TLC TRAVELOG

 FREE TRIP TO SHANGHAI

Allahuakbar! Memang tak sangka kan  group TLC dapat berada di Shanghai. Memang tak pernah mimpi laa selama hidup ni nak  jejakkan kaki ke negara orang. Last pergi trip pun ke Padang, Indonesia. Tu pun sebab masa belajar dulu. Atas tiket student. Kena spend the whole semester untuk cari duit sebagai persiapan ke sana. Kena cari sponsor sana-sini. Tapi tak pela. Tu pengalaman sebagai student. Best tetap best. 

Tapi trip kali ni lagi best sebab FREE!!! Semua company sponsored. Dari tiket flight yang first class, hotel taraf lima bintang, makan minum yang sangat heaven semuanya di tanggung! It such a dreams! Betul ke ni? Masih rasa macam bermimpi.

Tapi tak pun. Bukan mimpi. Ini reality hokey! Part yang paling best, dapat shopping! Korang tahu kan yang Shanghai tu bandar untuk orang shopping? Kami yang perempuan2 ni memang tak menang tangan laa. Itu nak, ini pun nak! Siap bersila bagai nak pilih barang. Punya laa khusyuk. Serius teruja. Sebab dapat harga yang jauh lebih murah. Mesti laa tak nak lepaskan peluang keemasan ni kan.

Kalau korang pun berminat nak pergi trip secara PERCUMA, boleh contact 
Yaya
0199045851

Apa2 pun jom layan gambar2 masa kat sana. Terbaik…

Bandar Shanghai waktu siang hari


Bandar Shanghai waktu malam









Satu beg je kami bawak


Sempat lagi buat bisnes appointment kat airport ni sebelum bertolak

Comel nya mentor2 Yaya ni


We are Shanghai qualifiers




Dah sampai airport Shanghai


Ready untuk lawatan pertama kami






Selfie itu wajib! haha




Berada di ketinggian 230 tingkat 






Bilik hotel kami masa kat sana. five star hotel

Hujan, nasib baik ada payung









Lantai kaca je, nak pijak pun gerun. Pergi tandas dulu laa sebelum naik atas ni






Cantiknya panorama Shanghai waktu malam


Gambar atas cruise. Kabur laa sikit gambar sebab bergegar. tapi tak pe, tu laa originalnya.






Comel je Kak Ana 


My gorgeous mentor, Kak Dyna Salleh



Waktu makan. Tengok tu layanan macam VVIP. best kan

Time shopping

Tourist guide kami yang sangat peramah dan informative






Yang ni memang best, tengok pun rambang mata


Coat tu boleh dah beli untuk next trip Austria & Hungary




Well-tailored tuxedo

Boleh beli untuk anak2. Memang harga murah sangat.


Happy nya mereka2 ni














Dinner time


Tengok tu, siap bersila bagai nak pilih souvenir 







Malam nye sempat lagi bisnes sharing. Minda2 jutawan memang macam ni. Sentiasa bertindak











Serius kak Dyna memang gojes


Tengok sifu kami CDM Al-Faath Al-Ayubi kalau bergambar penuh aura





Jom tengok kedai jade kejap














Sangat unik!

kat airport nak balik dah


Bye2 kami balik dulu. Next trip jom ke Austria & Hungary pulak. Free je

 NEXT TRIP AUSTRIA & HUNGARY

Next trip, kami akan ke Austria & Hungary! Oh indahnya hidup dapat main salji dengan orang yang tersayang. Dapat menyelam ke taman kat dasar laut. Dapat shopping. Dapat tengok negara orang. Dapat pekena kopi panas dalam cuaca sejuk. Dapat macam-macam lagi la. Semuanya for free!!!

Taman dalam air, harus bawak kamera kalis air ni 
Korang tahu laaa kan Eropah ni negaranya macam mana kan. Dah laa cantik, penuh bersejarah pulak tu. Memang tak rugi pun kalau pergi sebab banyak tempat yang kita boleh lawati. Jom grab peluang keemasan ni


          







Subhanallah cantiknya


Apple struddle yang sangat sedap
















Shopping












                                                         Scary tapi serius cantik!                                       






   Shopping kat sini confirm dapat harga lebih murah kan.Syoknya!


Posing berdua dengan yang tersayang. Pheuww!!

Next trip Asia, siapa nak ikut Yaya melancong, contact

Yaya
019 9045851


 FREE TRIP TO BUDAPEST

Alhamdulillah sebagai pembuka tirai 2015, geng-geng TLC telah berjaya menjejakkan kaki ke bumi Eropah. Kali ni TLC pergi ke Budapest, Hungary dan Vienna, Austria. Kebetulan masa pergi ni, musim salji baru je mula. Wow memang sangat beruntunglah kan. Dapat kepal ais salji yang sejuk tahap gaban tu. Dan seperti biasalah, semuanya ditanggung 100% oleh company. Just fikir nak bawak baju apa dan duit shopping je

Sangat tak sangka dari KL ke Budapest tu berpeluang naik Big Emirates Boeing-777 dan masa balik dari Munich ke KL pulak berpeluang naik Emirates Airbus A380. Dulu mimpi jela kan nak naik flight mahal-mahal ni, tapi dengan bisnes ni memang terpaksa fly laa. Muahaha...ayat tak boleh blah


Masa kat Budapest, geng-geng TLC stay kat 5-star Hilton Budapest City untuk dua malam. Memang terbaiklah hotel ni. Hotel Hilton kat KL ni pun tak pernah termimpi nak jejakkan kaki. Alih-alih pergi rasmi yang kat Eropah. Memang tak terjangkau dek akal fikiran ni. Lokasi hotel ni memang strategik sebab ianya bersambung dengan mall terbesar kat Budapest (ada lebih 350 buah kedai). Part yang paling best, ada wifi!!! Semua tempat ada wifi, so memang tak susah laa nak online. Satu keperluan tu


Masa check-in... 5-star hotel kat Malaysia ni pun dah rasa mahal kan. Apatah lagi kat Europe! Bilik hotel yang paling murah tu pun around RM700-800 untuk satu malam. Tapi TLC memang sangat-sangat beruntung sebab dapat semuanya secara PERCUMA!


It's time to hit the city! Bagi anda yang memang pengumpul jenama Hard Rock , anda boleh cari kedai Hard Rock ni kat area Inner City. H&H, New Yorkers, Rolex and other European Brand Outlets pun ada je. Memang senang nak cari



Kalau waktu malam pulak, landmark yang sangat sinonim dengan Budapest ni adalah bangunan parlimen Hungary dan chain bridge yang menghubungkan Buda dan Pest. Jambatan ni memang semuanya ada lampu. Kalau tengok waktu malam, memang sangat cantik!

Ok landmark yang seterusnya adalah Fisherman's Bastion, terletak di Buda side of the city. Daripada atas Fisherman's Bastion ni, kita boleh nampak Pest merentasi Danube River



Heroes Square kat Budapest ni pun memang tak patut miss laa. Cantik kalau bergambar kat situ. Really awesome!



Dinner pertama TLC kat Budapest ni adalah di Marvanymenyasszony Restaurant yang juga terletak di Buda side. Susah betul nak sebut nama. Berbelit-belit lidah. Tapi tak pe, asalkan hidangan kat situ terbaik. Satu benda special kat restoran ni, kita boleh dengar alunan muzik dari pemuzik yang sangat best sambil makan. Haa...tarian gipsi pun ada taw. Very entertaining, something different that you never see in Malaysia


Last stop TLC sebelum travel ke Austria adalah Visegrad Castle. Kat sini, kita akan dilayan macam raja. Real royalties! Starting wide the welcoming drums, the Royal march, the Royal matches and end with the Royal Feast!



Food Review Time! Kami sempat menikmati hidangan kat Renaissance Restaurant of Visegrad Castle. Salah satu menu yang memang wajib cuba adalah Onion Soup. It's a killer dish and must try! Really to-die-for!!!


So, itu sahaja untuk travel ke Budapest, Hungary selama 3 hari 2 malam. Memang rasa tak cukup masa untuk jalan-jalan sebab banyak lagi tempat menarik yang tak sempat nak lawat kan. Haa next time bila datang ke Budapest, kita lawat tempat-tempat yang berbeza pulak. Jom join kami  next trip ke Bangkok secara percuma!!

Stay tune untuk update travelog Vienna, Austria

Yaya
019-9045851



NEXT TRIP BANGKOK

Wow memang sangat-sangat beruntung laa buat bisnes dengan top leaders circle ni...ada je peluang nak melancong tempat orang...baru je balik dari Austria Hungari, terus di booster nya kami dengan free trip lagi. next trip kami akan ke Bangkok!!! Ya Allah tak sabarnya nak tunggu saat tu...part yang paling best semua free...tak payah fikir nak bajet makan laa, nak pergi backpackers laa, nak bawak bekal makan sana, nak jimat itu ini. Memang tak payah. Tak payah fikir pasal belanja tu semua. Korang fikir nak bawak baju apa dengan duit shopping je. Senang nya melancong orang taja ni kan.

Yaya pun tak pernah lagi jejak kaki ke Bangkok even jiran je pun. Memang nak tunggu orang taja laa gamaknya. Muahaha...

By the way, apa yang menariknya Bangkok ni? Jom kita tengok...

Welcome to Bangkok!!!

Apa lagi perempuan macam kita yang giler shopping ni nak ??? Oh nak nangess...


Orang kata Bangkok memang syurga makanan. Oh memang sesuai sangat laa dengan Yaya yang suka makan ni. Tomyam Bangkok memang pure. Bukan macam tomyam Malaysia yang campur macam2, lauknya ciput je. Memang tak sabar laa nak rasa tomyam ni. Harap-harap tak pedas

Teringat pulak cite Ong Bak bila tengok gambar ni. Apa yang sinonimnya? Entah..hehe

Satu level satu jam amek masa nak jalan-jalan...Bayangkanlah. Ada berapa level laa gamaknya...satu hari suntuk pun tak kan sempat nak explore semua level kat Terminal 21 ni...Stamina kena kuat ni

Night view di Bangkok...Meleleh air liur...perghhh

Even kat Pahang pun ada elephant show, tapi mesti setiap tempat tu ada kelainan dalam setiap persembahan nya kan. So jom kita tengok live apa menariknya elephant show kat Bangkok ni


Bangkok...syurga makanan syurga shopping

So korang, apa tunggu lagi? Memang meleleh laa air liur tengok view indah kat Bangkok ni. Jom kita cipta memori kat Bangkok pulak. 

Yaya
019-9045851


No comments:

Post a Comment