeluh ketiak mak! Haha...rasa bangga lah kejap

 bila bra premium beautiful ni keluar magazine Women's Weekly!

 Magazine ni antarabangsa ya. Tengok sape cover page nya, Kate

 Winslet tuh! Haa mesti dok terbayang titanic kan sekarang. Betul

 lah tu, betapa establish and diiktirafnya premium beautiful ni.

 Yang paling Yaya suka, tajuk nya tuh "your best

 undercover"...memang tak menyesal lah beli and pakai premium

 beautiful ni


Selalu kita dengar, pakai bra lama-lama tak elok kan. Sebab breast

 cancer la, macam-macam lah kan. Tapi, pb ni uol nak pakai 24 jam

 pun boleh sebab pb ni memang  sinonim dengan korset anti kanser.

 So, memang selamat dipakai sentiasa. Jangan risau okeh

So, untuk pertanyaan lanjut dan order premium beautiful, boleh

 contact Yaya ya

Cik Yaya

019-6703896

# Free fitting area Shah Alam 


KATIL FIR vs KORSET FIR


Ni namanya CERAGEM. Mungkin ada yang pernah jumpa, atau

 tak pernah jumpa

 
CERAGEM ni kalau uol nak tahu, merupakan katil yang

 menggunakan sistem FIR, yang membantu melancarkan peredaran

 darah dalam badan kita

Tapi time tidur atas tu je la FIR nya berfungsi

So, uol jangan risau sebab sekarang ni kalau uol nak rasa FIR

 berfungsi selama 24jam pun boleh, tanpa perlu guna katil FIR ni.

 Macam mana tuh???

 
Pakai je Premium Beautiful terus boleh dapat FIR, diibaratkan

 seperti berada di dalam sauna bila korset ajaib pb ni melekap di

 badan kita
 
So, agak-agak uol prefer yang mana? Kalau Yaya, memang Yaya 

pilih untuk pakai pb lah. Boleh FIR 24 jam. Sarung je. Dah laa tak

 membataskan aktiviti harian kita

Lebih baik guna yang lagi senang kan

24 jam ada FIR uol!!! Itu yang pakai pb 2 minggu pun boleh lost 

 weight sampai 4 kg... best ke idokkkk...impressive!



So uol, kalau nak tahu detail pasal pb ni, do contact me okeh

#Top agent premium beautiful Selangor

Cik Yaya

019-6703896


PUSH UP ASSET ANDA!

Ni memang testimoni terbaru May 2015! Kak Bai ni kalau 

mengikut kenalan-kenalan kat ofis, memang dia lah ratu, paling 

cantik kat ofis. Pakej lengkap! Muka cantik, badan menawan. Tu 

zaman anak dara lah


Bila dah kawin and bersalin, memang badan agak kembang. Segala

 asset dah mula jatuh. Nak-nak Kak Bai ni bersalin ceaser. Lagi lah

 kan

Tu yang dia semangat nak pakai PB neh. Nak push up balik yang

 mana jatuh tu. Nak kemas kan balik yang mana kembang tu 

Memang nampak sangat beza sebelum dan selepas. Sebab Yaya

 yang pakaikan pb dekat Kak Bai masa tu. So memang nampak

 depan-depan perubahan lepas pakai pb

Terus dapat balik body anak dara. Senyum meleret je Kak

 Bai...suami pun happy and puas hati dengan penampilan baru Kak

 Bai

Untuk free fitting area Shah Alam, boleh contact Yaya

#Agent Premium Beautiful Terlatih

Cik Yaya

019-6703896


LOCK LEMAK ANDA 



Instant shaping...terus lock segala lelemak yang ada. Tapi ada orang

 wonder, nanti kalau bukak pb, tersembur lah lelemak tu...hmmm

 magic sangat lah kalau baru je pakai sehari bentuk badan dah lain,

 lemak dah hilang. Fuh! Magic sangat 

Bukan lah...konsep nya macam tanah dalam pasu...bila tanah tu dah

 lama dalam pasu tu, bila pasu retak pecah, tanah still dalam

 keadaan asal kan. Takde pecah2 retak2 kan


Macam pb ni jugak...kena pakai konsisten laa untuk lock lemak tu

 permanent. At least, 3-6 bulan...beli pb simpan dalam almari,

 memang almari lah yang kurus.. Haa g tengok almari masing2. 

Makin kurus tak? Haha so, pakai konsisten ye 


TOUCH UP BADAN ANDA


Jom touch up badan dengan premium beautiful...confirm tak 

kembang dah lepas ni kalau pakai konsisten...
 
Zaman makan pil untuk kurus dah berlalu...alhamdulillah kenal pb 

awal2...takde laa menelan pil sampai sekarang...


Sarung je...tak membataskan aktiviti seharian kita...

Nak cantik? Kena lah melabur sikit...kesan berkualiti datang dari 

produk berkualiti... 

#Agent Sah Kelantan 
Cik Yaya
019-6703896



COVER PERUT TERBAIK 


Amboi amboi amboi...pandai benau akak ni cover perut...nasib ada 

kotak pink tu kan...takde laa nampak sangat...tapi lepas sarung pb, 

memang tak perlu nak sorok2 dah...confident je sebab spare part 

dah takde...perut dah flat...nampak tak beza nya? Magic betul pb 

ni...   




Ngeri!!! Berat badan makin naik lepas sarung 

premium beautiful!!! 

Topic ni memang hot bagi Yaya. Sebab apa? Sebab baru je one of 

my customer wasap Yaya, panic berat badan makin naik lepas pakai 
premium beautiful. Tapi Yaya tak panic lah sebab dah tahu nape 

jadi macam tu. Haa ni memang premium beautiful expert je yang 

boleh jawab soalan-soalan membunuh macam ni. Sebab tu 

pentingnya berurusan dengan agent yang betul-betul bertauliah and

 mahir pasal premium beautiful ni. Sebelum tu Yaya ceritakan dulu

 sejarah customer Yaya ni supaya uol senang faham and jelas apa

 yang berlaku


Cerita nya macam ni. Customer Yaya tu memang dah almost 8 

months diet. Diet yang macam mana tu? No carbo. Memang

 carbohydrate tak makan langsung. Kalau ambik pun, sikit sangat. 

Diet yang agak melampau kot sebenarnya sebab dia boleh turun

 berat badan lebih 20kg. Bayangkan lah dari berat badan yang 85kg

 boleh jadi 59kg. Hanya dengan diet sahaja. Boleh bayangkan tak

 macam mana extreme nya diet dia? Untuk membantu penurunan 
 
berat badan dia, memang customer Yaya ni ambik macam-macam 

supplement laa. Supplement apa tu tak perlu lah Yaya mention kat 

sini. Cumanya, pil-pil tu semua memang untuk kuruskan badan. 

And harga supplement tu semua agak mahal. Sebab tu on off jugak 

lah bila consume tu. Yelah fikir budget jugak kan. Satu lagi, 

customer Yaya ni punya laa terlampau nak diet sampaikan dia tahu 

berapa calories dalam setiap makanan yang dia ambik. Haa punya 

laa semangat nak diet


So, bila dah turun lebih 20kg ni, memang dia nak maintain laa 

berat badan. Tak kan lah selamanya nak diet kan. So, dia decide

 untuk pakai premium beautiful. Bila dah pakai premium beautiful, 

makan pun back to normal lah. Takde laa makan banyak tapi lebih 

dari diet yang biasa. Kebetulan masa tu time raya. Makan jela 

kerjanya. Ye tak? Supplement pulak memang dah tak consume dah.

 Yela dah pakai premium beautiful kot. Nak makan supplement

 buat apa lagi kan


 Lepas sebulan pakai premium beautiful, customer Yaya ni mula

 panic sebab berat badan dia naik. Terus wasap Yaya and Yaya

 dengan tenang nya explain kat dia kenapa boleh jadi macam tu.

 Haa kalau uol semua nak tahu, premium beautiful ni bukan

 menggemukkan si pemakai ok. Tidak sama sekali!!!!

Habis tu kenapa berat badan naik bila pakai premium beautiful ni?

 Haa meh Yaya cerita. Sebenarnya memang macam tu. Kes ni

 normal je. Especially pada sesiapa yang pernah ambik supplement

 and pernah diet. Memang akan ada kenaikan berat badan. Kes

 macam ni kita panggil weight rebound


Weight rebound ni terjadi kesan dari amalan pemakanan sebelum

 pakai premium beautiful. Lagi-lagi kalau si pemakai tu langgar 

pantang-larang. Contoh tak pakai konsisten 8 jam sehari, pakai on

 off, kejap pakai kejap tak, pakai tak betul,dll. Tapi, weight rebound

 ni kejap je. Badan naik kejap je. Sebab masa ni lah premium

 beautiful ni sedang bekerja keras nak detect segala masalah dalam

 badan kita and repair masalah tu


Sebab tu lah si pemakai digalakkan pakai premium beautiful ni

 selama 6 bulan berturut-turut tanpa off. Pakai je hari-hari sebab

 weight rebound ni akan hilang dalam masa 6 bulan ni laa. Kadang-

kadang tak sampai 6 bulan, berat badan dah back to normal. 

Satu lagi info penting, memang lah masa weight rebound tu berat

 badan akan naik. Tapi cuba uol pergi check tahap kolesterol and

 lemak uol. Mesti ada penurunan and back to normal. Tak percaya?

 Pergi check up dulu

Selain daripada tu, weight rebound ni juga boleh terjadi sebab:

***Kesan dari penurunan berat badan yang mendadak
***Hasil daripada diet yang mengejut
***Pil-pil kurus yang boleh turunkan berat badan dengan cepat

So, once kita stop all that supplement, berat badan akan tetiba naik

 mendadak. Lebih kesian and lebih parah, bila berat badan naik

 berganda-ganda dari berat badan asal kita. Itu memang ngeri!

 Sebab tu kalau pakai premium beautiful, penurunan berat badan tu

 ada proses nya yang tersendiri. Premium beautiful takkan paksa

 badan untuk kurus, tapi dia akan mencantikkan bentuk badan kita

 sekaligus menjaga berat badan yang ideal. Faktor pemakanan

 pulak memang merupakan faktor utama kalau nak turunkan berat

 badan ye. Itu memang kita tak boleh nak deny dah. So that, pakai

 premium beautiful ni bukan lah alasan uol untuk makan macam tak

 hengat dunia ya


Ok cuba uol baca link antara sejarah customer Yaya sebelum dia

 pakai premium beautiful and kes weight rebound. Haa ada tak

 amalan pemakanan dia yang boleh menyebabkan weight rebound?

 Memang ada laa kan. Terang-terang dah dia cerita kat Yaya. Diet,

 Supplement semua tu. So, bagi uol yang mengalami kes yang

 serupa, jangan panic ok. It’s just a normal process. Jangan risau 

and teruskan je pakai premium beautiful tanpa skip walau sehari.

 Jangan mengelat ye kalau nak badan macam Beyonce. Hehe


Ok lah uol, semoga dengan penerangan yang ringkas ni dapat

 memahamkan uol pasal weight rebound ni. Don’t panic. Chill

 rileks terus pakai okeh. Kalau uol ada sebarang kemusykilan pasal

 premium beautiful ni, do not hesitate to contact me okeh. Your

 premium beautiful trusted agent. And kalau uol nak free

 consultation pasal premium beautiful ni, boleh je nak contact Yaya.

 Jangan segan-segan ye. Do tell me you are one of my blog readers

 kalau nak diskaun best punya 

#PremiumBeautifulTrustedAgent

#AgentKelantanPremiumBeautiful

Cik Yaya

019-6703896


KESAN BURUK JIKA TIDAK

 BERPANTANG DENGAN BETUL



Kebanyakan wanita atau ibu yang baru melahirkan anak malas

 berpantang atau degil apabila disuruh berpantang dan ada kes yang

 lagi teruk ibu-ibu muda ini tak tahu langsung apa itu berpantang.

 Memang lumrah manusia perkara baik memang susah nak ikut dan

 kadang-kadang mereka ni ada pendapat sendiri berdasarkan 

kawan-kawan, buku dan lain-lain

Ada sesetengah wanita yang degil, tidak mahu berpantang, tak nak

 ambik jamu selepas bersalin, tak nak berurut atau bertungku,

 mandi air sejuk, minum air sejuk, dan makan ikut suka. Bila mak

 marah atau tegur tunjuk muka masam atau jawab “Alah…orang

 tau laa…” dalam hati kata “dah tua nanti semua orang sakit, rasa

 badan ni ok je tak rasa apa-apa pun”

Kalau uol beranggapan macam kat atas tu, jom kita baca apakah

 kesan dan akibat dari tidak berpantang atau berpantang sambil

 lewa



KESAN DAN AKIBAT TIDAK BERPANTANG:

1) Rahim jatuh /Prolapse

Prolapse rahim adalah satu keadaan di mana rahim jatuh ke bawah

 dan kadang kala terkeluar dari saluran faraj. Keadaan ini biasanya

 disebabkan oleh ligament dan otot yang biasanya memegang rahim

 pada keadaan asal menjadi lemah akibat dari kehamilan dan

 kelahiran. Justeru itu rahim seakan-akan melorot kebawah melalui

 saluran faraj


Keadaan ini merangkumi beberapa peringkat


Peringkat awal ia hanya jatuh sedikit dari kedudukan asal 
 
Peringkat kedua dimana pintu rahim jatuh sampai ke permukaan 
faraj
Peringkat ketiga yang sangat teruk ialah apabila keseluruhan rahim terkeluar daripada saluran dan permukaan faraj, keadaan ini yang biasanya digelar “tombong”



2) Gangguan kencing

Ramai wanita yang mengalami masalah kekenduran rahim atau

 prolapse akan menghadapi masalah kencing

Contohnya:

  1.        Kerap kencing
  2.         Sakit ketika nak kencing
  3.          Kencing yang tidak terkawal khususnya semasa batuk dan ketawa yang kuat. Ini dipanggil Stress incontinence

Keadaan ini menyusahkan dan mengganggu tugas harian 

khususnya dalam menjalankan amal ibadat seperti solat


3) Gangguan hubungan kelamin

Oleh kerana berlakunya kelonggaran pada faraj khususnya pada

 otot yang memegang faraj yang dipanggil pelvic floor muscle,

 maka kekuatannya untuk mencengkam dan mengemut dalam

 proses hubungan seksual mungkin terganggu. Ini menyebabkan

 kepuasan dan kenikmatan seks, khususnya kepada sang suami 

kurang puas dan tidak menyeronokkan

Ramai wanita serta suami mengadu tentang kurang nikmat dan 

tidak puas ketika melakukan hubungan seks, terutama selepas isteri

 melahirkan anak. Perkara ini berpunca daripada pelbagai faktor

 tetapi diantara nya ialah kekenduran atau kelemahan otot di 

 sekeliling faraj


4) Sakit pinggang dan tidak selesa di bahagian sulit wanita

Gangguan lain yang boleh timbul akibat daripada prolapsed rahim

 ialah rasa tidak selesa di bahagian sulit, kerana sesuatu benda iaitu

 rahim terkeluar daripada faraj. Ini berlaku ketika berdiri atau

 banyak berjalan. Oleh sebab rahim jatuh ia menarik otot dan

 seringkali urat di bahagian pinggang juga akan tertarik

 menyebabkan ramai diantara wanita mengadu sakit pinggang



5) Gangguan kesihatan 

Dalam kes prolapsed yang teruk atau peringkat ketiga dimana 

keseluruhan rahim terkeluar, seringkali pintu rahim tergesel pada
]
 seluar dalam dan menyebabkan luka atau erosion. Luka ini

 seringkali dijangkiti kuman dan menyebabkan keputihan atau

 pengeluaran lendir yang banyak. Dalam jangka masa panjang ada

 juga kes dimana berlaku ketumbuhan akibat daripada pergeseran

 yang berpanjangan


Oleh sebab itu jangan ambil mudah tentang berpantang, pakai

 bengkung, makan jamu bersalin dan makan makanan yang

 disyorkan. Tapi Alhamdulillah dengan adanya teknologi sekarang,

 wanita yang baru bersalin pada masa sekarang banyak membaca

 dan mendapatkan khidmat nasihat daripada pakar atau bidan,

 tentang bagaimana nak berpantang secara tradisional tapi moden
 

Tradisional tapi moden, macam mana tuh? Nak berpantang secara

 moden senang je, pakai je premium beautiful sebagai bengkung

 masa berpantang. Kenapa? Apa kelebihan premium beautiful ni? 

Jom kita baca




KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL SEBAGAI SET 

BERPANTANG:

1) Premium beautiful ni ada 3 parts (long bra, waist nipper and long

 girdle). Bagi yang tak tahu, Waist nipper ni bengkung dan Long

 girdle tu seluar. Ok, kalau uol nak tahu, pemakaian girdle premium

 beautiful selama 8 jam atau lebih setiap hari mampu 

menaikkan/mengangkat peranakan wanita

One of TLC master trainer, CDM Kak Izyan. Haritu Kak Izyan

 pergi berurut dengan sorang tukang urut ni. Nak tahu apa tukang

 urut tu komen? Dia cakap peranakan Kak Izyan terletak cantik 

sangat. Tak jatuh, tak de masalah langsung. Cantik terletak macam 

anak dara tak bersalin lagi. Haa Nampak tak tu? Itu kesan

 pemakaian premium beautiful corset secara konsisten selama

 hampir 4 tahun. Ni memang testimoni yang berkualiti sebab Kak

 Izyan ni dah berkahwin and ada 2 orang anak 



Satu lagi testimoni dari Yaya sendiri. Yaya anak dara tak kawin

 lagi. Tapi Yaya perasan yang Yaya tak boleh nak kawal kencing.

 Benda ni jadi beberapa bulan sebelum Yaya pakai premium

 beautiful. Secara logiknya, perempuan mesti laa boleh tahan

 kencing kan. Bukan macam lelaki. Sebab struktur salur kencing,

 urethra and all that berbeza antara lelaki dan perempuan. Itu yang 

merisaukan Yaya. Macam mana anak dara tak boleh kawal 

kencing? Risau, sakit apa laa ni kan


Lepas pakai girdle premium beautiful, ya allah memang boleh rasa

 peranakan Yaya diangkat. My godddd…peranakan Yaya ada

 masalah rupanya. Patut laa tak boleh tahan kencing. And good

 news lepas pakai premium beautiful, Alhamdulillah masalah tak

 boleh kawal kencing dah selesai


Terfikir jugak, maybe Yaya selalu angkat benda berat and tak kisah

 langsung pasal jaga benda-benda macam ni. Sejak dari tu, memang

 tak pernah skip pakai premium beautiful. Alhamdulillah

So, set berpantang moden premium beautiful ni mampu

 menaikkan/mengangkat kembali peranakan kita yang jatuh selepas

 bersalin. Dan juga mengetatkan kembali faraj yang longgar, so that

 takde laa kes kemutan tak kencang ala-ala malam pertama kan.
 
Oppss!


2) Set bertungku dan melancarkan peredaran darah

Kalau uol nak tahu, Far Infrared Rays (FIR) yang ada kat fabrik

 premium beautiful ni mampu melancarkan peredaran darah dan

 sekaligus memanaskan badan ibu semasa dalam pantang. Badan

 wanita ni memang nak kena sentiasa panas kan. I mean suhu

 badan. Nak kena sentiasa warm. Tak nak sejuk-sejuk. Tak elok

 untuk kesihatan dan tubuh badan wanita. So, dengan pakai set

 berpantang moden premium beautiful ni, badan kita akan keep

 warm and body temperature is up

So konsep ni kita boleh samakan dengan bertungku. Tujuan yang 

sama iaitu nak lancarkan peredaran darah dan keep the body 

warm…Tapi premium beautiful ni kita boleh pakai selama 8 jam

 atau lebih…setiap hari…better kan dari bertungku yang selalu nya

 kita apply sejam je untuk setiap sesi…selalunya bertungku 2 kali

  sehari…so 2 jam sehari…berbanding dengan sarung premium

 beautiful 8 jam sehari



Lagipun kalau pakai premium beautiful ni tak membataskan aktviti 

harian kita…banding dengan bertungku. Kalau bertungku, memang

 tak boleh buat apa laa kan. Kena duduk bertungku jela. Bukan lah

 Yaya nak kata bertungku tu tak elok. No, jangan lah uol salah 

 faham pulak. Yaya just nak bagi solusi pada uol yang tak nak 

berpantang sebab leceh laa. And macam-macam alasan lagi

So why not try premium beautiful corset ni? Senang dan
 
menjimatkan masa. Serta tak menghadkan aktiviti harian kita.

 Kalau pakai premium beautiful plus bertungku lagi kebaboom laa

 result nya kan 



3) Premium beautiful ni jugak merupakan set berpantang moden 

yang terbaik sebab boleh meningkatkan pengeluaran susu ibu.

 Susu ni asalnya darah kan. So, bila pakai premium beautiful ni,

 blood circulation lancar and pengeluaran susu jugak bertambah

 banyak 


Selain itu, premium beautiful jugak dapat mengelakkan bengkak

 susu. Breast takkan rasa sakit. Percayalah. Kalau tak percaya, cuba

 pakai. Selain tu, premium beautiful ni jugak menampung breast 

and menganjal serta mengelakkan breast dari kendur. Biasalah, dah

 bersalin ni semua benda jadi kendur kan. So, pakai premium 

beautiful ni memang satu bonus laa kan



4) Selain dari itu, pemakaian premium beautiful masa dalam

 pantang juga boleh menurunkan berat badan. Bukan berat badan

 je turun, tapi shape badan pun akan dapat balik and kembali pada

 bentuk badan asal which is bentuk badan sebelum kawin @ bentuk

 badan anak dara laa. Perut buncit pun hilang

Kenapa pakai premium beautiful masa pantang boleh kurus? Sebab

 masa pantang ni, lemak-lemak yang ada pada badan tu bukan lah

 lemak tepu pun. Lemak geli-geli je ibarat hidup segan mati tak 

mau. Kalau kena cara pantang, memang cepat sangat kurusnya.

 Anak tak sampai setahun, badan dah cantik balik. Alignment pun

 tak lari. Suami pun senyum lebar je. Ehem ehem



5) Set berpantang moden premium beautiful ni jugak boleh

 menghilangkan stretchmark. Opps! Masalah selulit ni rata-rata

 wanita memang ada kan. Kurus ke gemuk ke, memang ada. Yang

 dah bersalin tu apatah lagi. Kulit mengembang masa mengandung.

 Struktur kulit pun dah lari. Itu yang menggelebeh sana-sini. Okay

 uol kena tahu , salah satu penyebab selulit ni wujud adalah sebab

 masalah peredaran darah dalam badan kita. Haa dah boleh nampak

  tak apa kaitan premium beautiful dengan selulit?


Premium beautiful ni kan ada FIR which FIR ni membantu

 menggetarkan molekul air dalam kulit kita dan sekaligus tindakan

 ini akan dapat membantu darah berjalan lancar dalam badan. So

 bila darah lancar, selulit pun takkan wujud lah pada kulit kita.

 Memang molek sangatlah ibu-ibu dalam pantang sarung premium

 beautiful ni. Supaya selulit yang ada tu sedikit demi sedikit hilang

 and pudar, serta kulit pun jadi makin anjal


6) Kebanyakkan wanita ni memang susah sangat lah nak kawal

 nafsu makan dan nak diet. Ada je halangannya, Ye dak? Kalau

 dalam pantang tu, lagilah tak berapa nak elok diet ni sebab baby

 perlukan nutrient dari susu ibu. Kalau si ibu tu diet, bimbang 

nutrient susu terganggu. Effect kat baby jugak kan. So, pakai jela 

premium beautiful ni. Sebab premium beautiful ni boleh mengawal

 nafsu makan kita. And buatkan kita cepat kenyang. Senang nak 

turun berat badan tanpa perlu diet. Best tak? Haruslah best uol…


Itu lah antara sebab kenapa Yaya syorkan premium beautiful ni 

sebagai set berpantang. All in one. Ada seribu satu kebaikan. 

Kesimpulannya, uol jangan pandang remeh berpantang ni. Kalau

 tak nak sakit-sakit badan masa tua, jangan abaikan berpantang.
 
 And nak berpantang cara senang, sarung je premium beautiful.

 Confirm puas hati. Badan pasti kembali anak dara. Gojes gitu…eh 

boleh laa planning anak nombor dua kan? Muahahaha…



Sebarang pertanyaan berkaitan premium beautiful, boleh hubungi 

#PremiumBeautifulExpert

 Cik Yaya
019-6703896


BREAST CANCER SURVIVOR STORY 



Sharing dari Kak Soraya…one of our Top Leaders Circle

 member…and also a BREAST CANCER SURVIVOR


Perkongsian ni memang Kak Soraya sendiri yang kongsikan…Yaya

hanya copy paste tanpa sebarang edit…Jom kita baca and learn

 something from it…

“I am myself a cancer survivor…I want to share how it feels

 because when you are fighting between life and death you want to

 hear benda-benda yang sahih – genuine, authentic, sound. Proven

 things and not be hoodwinked by crack remedies. Sebab dalam

 market ada macam-macam claim tentang rawatan cancer, e.g 

Kangen Water, Transfer Factor, Reverse Osmosis, tukang urut

 cancer, rawatan ghaib etc etc etc

To be honest, I know my health has been enhanced through the

 PREMIUM BEAUTIFUL. I started using the Premium beautiful

 corset 1.5 years after I had surgery, chemo, radiotherapy. Syukur

 Alhamdulillah  

Yang paling ketara, during a follow up mammogram the radiologist

 commented that my breast skin and scar nampak bersih/cantik tak

 macam dulu. The scar used to be hard and the skin hitam and dry 
 
due to 35 radiotherapy sessions. Skin tu dulu macam terbakar.

 Selepas pakai premium beautiful ia bertukar probably because the

 FIR concentrated at the lace stitching yang ada di cup area

Also, because cancer cells thrive and love cold bodies, I believe

 wearing the premium beautiful helps as it helps to regulate our 

body temperature through the FIR. So, keeping your body

 temperature up is vital in fighting or preventing cancer and a fact

 that many do not know


Cancer cells also grow on oxygen free environments, sebab tu

 exercise is important. So, even when I run or go to the gym I use

 my premium beautiful sebab the FIR enhances blood circulation,

 thus increasing oxygen levels. Cancer cells do not like this!”
 

Haa macam ni lah apa yang Kak Soraya kongsikan pasal

 pengalaman dia menghidap breast cancer and ikhtiar dia untuk

 cegah cancer tu dari kembali dengan pakai premium beautiful.

 Actually, Yaya pun kurang arif pasal cancer ni. Yela, 

Alhamdulillah kita tak ada benda tu and of course laa awareness

 and semangat nak cari maklumat pasal cancer tu kurang kan

Bila Kak Soraya share macam ni, baru laa terbukak sikit minda ni.

 Memang penting menjaga kesihatan kita. Sape nak sakit kan? So,

 memang bersyukur sangat Yaya pakai premium beautiful ni dari 

Yaya anak dara lagi. At least Yaya ada perisai yang boleh keep my 

body temperature up and prevent cancer



Banyak sebenarnya kebaikan premium beautiful ni terutamanya

 dari segi kesihatan. Tujuan utama beli premium beautiful untuk

 nak kurus semata, tapi macam-macam benefit yang kita dapat. So

 uol jangan ragu-ragu lagi tentang kebaikan and kelebihan Premium

 beautiful ni

Untuk sebarang tempahan premium beautiful corset, uol boleh

 wasap Yaya directly. Insyaallah Yaya akan kongsikan dengan uol

 sebaik mungkin pasal premium beautiful ni. Nak free consultation,

 nak free fitting and also nak tahu pasal bisnes premium beautiful,

 jangan segan-segan nak wasap Yaya ok

#PremiumBeautifulCegahKanser

#TopAgentPremiumBeautiful



Cik Yaya

019-6703896


KAJIAN MENGENAI PREMIUM 

BEAUTIFUL BOLEH MENURUNKAN 

BERAT BADAN ADALAH BENAR!!!




Ada beberapa orang client Yaya bertanyakan kesahihan premium

 beautiful ni. Betul ke pakai premium beautiful boleh kurus? Betul

 ke benefit-benefit premium beautiful seperti yang di claim? Ada

 kajian ke yang dibuat berkaitan dengan ni? 

Baiklah Yaya akan tunjukkan satu research berkaitan premium

 beautiful ni. Study ni dijalankan oleh Conrado. LA dan Munin. E

  pada tahun 2013. Objective study ni adalah mengenai penggunaan

 pakaian yang mengandungi nanopartikel ceramic yang 

memancarkan sinar FIR yang ternyata mampu memberi penurunan

 kepada ukuran badan

 
Sample data yang digunakan ialah 32 orang wanita yang memakai

 baju yang mengandungi serbuk ceramic selama 8 jam sehari.

 Ukuran telah diambil sebelum dan selepas pemakaian  baju selama

 30 hari, 60 hari dan 120 hari

Keputusan study ni menunjukkan ada banyak penurunan pada berat

 badan 32 orang wanita yang telah memakai pakaian yang 

mengandungi serbuk ceramic yang memancarkan FIR selama 60 

hari

Jadi, uol dah dapat agak dah apa kaitannya? Premium beautiful 

mengandungi FIR dan nanopartikel ceramic kan. Itulah sebabnya 

pakai premium beautiful pun boleh kurus. Memang premium

 beautiful adalah pakaian pembentukan badan terbaik! So, tak

 mustahil laa kenapa banyak sangat testimoni yang berjaya kurus

 setelah pakai premium beautiful


Ni hanyalah salah satu study yang dijalankan berkaitan FIR,

 ceramic and premium beautiful. Ada banyak lagi study yang

 berkaitan dimana resultnya memang positif dan benar belaka. Uol

 boleh search artikel-artikel tersebut dekat google or Wiley online 

database untuk cek kesahihan nya. And uol tak perlu lagi

 ragu-ragu 

dengan kebaikan premium beautiful ni. Pakai tanpa was-was ok

Sebarang tempahan dan pertanyaan berkaitan premium beautiful 

boleh wasap yaya ye



#TopAgentPremiumBeautiful 

 #AgentKelantanPremiumBeautiful


#SetBerpantangModenTerbaik 

 #FreeFittingAreaKelantan


Cik Yaya

019-6703896


KENAPA HARGA PREMIUM BEAUTIFUL

 NI MAHAL SANGAT?



Ramai yang tanya Yaya

“Kenapa mahal sangat harga premium beautiful ni?”

Dan
“Kenapa ada sesetengah saya jumpa dia bagi saya harga tak 

mahal macam ni?”


Ok let’s me explain. Macam ni, Yaya jual harga premium beautiful

 ni ikut saiz badan uol yang betul supaya uol rasa selesa pakai 

premium beautiful ni selepas beli. Yaya tak nak uol beli

 mahal-mahal then almari yang pakai. Memang almari lah yang

 kurus. Haha Kenapa almari yang pakai? Sebab uol akan rasa tak

 selesa bila pakai premium beautiful, rasa ketat, sesak nafas, susah 

nak pergi tandas and macam-macam lagi lah yang uol akan rasa

 bila pakai saiz yang salah

Sebab tu pentingnya beli premium beautiful dengan yang pakar.

 Untuk elakkan masalah macam ni berlaku lah. And pakar premium

 beautiful ni hanya jual premium beautiful yang original. Benda 

original mesti lah berkualiti dan harga sedikit tinggi kan


Lagi satu, premium beautiful ni ada lifetime warranty. So kalau uol

 pakai dah 10 tahun pun, uol jangan risau no fon Yaya still sama

 dan memudahkan uol untuk hubungi Yaya in case ada apa-apa 

masalah berkaitan premium beautiful uol. Contoh premium 

beautiful uol terkoyak ke, hook tercabut ke, memang boleh call 

Yaya untuk procedure repair. So, uol beli sekali je untuk seumur 

hidup. Untung kan? Takde lah mahal pun sebenarnya


Cuba uol fikir, baju dalam panties uol tu boleh ke hantar repair 

kalau koyak? Ada ke kedai yang nak terima? Confirm takde kan. 
Beza dengan premium beautiful ni. Rosak banyak kali pun tak 

kisah. Sebab boleh hantar repair, free of charge je. Memang takde

 hidden charge. Service dengan Yaya memang seumur hidup. Once

 uol beli premium beautiful dengan Yaya, memang Yaya dah jadi

 consultant premium beautiful uol untuk seumur hidup



Jadi, Yaya nak nasihatkan uol supaya jangan tersalah memilih.

 Semata- mata nak murah tapi lifetime warranty takde, service

 takde, cara pakai and basuh pun tak explain. Itu yang jadi kes

 almari pakai premium beautiful. Jadilah pengguna yang bijak 

berbelanja dan bijak memilih

I tell you…

Premium beautiful ni tak mahal…memang tak mahal…harga

 premium beautiful ni tinggi sebab kualitinya tinggi

Next entry Yaya akan kongsikan dengan uol kesan beli premium

 beautiful yang murah. Sama-sama kita ambil pengajaran ok

#AgentPremiumBeautiful  

#RepairPremiumBeautiful


Cik Yaya


019-6703896


 PREMIUM BEAUTIFUL BANTU 

REALISASIKAN PENYUSUAN SUSU IBU

 SELAMA 2 TAHUN



Yes, that's it! Apa yang uol baca kat tajuk tu, itu lah yang Yaya nak share untuk entry kali ni. Tajuk tu dah memberi gambaran sepenuhnya tentang apa yang Yaya nak kongsikan kali ni. Lagi pasal breastfeeding. Kenapa Yaya semangat and suka sangat bercerita dan berkongsi tentang breastfeeding ni? Sebab Yaya sangat support breastfeeding ni. As for me, dapat menyusukan baby dengan susu ibu selama 2 tahun ni merupakan satu kemenangan. 

Tempoh penyusuan susu ibu:

6 bulan - diploma
1 tahun - ijazah 
1 tahun 6 bulan - master
2 tahun - phD

Haa...macam tu laa lebih kurang gambaran tentang tempoh penyusuan susu ibu ni. Uol dah sampai tahap mana? Kalau dah berjaya susukan baby dengan susu ibu selama 6 bulan pun dah rasa happy giler. Susu ibu sahaja taw. Yaya baru je nal masuk bulan 3 and masih panjang lagi perjuangan ni. So, uol doakan Yaya kuat semangat dan rajin untuk susukan baby dengan susu ibu ni ye. Semuanya demi anak. 



Setiap kali dengar anak tegur air susu tu, gulp! gulp! gulp! Memang gembira yang teramat. Perasaan tu tak terkata. Macam segala penat lelah selama ni terbalas. haha penat lelah apa entah. Penat lelah mengandungkan baby kot. Uol ibu-ibu yang menyusukan baby dengan susu ibu ni mesti faham kan apa yang Yaya cuba nak sampaikan ni. You feel me, right? 



Okay, berbalik pada perkaitan antara breastfeeding dan premium beautiful corset. Bila diri-sendiri pakai pb corset masa susukan baby, memang terlebih excited laa kan nak share apa yang kita rasa. So, Yaya akan listkan tindak balas yang berlaku dan apa yang Yaya rasa @ alami bila pakai pb corset ni. Yaya ceritakan dalam bentuk kronologi supaya lebih enjoy untuk uol baca dan mudah nak faham. 

1) Hari pertama masa kat hospital. Masa dalam wad. Yaya perah susu. Masa ni, susu yang keluar adalah colustrum yang kekuningan tu. Sikit giler. Walaupun Yaya tahu amount tu dah cukup untuk baby yang umur 1 hari (sebab perut baby pun kecik je), Yaya still tak puas hati. haha sebab selalu tengok orang perah susu dapat banyak. Tapi takpe, masa ni boleh sabar lagi. Dengan kolustrum yang sedikit tu, Yaya pergi wad baby untuk suapkan baby colustrum tu. Alhamdulillah baby telan. Comel je masa tu. Maklum lah, first time tengok mulut baby telan susu. haha. Masa ni Yaya cuba jugak untuk susukan baby secara direct. Tapi Yaya tak biasa dan rasa kekok. So, baby tak berapa nak hisap. hehe ibu- ibu wajib cari banyak ilmu tentang penyusuan ni taw. Macam Yaya, banyak lagi yang nak kena belajar. 



2) Masa hari ke2, time ni dah boleh discharge. Yaya perah lagi susu. Alhamdulillah colustrum dah makin banyak. Lazat je tengok susu warna kekuningan camtu. Yaya ok je dengan amount sebanyak tu sebab baby pun banyak tido masa ni. Almost 24 jam tido je kerja nya. Yaya kejutkan untuk menyusu pun tak layan.

3) Masa hari ke5, still lagi dalam pantang. Time ni Yaya just pakai Long bra PB je dulu. Sebab masa tu, luka jahitan tak sembuh lagi. Still rasa sakit. Kalau bagi Yaya, sakit yang teramat. Setiap kali jalan @ gerakkan badan, mesti rasa sakit. Nak duduk pun kena senget sebelah, kalau tak menyucuk-nyucuk je rasanya. Ngilu. Sebab tu Yaya tak berani nak pakai full set pb. Yaya decide untuk pakai bila luka jahitan dah sembuh (mindset masa tu laa)



4) Masuk hari ke4, colustrum dah mula takde ganti dengan susu matang yang warna putih tu pulak. Masa ni susu dah start banyak. Baju asyik basah je sebab susu melimpah. So, Yaya beli pump. Tak beli electric pump pun. Sebab Yaya bukannya nak kejar untuk kumpul stok. Perah sekadar untuk kurangkan bengkak susu je. So, Yaya decide untuk beli haakaa pump. Alhamdulillah best je bila perah susu. Senang nak bergerak ke mana-mana. Bila tengah pump, tak perlu nak duduk setempat. Nak buat kerja sambil pump susu pun boleh. Overall, memang Yaya puas hati laa dengan haakaa pump ni. Berbaloi dengan harga (iklan ke ni??). haha



5) Oh ye, masa hari ke berapa entah, Yaya lupa dah. Masa ni, masih lagi keluar colustrum. Colustrum yang nampak lazat tu terpaksa dibuang macam tu je. Sebab dah lama sangat kat luar. Silap Yaya jugak tak simpan dalam fridge. Yaya tunggu baby bangun, tak bangun-bangun. Asyik tidur je. Hubby siap pujuk Yaya, cakap takpe laa...nanti bagi je susu lain.Yaya merajuk susu terpaksa buang macam tu je. 

Kenapa Yaya merajuk? Nilai susu ibu dan susu formula ni tak sama taw. Kalau susu formula terpaksa buang macam tu je, Yaya takde laa rasa terkilan sangat. Sebab nilai nye di wang ringgit. Tapi kalau susu ibu yang terpaksa dibuang, rasa sedih sangat  Susu ibu ni harga nya tak ternilai. Susu semulajadi anugerah Allah untuk kaum wanita je. Lelaki ada? Takde kan. Tu yang specialnya. Dan tak semua orang dapat peluang susukan baby dengan susu ibu, tapi Yaya dapat peluang tu. Rasa bertuah dan beruntung sangat. Sebab tu lah Yaya sedih sangat sampai nak merajuk bila susu terpaksa dibuang. 



6) Hari ke 5-20, alhamdulillah susu badan still ada. Melimpah-limpah. Sentiasa bengkak susu. Rasanya asbab pakai long bra pb ni. Masa ni  memang setiap hari terpaksa perah, simpan dalam peti untuk elakkan bengkak susu.

7) Hari ke21, bermulalah episod manis dalam hidup Yaya. Masyaallah speechless rasa nya bila tengok stok susu start hari ke21 ni. Bemula hari ke21, Yaya dah start pakai full set pb (long bra, waist nipper, long girdle). Masa ni, luka jahitan tak sembuh sepenuhnya lagi, tapi sakit tu dah takde. So, ok laa Yaya beranikan diri pakai full set pb. Dan keputusan Yaya untuk pakai full set pb memang tak silap. Susu melimpah-limpah. Kalau sebelum ni, pakai long bra je pun susu dah banyak, kali ni pakai full set lagi banyak yang keluar. Tak terkata, dalam peti penuh stok susu. Tak muat peti ais sebab stok daging raya haji pun banyak. hahaha

Start hari ke21 sampai lah sekarang hari ke63, alhamdulillah Yaya tak miss pakai pb full set. 



Haa lagi satu benefit yang Yaya dapat bila pakai pb full set, alhamdulillah luka jahitan makin cepat sembuh. Hehe sebelum ni beriya laa tak nak pakai sebab sakit. Kalau pakai awal-awal kan senang. Rugi masa je.

Apa yang Yaya rasa bila pakai pb full set ni. Beza ke kalau pakai pb? 

Jawapan nya MEMANG BERBEZA!

----> Bila pakai pb ni, badan kita akan rasa warm. So  peredaran darah makin lancar. As we all know, air susu tu pun dari darah kan. So, bila peredaran darah lancar, air susu yang dihasilkan makin banyak dan flow air susu tu pun makin laju.

Masa pakai pb, kita boleh rasa aliran air susu tu turun ke breast. Rasa warm and sakit sikit. Lepas tu memang bengkak susu laa kan.

Musim raya haji tu memang elok sangat laa pakai pb ni sebab musim raya asyik makan yang berlemak je kan. So, pb ni membantu lancarkan darah. Memang wajib pakai pb. Shape body cantik and berat maintain tu satu bonus laa kan? 



-----> Masa menyusu pulak, long bra pb tu membantu menyokong payudara. So, elok sangat untuk ibu-ibu yang tak nak breast kendur/londeh ke bawah. Biasa laa, lepas bersalin memang breast agak kendur. Yaya pun mengaku. Tu effect yang memang tak boleh nak elak dah. Tapi kita boleh anjalkan balik breast tu kan? So, Yaya beruntung sangat miliki set pb ni. Insyaallah dengan pemakaian pb yang konsisten, boleh naikkan balik breast yang jatuh tu.

Haa lagi satu. bil long bra pb tu menyokong kedudukan breast time menyusukan baby, lekapan mulut baby tu pun betul. So senang untuk baby suck susu tu. Baby selesa, ibu pun happy. 



-----> Fabrik pb yang sangat selesa untuk penyusuan. Cup bra tu just selak je ke bawah. Then susukan baby macam biasa. Pakai pb ni tak leceh pun. Senang je kalau pakai ikut cara yang betul. 

-----> Selain dari tu, waist nipper pb ni sangat membantu untuk menyokong tulang belakang masa menyusukan baby. Bagi ibu-ibu yang breastfeed anak, tahu laa macam mana lenguhnya tengkuk dan belakang badan tu bila menyusukan baby terlalu lama. Nak-nak kalau baby yang jenis rendam puting. Mau berejam jugak laa duduk di posisi yang sama (baby Yaya laa tu).

So  memang elok sangat pakai waist nipper time susukan baby. Badan pun tak membongkok. Sebab kalau takde apa-apa sokongan dekat badan, kita tak sedar pun badan membongkok. So, pakai waist nipper ni memang tak membongkok dah. Tegak je badan. Baby pun selesa. 




So, teruja tak baca entry Yaya kali ni? Perkongsian kali ni ikhlas dari hati Yaya. My own experience. 

Next entry, Yaya akan kongsikan lagi tentang kebaikan pb corset ni masa berpantang. Excited sebab Yaya dah rasa sendiri. So teruja nak share dengan uol. hehe

Lepas baca entry kali ni, rasa tak sabar nak sarung pb corset kat badan kan? So, apa tunggu lagi. Contact Yaya cepat-cepat untuk dapatkan harga kasih sayang. Bagitahu je uol customer dari blog. Nanti kita nego-nego lah harga ye

Untuk yang nak join kami jadi pb expert pun boleh. Untung runcit dapat, untung bonus pun dapat. Haa macam mana tu? Nak tahu lebih lanjut, jangan segan-segan untuk contact Yaya ye. 

Bye!

Cik Yaya


019-6703896
 
#PremiumBeautiful #PbExpert #PbKelantan #AgentUtamaPremiumBeautiful #Breastfeeding #TipsBanyakkanSusuIbu #BisnesOnline #KorsetBerpantang #BengkungModen #SetBerpantang #SetBersalin #Pregnant 


BERPANTANG DENGAN PREMIUM 

BEAUTIFUL


Yes!! Alhamdulillah.  Dah lepas pantang dah. Fuhhh seksa nak tunggu 40 hari ni. Semua benda terbatas. Jalan laju sikit mula laa ada yang nak tegur. haha Actually, bagus sebenarnya teguran-teguran ni. Yela kita orang muda ni memang laa tak rasa pape lagi ( sakit urat, lenguh badan etc), kalau dah tua nanti, baru laa terasa. Kang menyesal laa masa tu. Bila dah sakit, mula laa cakap nape laa aku tak jaga betul-betul masa pantang dulu. hehe

Kenangan masa mengandung. Akan rindu saat ni sampai bila-bila

First, Yaya nak mintak maaf dengan readers semua sebab dah lama tak update.Bersawang dah blog ni. Sibuk dengan urusan bersalin, lepas tu pantang pulak. So,memang tak sempat nak update entry. Ni dah lepas pantang, Yaya nak setelkan balik semua yang tergendala

Ok pertama sekali, Yaya nak share laa macam mana pengalaman pantang pertama Yaya. Selain dari consume ubatan tradisional, akar-akar kayu, Yaya memang tunggu saat ni. Masa,untuk berpantang dengan segala set produk dari sahajidah hai-o marketing. Kalau boleh from head to toe nak pantang guna produk SHOM. Bukan apa, Yaya tahu produk SHOM ni memang terbukti keberkesanan dan ada 1001 kebaikan. Alhamdulillah, Allah makbulkan doa Yaya yang satu ni. Yaya dapat peluang berpantang dengan produk SHOM walaupun tak semua boleh consume sebab breastfeed baby


1-Premium beautiful corset
2-Bb plus collagen
3-Marine Essence
4-Femi9 wash
5-Pb Natural Wash
6-Min Kaffe
7-Bio Seleza

Selama pantang ni, Yaya tak miss berpantang dengan premium beautiful. Yela dah lama tunggu. Sejak dari awal pregnant lagi gian nak pakai pb corset ni. Meleleh air liur nak pakai. Asyik tenung je pb corset tu...sambil fikir bila laa boleh pakai balik. Korang mesti pelik kan nape sampai camtu sekali gian nak pakai pb. Kalau yang dah pakai pb ni even sekali, memang akan gian nak pakai selalu. Hari-hari. Kenapa? Hmmm kena laa rasa sendiri...hehe



Insyaallah Yaya akan kongsikan apa kesan yang Yaya sendiri alami bila pakai pb time pantang ni ye. Selama ni dok dengar testimoni orang lain je, so ini kali lah kan. Nak rasa dan alami sendiri betul ke semua kesan tu? Nanti Yaya share ye. Tunggu taw...


Next, alhamdulillah Yaya still lagi amalkan bb plus collagen. Sejak dari awal pregnant sampai sekarang dah bersalin masih lagi minum bb plus collagen ni. Dan yang paling best, bb plus collagen ni boleh dijadikan sebagai milk booster Yaya. Yaya memang dah lama niat nak susukan baby dengan susu ibu je. Alhamdulillah termakbul. Kulit baby pun makin sihat dan mulus. Emm kulit mak nye sekali gebus gebas. Maklumlah, orang mengandung ni antibody rendah. Kulit pun cenderung untuk jadi kusam, tak bermaya, berjerawat. So, minum bb plus ni secara konsisten, alhamdulillah  semua masalah tu takde



Selain tu, Yaya consume jugak min kaffe. Untuk tenaga. Bagi yang mengandung tu tahu laa macam mana letih nya nak usung kandungan tu kesana sini. Min Kaffe ni banyak membantu pulihkan tenaga dalaman Yaya. After bersalin ni pun,  Yaya still consume Min Kaffe ni. Preparation untuk berjaga malam. Hahaha ada baby kecik ni memang mata macam panda laa. Sebab tu perlu sangat-sangat minum Min Kaffe untuk elak letih, mengantuk

Haa tak lupa jugak femi9 wash. Yang ni sebenarnya cadangan husband Yaya. Tak tahu lah kenapa, luka jahitan Yaya susah nak baik. So husband suggest guna femi9 wash. Amazingly, memang berkesan, tak sampai 4 hari guna, 3 benang dah jadi isi. Suka sangat masa tu

Then, pb natural wash. Kalau sebelum ni, Yaya just guna untuk basuh pb corset je. Tapi sekarang, dah ada fungsi tambahan dah. Yaya guna untuk basuh baju baby. Tak mau laa guna sabun basuh yang biasa guna tu. Bahaya untuk kulit baby. So Yaya guna je pb wash ni. Natural, lembut pada kulit. Kulit baby pun selamat, takde naik ruam ke apa

Bio seleza pulak, of course laa wajib. Daya serapan pad bio seleza ni memang best giler. Berbeza sangat dengan jenama lain. Patot lah orang yang tengok demo bio seleza ni terus beli berkotak-kotak. Bio seleza ni anti bau, memang selesa sangat dipakai masa heavy flow. Selamat je rasa



Last sekali, set produk marine essence. Kalau yang ni memang sejak 4 tahun lepas lagi Yaya memang pengguna setia marine essence. Daki-daki memang susah nak lekat kat badan. Tu yang best bila guna produk marine essence ni. Semua Yaya guna. Shampoo, body wash, sabun ketul, ubat gigi. Dah tak boleh dah dengan sabun lain. Memang pengguna setia marine essence

Entry kali ni Yaya just share pasal produk yang Yaya guna secara surface je. Nanti Yaya akan share secara detail apa kebaikan yang Yaya dapat untuk setiap produk ni ye

Kalau uol pun nak rasa macam mana bestnye berpantang dengan produk SHOM ni, kena laa cuba sendiri. Confirm tak guna yang lain dah

Berminat nak jadi agent @ dropship produk-produk di atas pun amat dialukan :)


Ok uol. Jumpa lagi :)

#PremiumBeautifulKelantan #BbPlusCollagen #MinKaffe #AgentMinKaffeKelantan #BioSelezaKelantan #MarineEssence #HerbaMaharani #Garlic #SetKurusJimat 

Cik Yaya

019-6703896 @ 014-5002339




BERAT BADAN TURUN DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL



Alhamdulillah Yaya pun tumpang happy bila client kita ni excited sangat once dah mula dapat berat badan dan bentuk badan idaman. Bukan senang nak control makan kan? Lagi-lagi di musim raya

Dari 51kg turun 4kg lepas sarung premium beautiful corset di badan setiap hari. Mudah je kan tips nak turunkan berat badan dengan berkesan dan selamat? Just tukar baju dalam biasa anda kepada pakaian dalam berteknologi FIR je seperti premium beautiful ni



 Nak sesuatu yang berkesan jangan tengok pada harga, tapi biasakan tengok pada NILAI yang mampu diberi oleh sesuatu benda tu

Untuk lebih faham, analogi nya begini:

Kalau nak kulit cantik dan sihat dengan makan epal, jangan laa beli epal murah yang lebam, tapi dapatkan epal organik yang segar. Dan harganya dah tentu-tentu extra sikit dari epal yang lebam tadi kan

As simple as that ;)

Jadi sama laa jugak kalau uol ada terdetik nak cantikkan shape badan uol dengan pakai korset, so dapatkan jela premium beautiful corset yang dah memang terbukti berkesan dalam pembentukan bentuk badan idaman wanita



Kalau nak bandingkan harga premium beautiful ni dengan senaman, pembedahan, pil atau ubat-ubatan, memang harga untuk satu set premium beautiful ni jauh lebih murah. Berganda-ganda murah. Kenapa? Jom kita study table kat bawah ni untuk lebih faham


PERBANDINGAN CARA MEMBENTUK BADAN


Pembedahan
Senaman
Pil/Ubat
PREMIUM BEAUTIFUL
Tempoh
Beberapa jam
Beberapa minggu
Beberapa hari
SERTA MERTA
Kesan
Mungkin baik
Baik
Berkesan
AMAT BERKESAN
Risiko
Tiada jaminan
Risiko kecederaan
Kesan sampingan
TIADA RISIKO
Kos
Amat tinggi
Rendah
Amat tinggi
PALING MURAH

****Pil / ubat untuk kurus dan cantik tu, memang lah kadang-kadang tak sampai pun rm50. Tapi, satu botol tu boleh tahan berapa lama? Kadang-kadang tak sampai sebulan pun. So, nak kena repeat beli lagi kan. Agak-agak stok untuk setahun tu cecah tak ribu ringgit?

VS

Premium beautiful ni hanya perlu beli SEKALI UNTUK SEUMUR HIDUP. Kalau rosak, boleh repair. Free of charge je. Memang takde hidden charge


****Jom kita bandingkan pulak dengan senaman. Memang Yaya pun tak nafikan senaman ni bagus. Sangat bagus. Tapi, rajin ke kita nak konsisten exercise setiap hari setiap minggu? Kalau Yaya memang jawapannya tak. Susah sangat nak maintain buat exercise ni. Ada je alasannya. Sebab tu Yaya fikir beribu kali untuk register jadi ahli mana-mana pusat gym. Sebab yuran selalunya kena bayar untuk sebulan. Atau pun untuk setahun terus. Memang kebarangkalian untuk skip kelas gym tu memang tinggi. Itu yang tak berani nak register ahli

VS

Premium beautiful ni sejenis baju dalam kan? Ada ke orang yang lupa pakai baju dalam? Hahaha…lawak tapi tu lah Yaya nak cakap. Memang tak logik laa kalau keluar rumah terlupa nak pakai baju dalam. So, nak tak nak, memang akan pakai jugak korset premium beautiful ni. Takde laa istilah skip pakai pb kan?


****Jom bandingkan dengan pembedahan pulak…kalau bedah-bedah ni, memang dengar pun dah scary kan? Yaya tak sanggup laa nak bedah semata-mata untuk kurus dan cantik. Mintak maaf banyak-banyak tapi memang Yaya tak sanggup. Risiko pun kita tahu macam mana kan?

VS

Sebab tu Yaya pilih premium beautiful korset ni. At least, Yaya tahu yang pakai pb ni memang takde risiko. Lagipun, testimoni kurus dengan pakai pb ni berlambak kan? Banyak sangat testimoni yang berjaya kurus. So, memang tepat lah pilihan Yaya
 
Pilihan uol pulak macam mana? Nak kurus, nak cantik perlu bijak memilih ;)

Contact Yaya untuk pertanyaan lanjut berkenaan premium beautiful corset

#TopAgentPremiumBeautiful


Cik Yaya


019-6703896


TESTIMONI CESAREAN DAN PREMIUM BEAUTIFUL


Boleh ke bersalin cesarean ni pakai bengkung, pakai korset? Jawapannya memang boleh

Tapi pakai bengkung premium beautiful laa sebab premium beautiful korset ni memenuhi ciri-ciri yang sesuai untuk ibu yang bersalin melalui kaedah pembedahan ni

Bila waktu yang sesuai untuk ibu bersalin cesarean pakai premium beautiful?
 Sebaik-baiknya lepas luka luar kering

Tak sakit ke bekas jahitan tu bila pakai premium beautiful korset nanti?
 Insyaallah hilang terus kesan ngilu dan sakit-sakit akibat torehan semasa melahirkan tu

Perhatikan gambar kiri dan kanan ni
 Tengok perubahan ketara di pinggang dan punggung. Once premium beautiful dah melekap di badan, kesan kemas serta merta terhasil

Geng TLC jugak ni . She is also Mother of three. Dah melalui 3 kali bersalin melalui pembedahan

Hari kedua terus nampak result. Baju lama semua dah boleh pakai semula dengan penuh confidence

Kata Amalina Idris:

“Alignment memang out laa…tapi the most important reason, adalah sakit belakang kesan epidural tu…memang tak tahan sakitnya…selama ni husband tak pernah komen sepatah pun…tapi sarung je premium beautiful, terus husband puji… maknanya selama ni dia diam tu bukan tak perasan, maybe nak jaga hati kita je tu…

Nak pakai bengkung ikat-ikat memang serius tak sempat…anak dah masuk tiga…semua hero pulak tu…memang busy kalah menteri…nak pantang proper sangat pun tak dapat…maybe sebab tu sakit belakang tu makin menjadi-jadi kot…”

Ini memang pengakuan ibu yang melahirkan secara pembedahan. Lepas pakai premium beautiful, memang rasa beza bersalin cesarean pantang dengan premium beautiful vs bersalin cesarean pantang tanpa premium beautiful. Luka jahit tu pun cepat je sembuh. Kesan jahitan pun tak buruk sangat banding dengan dulu
Bagi uol yang nak rasa jugak berpantang dengan premium beautiful ni, boleh contact Yaya

#TopAgentPremiumBeautiful


Cik Yaya


019-6703896



OSTEOPOROSIS DAN PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum uol

 
Harini jom kita sembang pasal osteoporosis. Apa yang uol tahu tentang osteoporosis dan pernah tak uol tengok sesiapa yang ada masalah osteoporosis ni?

 
Pengalaman Yaya, dalam kalangan ahli keluarga tu takde lagi setakat ni tapi dulu-dulu kan Yaya belajar kat USM. So, ada satu hari tu, ternampak sorang mak cik ni kat hospital jatuh tangga macam tu je. Takde tersepak apa-apa pun, takde orang langgar. Serius kalau nak ikot logik, memang tak logik langsung lah boleh jatuh sesenang tu. Padahal mak cik tu takde laa careless pun. Hati-hati jugak laa masa nak turun tangga tu. Lepas tu, baru lah Yaya tahu yang mak cik tu ada osteoporosis. Tulang peha dia dah rapuh. So memang tinggi laa tendency nak jatuh macam tu je even takde orang tolak, takde tersepak apa-apa pun. Dasyat tak? 

Selalunya kita fikir penyakit yang serius macam jantung, buah pinggang, darah tinggi etc. Tapi pernah tak terfikir betapa seriusnya osteoporosis ni? Ramai orang tidak menyedari bahawa osteoporosis merupakan pembunuh tersembunyi. Penyakit ini hampir tidak menimbulkan gejala yang jelas dan pesakit mula menyedari apabila penyakit ini sudah mulai parah

Apa itu osteoporosis?

Osteo = tulang

Porosis = rapuh

 
Osteoporosis merupakan penyakit yang menyerang tulang dimana tulang menjadi rapuh

Ciri-ciri khas osteoporosis ialah jisim tulang yang rendah dan penurunan kualiti jaringan tulang  yang akhirnya menyebabkan tulang rapuh

Jenis osteoporosis

 
1) Osteoporosis primer, yang sering menyerang wanita menopouse dan lelaki lanjut usia dengan penyebab yang belum diketahui. Jenis osteoporosis ini ialah osteoporosis postmenopausal dan osteoporosis senilis

2) Osteoporosis sekunder, selalunya disebabkan oleh:

Cushing's disease
Hyperthyriodism
Hyperparathyroidism
Hypogonadism
Kelainan hepar
Kegagalan buah pinggang yang kronik
Kurang bergerak
Minum alkohol
Ubatan / corticosteroid
Kafein yang berlebihan
Merokok

3) Osteoporosis anak@ juvenile idiophatic osteoporosis yang biasanya menyerang kanak-kanak

Nisbah

Tahukah anda, menurut kajian wanita asia merupakan golongan yang paling ramai menghidap tulang rapuh atau osteoporosis khususnya mereka yang mencapai usia menapouse dan pernah menjalani pembedahan pembuangan ovari walaupun pada usia muda


Penurunan tahap estrogen bagi wanita dan hormon testosterone oleh lelaki seiring dengan peningkatan usia menyumbang ke arah risiko menghidap osteoporosis

Di Malaysia, 40% wanita berumur 30 tahun dan ke atas terdedah dengan risiko mengalami masalah tulang rapuh akibat kekurangan kalsium. Lebih membimbangkan lagi, kaji selidik mendapati sebahagian besar wanita di Malaysia menyedari akan kepentingan kalsium tetapi malangnya ramai yang masih ambil ringan dan menganggap usia mereka masih muda

Actually kita punya bone density paling maksimum ketika berumur 20-25 tahun. Lepas 25 tahun ia pun mula merosot, bergantung pada faktor risiko yang kita ada

Cara nak tahu kita ni ada osteoporosis ke tidak?

Boleh buat test yang di panggil DXA (Dual energy x-ray absorptiometry). Test ni lebih kurang sama je macam x-ray tapi special sikit. Kena buat appoinment kat jabatan radiologi kalau nak buat test ni


X-ray tu dibuat kat bahagian pinggul dimana area pinggul ni merupakan hotspot untuk osteoporosis

Punca osteoporosis

1) Kekurangan kalsium. Kekurangan kalsium  semasa pembentukan maksimum tulang ketika kanak-kanak dan remaja menyumbang kepada masalah osteoporosis apabila meningkat usia dewasa. Lumrah masyarakat kita pada hari ini, kebanyakannya minum susu hanya pada usia kanak-kanak especially baby laa kan. Then, bila dah meningkat remaja, jarang sangat dah yang minum susu. So, bila nak minum balik masa dah dewasa ni, memang macam-macam masalah laa yang ada. Contohnya, lactose intolerance. Macam Yaya sendiri, sekarang ni kalau nak minum susu memang akan kembung perut, sakit perut macam cirit-birit

2) Faktor keturunan. Apabila ada ahli keluarga yang mempunyai sejarah menghidap osteoporosis, kemungkinan 80% ahli keluarga yang lain mempunyai risiko penyakit ini. Namun, gaya hidup dan pola pemakanan juga mempengaruhi

3) Kekurangan vitamin D dalam badan. Seperti yang kita sedia maklum, vitamin D amat penting untuk penyerapan kalsium dan pembentukan tulang

4) Gangguan fisiologi. Pengambilan minuman beralkohol serta tabiat merokok boleh mengurangkan kadar penyerapan kalsium kerana 2 tabiat ini mampu merosakkan usus kecil, hati dan pancreas

5) Pengambilan minuman berkafein seperti kopi, teh dan minuman ringan secara berlebihan meningkatkan kadar perkumuhan sekaligus melarutkan kalsium menyebabkan badan akan kekurangan kalsium

6) Perubahan hormon juga menyumbang kepada osteoporosis. Perubahan hormon kepada wanita terutaman menjelang usia menapouse menyebabkan penurunan kadar hormon estrogen sekaligus menyebabkan kemampuan pembentukan tulang kurang efisyen

7) Penurunan ketumpatan tulang akan terjadi apabila anda kurang bergerak  menyebabkan gejala osteoporosis bertambah parah. Perkara ini sering terjadi  kepada seseorang yang duduk di kerusi roda atau beristirehat di tempat tidur dalam jangka waktu yang lama

8) Mengamalkan diet yang salah. Selalunya diet yang sihat bertujuan untuk menurunkan berat badan. Namun begitu, diet yang salah dengan disiplin yang terlalu ketat sehingga mengabaikan pemakanan untuk tenaga dan sumber mineral yang baik untuk tubuh bukan sahaja menyebabkan masalah osteoporosis malah anda juga mungkin menghadapi masalah lain seperti keletihan, kulit kasar, bibir kering, mudah selsema, tidur tidak nyenyak dan etc

 
9) Anda perlu bijak mengawal stress agar ia tidak mengganggu pertumbuhan sel dalam badan sekaligus mengurangkan risiko masalah kesihatan anda termasuklah osteoporosis

10) Keluar uban lebih awal. Hati-hati apabila rambut anda sudah mula memutih lebih awal daripada orang lain yang seusia dengan anda. Anda mungkin menghidap penyakit osteoporosis

Tanda atau gejala yang timbul akibat osteoporosis

1) Adanya kelainan pada bentuk tulang seperti kyphosis (badan mulai membongkok)

2) Kaki membengkok menyerupai huruf O

3) Tinggi badan terganggu (menjadi semakin rendah)

4) Sering sakit pinggang dan punggung

5) Nyeri dan ngilu pada tulang belakang

6) Mudah mengalami keretakan tulang

Bagaimana untuk mencegah osteoporosis

1) Meningkatkan jumlah kalsium dan vitamin D dalam makanan

2) Senaman

3) Kurangkan aktiviti merokok @ berhenti merokok

 
4) Kurangkan minuman beralkohol

5) Mengambil makanan yang kaya dengan sumber kalsium dan vitamin D

6) Ubat-ubatan 

Bagaimana premium beautiful corset membantu untuk mencegah osteoporosis

Premium beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan yang mempunyai ciri-ciri unik seperti satu-satunya korset yang ada title superbrands, ada lifetime warranty (beli sekali untuk seumur hidup), teknologi jepun us jerman dan taiwan, ada far infra red rays (FIR) dan juga mendapat pengiktirafan American Chiropractic Association (pakar tulang dunia)

Pemakaian premium beautiful corset secara konsisten dapat menampung @ menyokong tulang belakang sekaligus mengatasi masalah tulang belakang seperti bongkok, slip disc dan sakit pinggang

Pengaliran darah akan menjadi lancar dengan pemakaian premium beautiful corset. Ini kerana FIR paling banyak disuntik dalam telulang bengkung

Premium beautiful corset memang diakui dan diiktiraf oleh Persatuan Tulang Belakang Sedunia dari US, Quebec dan Kanada kerana ia boleh membantu merawat sakit belakang dan mencegah penyakit osteoporosis


 
Kalau dah terkena osteoporosis tu, jangan risau, ada ubatnya. Selain mengambil supplement vitamin D dan kalsium yang cukup, ada beberapa jenis ubat di pasaran untuk mengekalkan kepadatan jisim tulang seperti  Fosamax, Actonel, Binova dan Redclast

Bercakap tentang vitamin D, sebenarnya ia diperlukan oleh badan untuk menyerap kalsium dan phosphate. Dua mineral ni laa yang menjadi tulang. Vitamin D ni terdapat dalam sumber makanan seperti mentega, susu, ikan dan bijirin. Tetapi badan masih memerlukan cahaya matahari untuk menghasilkan vitamin D yang aktif iaitu vitamin D3

Dan cahaya matahari tu mestilah kena direct kat kulit, tak boleh ditempat yang teduh, dalam kereta atau pakai sunscreen. Cahaya matahari tu antara jam 11 pagi hingga 3 petang. Sebab kita nak cahaya ultraviolet-B, bukan uv-A

Beza antara uv-A dan uv-V ni, uv-A berbahaya pada kulit, boleh menyebabkan kanser kulit dan uv-A ni boleh melepasi cermin, awan, asap, debu dan sebagainya. Berbeza dengan uv-B di mana ia bagus untuk badan kita jana vitamin D3, tapi masalahnya uv-B ni tak boleh melepasi sunscreen, cermin, awan, asap dan sebagainya. Itu yang agak susah sikit untuk dapatkan uv-B ni tanpa kena uv-A

Habis tu macam mana???

 
Haa jawapannya wajib pakai premium beautiful corset laa. Kenapa ye? Sebab corset superbrand ni ada teknologi FIR yang mana FIR ni merupakan satu-satunya anti-dote (penawar) kepada kesan toksik uv-A yang berbahaya tadi

Best kan pakai premium beautiful ni? Memang seribu satu kebaikan. Lepas ni tak payah laa risau kalau kena matahari lama-lama, tak payah pakai sunblock tebal-tebal, tinted kereta pun tak payah mahal-mahal. Pakai je premium beautiful corset ni, dan selebihnya tawakal kepada Allah

Sekarang dah faham bagaimana premium beautiful corset ni mampu mencegah atau merawat penyakit osteoporosis? So, uol memang wajib miliki korset ajaib ni taw

Untuk order premium beautiful corset, boleh contact Yaya directly

Cik Yaya


019-6703896 / 014-5002339
 
#premiumbeautifulexpert #premiumbeautifulkelantan #osteoporosis #premiumbeautifulselangor #tulangrapuh #sakitbelakang #slipdisc #puncaosteoporosis #rawatanosteoporosis




TIPS ELAK BREAST JATUH SELEPAS MELAHIRKAN 



Assalamualaikum uol


Alhamdulillah lately ni macam penuh pulak news feed kat facebook Yaya dengan segala sharing pasal breastfeeding. Maklumlah dalam geng TLC sendiri pun, memang ada dua tiga orang yang tengah berpantang. Macam best giler baca dorang punya status tu. Ni yang buatkan Yaya pun tak sabar nak breastfeed baby Yaya nanti. Nak rasa sendiri pengalaman menyusu tu. Tambahan pulak, dorang ni saje je bakar line. Share pengalaman menyusu sambil pakai premium beautiful corset. Erghhh tak menahan betul. Dah laa Yaya kena tunggu lepas bersalin baru boleh sarung balik premium beautiful corset tu. Menjejes laa air liur Yaya oiii. Sabar jela...

Yaya suka and sangat teruja baca dorang punya status ni sebab semua yang dorang share tu memang real and sharing dari hati. Maknanya takde tipu-tipu laa kan. Siap share lagi macam mana sambil breastfeed baby pun, boleh perah susu satu botol tanpa guna breast pump ok! Wow... hebat kan

TESTIMONI 1

Ni gambar Kak Isma sebelum kawin, selepas kawin dan lepas bersalin anak pertama dulu. Selalu orang cakap, anak baru sorang takpe laa. Badan tak berubah sangat. Haa jom kita tengok badan Kak Isma lepas bersalin anak kedua

Ok. Yaya quote balik apa yang Kak Isma ni share kat status FB dia eh

"Tips #breastfeeding !


Susukan baby on 1 side, and selitkan corong with 


bottle on the other

Ni hasil kak isma lepas baby habis menyusu 1


 session.

Especially kalau pakai #premiumbeautiful bra 


(long or short) memang fabriknya jenis sangat 

support, so cukup dengan selit je tak perlu clip

 from your breastpump! And sometimes tak perlu 

on suction pun sebab susu keluar je because baby

 tengah menyusu kat sebelah hehe


Jangan stress-stress ye breastfeeding!"

 Ni amount susu yang Kak Isma dapat masa menyusukan baby. Tak pump, tak perah. Hanya biarkan air susu tu mengalir keluar je

Haa ni Kak Isma sekarang. Lepas melahirkan anak yang kedua. Happy betul Kak Isma bila jeans zaman anak dara still lagi muat dipakai. Kalau takde perisai Premium beautiful corset, mau nye bersepah lemak-lemak tu kan. Mujur ada premium beautiful, dapat lock segala lemak yang ada

TESTIMONI 2

Haa yang ni pulak testimoni from Kak Yana Idris. Jumpa masa scroll FB jugak ni. hehe

"Alhamdulillah


Dalam masa 2 jam lebih jer dah boleh dapat lebih


 dari 3 botol...


Syukur ya amat...


So tak risau dah baby tak cukup susu...


Nak tahu rahsia?


Pakai #premiumbeautiful jer..."

 

Wow! 4 botol okeh! Memang rezeki anak kan. So, baby pun puas menyusu, ibu pun tak stress

TESTIMONI 3

Yang ni pulak, memang Yaya dah selalu share and memang akan keep sharing. Sebab nak bagitahu kebaikan pakai premium beautiful corset masa tengah menyusu

Testimoni from Kak Melati 


 
Untung Kak Mel sebab dapat breastfeed Mia selama hampir 2 tahun penuh

TESTIMONI 4


TESTIMONI 5

 
Kenapa best pakai premium beautiful ni masa menyusu? 

Ada beza ke berbanding dengan  pakai bra biasa jer?

Jawapannya, ada...

Bra biasa yang uol selalu pakai tu hanyalah sekadar bra untuk menyokong dan menampung payudara. Memang takde pun special function atau pun ciri-ciri yang unik selain daripada tu. Tak kisah lah macam mana coraknya, apa brandnya dan berapa harganya

Tapi berbeza dengan bra premium beautiful ni. Tak kisah lah short bra ke long bra. Kedua-duanya mempunyai fungsi yang sama iaitu disamping menampung dan menyokong payudara, bra premium beautiful ni didatangkan dengan ciri-ciri khas yang sangat unik

 
Ni antara jenis-jenis bra yang ada kat pasaran. Cantik kan tapi kalau dapat miliki bra yang cantik dan juga ada health benefit, why not kan?

Ciri-ciri unik premium beautiful bra:

1) Mempunyai cawan coli / cup bra dengan 3 keping jahitan stereoskopik yang dapat menolak ke atas, menyokong dan menetapkan kedudukan payudara

2) Mengandungi Far Infrared Rays (FIR). Ini lah rahsia yang membuatkan susu ibu jadi banyak tu

 FIR ni mampu menembusi kulit dan melancarkan peredaran darah dalam badan kita

3) Fabrik berkualiti dari akwatek akwadyne. Fabrik jenis ni memang tak panas, menyerap peluh dan tak berbau

 
4) Rekabentuk cup bra yang berbentuk 3 dimensi (piramid). Berbanding bra biasa yang kita selalu pakai, berbentuk bulat (dome) yang mana ianya tak baik untuk kesihatan breast kita, sebab ia akan menekan puting. So puting takde ruang untuk bernafas, menyebabkan ianya sedikit gelap, masalah inverted nipple (puting kedalam), boleh menyumbang kepada masalah sukar menyusukan bayi dan seterusnya breast cancer. Memang dah terbukti, especially ibu-ibu yang breastfeed baby, lepas menyusukan tu, lap bersih your nipple sampai kering bimbang jika ada lebihan susu and lepas tu tertekan dengan bra yang cup bentuk dome, boleh menyebabkan jangkitan pada payudara. Namun begitu, dengan pemakaian bra premium beautiful ni akan menjadikan puting lebih cerah

 Beza cup bra biasa dengan cup bra PB

5) Rekaan adalah full cup

6) Bahagian belakang bra pb yang berbentuk "U" yang mana bentuk U ni dapat mengelakkan lemak berkumpul di belakang badan disamping menampakkan postur seksi kepada si pemakai


7) Ada removable pad iaitu pelapik dalam bra yang boleh ditanggalkan bergantung kepada sokongan yang kita mahukan 

8) Ada tempat khas untuk puting. So that puting takkan tenggelam, sebab tu elok untuk ibu yang menyusu. Yang tak menyusu pun sangat digalakkan untuk pakai
9) Jahitan renda yang sangat elegant dan nampak eksklusif

10) Tali bra yang sangat kuat dan tebal. Memang Yaya pakai bra pb ni dah hampir 3 tahun, tali bra tak pernah longgar, meregang atau jatuh

11) Ada 3 cangkuk besi kat belakang. Memang selesa dan boleh adjust cangkuk tu, nak pakai yang mana satu. Alhamdulillah almost 3 tahun pakai bra pb, memang cangkuk besi tu tak pernah berkarat dan tak pernah tercabut

12) Yang penting, in case kalau bra pb ni rosak, uol boleh hantar repair kat mana-mana stokis. Sebab set premium beautiful ni memang ada lifetime warranty, means beli sekali je untuk seumur hidup. Repair tu FREE OF CHARGE jer. Tak payah bayar apa-apa. Ini yang untung nya beli bra pb ni. Siap boleh hantar repair lagi tuh. Kalau bra biasa yang beli kat shopping mall tu, agak-agak diorang terima tak kalau nak hantar repair? hehe kalau terima, cepat-cepat bagitahu Yaya okey. Sebab Yaya pun ada banyak stok bra biasa yang dulu-dulu, yang dah koyak tercabut hook bagai


Kalau uol ada set premium beautiful ni yang nak repair, tapi tak tahu nak hantar kat sape and macam mana procedure repair tu, uol boleh contact Yaya directly. Kalau yang dekat tu, Yaya boleh je tolong setelkan bab repair ni untuk uol, and bagi yang jauh tu kalau uol nak pos kat Yaya pun boleh and kalau uol nak pergi sendiri ke stokis pun boleh. Nanti Yaya akan bagi alamat stokis yang terdekat dengan kawasan uol dan procedure untuk repair tu ye. Jangan risau, senang sangat nak repair pb ni. Takde leceh pun

Jangan segan nak contact Yaya okey

Cik Yaya

019-6703896 / 014-5002339

Kenapa uol wajib miliki bra premium beautiful ni? 

 
Kelebihan premium beautiful bra berbanding bra biasa:

1) Mengandungi FIR yang dapat mengelakkan dari kanser

2) Membantu mengembalikan kecerahan dan kesegaran puting payudara

3) Direka khas untuk 70% kesihatan dan 30% kecantikan

4) Membanyakkan susu ibu. Bra premium beautiful ni ada far infrared rays (FIR) (from tourmaline) yang dah ditenun dalam benang. Jangan bimbang, FIR tu takkan hilang jika ikut instruction penjagaan yang betul. FIR ni berfungsi untuk menggetarkan molekul air dalam badan dan melancarkan peredaran darah. Sebab tu susu yang dihasilkan pun banyak

 
5) Menegangkan dan menganjalkan payudara

6) Menolak lemak-lemak yang ada di belakang badan dan bawah ketiak supaya kembali ke dalam cup bra. Sebab tu kalau yang pakai bra pb ni, takkan ada lemak berkumpul di belakang badan (teknik tarik lemak)

7) Tidak menenggelamkan puting

8) Menampung payudara semasa proses menyusukan bayi. So payudara takkan jatuh even selepas melahirkan

 
Haa sekarang dah tahu kan apa beza bra pb dengan bra biasa. So, teruja tak bila tahu kelebihan yang ada pada bra pb ni? Dah alang-alang nak beli barang tu, baik lah beli yang berkualiti je kan. Tak payah nak pening kepala. Dapat banyak benefit pulak tu. Ni lah baru dikatakan alah membeli memang memakai. Ye dak? 

Kalau uol pun dah teringin sangat nak bertukar kepada bra premium beautiful ni, boleh contact Yaya cecepat. Sampai end of March ni memang Yaya ada buat promosi untuk set pb corset ni. Jangan segan-segan taw, nanti melepas pulak

Cik Yaya

019-6703896 / 014-5002339

#premiumbeautiful #premiumbeautifulexpert #premiumbeautifulkelantan #premiumbeautifulselangor #topleaderscircle #bezabrapremiumbeautifuldenganbrabiasa #farinfraredrays #agentpbmelaka



SLIP DISC DAN PREMIUM BEAUTIFUL



Assalamualaikum uol

Semalam Yaya dah share full info pasal penyakit slip disc kan. So harini, Yaya tak sabar nak share testimoni premium beautiful mampu merawat slip disc


TESTIMONI 1

 
Yang ni testimoni Kak Nur Fadzliah, one of our TLC master trainer. Kalau jumpa depan-depan, memang takkan perasan yang Kak Nur ni ada slip disc, sebab nampak macam okey je kan. Betapa kentalnya semangat Kak Nur


Yaya quote apa yang Kak Nur share ye:

"Sebelum saya memakai premium beautiful, saya mengalami
  masalah period berpanjangan selama 6 tahun berturut-turut dan mengalami masalah tulang belakang iaitu slip disc di bahagian leher dan pinggang akibat kemalangan jalan raya. Disebabkan itu, pergerakan saya sangat terbatas (seperti robot) dan badan saya sentiasa lemah kerana kekurangan tenaga. Namun saya agak terkejut setelah sebulan memakai premium beautiful, period saya kembali teratur seperti biasa, dan yang paling menggembirakan saya ialah, sejurus selepas memakainya, saya sudah boleh menggerakkan leher saya seperti biasa (tidak lagi seperti robot)!. Memang terbukti, premium beautiful ialah pakaian dalam wanita yang bukan sahaja mengembalikan mahkota seorang wanita, namun ia juga satu rawatan tambahan / alternatif bagi kita yang mengalami masalah kesihatan dalaman mahupun luaran. Saya sangat berpuas hati dengan premium beautiful!"

TESTIMONI 2



Yang ni pulak testimoni daripada Shimahz sim. Shima ni merupakan pesakit slip disc tahap 2. Kalau sebelum pakai pb ni memang terpaksa gantung pemberat dekat kedua-dua pinggang untuk balancing. Ya Allah!! Memang Yaya tak pernah tahu betapa seriusnya slip disc ni. Sedih pun ada, seriau pun ada bila baca perkongsian mereka ni. Buatkan Yaya bersyukur sangat Allah beri kesihatan pada tubuh badan Yaya. Alhamdulillah

Ni Yaya jumpa status shima masa tengah syok scroll FB


"Kenangan...akibat slip disc...kena gantung pemberat 7kg di kedua-dua belah pinggang 4 kali sehari...sejam untuk satu sesi...warded selama 7 hari...masa ni rasa sedih tak tau nak cakap apa...thanks doktor zul yang mencadangkan premium beautiful corset"
Lagi sharing daripada shima berkenaan slip disc:

"Aku merupakan pesakit slip disc dan sehingga kini survive dan dapat menjalani hidup seperti biasa kerana Allah memberi petunjuk bahawa premium beautiful mampu membantu aku untuk menjalani kehidupan seharian dengan lebih yakin. Alhamdulillah...bersyukur sangat-sangat di atas petunjuk Allah ini kerana masa mula-mula kena slip disc, kehidupan tak ubah macam insan kurang upaya. Nak berjalan susah, nak tidur sakit. Nak bangun dan duduk semula memang paling azab
Kesakitan yang dialami pesakit slip disc adalah sesuatu yang tidak mampu digambarkan dengan kata-kata. Melalui pengalaman aku sendiri, pain killer yang paling kuat sekalipun tidak memberi kesan untuk mengurangkan kesakitan. Bayangkan, kita boleh terjaga dari tidur yang lena hanya kerana kita berkalih kedudukan ketika tidur"

Menurut shima, kenapa pesakit slip disc sangat memerlukan premium beautiful corset?
1. Doktor mengatakan aku hanya mempunyai peluang 80% untuk sihat sperti biasa. Dan doktor memberikan dua kondisi untuk aku hidup seperti biasa yakni dengan menurunkan berat badan dan memakai korset. Alhamdulillah setelah pakai premium beautiful, berat aku turun 6 kg dan aku tidak sakit belakang lagi

2. Doktor mengatakan bahawa aku tidak lagi boleh berjogging kerana boleh mengakibatkan kerosakan lebih teruk di bahagian tulang belakang yang lain. Jawapan nya sekarang boleh, dengan syarat ada korset premium beautiful melekat di badan semasa jogging

3. Doktor kata aku tak boleh jatuh. Takut sangat dengan kenyataan doktor yang ni. Sebab semampu manakah kita untuk mengelak. Nama pun jatuh. TER...maknanya tak sengaja. Ok yang ni aku hanya mampu berserah dan yang pastinya terus dan teruskan pakai korset premium beautiful

Haa ada bonus taw, ni pun pengalaman shima jugak. Haha suka ambik pengalaman orang ni, yela baru nampak real kan. Sebab memang betul-betul wujud insan bernama shima ni

Selain bebas dari rasa sakit akibat slip disc, aku juga kini bebas dari masalah-masalah berikut:
1. Haid yang tidak teratur
2. Jerawat
3. Keletihan dan kelesuan
4. Cepat mengantuk
5. Jarang mengalami asma
6. Kerengsaan kulit apabila makan makanan laut

Haa yang ni pulak, shima kongsikan pengalaman dia skip pakai premium beautiful. Oh shima, berani ye skip pakai PB. hehe

"Hari-hari tak miss pakai cik PB...time basuh tu dapat laa peluang cheat day...a day free without corset. kadang berlarut sampai 2-3 hari...betulnya cheat day. Pastu angkat barang berat-berat (doktor dah kata maximum boleh angkat 3kg je)...tadi pakai semula korset...sebab rasa bersalah pada diri sendiri...akibatnya sakitlah!!! Cik PB betulkan balik kedudukan tulang-tulang yang 2-3 hari takde pengawasan. Menyengih-nyengih kesakitan...pape pun, tq cik PB...rasa macam diurut-urut belakang ni"
Haa nampak tak? Kesan tak konsisten pakai PB. Ni shima yang ada slip disc, jangan ingat kita yang takde sakit pape ni boleh suka-suka hati nak skip pakai. Kalau dah beli tu, pakai jelah dik non oiii... Bukan apa, kalau tak konsisten pakai ni, PB pun susah nak buat kerja dia. Kejap detect kejap tak. Pastu bila masa nye nak kurus?? Pastu dok complaint tak kurus, padahal kita tu yang culas nak pakai. Kalau simpan je dalam almari, memang sah-sah almari yang kurus. Erk!

Nasihat Yaya, kalau dah miliki korset premium beautiful ni, pakai lah konsisten. Jangan skip pakai. Dah laa nak beli tu mahal kan (maklumlah korset superbrand). Pastu takkan laa tak nak pak
ai? Rugi laa camtu. Allah dah bagi kemudahan untuk uol miliki korset PB ni, jangan kufur nikmat dengan tak pakai pulak. Sebab ramai kat luar sana yang nak sangat pakai tapi tak mampu nak beli

Cik Yaya


019-6703896 / 014-5002339

#premiumbeautifulkelantan #premiumbeautifulselangor #premiumbeautiful #cikyaya #topleaderscircle #bisnesonline #slipdisc #testimonipremiumbeautiful #hargapremiumbeautiful #sakitbelakang #scoliosis #rawatanslipdisc #puncaslipdisc #apaituslipdisc


TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL DAN SLIP DISC

Assalamualaikum uol

Semalam Yaya dah share full info pasal penyakit slip disc kan. So harini, Yaya tak sabar nak share testimoni premium beautiful mampu merawat slip disc

TESTIMONI 1



Yang ni testimoni Kak Nur Fadzliah, one of our TLC master trainer. Kalau jumpa depan-depan, memang takkan perasan yang Kak Nur ni ada slip disc, sebab nampak macam okey je kan. Betapa kentalnya semangat Kak Nur

Kak Nur berkongsi pengalaman nya sebagai seorang pesakit slip disc dan bagaimana PB mampu merawat slip disc

Yaya quote apa yang Kak Nur share ye:

"Sebelum saya memakai premium beautiful, saya mengalami
 masalah period berpanjangan selama 6 tahun berturut-turut dan mengalami masalah tulang belakang iaitu slip disc di bahagian leher dan pinggang akibat kemalangan jalan raya. Disebabkan itu, pergerakan saya sangat terbatas (seperti robot) dan badan saya sentiasa lemah kerana kekurangan tenaga. Namun saya agak terkejut setelah sebulan memakai premium beautiful, period saya kembali teratur seperti biasa, dan yang paling menggembirakan saya ialah, sejurus selepas memakainya, saya sudah boleh menggerakkan leher saya seperti biasa (tidak lagi seperti robot)!. Memang terbukti, premium beautiful ialah pakaian dalam wanita yang bukan sahaja mengembalikan mahkota seorang wanita, namun ia juga satu rawatan tambahan / alternatif bagi kita yang mengalami masalah kesihatan dalaman mahupun luaran. Saya sangat berpuas hati dengan premium beautiful!"


TESTIMONI 2

 
Yang ni pulak testimoni daripada Shimahz sim. Shima ni merupakan pesakit slip disc tahap 2. Kalau sebelum pakai pb ni memang terpaksa gantung pemberat dekat kedua-dua pinggang untuk balancing. Ya Allah!! Memang Yaya tak pernah tahu betapa seriusnya slip disc ni. Sedih pun ada, seriau pun ada bila baca perkongsian mereka ni. Buatkan Yaya bersyukur sangat Allah beri kesihatan pada tubuh badan Yaya. Alhamdulillah

Ni Yaya jumpa status shima masa tengah syok scroll FB


"Kenangan...akibat slip disc...kena gantung pemberat 7kg di kedua-dua belah pinggang 4 kali sehari...sejam untuk satu sesi...warded selama 7 hari...masa ni rasa sedih tak tau nak cakap apa...thanks doktor zul yang mencadangkan premium beautiful corset"
Lagi sharing daripada shima berkenaan slip disc:

"Aku merupakan pesakit slip disc dan sehingga kini survive dan dapat menjalani hidup seperti biasa kerana Allah memberi petunjuk bahawa premium beautiful mampu membantu aku untuk menjalani kehidupan seharian dengan lebih yakin. Alhamdulillah...bersyukur sangat-sangat di atas petunjuk Allah ini kerana masa mula-mula kena slip disc, kehidupan tak ubah macam insan kurang upaya. Nak berjalan susah, nak tidur sakit. Nak bangun dan duduk semula memang paling azab

Kesakitan yang dialami pesakit slip disc adalah sesuatu yang tidak mampu digambarkan dengan kata-kata. Melalui pengalaman aku sendiri, pain killer yang paling kuat sekalipun tidak memberi kesan untuk mengurangkan kesakitan. Bayangkan, kita boleh terjaga dari tidur yang lena hanya kerana kita berkalih kedudukan ketika tidur"

 
Menurut shima, kenapa pesakit slip disc sangat memerlukan premium beautiful corset?

1. Doktor mengatakan aku hanya mempunyai peluang 80% untuk sihat sperti biasa. Dan doktor memberikan dua kondisi untuk aku hidup seperti biasa yakni dengan menurunkan berat badan dan memakai korset. Alhamdulillah setelah pakai premium beautiful, berat aku turun 6 kg dan aku tidak sakit belakang lagi

2. Doktor mengatakan bahawa aku tidak lagi boleh berjogging kerana boleh mengakibatkan kerosakan lebih teruk di bahagian tulang belakang yang lain. Jawapan nya sekarang boleh, dengan syarat ada korset premium beautiful melekat di badan semasa jogging

3. Doktor kata aku tak boleh jatuh. Takut sangat dengan kenyataan doktor yang ni. Sebab semampu manakah kita untuk mengelak. Nama pun jatuh. TER...maknanya tak sengaja. Ok yang ni aku hanya mampu berserah dan yang pastinya terus dan teruskan pakai korset premium beautiful

Haa ada bonus taw, ni pun pengalaman shima jugak. Haha suka ambik pengalaman orang ni, yela baru nampak real kan. Sebab memang betul-betul wujud insan bernama shima ni


Selain bebas dari rasa sakit akibat slip disc, aku juga kini bebas dari masalah-masalah berikut:

1. Haid yang tidak teratur
2. Jerawat
3. Keletihan dan kelesuan
4. Cepat mengantuk
5. Jarang mengalami asma
6. Kerengsaan kulit apabila makan makanan laut

Haa yang ni pulak, shima kongsikan pengalaman dia skip pakai premium beautiful. Oh shima, berani ye skip pakai PB. hehe

"Hari-hari tak miss pakai cik PB...time basuh tu dapat laa peluang cheat day...a day free without corset. kadang berlarut sampai 2-3 hari...betulnya cheat day. Pastu angkat barang berat-berat (doktor dah kata maximum boleh angkat 3kg je)...tadi pakai semula korset...sebab rasa bersalah pada diri sendiri...akibatnya sakitlah!!! Cik PB betulkan balik kedudukan tulang-tulang yang 2-3 hari takde pengawasan. Menyengih-nyengih kesakitan...pape pun, tq cik PB...rasa macam diurut-urut belakang ni"

Haa nampak tak? Kesan tak konsisten pakai PB. Ni shima yang ada slip disc, jangan ingat kita yang takde sakit pape ni boleh suka-suka hati nak skip pakai. Kalau dah beli tu, pakai jelah dik non oiii... Bukan apa, kalau tak konsisten pakai ni, PB pun susah nak buat kerja dia. Kejap detect kejap tak. Pastu bila masa nye nak kurus?? Pastu dok complaint tak kurus, padahal kita tu yang culas nak pakai. Kalau simpan je dalam almari, memang sah-sah almari yang kurus. Erk!

Nasihat Yaya, kalau dah miliki korset premium beautiful ni, pakai lah konsisten. Jangan skip pakai. Dah laa nak beli tu mahal kan (maklumlah korset superbrand). Pastu takkan laa tak nak pakai? Rugi laa camtu. Allah dah bagi kemudahan untuk uol miliki korset PB ni, jangan kufur nikmat dengan tak pakai pulak. Sebab ramai kat luar sana yang nak sangat pakai tapi tak mampu nak beli

Cik Yaya


019-6703896 / 014-5002339



KISAH BENAR DERITA PESAKIT SLIP


 DISC 



Assalamualaikum uol


Meh Yaya nak cerita sikit. Dulu-dulu sebelum join bisnes premium beautiful ni, memang Yaya tak terdedah sangat dengan dunia luar. Rutin harian Yaya belajar jela. Student kan. Tambahan pulak, Yaya memang jenis yang pendiam. So, memang jarang laa nak bergaul dengan orang. Rasa macam anti-social pun ada masa tu. haha
 
Tapi sejak join bisnes premium beautiful ni, bukan setakat ada improvement dekat cara Yaya berkomunikasi. Social life Yaya pun berubah. Yaya dapat jumpa ramai orang, macam-macam background ada. Salah satu nya, Yaya jumpa ramai orang yang ada masalah slip disc


Bila sebut sekali lalu camni, memang takde rasa pun yang slip disc tu bahaya and sangat menyakitkan. Yaya pun tak pernah tahu pasal penyakit slip disc sebelum ni. Sejak kenal dengan pesakit-pesakit slip disc ni laa, baru start nak ambik tahu and search pasal slip disc
 
Apa itu slip disc?

Slip disc secara ringkas bermaksud tulang belakang yang "teralih" atau "menggelongsor" dari kedudukan asal

Ini disebabkan oleh gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor seterusnya mengakibatkan alihan. Apabila ini terjadi, tulang akan menekan pula saraf-saraf yang mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher
 
Kesakitan yang melampau akan menyebabkan anggota badan menjadi  kebas dan pergerakan juga terbatas. Apabila otot kaki kejang, tiada apa yang dapat menghilangkan kesakitan
 
Apakah simptom slip disc?

Sakit yang teramat sangat dan tiba-tiba biasanya berlaku. Biasanya kat bahagian bawah belakang tapi boleh je terjadi kat bahagian tengkuk atau bahu
 
Kalau kat bahagian bawah belakang, ia boleh sakit sampai ke kaki dan tapak kaki, terasa seperti menyucuk-nyucuk dan terbakar

Kalau dah ada simptom macam ni, cepat-cepat lah jumpa doktor. Jangan tunggu lama takut melarat, boleh jadi lumpuh taw!
 
Cara rawatan slip disc
 
1) Physiotherapy
Menjalani sesi physiotherapy dengan pakar yang menunjukkan kaedah senaman yang betul untuk menguatkan otot. Ini termasuklah sesi rawatan menggunakan tuala panas pada bahagian sakit


2) Steroid
Untuk kesakitan biasa, suntikan steroid dapat menguatkan otot belakang dan mengurangkan kesakitan 

 
3) Pembedahan
Ini adalah langkah terakhir di mana bahagian tulang dan disc yang terkeluar akan dikikis. Untuk kes yang lebih serius, kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang


4) Lumbar corset
Cara paling murah dan tidak menyakitkan adalah dengan memakai lumbar corset, atau kalau uol nak lagi senang, pakai je premium beautiful waist nipper. Pemakaian korset ni adalah untuk menyokong tulang belakang dan mempercepatkan proses pemulihan


Waist nipper = Lumbar corset!!!




Lagipun, premium beautiful corset ni ada FIR yang dapat menembusi sehingga 3.5 inci ke dalam otot dan tulang belakang. FIR ni dapat menghilangkan sakit belakang dan merawat kecederaan dalaman


Cara mencegah slip disc

Body kena maintain. Jaga berat badan yang ideal, berat yang berlebihan akan menambah bebanan pada tulang belakang dan disc. Senang je nak maintain berat badan ni, uol pakai je premium beautiful secara konsisten

Bersenam selalu untuk menguatkan otot-otot belakang


Berhenti merokok, sebab nikotin dalam asap rokok adalah toksik pada disc yang menyebabkan disc tidak dapat menyerap nutrient dan mengekalkan sifat elastiknya



Amalkan posture badan yang betul


Last sekali, gunakan waist nipper premium beautiful. Waist nipper PB ni mempunyai tujuh keluli bermemori yang elastik dan dapat menyokong tulang belakang kita. Premium beautiful corset ni telah mendapat pengiktirafan dari pakar tulang dunia (American Chiropractic Association). Tambahan pula, waist nipper PB ni harganya sangat berpatutan, tidak menyakitkan dan mempunyai lifetime warranty (beli sekali untuk seumur hidup. Rosak boleh repair free of charge)


Ni antara testimoni pesakit slip disc

TESTIMONI 1
 


Yang ni testimoni Kak Nur Fadzliah, one of our TLC master trainer. Kalau jumpa depan-depan, memang takkan perasan yang Kak Nur ni ada slip disc, sebab nampak macam okey je kan. Betapa kentalnya semangat Kak Nur

Ni masa kat kelas. Kak Nur sedang berkongsi cerita tentang slip disc dan bagaimana premium beautiful mampu merawat slip disc

Yaya quote apa yang Kak Nur share ye:

"Sebelum saya memakai premium beautiful, saya mengalami

 masalah period berpanjangan selama 6 tahun berturut-turut dan

 mengalami masalah tulang belakang iaitu slip disc di bahagian

 leher dan pinggang akibat kemalangan jalan raya. Disebabkan

 itu, pergerakan saya sangat terbatas (seperti robot) dan badan

 saya sentiasa lemah kerana kekurangan tenaga. Namun saya

 agak terkejut setelah sebulan memakai premium beautiful,

 period saya kembali teratur seperti biasa, dan yang paling 

menggembirakan saya ialah, sejurus selepas memakainya, saya 

sudah boleh menggerakkan leher saya seperti biasa (tidak lagi 

seperti robot)!. Memang terbukti, premium beautiful ialah

 pakaian dalam wanita yang bukan sahaja mengembalikan

 mahkota seorang wanita, namun ia juga satu rawatan tambahan 

/ alternatif bagi kita yang mengalami masalah kesihatan dalaman

 mahupun luaran. Saya sangat berpuas hati dengan premium 

beautiful!"

Testimoni power dari Kak Nur. Sebelum pakai pb, memang badan agak berisi. Lepas accident lagi naik berat badan. Alhamdulillah konsisten pakai pb, dapat bentuk badan idaman

TESTIMONI 2



Yang ni pulak testimoni daripada Shimahz sim. Shima ni merupakan pesakit slip disc tahap 2. Kalau sebelum pakai pb ni memang terpaksa gantung pemberat dekat kedua-dua pinggang untuk balancing. Ya Allah!! Memang Yaya tak pernah tahu betapa seriusnya slip disc ni. Sedih pun ada, seriau pun ada bila baca perkongsian mereka ni. Buatkan Yaya bersyukur sangat Allah beri kesihatan pada tubuh badan Yaya. Alhamdulillah

Ni Yaya jumpa status shima masa tengah syok scroll FB


"Kenangan...akibat slip disc...kena gantung pemberat 7kg di 
 
kedua-dua belah pinggang 4 kali sehari...sejam untuk satu

 sesi...warded selama 7 hari...masa ni rasa sedih tak tau nak 

cakap apa...thanks doktor zul yang mencadangkan premium 

beautiful corset"

Lagi sharing daripada shima berkenaan slip disc:

"Aku merupakan pesakit slip disc dan sehingga kini survive dan 

dapat menjalani hidup seperti biasa kerana Allah memberi 

petunjuk bahawa premium beautiful mampu membantu aku 

untuk menjalani kehidupan seharian dengan lebih yakin. 

Alhamdulillah...bersyukur sangat-sangat di atas petunjuk Allah 

ini kerana masa mula-mula kena slip disc, kehidupan tak ubah 

macam insan kurang upaya. Nak berjalan susah, nak tidur sakit. 

Nak bangun dan duduk semula memang paling azab"

"Kesakitan yang dialami pesakit slip disc adalah sesuatu yang

 tidak mampu digambarkan dengan kata-kata. Melalui 

pengalaman aku sendiri, pain killer yang paling kuat sekalipun

 tidak memberi kesan untuk mengurangkan kesakitan. 

Bayangkan, kita boleh terjaga dari tidur yang lena hanya kerana

 kita berkalih kedudukan ketika tidur"

 
Menurut shima, kenapa pesakit slip disc sangat memerlukan premium beautiful corset?

1. Doktor mengatakan aku hanya mempunyai peluang 80% untuk sihat sperti biasa. Dan doktor memberikan dua kondisi untuk aku hidup seperti biasa yakni dengan menurunkan berat badan dan memakai korset. Alhamdulillah setelah pakai premium beautiful, berat aku turun 6 kg dan aku tidak sakit belakang lagi

2. Doktor mengatakan bahawa aku tidak lagi boleh berjogging kerana boleh mengakibatkan kerosakan lebih teruk di bahagian tulang belakang yang lain. Jawapan nya sekarang boleh, dengan syarat ada korset premium beautiful melekat di badan semasa jogging

3. Doktor kata aku tak boleh jatuh. Takut sangat dengan kenyataan doktor yang ni. Sebab semampu manakah kita untuk mengelak. Nama pun jatuh. TER...maknanya tak sengaja. Ok yang ni aku hanya mampu berserah dan yang pastinya terus dan teruskan pakai korset premium beautiful

Haa ada bonus taw, ni pun pengalaman shima jugak. Haha suka ambik pengalaman orang ni, yela baru nampak real kan. Sebab memang betul-betul wujud insan bernama shima ni

Selain bebas dari rasa sakit akibat slip disc, aku juga kini bebas dari masalah-masalah berikut:

1. Haid yang tidak teratur
2. Jerawat
3. Keletihan dan kelesuan
4. Cepat mengantuk
5. Jarang mengalami asma
6. Kerengsaan kulit apabila makan makanan laut

Haa yang ni pulak, shima kongsikan pengalaman dia skip pakai premium beautiful. Oh shima, berani ye skip pakai PB. hehe

"Hari-hari tak miss pakai cik PB...time basuh tu dapat laa

 peluang cheat day...a day free without corset. kadang berlarut

 sampai 2-3 hari...betulnya cheat day. Pastu angkat barang 

berat-berat (doktor dah kata maximum boleh angkat 3kg je)...tadi

 pakai semula korset...sebab rasa bersalah pada diri

 sendiri...akibatnya sakitlah!!! Cik PB betulkan balik kedudukan 

tulang-tulang yang 2-3 hari takde pengawasan. Menyengih-

nyengih kesakitan...pape pun, tq cik PB...rasa macam diurut-urut

 belakang ni"

Haa nampak tak? Kesan tak konsisten pakai PB. Ni shima yang ada slip disc, jangan ingat kita yang takde sakit pape ni boleh suka-suka hati nak skip pakai. Kalau dah beli tu, pakai jelah dik non oiii... Bukan apa, kalau tak konsisten pakai ni, PB pun susah nak buat kerja dia. Kejap detect kejap tak. Pastu bila masa nye nak kurus?? Pastu dok complaint tak kurus, padahal kita tu yang culas nak pakai. Kalau simpan je dalam almari, memang sah-sah almari yang kurus. Erk!


Nasihat Yaya, kalau dah miliki korset premium beautiful ni, pakai lah konsisten. Jangan skip pakai. Dah laa nak beli tu mahal kan (maklumlah korset superbrand). Pastu takkan laa tak nak pakai? Rugi laa camtu. Allah dah bagi kemudahan untuk uol miliki korset PB ni, jangan kufur nikmat dengan tak pakai pulak. Sebab ramai kat luar sana yang nak sangat pakai tapi tak mampu nak beli

Bagaimana premium beautiful bertindak balas???

Bagi uol yang dah ada premium beautiful corset or takde lagi, baru nak mencuba, baru nak beli, kat sini Yaya nak ingatkan uol. Premium beautiful corset ni memang awal-awal pemakaian tu dia akan detect dulu masalah apa yang ada kat badan uol. And dia akan protect. Means, akan betulkan masalah tersebut. So, kalau awal-awal tu ada rasa sakit kat bahagian mana-mana, uol tak payah risau ye. Sebab memang rasa sakit tu biasa, normal. Takde apa yang nak dirisaukan. That's how premium beautiful corset works! Uol just kena banyak-banyak bersabar je. Kalau tak mampu nak bersabar, macam mana nak sihat kan??

HEALING CRISIS 1

Macam Yaya sendiri, awal-awal pakai memang ada rasa sakit and ngilu kat babagian perut dan ari-ari. Masa tu takde laa rasa cuak tapi pelik laa. Yaya pakai ketat sangat ke kan. And then, bila cek dengan doktor, sakit kat perut tu sebab Yaya ada gastrik. Sakit kat ari-ari tu pulak, sebab ada darah-darah yang still tersekat kat dalam rahim =D

Buktinya, first day period lepas pakai premium beautiful corset ni, ya ampun!!! Memang keluar darah ketul-ketul. Fuhhh lepas tu memang rasa lega sangat, sebab rasa macam bersih je dalaman ni
Nasib baik tak menggelabah tak tentu pasal masa tu, kalau tak buat malu je kan. haha

HEALING CRISIS 2

Macam Kak Nur pulak, dua minggu pertama pakai korset PB ni, memang Kak Nur tak mampu nak bangun langsung dan hanya berbaring. Tapi sebab percaya yang PB corset ni mampu membantu untuk beliau kembali sihat seperti biasa, Kak Nur tekad untuk pakai. Alhamdulillah kesabaran Kak Nur tu terbalas dan Kak Nur semakin pulih hingga kini

HEALING CRISIS 3

Pengalaman shima pulak, masa awal-awal pakai premium beautiful, sakitnya memang azab. Hampir sebulan rasa sakit tu. Pernah laa jugak shima ni nak mengalah dari pakai premium beautiful corset ni, sampai seminggu gantung  PB ni kat hujung katil. Terus kena bebel dengan mak dia

So, disebabkan tak nak kena bebel, shima tukar strategi, pakai PB pada waktu malam jer. Dengan harapan tak sakit laa kan sebab pakai time tidur. Yang penting cukup 8 jam. Tapi memang silap besar lah! Sebab tetap rasa sakit. Tidur pun macam tak lena je. Shima dah rasa sedih dah time tu, sebab rasa macam PB corset ni tak sesuai dengan dia

Tapi tetap tak putus asa dan teruskan jugak pakai. Alhamdulillah berkat bersabar dengan healing process masa awal-awal pakai PB dulu, sekarang ni sakit dah takde langsung. Totally gone! Menurut shima, masa kat hospital dulu, painkiller yang dose paling tinggi pun tak mampu nak hilangkan sakit. Tapi PB boleh! Alhamdulillah...


So, daripada sharing shima and Kak Nur, Yaya dapat simpulkan, nak cantik nak sihat, memang tak boleh kedekut. Kena melabur untuk kesihatan. Yelah, time sihat ni lah nak kena jaga kan. Kalau dah sakit, memang tak sama dah feel nye tuh

So, untuk uol yang nak miliki korset idaman wanita ni @ premium beautiful, boleh contact Yaya cecepat. Promosi sampai hujung bulan ni je ye. First come first serve!

Cik Yaya

019-6703896 / 014-5002339

#premiumbeautiful #korsetkesihatan #slipdisc #premiumbeautifulkelantan #premiumbeautifulselangor #premiumbeautifulmelaka #testimonipremiumbeautiful #marineessence #hargapremiumbeautiful #promosipremiumbeautiful #sakitbelakang #scoliosis 



BEZA BRA BIASA DAN PREMIUM BEAUTIFUL 


Assalamualaikum uol

 
Kenapa best pakai premium beautiful bra ni masa menyusu? Ada beza ke berbanding dengan  pakai bra biasa jer?

Jawapannya, ADA...

 
Bra biasa yang uol selalu pakai tu hanyalah sekadar bra untuk menyokong dan menampung payudara. Memang takde pun special function atau pun ciri-ciri yang unik selain daripada tu. Tak kisah lah macam mana coraknya, apa brandnya dan berapa harganya

Tapi berbeza dengan bra premium beautiful ni. Tak kisah lah short bra ke long bra. Kedua-duanya mempunyai fungsi yang sama iaitu disamping menampung dan menyokong payudara, bra premium beautiful ni didatangkan dengan ciri-ciri khas yang sangat unik

Ni antara jenis bra yang ada di pasaran. Cantik kan? Tapi cantik sahaja tak cukup, perlu ada ciri-ciri yang lain jugak. Jom baca lagi




Ciri-ciri unik premium beautiful bra:



  1. Mempunyai cawan coli / cup bra dengan 3 keping jahitan stereoskopik yang dapat menolak ke atas, menyokong dan menetapkan kedudukan payudara
  2. Mengandungi Far Infrared Rays (FIR). Ini lah rahsia yang membuatkan susu ibu jadi banyak tu
  3. Fabrik berkualiti dari akwatek akwadyne. Fabrik jenis ni memang tak panas, menyerap peluh dan tak berbau
  4. Rekabentuk cup bra yang berbentuk 3 dimensi (piramid). Berbanding bra biasa yang kita selalu pakai, berbentuk bulat (dome) yang mana ianya tak baik untuk kesihatan breast kita, sebab ia akan menekan puting. So puting takde ruang untuk bernafas, menyebabkan ianya sedikit gelap, masalah inverted nipple (puting kedalam), boleh menyumbang kepada masalah sukar menyusukan bayi dan seterusnya breast cancer. Memang dah terbukti, especially ibu-ibu yang breastfeed baby, lepas menyusukan tu, lap bersih your nipple sampai kering bimbang jika ada lebihan susu and lepas tu tertekan dengan bra yang cup bentuk dome, boleh menyebabkan jangkitan pada payudara. Namun begitu, dengan pemakaian bra premium beautiful ni akan menjadikan puting lebih cerah
  5. Rekaan adalah full cup
  6. Bahagian belakang bra pb yang berbentuk "U" yang mana bentuk U ni dapat mengelakkan lemak berkumpul di belakang badan disamping menampakkan postur seksi kepada si pemakai
  7. Ada removable pad iaitu pelapik dalam bra yang boleh ditanggalkan bergantung kepada sokongan yang kita mahukan
  8. Ada tempat khas untuk puting. So that puting takkan tenggelam, sebab tu elok untuk ibu yang menyusu. Yang tak menyusu pun sangat digalakkan untuk pakai
  9. Jahitan renda yang sangat elegant dan nampak eksklusif
  10. Tali bra yang sangat kuat dan tebal. Memang Yaya pakai bra pb ni dah hampir 3 tahun, tali bra tak pernah longgar, meregang atau jatuh
  11. Ada 3 cangkuk besi kat belakang. Memang selesa dan boleh adjust cangkuk tu, nak pakai yang mana satu. Alhamdulillah almost 3 tahun pakai bra pb, memang cangkuk besi tu tak pernah berkarat dan tak pernah tercabut
  12. Yang penting, in case kalau bra pb ni rosak, uol boleh hantar repair kat mana-mana stokis. Sebab set premium beautiful ni memang ada lifetime warranty, means beli sekali je untuk seumur hidup. Repair tu FREE OF CHARGE jer. Tak payah bayar apa-apa. Ini yang untung nya beli bra pb ni. Siap boleh hantar repair lagi tuh. Kalau bra biasa yang beli kat shopping mall tu, agak-agak diorang terima tak kalau nak hantar repair? hehe kalau terima, cepat-cepat bagitahu Yaya okey. Sebab Yaya pun ada banyak stok bra biasa yang dulu-dulu, yang dah koyak tercabut hook bagai


Kalau uol ada set premium beautiful ni yang nak repair, tapi tak tahu nak hantar kat sape and macam mana procedure repair tu, uol boleh contact Yaya directly. Kalau yang dekat tu, Yaya boleh je tolong setelkan bab repair ni untuk uol, and bagi yang jauh tu kalau uol nak pos kat Yaya pun boleh and kalau uol nak pergi sendiri ke stokis pun boleh. Nanti Yaya akan bagi alamat stokis yang terdekat dengan kawasan uol dan procedure untuk repair tu ye. Jangan risau, senang sangat nak repair pb ni. Takde leceh pun

Jangan segan nak contact Yaya okey

Cik Yaya

019-6703896 / 014-5002339

Kenapa uol wajib miliki bra premium beautiful ni? 

Kelebihan premium beautiful bra berbanding bra biasa:

  1. Mengandungi FIR yang dapat mengelakkan dari kanser
  2. Membantu mengembalikan kecerahan dan kesegaran puting payudara
  3. Direka khas untuk 70% kesihatan dan 30% kecantikan
  4. Membanyakkan susu ibu. Bra premium beautiful ni ada far infrared rays (FIR) (from tourmaline) yang dah ditenun dalam benang. Jangan bimbang, FIR tu takkan hilang jika ikut instruction penjagaan yang betul. FIR ni berfungsi untuk menggetarkan molekul air dalam badan dan melancarkan peredaran darah. Sebab tu susu yang dihasilkan pun banyak
  5. Menegangkan dan menganjalkan payudara
  6. Menolak lemak-lemak yang ada di belakang badan dan bawah ketiak supaya kembali ke dalam cup bra. Sebab tu kalau yang pakai bra pb ni, takkan ada lemak berkumpul di belakang badan (teknik tarik lemak)
  7. Tidak menenggelamkan puting
  8. Menampung payudara semasa proses menyusukan bayi. So payudara takkan jatuh even selepas melahirkan
Haa sekarang dah tahu kan apa beza bra pb dengan bra biasa. So, teruja tak bila tahu kelebihan yang ada pada bra pb ni? Dah alang-alang nak beli barang tu, baik lah beli yang berkualiti je kan. Tak payah nak pening kepala. Dapat banyak benefit pulak tu. Ni lah baru dikatakan alah membeli memang memakai. Ye dak? 


Kalau uol pun dah teringin sangat nak bertukar kepada bra premium beautiful ni, boleh contact Yaya cecepat. Sampai end of March ni memang Yaya ada buat promosi untuk set pb corset ni. Jangan segan-segan taw, nanti melepas pulak

Cik Yaya

019-6703896 / 014-5002339

                                                      
#premiumbeautiful #premiumbeautifulselangor #premiumbeautifulkelantan #topleaderscircle #testimonipremiumbeautiful #brapremiumbeautiful #farinfraredrays #promosipremiumbeautiful #ciriciribrapremiumbeautiful



TRUE STORY OF A MOTHER WITH SCOLIOSIS


Assalamualaikum uol

Hai everyone

Today i would like to share with you one of the true story of Premium Beautiful Client back in 2012

It's about Puan Kartina, a mother of five children (from 8 pregnancies, 3 miscarriages, 2 ceaserean section). Being someone diagnosed with idiophatic scoliosis only God knows how much pain she had to go through. I seriously cannot imagine how she managed taking care of all her children which includes a 14 months old baby that is still breastfeeding

It was well written and so touching that i can almost fell her pain

Quoting what she wrote...

"It was a numbing sort of pain, originating from my lower back, along the spinal column, gravitating towards the shoulder blades and leading to stiffness along the neck and numbness along the arms. It hindered my normal mobility somewhat. It made me experience soreness and headaches and made me lose a lot of muscle strength. What was worse, i had to really strain to carry around my 14 month old baby! I think the turning point was when i felt so bad that i couldn't even turn my head sideways, not to mention the constant and persistent headaches! At the chiropractor's, i was diagnosed as having idophatic scoliosis along the upper vertebrae and a few rotated vertebrae along the lower column"

Much have been written about how premium beautiful corset have helped people with back pain, slipped disc and even scoliosis problem

Alhamdulillah today she is a happy and healthy mother

This is why i love my job and enjoy to serve people out there. No words can describe how happy i am when my client be able to live their life to the fullest



Before that, let's read more about scoliosis

What is scoliosis???

Scoliosis is a lateral (toward the side) curvature in the normally straight vertical line of the spine. When viewed from the side, the spine should show a mild roundness in the upper back and shows a degree of swayback (inward curvature) in the lower back. When a person with a normal spine is viewed from the front or back, the spine appears to be straight. When a person with scoliosis is viewed from the front or back, the spine appears to be curved


What causes scoliosis???
 

There are many types and causes of scoliosis, including:

  • Congenital scoliosis. Caused by a bone abnormality present at birth
  • Neuromuscular scoliosis. A result of abnormal muscles or nerves. Frequently seen in people with spina bifida or cerebral palsy or in those with various conditions that are accompanied by, or result in, paralysis
  • Degenerative scoliosis. This may result from traumatic (from an injury or illness) bone collapse, previous major back surgery, or osteoporosis (thinning of the bones)
  • Idiopathic scoliosis. The most common type of scoliosis, idiopathic scoliosis, has no specific identifiable cause. There are many theories, but none have been found to be conclusive. There is, however, strong evidence that idiopathic scoliosis is inherited

 Who gets scoliosis???


Approximately 2% to 3% of Americans at age 16 have scoliosis. Less than 0.1% have spinal curves measuring greater than 40 degrees, which is the point at which surgery becomes a consideration. Overall, girls are more likely to be affected than boys. Idiopathic scoliosis is most commonly a condition of adolescence affecting those ages 10 through 16. Idiopathic scoliosis may progress during the "growth spurt" years, but usually will not progress during adulthood


How is scoliosis diagnosed???

Most scoliosis curves are initially detected on school screening exams, by a child's pediatrician or family doctor, or by a parent. Some clues that a child may have scoliosis include uneven shoulders, a prominent shoulder blade, uneven waist, or leaning to one side. The diagnosis of scoliosis and the determination of the type of scoliosis are then made by a careful bone exam and an X-ray to evaluate the magnitude of the curve

What is the treatment for scoliosis???

The majority of adolescents with significant scoliosis with no known cause are observed at regular intervals (usually every four months to six months), including a physical exam and a low-radiation X-ray


Treatments for scoliosis include:

  • Braces. Bracing is the usual treatment choice for adolescents who have a spinal curve between 25 degrees to 40 degrees - particularly if their bones are still maturing and if they have at least 2 years of growth remaining

The purpose of bracing is to halt progression of the curve. It may provide a temporary correction, but usually the curve will assume its original magnitude when bracing is eliminated


  • Surgery. Those who have curves beyond 40 degrees to 50 degrees are often considered for scoliosis surgery. The goal is to make sure the curve does not get worse, but surgery does not perfectly straighten the spine. During the procedure, metallic implants are utilized to correct some of the curvature and hold it in the correct position until a bone graft, placed at the time of surgery, consolidates and creates a rigid fusion in the area of the curve. Scoliosis surgery usually involves joining the vertebrae together permanently-- called spinal fusion

In young children, another technique that does not involve fusion may be used because fusion stops growth of the fused part of the spine. In this case, a brace must always be worn after surgery

Many studies have shown that electrical stimulation, exercise program, and manipulation are of no benefit in preventing the progression of scoliosis. However, people with scoliosis should stay active and fit 

That's all about scoliosis. Hope you all satisfied with the informations given

Feel free to contact me via whatsapp 019-6703896 or you can click the 'contact me' button on top left in my blog here

Cik Yaya

019-6703896 | 014-5002339

#AlternativeTreatmentForScoliosis


FULL INFO TENTANG FAR INFRARED RAYS

 
Kalau sebut je premium beautiful, mesti ada kaitan dengan FIR

 Premium beautiful corset mengandungi FIR 

Jom baca lebih lanjut tentang FIR

Apa itu Far Infrared Rays (FIR)?
Haa ni Yaya ambik gambar yang paling senang nak faham. Gambar kat atas ni menunjukkan gelombang elektromagnet. Pada gelombang elektromagnet ni, ada banyak spektrum cahaya contohnya sinar gamma, sinar x, sinar uv dan lain-lain. Kalau uol tengok, boleh nampak kan sinar infra merah @ infrared rays tu kat bahagian mana

Cahaya infrared ni pulak terbahagi kepada tiga iaitu:

Jarak dekat
 Jarak sederhana
Jarak jauh (atau lebih dikenali sebagai FAR INFRARED RAYS)


Antara ketiga-tiga jenis cahaya infrared ni, hanya FAR INFRARED RAYS sahaja yang merupakan  spektrum cahaya yang memberi manfaat kepada badan manusia 

Bagaimana FIR berfungsi???


Antara keistimewaan FIR


 
Mengelakkan pertumbuhan bakteria

Mengeluarkan peluh asid

Mengekalkan kesegaran badan

Tidur lebih nyenyak

Menghilangkan bau badan

Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh

Meningkatkan kadar metabolisme
 
 Memperbetul dan memulihkan sistem pernafasan

Mengurangkan kandungan asid dalam darah

Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit

Menghilangkan kulat dan fungus

Membersihkan udara dalam badan

Mengekalkan kepanasan suhu badan

Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik


 Tiga fungsi utama FIR


Membersihkan darah daripada toksik dan menukarkan darah berasid kepada darah beralkali lemah 
  • Pemejalan dan kekenyalan kulit
  • Menghilangkan beberapa jenis penyakit kulit dan alergik
  • Memelihara daripada mendapat strok
  • Memelihara daripada mendapat penyakit jantung
  • Mencegah kanser / barah
  • Merawat bronchitis
  • Merawat lelah
  • Menghilangkan sembelit, sakit bahu, pinggang, lutut, kaki dan kesukaran untuk tidur lena
  • Menghilangkan perasaan mudah tersinggung, radang usus dan perut
  • Merawat hepatitis

Merangsang sel-sel yang lemah dan tidak aktif untuk meningkatkan kadar metabolisme. Memulihkan:
  • Sakit pundi kencing
  • Radang usus dan perut
  • Hepatitis
  • Kencing malam
  • Kencing manis
  • Buah pinggang
  • Cahaya muka
  • Fibroid
  • Buasir
  • Keletihan dan lesu

Memperbaiki dan memulihkan ketidakseimbangan sistem saraf autonomi serta menstabilkan fungsi organ-organ dalam badan. Memulihkan:
  • Kesukaran tidur lena
  • Lekas marah
  • Sakit kepala
  • Bahu yang kaku
  • Pening
  • Telinga berdengung
  • Mata sakit
  • Sakit saraf di kepala atau muka (migrain)
  • Kehilangan tenaga badan 
  • Radang usus dan perut
  • Kulit kering


Kaitan Premium Beautiful dan FIR
 
Premium beautiful corset memperoleh FIR ni daripada cahaya matahari. Lepas tu, FIR ni akan meresap ke dalam tubuh badan si pemakai korset melalui kulit. FIR akan menembusi kulit dan memberikan kesan yang positif kepada kesihatan badan si pemakai

 Jadi, tak hairan lah kalau anda akan dapat memiliki bentuk badan yang anda idamkan bila sarung premium beautiful corset ni secara konsisten


Haa sekarang dah faham apa itu FIR, keistimewaan dan perkaitannya dengan premium beautiful corset kan. Rasa bertuah tak uol dapat miliki satu set premium beautiful ni? Sebab FIR ni memberi kesan yang menyeluruh pada kesihatan kita

Sebab tu lah premium beautiful ni merupakan satu-satunya corset yang ada title superbrand, sebab ciri-ciri utama yang ada pada corset ni pun dibuat research dahulu, untuk sahihkan keberkesan nya dan kesan yang akan si pemakai dapat

So, uol tak perlu ragu-ragu dengan kehebatan dan keberkesanan premium beautiful ni

Untuk sebarang tempahan premium beautiful, boleh contact Yaya directly

Cik Yaya

019-6703896 / 014-5002339

#PakarPembentukanBadan

#AgentPremiumBeautifulKelantan


SEMBELIT DAN PREMIUM BEAUTIFUL


Assalamualaikum...

Haa ni nak bagitahu satu berita baik untuk uol yang tengah ada masalah sembelit tu. Emm seksa nye lahai bila sembelit ni kan, semua benda macam tak kena je. Nak membuang, tak lepas...sampaikan mood pun terbang melayang entah kemana. I feel u...serius, sebab Yaya pun memang ada masalah sembelit. Seingat Yaya sejak dari kecik lagi, Yaya memang ada masalah sembelit, sebab kalau nak membuang tu, kena ambil masa 2 3 hari. Ada sampai seminggu tak membuang. Punya lah seksa sebab rasa pening naik sampai ke kepala

Yaya tak pernah pun makan apa-apa ubat untuk kurangkan masalah sembelit ni. Memang tak pernah, tak tahu lah kenapa. Maybe sebab dari kecik selalu je sembelit, dah rasa biasa pulak. Rasa macam normal je. Tapi, since dah dewasa ni, and selalu je belajar dalam kelas pasal keburukan sembelit, risau lah pulak bila terpaksa ambil masa sampai seminggu untuk membuang. Yela, Yaya ni ambil bidang pemakanan, selalu je belajar dalam kelas pasal makanan sihat, serat buah, sembelit. Selalu je bagi nasihat pemakanan dekat orang lain, sedangkan diri sendiri pun sembelit sama. Kelakar pulak rasanya

Kawan-kawan Yaya pulak, kalau sehari tak membuang, dorang terus makan pil. Maknanya dorang concern lah. Tapi bila bandingkan dengan Yaya, kenapa aku nampak rilek je? Musykil betul =P

Apa itu sembelit?

Sembelit bukanlah penyakit sebaliknya gejala yang mempunyai simptom-simptom berikut:

  • Kurang membuang air besar- kekerapan membuang air besar kurang dari 3 kali seminggu
  • Najis ketika membuang adalah keras
  • Rasa tidak puas walaupun selepas membuang air besar. Sanggup duduk lama di dalam tandas kerana berasa tidak puas membuang air besar
  • Perut kembung, kejang dan sakit tetapi sukar untuk najis keluar

Punca sembelit

  • Kurang minum air
  • Kurang pengambilan serat
  • Selalu menahan diri dari membuang air besar atau bertangguh-tangguh
  • Kurang bersenam atau kurang pergerakan tubuh badan terutama warga tua
  • Perubahan hormon (terutama ketika mengandung). Perubahan hormon progesterone yang tinggi ketika mengandung akan meregangkan otot-otot menyebabkan keadaan sembelit. Bukan itu sahaja, janin yang menekan bahagian usus juga akan menyebabkan sembelit
  • Peningkatan usia (otot perut dan usus semakin lemah)
  • Ubat-ubatan tertentu

Komplikasi sembelit

Sembelit yang berpanjangan dan serius mungkin boleh menyebabkan buasir yang disebabkan oleh menahan untuk membuang air besar atau anal fissures (koyakan pada kulit di sekeliling anus). Ia berlaku disebabkan oleh najis yang keras meregangkan otot sphincter. Kesannya, pendarahan rektum mungkin berlaku, di mana darah kelihatan di permukaan najis

Kadang kala, regangan menyebabkan rektum terkeluar (terjatuh) dan ini boleh menjurus kepada pengeluaran mukus dari dubur. Rektum yang terkeluar dengan teruk dan kronik memerlukan pembedahan untuk menguatkan dan mengetatkan otot spinchcter dubur atau untuk membaiki lapisan yang terkeluar (terjatuh)


Cara mengatasi sembelit

  • Pengambilan air yang mencukupi sekurang-kurangnya 3 liter sehari
  • Perbanyakkan makan serat seperti buahan, sayuran, bijiran dan gandum
  • Kerap melakukan senaman bagi meningkatkan kadar metabolisme dan sekaligus melancarkan proses penghadaman
  • Lastly, jangan malas ke tandas ye...jangan bertangguh =P

Cara Yaya mengatasi sembelit

Kalau uol nak tahu, Yaya decide untuk pakai premium beautiful corset ni bukan sebab masalah sembelit yang Yaya ada ni. Tapi semata-mata nak kurus je pun. Memang tu lah niat utama Yaya pakai premium beautiful ni. Tapi tak sangka pulak kesan premium beautiful ni sangat menyeluruh. Dalaman dan luaran, Yaya boleh rasakan perbezaan sebelum dan selepas pakai premium beautiful

Yaya listkan apa perubahan dalaman dan luaran tu ye. So, uol boleh baca lah apa kebaikan yang premium beautiful ni dah bagi pada Yaya

Luaran

Kulit makin flawless, pinkish, kusam dah kurang, makin bermaya

Punggung terbentuk elok

Punggung naik

Saiz pinggang mengecik (dulu 29 inci, sekarang 24.5 inci je)

Breast makin mantap, pejal, tegang

Puting terbentuk elok

Lemak belakang badan dah takde

Stretchmark dah kurang dan makin hilang

Perut makin kempis


Dalaman

Mengetatkan

Menaikkan rahim

Menguatkan rahim

Period teratur

Mencuci darah haid yang tersekat (first time period lepas pakai pb, darah keluar berketul-ketul)

Pernafasan makin lancar

Perpeluhan 

Tekanan darah, jantung makin sihat

SEMBELIT DAH BERKURANG

Haa...nampak tak betapa berbaloi nya beli premium beautiful ni? Seribu satu masalah boleh diatasi, dengan syarat bila beli tu pakai laa secara konsisten

Jom kita baca testimoni-testimoni dari customer premium beautiful pulak





Haa best tak baca testimoni-testimoni kat atas ni? Memang teruja customer ni sebab dah lawas =P


Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan premium beautiful dengan harga yang tersangat murah dan berpatutan, boleh whatsapp yaya directly ye

Cik Yaya

019-6703896 / 014-5002339

#PremiumBeautifulMurah #PremiumBeautifulMampuMilik #AgentKelantanPremiumBeautiful #PremiumBeautifulSelangor
#SembelitKetikaHamil
 
PREMIUM BEAUTIFUL DAN PERUT BUNCIT




Oppps! Mintak maaf...tersebut pulak perut buncit tu kan. Alah apa nak heran, Yaya pun pernah je ada masalah yang sama. Kita orang perempuan ni, kurus macam mana pun still akan ada masalah perut buncit. Jarang sangat yang perut kempis. hehe Untung lah siapa yang perut kempis tu kan. Asset tu...


Apa yang korang buat bila ada masalah perut buncit ni? Sorok perut eh...ke cuba tahan nafas (dasyat neh sape yang mampu tahan)...tak pun makan pil kempis perut (ade ker?)...ataupun cuba alternatif pakai korset...

Macam-macam cara kan kalau nak perut kempis ni. Sanggup berhabis duit semata-mata nak dapatkan kesan yang memuaskan hati



Kalau ikutkan pengalaman Yaya sendiri yang pernah alami masalah perut buncit ni, memang Yaya pernah je cuba cara-cara kat atas (kecuali tahan nafas la sebab tak mampu nak tahan...haha). Sejak dari zaman belajar, Yaya memang suka beli pil-pil untuk kuruskan badan dan kempiskan perut ni. Jamu, jus, pil, semua yaya pernah makan. Tapi kesan nya tak seberapa sebab ada yoyo effect. Kejap kurus kejap tak. Tak mampu jugak nak repeat beli setiap kali gemuk balik

Korset pun ada je beli 2 3 jenis (tak nak mention lah brand apa). Ada yang tutup seluruh badan, ada yang part bengkung sahaja. Kesannya pun tak memuaskan, sebab takde kesan grip langsung. Pakai pun rasa macam tak pakai pape. Lemak still menggeleber. Kalau ikot pengetahuan Yaya pasal korset, nak tahu korset tu bagus ke tak, first time pakai pun dah rasa grip. Baru lah si pemakai rasa selesa dan confident nak pakai

Okey sebelum tu, jom kita kenal pasti apa punca yang menyebabkan perut buncit

Kenapa perut buncit????

7 penyebab perut buncit:

  1. Alkohol...kandungan gula dan kalori yang tinggi dalam alkohol boleh menyebabkan masalah perut buncit
  2. Corak pemakanan yang tidak sihat...cara makan yang berlebihan boleh mengakibatkan perut buncit. Seeloknya, amalkan cara makan Rasullullah iaitu makan sebelum lapar dan berhenti sebelum kenyang
  3. Selalu memilih makanan tinggi lemak...makanan yang tinggi kandungan lemak merupakan makanan yang susah dicerna oleh organ pencernaan, seterusnya menjadi timbunan lemak dalam badan
  4. Makan lewat malam
  5. Pemanis tiruan
  6. Minuman bergas
  7. Kurang bersenam terutama senaman untuk menguatkan otot perut
Haa dah tahu kan apa punca yang menyebabkan perut buncit? Ada tak yang selalu kita amalkan? hehe ada laa tu...

Takpe...mulai hari ni, jom sama-sama ubah corak pemakanan dan rajin-rajin kan lah diri kita untuk bersenam


Atau pun, kalau uol nak cari cara alternatif untuk kempiskan perut, boleh cuba pakai premium beautiful corset. Haa korset lagi? Takpe uol...premium beautiful corset ni lain dari yang lain. Memang special, first time pakai dah nampak kesan. Grip tu memang kemas lah, selesa je pakai sebab badan tak bergegar

Premium beautiful ni ada instant shape which means kali pertama pakai pun dah nampak kesan. Contoh, kalau perut buncit, pakai premium beautiful even untuk kali pertama, perut buncit terus takde...

Yeke? Hilang terus lah? 

Takde laa...bukan hilang terus perut buncit tu, tapi lemak kat perut tu di lock dengan kemas oleh premium beautiful. Sebab tu tak nampak buncit

Macam mana nak hilangkan terus lemak-lemak kat perut tu?

Senang je uol...pakai premium beautiful ni secara konsisten selama 3-6 bulan. Insyaallah akan nampak hasil. Sekali lagi nak ulang, PAKAI SECARA KONSISTEN ;)

Apa kaitan nya premium beautiful ni dengan perut buncit? Macam mana premium beautiful ni bekerja hinggakan perut yang buncit pun boleh kempis?

Okey macam ni. Premium beautiful ni ada ciri-ciri yang istimewa which is Far Infrared Rays (FIR). Haa FIR ni kalau bahasa mudah faham, kita panggil cahaya matahari pagi dhuha. Cahaya waktu dhuha sangat bagus untuk kulit kan

Macam mana FIR ni berfungsi? 


Bila pakai premium beautiful ni, memang badan kita akan rasa warm (sebab pengeluaran haba oleh FIR). Tapi, kat perut tu masa awal-awal pakai takde rasa sangat pun sebab perut time tu masih lagi buncittttt...

Alhamdulillah 2 minggu pakai premium beautiful, berat badan turun 4 kilo and dah start rasa warm kat bahagian perut. Memang pun, bila lemak still lagi tebal, FIR tu susah nak menembusi, so it takes time lah. Tapi jangan risau, kalau pakai secara konsisten, sekejap je tuh. Macam Yaya lah, 2 minggu perut dah start kempis secara perlahan-lahan

Macam gambar kat atas tu, molekul air bergetar menghasilkan haba. Haba tu lah yang membakar lemak-lemak di sekitar perut secara perlahan-lahan dan tanpa kita sedar. Even kita tengah berehat, FIR ni still lagi dok menghasilkan haba yang membakar lemak tuh. Haa...best tak? 

Sekarang ni dah faham kan apa perkaitan antara premium beautiful dengan kempiskan perut yang buncit. Now, jom kita tengok deretan testimoni customer premium beautiful yang sebelum ni ada masalah perut buncit, tapi sekarang happy sebab perut dah mula kempis

Ada yang teruja sebab first time pakai premium beautiful pun, dah nampak kesannya (instant shape)

Masalah lemak berlebihan kat sekitar perut dan pinggang terus takde lepas pakai premium beautiful (instant shaping)
Ni memang ketara nampak perubahan kat perut yang buncit tu. Lepas sarung premium beautiful, perut buncit dah kempis. Kalau pakai secara konsisten, insyallah perut buncit akan takde selamanya
Haa orang lelaki pun nak perut kempis taw. Yelah sekarang ni ramai je yang belum kahwin tapi dah ada perut buncit. Sebab tu lah dorang pun berlumba-lumba nak kempiskan perut
Bagi orang lelaki, dorang just pakai bengkung sahaja. Duration pakai sama je, 8 jam sehari, pakai setiap hari konsisten. Insyaallah akan nampak hasil secara berperingkat ;)

Uol nampak tak lebihan lemak kat perut tu? Alhamdulillah lepas sarung premium beautiful, lipatan lemak dah takde. Alah lemak manja je tu, kalau pakai konsisten insyaallah cepat dapat hasil. Body besar macam ni, kalau sarung premium beautiful, memang nampak exclusive sebab lemak-lemak di lock dengan kemas ;)

 Haa teruja tak uol tengok testimoni-testimoni dorang ni? Mereka dah pakai, anda bila lagi? 

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan premium beautiful, boleh hubungi Yaya di talian berikut

Cik Yaya

#PakarKempiskanPerut

#AgentPremiumBeautifulKelantan

019-6703896 / 014-5002339



PERBANDINGAN PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL DAN

 SENAMAN



Wow! Beza sangat bila dibandingkan antara jogging selama 30 minit (bakar 350 kalori) dengan pakai premium beautiful selama 1 jam (bakar 900 kalori). Ramai yang tak tahu pasal ni kan? 

Yaya takde mention taw, pakai premium beautiful ni uol tak payah nak bersenam. Sebab kita memang maklum yang senaman memang elok untuk kesihatan badan kita. Just cuba uol bayangkan, bersenam sambil pakai premium beautiful. Fuhhh apa agak-agak result yang korang akan dapat? 

Sebab nya, memang ramai je geng TLC yang pakai premium beautiful ni masa bersenam. Bukan apa, bila jogging sambil pakai premium beautiful ni, badan tak bergegar especially bagi mereka yang breast besar (sorry to mention). Part pinggul pun takde laa nak hayun sama bila kita jogging tu. Rasa selamat and confident level memang meningkat. Takde laa kita perasan sorang-sorang macam ada orang tengah tengok kita jogging je kan, sebab semua lemak-lemak manja tu di grip dengan kemas oleh fabrik premium beautiful

Untuk pengetahuan uol jugak, bila kita bersenam sambil pakai premium beautiful ni, memang proses perpeluhan lagi cepat berlaku. Peluh memang lagi banyak keluar. Tapi yang best nye, badan kita takde rasa terlalu panas pun. Takde rasa macam kena bakar dengan oven pun, even kita pakai premium beauiful classic yang warna hitam tu

Nak tahu kenapa? Sebab premium beautiful ni memang ada fungsi special iaitu, menyeimbangkan suhu badan. Means, kalau badan uol masa tu sejuk, premium beautiful ni membantu untuk meningkatkan suhu badan uol seterusnya menghangatkan badan uol. Hangat-hangat manja je taw, bukan panas berlengaih satu badan

Sama jugak bila badan uol masa tu panas, premium beautiful ni membantu untuk menurunkan suhu badan, so takde laa uol rasa baru je kena bakar dalam oven. Pendek kata, bersenam sambil pakai premium beautiful ni memang selesa, takde rasa melekit, takde rasa berlengas. So, uol jangan risau okey. Premium beautiful ni memang si hitam memikat, si hitam hikmat!



 Tengok jelah perbezaan ni. Berbaloi laa kan kalau kita invest sekali je seumur hidup untuk beli premium beautiful corset ni. Sambil-sambil tu, korset kesihatan ni jugak mampu menyokong tulang belakang kita

Ada seorang pesakit slip disc ni, memang tinggal area yang ada gym tapi sayang sebab tak mampu nak manfaatkan kemudahan gym tu, sebab nya tak boleh bersenam. Yelah, orang yang ada penyakit slip disc ni mana laa boleh sesuka hati je, main redah je bersenam. But now she's the happiest person sebab dah boleh bersenam, even bukan senaman yang extreme. Dapat jalan atas tread mill slow-slow pun dah ok dah katanya, asalkan dapat exercise ;)

Rasa seronok sangat bila client puas hati dengan kesan premium beautiful ni. Alhamdulillah kak, memang pilihan yang tepat ;)

Haa ni gambar masa kami geng TLC adakan program zumba. Memang best sangat berzumba sambil pakai premium beautiful ni. Lagi cepat laa proses nak membentuk perut dan pinggang yang ramping tu. Sukanya!

#PremiumBeautifulExpert

#WaistTraining

#WaistSociety

Cik Yaya

019-6703896 / 014-5002339

Assalamualaikum w.b.t uollss...
Awak semua dah tengok tak Iklan Raya terbaru dari SHOM?? 
Kalau belum lagi jom la kita tengok sama-sama dengan Klik PLAY pada video kat bawah ni. 

 Wahhh, best ke best???
Bagi Yaya memang best sangat-sangat la kan. 
Yang penting, kita dapat mesej yang nak disampaikan. 
Betul tak?
Fuhh : #Selamattt


Siapa yang setiap pagi raya je, selepas mandi, confirm menyanyi berjoget lagu raya dulu???
Kalau Yaya, memang berjoget dalam bilik air je la.
Nanti tak pasal-pasal kena bedal dengan lidi pagi-pagi lagi. Hahaha


 Tapi bila keluar saja dari bilik air, tak ke terkejut bila tengok adik beradik, ipar duai yang dah siap dengan baju raya sedondon. 
TAPI 
terserlah apa yang tak nak kita nampak kan.
Apatah lagi tetamu yang datang nanti kan.
Masalah : Badan Bongkok & "Aset" tak terletak dengan baik


 Cantiknya lahai akak kita ni kan...
TAPI 
Ada bahagian yang kita tak nak nampak
Masalah : Perut Buncit


 Allahuakbar!!!
Yang ni bukan setakat akak ni. Yaya pun ada masalah 
yang sama dulu tau.
Ngeri!!! 
Masalah : Lemak Perut Berlipat 


Kita pun tak nak la semua tu ada kat badan kita pada 
Hari Raya Aidilfitri nanti kan. 


 Alhamdulillah, syukur dah sediakan Set Premium Beautiful 
siap-siap untuk Selamatkan Hari Raya 2017. Terus sarung, terus hilang semua yang berkerut di dahi tadi.



Confirm bila kita turun je nak beraya, ipar duai, adik beradik tak puas hati nak tahu juga rahsia kita kekal langsing, segak bergaya di pagi Hari Raya ni.
Sangat best la kan kalau dah dapat semangat baru untuk kita sambut hari raya kan.
Dapat pula kongsi kebaikan dengan ahli keluarga sanak saudara untuk sama-sama dapatkan Keyakinan untuk beraya sepanjang Syawal nanti. 
Aset terletak kemas, Badan dah tak bongkok lagi
Perut buncit terus hilang, Lemak tak berlipat lagi
Jadilah penyelamat buat ahli keluarga & sahabat kita di 
Hari Mulia, Hari Raya nanti.
P/S :  Sempena Ramadhan & Syawal ni Yaya ada buat 
Promotion Raya tau. 
Ada yang nak pakai Premium Beautiful secara Ansuran
Ada yang nak Fitting Premium Beautiful secara Percuma
Ada yang nak dapatkan Free Gift Special Hari Raya 2017
Hubungi @ WhatsApp 
Yaya | 0196703896 


Selamat Beribadat di bulan Ramadhan, dan
Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri.
Maaf, Zahir & Batin

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Berapa ya harga satu set Premium Beautiful ni??
    0145002339

    ReplyDelete
  3. Semua parts ni ada Lifetime Warranty ke?

    ReplyDelete
  4. Premium Beautiful Tiruan
    Premium Beautiful Lelong
    Premium Beautiful Murah
    Premium Beautiful Ansuran

    ReplyDelete